Dodaj do ulubionych

Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów

IP: *.multimo.pl 30.06.09, 15:10
Uszok, Zych i spółka zajmują się rozważaniem od wielu już lat. Szkoda tylko,
że tak bezproduktywny jest ten proces w ich wykonaniu. Jeśli z Bankową będzie
tak jak z innymi pomysłami, to doczekamy się 3 konkursów i ze 4 przetargów, a
nasze wnuki i tak będą studiowały przy tej samej, wypełnionej po brzegi
samochodami, ulicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: bebok Re: Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów IP: 199.64.72.* 30.06.09, 15:19
      a co z panienkami ? czy miasto pokryje koszt poinformowania
      wszystkich zainteresowaych, ze panienki przeniosa sie na ulice X lub
      Y ? ;)
      • noducks maketing szeptany :D 30.06.09, 21:04
        z tym raczej problemu nie bedzie :D
    • Gość: autochton proponuję zamknąć wszystkie ulice w Katowicach IP: *.katowice.pl 30.06.09, 16:46
      - będzie taniej, nie trzeba będzie kosztownych remontów a studenci tramwajem
      dojadą ;-)
    • test1410 Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów 30.06.09, 17:06
      A zdaniem radnych i UŚ (zarówno pracowników jak i studentów) to autobusy i
      samochody przefruną?

Może to wypowiada się lobby poruszających się pieszo (na wszystkie odległości) -
      bo to nie tylko ruch lokalny tamtędy przebiega.
      • grzespelc Re: Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów 30.06.09, 17:15
        > samochody przefruną?

Frankly, nobody gives a damn.
      • Gość: pauliina Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów IP: *.gl.digi.pl 30.06.09, 17:37
        i bardzo dobrze ze ja moga zamknac!!najwyzsza pora!!
      • Gość: Yaman49 Re: Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 21:23
        Spokojnie, ci co trzeba, będą mieli specjalne pozwolenie na przejazd
        zamkniętą dla pospólstwa ulicą. Wszak mamy demokrację, o pardon,
        demokraturę.
        • Gość: ewe Re: Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów IP: *.adm.us.edu.pl 03.07.09, 09:00
          Ciekawe, czy wladze uniwersytetu tez beda jedzic tramwajem? Watpie. Niech
          studenci i pracownicy sie martwia jak przejechac i gdzie zostawic samochod. Pan
          rektor bedzie mial specjalne pozwolenie. Jak zwykle w PRL-u, sa rowni i rowniejsi.
      • Gość: czytelnik Re: Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów IP: 217.153.211.* 01.07.09, 16:38
        test1410 napisał:
        > A zdaniem radnych i UŚ (zarówno pracowników jak i studentów) to autobusy i
        samochody przefruną?

Ulicą Bankową nie przejeżdżają autobusy. To raz. A dwa - nie ma być zamknięta
        cała ulica, a tylko jej środkowy fragment. Możesz więc swoją myśl rozwinąć drogi
        teście1410?
        • Gość: elka Re: Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów IP: *.adm.us.edu.pl 03.07.09, 09:52
          A jakie to ma znaczenie. Chcą zamknąć właśnie ten odcinek, z którego korzystają
          pracownicy i właśnie studenci (bo oni tez dojeżdzaja samochodami) 3 wydziałów
          plus rektorat. To mnóstwo ludzi! Juz teraz brakuje miejsc parkingowych!
    • shroeder1970 Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów 30.06.09, 17:39
      Jasne. Potem mieszkańcy Warszawskiej wpadną na pomysł, by zażądać zamknięcia Warszawskiej, mieszkańcy Korfantego - by zamknąć Korfantego, mieszkańcy Poniatowskiego by zamknąć Poniatowskiego... Aż ktoś się wkurzy, i zażąda, by zamknąć pomysłodawcę a potem zamknąć Uszoka, jeśli pomysł chwyci. A wszystko zaczęśo się od biskupa katowickiej diecezji, który zamknął dla ruchu odcinek Jordana pomiędzy Podchorążych a Wita Stwosza, bo najwaqżniejszy na świecie jest spokój studentów teologii katolickiej (BTW: co to jest za nauka o zabobonach: TO PSEUDONAUKA jest, za państwowe pieniądze).
      Dlaczego u nas znajdują naśladownictwo pomysły arogantów nie liczących się z otoczeniem, pomysły szkodliwe, egoistyczne? Dlaczego nie mogą znaleźć poparcia pomysły sensowne?
      Czy to dlatego, że u nas do dobrego rozwiązania zawsze się znajdzie kilka problemów - odwrotnie niż w cywilizowanych krajach, gdzie do każdego problemu znajdzie się kilka rozwiązań?
      Jeśli ten idiotyczny pomysł z wyłączeniem ulicy chwyci, robię to samo u siebie. Pozbieram podpisy mieszkańców ulicy, a głowę dam, że podpiszą, potem stawiamy szlaban i pobieram myto. Niech idzie na rozwój mojej ulicy, bo władza na niej nic od lat 20 lat nie zrobiła, poza pojedynczymi przypadkami odśnieżania w zimie (i to w śródmieściu!!!).
      • Gość: czytelnik Dobry pomysł! IP: 217.153.211.* 01.07.09, 17:09
        shroeder1970 napisał:
        > Jasne. Potem mieszkańcy Warszawskiej wpadną na pomysł, by zażądać
        zamknięcia Warszawskiej, mieszkańcy Korfantego - by zamknąć Korfantego.

Próbujesz ośmieszyć pomysł, ale masz kompletnie nietrafione argumenty. Jak można
        porównywać Warszawską albo Korfantego (w obecnym kształcie i okolicy) do kawałka
        Bankowej? Po pierwsze chodzi o środkowy kawałek ulicy, czyli tylko przestrzeń
        między Rektoratem a Wydziałem Nauk Społecznych. Po drugie ta ulica jest wewnątrz
        kampusu akademickiego i naprawdę dziwne jest, że jest on rozjeżdżany w samym
        środku. Nie trzeba żadnych objazdów, czy dodatkowej drogi, można Bankową zamknąć
        bez tego. Bo 1) Z tego, co każdy może zaobserwować już teraz, jest zapewniony
        dojazd pod same budynki akademickie, gdzie jest spory parking 2) wcale nie
        trzeba jechać Bankową, bo obok jest równoległa ulica Uniwersytecka 3) Bankowa
        była zamknięta niedawno i z perspektywy osoby, która wtedy musiała to ominąć
        powiem tyle, że korki robiły się tylko przez to, że o tym nie wszyscy wcześniej
        wiedzieli (mimo informacji) A więc nawet, gdy duża część kierowców była
        zaskoczona jej zamknięciem, nie było paraliżu. To co dopiero, jak już wszyscy
        będą wiedzieć? Żaden problem.

> A wszystko zaczęśo się o
        > d biskupa katowickiej diecezji, który zamknął dla ruchu odcinek Jordana pomiędz
        > y Podchorążych a Wita Stwosza, bo najwaqżniejszy na świecie jest spokój student
        > ów teologii katolickiej

Przepraszam, może Pan shroeder1970 odpowie sobie sam na pytanie: Czy zamknięcie
        tego małego odcinka, cokolwiek zmieniło? Strasznie trudno teraz przejechać przez
        tę część Katowic? Nie przypominam sobie.

> Dlaczego u nas znajdują naśladownictwo pomysły arogantów nie liczących się z ot
        > oczeniem, pomysły szkodliwe, egoistyczne? Dlaczego nie mogą znaleźć poparcia po
        > mysły sensowne?

Pan shroeder1970 dostarcza teraz argumentów, ale raczej dla osób chcących
        zamknąć ulicę... Bo akurat droga w tym miejscu to wynik nieliczenia się z
        otoczeniem
        . A wygodę kogoś, kto chce zaparkować pod samym wejściem
        Wydziału można nazwać egoizmem...

> Czy to dlatego, że u nas do dobrego rozwiązania zawsze się znajdzie kilka probl
        > emów - odwrotnie niż w cywilizowanych krajach, gdzie do każdego problemu znajdz
        > ie się kilka rozwiązań?

Nie widzi Pan tego, czy nie chce widzieć, że problemem jest to, że w środku
        kampusu zamiast ławek czy zieleni jest droga? No naprawdę nie wiem, do czego
        Panu to porównać. Np... Jak jest jakiś duży zakład pracy, to przez jego środek
        nie przebiega droga. A prosżę pamiętać, że w tym miejscu uczy się i pracuje
        kilkanaście tysięcy osób przez cały tydzień (jak właśnie sprawdziłem są to
        cztery wydziały, administracja i biblioteka).

> Jeśli ten idiotyczny pomysł z wyłączeniem ulicy chwyci, robię to samo u siebie.
        > Pozbieram podpisy mieszkańców ulicy, a głowę dam, że podpiszą, potem stawiamy
        > szlaban i pobieram myto.

Myto? Kolejna nietrafiona próba ośmieszenia dobrego pomysłu. Kawałek Bankowej
        nie ma być zamknięty w celu pobierania opłat... Zapraszam do zbierania podpisów,
        może tam Pan się wykaże większym rozsądkiem niż w tej wypowiedzi na forum.
        Chyba, że wypowiedź ta była wynikiem braku pełnych informacji, to może Pana
        złośliwość nieco usprawiedliwić.
        • extraschaf Re: Dobry pomysł! 03.07.09, 09:57
          Przepraszam, może Pan shroeder1970 odpowie sobie sam na pytanie: Czy zamknięcie
          tego małego odcinka, cokolwiek zmieniło? Strasznie trudno teraz przejechać przez
          tę część Katowic? Nie przypominam sobie.

Panie czytelnik, nie mieszkasz w pobliżu, więc nie mędrkuj.
          Kawałek Jordana, który pozostał otwarty dla ruchu po zabudowaniu
          ławeczkami terenu pod "teologicznym" to jedyna dwukierunkowa
          ulica po wschodniej stronie Kościuszki: wąska, zastawiona
          parkującymi byle jak i po obu stronach, samochodami od świtu
          do nocy. W weekendy zmienia się w kolejny dziki parking,
          tym razem dla zaocznych i innych trzecich wieków zjeżdżających
          się na ów wydział. Kto się nie zmieści oczywiście parkuje byle
          gdzie na chodnikach, w podwórkach, itd. W nocy ławki na deptaku
          ściągają za to dresiarstwo i menelstwo z okolicy. Policji
          ani straży miejskiej ten teren nie interesuje - może Jego
          Eminencja powoła Straż Biskupią na tym sporym terenie miasta,
          który zamieniła w prawdziwie prywatny folwark?
        • Gość: kierowca Re: Idiotyczny pomysł! IP: *.adm.us.edu.pl 03.07.09, 09:57
          Widać, że nie masz prawa jazdy i nie dojeżdżasz codziennie na Bankową Gdybyś
          codziennie tędy jeździł, to byś takich głupot nie pisał. Osoba dojeżdżająca np.
          z Chorzowa nie będzie mogła dostać się do ul. Bankowej, bo przecież ul.
          Moniuszki jest jednokierunkowa! Taki człowiek będzie musiał objechać pół
          Katowic: przez rondo, do ul. Dudy-Gracza i powrót na ul. Warszawską! Ale co się
          dziwić, wszyscy pomysłodawcy tego projektu nie są zmotoryzowani i to wszystko
          wyjaśnia.
          • rober77 Wstyd pisać z adm.us.edu.pl w godzinach pracy!! 03.07.09, 22:10
            Gość portalu: kierowca napisał(a):
            > Widać, że nie masz prawa jazdy i nie dojeżdżasz codziennie na Bankową Gdybyś
            > codziennie tędy jeździł, to byś takich głupot nie pisał. Osoba dojeżdżająca np.
            > z Chorzowa nie będzie mogła dostać się do ul. Bankowej, bo przecież ul.
            > Moniuszki jest jednokierunkowa!

Że też Pani/Panu nie wstyd podpisywać się kierowca i nie znać drogi! A do tego
            pisać z serwera administracji UŚ w godzinach pracy... Nie wstyd
            Panu/Pani pobierać wypłatę z publicznych pieniędzy po to, żeby trwonić czas w
            Internecie?

To, że ktoś nie wiedział jak dotrzeć w dniu kiedy Bankowa w części była
            zamknięta świadczy o pewnej nieporadności... i właśnie przez takich,
            którzy jeżdżą na pamięć wtedy były pewne utrudnienia. Kierowco, skompromitowałeś
            się, jadąc od strony Chorzowa nie szukamy drogi po omacku, tylko skręcamy za
            rondem w prawo na wysokości stacji BP - jest wjazd na drogę wewnętrzną między
            barakiem za BP a innymi barakami. Potem w lewo Wydział Prawa, a w prawo wjeżdża
            się do kampusu... Wiadomo, czterech liter nie zaniesie się wszędzie, ale
            naprawdę wstyd byłoby pisać, że nie można się przejść 3 minut. Bo domyślam się,
            że jako pracownik UŚ chciała się Pani/Pan dostać na Wydział Biologii albo do
            zabytkowego budynku NBP, gdzie ulokowano być może mniej potrzebne działy
            administracji. Tylko naprawdę byłoby mi wstyd pisać, że chce wjechać samochodem
            aż w sam budynek, bo nie chce mi się iść 3 minut. Nawet dziadkowie i babcie
            pokonują dziennie znacznie więcej.
            • Gość: Brożek Re: Wstyd ??? IP: *.chello.pl 09.08.09, 18:09
              A niby dlaczego pracownik UŚ nie może wypowiedzieć swojego zdania na temat
              problemu dotyczącego jego zakładu pracy? Jaki w tym niby jest wstyd? A poza tym
              odnoszę wrażenie, że całe to zamieszanie jest wywołane egoistycznymi potrzebami
              studentów WNS, bo nikogo innego owa "przestrzeń życiowa" nie interesuje. Bo niby
              co studentom np. Wydziału Filologicznego do tego, że przed szpetnym budynkiem
              rektoratu będą postawione dodatkowe ławeczki? Chyba tylko panienki z ul.
              Bankowej i menele się ucieszą.
              A co do podwożenia 4 liter pod drzwi budynku... czy osoby niepełnosprawne też
              będą musiały jeździć na wózkach inwalidzkich po wertepach, które otaczają cały
              ten "pożal się Boże" kampus? Bo rozumiem, że dotychczasowy parking zniknie, a co
              za tym idzie, studenci niepełnosprawni będą musieli sobie znaleźć inne miejsca
              do parkowania. I to się nazywa przyjazna przestrzeń??!!
              I trzecia sprawa, czy Uniwersytet Śląski naprawdę ma tak dużo pieniędzy, że nie
              wie, co z nimi zrobić?
        • Gość: Kierowniczka Re: Dobry pomysł! IP: *.adm.us.edu.pl 03.07.09, 09:59
          > Przepraszam, może Pan shroeder1970 odpowie sobie sam na pytanie: Czy > zamknięcie
          > tego małego odcinka, cokolwiek zmieniło? Strasznie trudno teraz
          > przejechać przez
          > tę część Katowic? Nie przypominam sobie.

A ja owszem przypominam sobie, bo musiałam wtedy objeżdżać pół Katowic!
        • Gość: Kierowniczka Re: Dobry pomysł! IP: *.adm.us.edu.pl 03.07.09, 10:02
          > Pan shroeder1970 dostarcza teraz argumentów, ale raczej dla osób
          > chcących
          > zamknąć ulicę... Bo akurat droga w tym miejscu to wynik nieliczenia > się z
          > otoczeniem. A wygodę kogoś, kto chce zaparkować pod samym wejściem
          > Wydziału można nazwać egoizmem...

To niech zrobią parkingi. Parking pod wydziałem to jedyne miejsce, gdzie można
          zaparkować!!! Dwa inne miejsca (za rektoratem i pod wydziałem prawa) są
          zagrodzone szlabanami i nie można wjechać, koszt: 2 zł za godzinę. Którego
          studenta stać na płacenie takiego haraczu???!!!
          • rober77 Re: Dobry pomysł! 03.07.09, 22:18
            Gość portalu: Kierowniczka napisał(a):

> > Pan shroeder1970 dostarcza teraz argumentów, ale raczej dla osób
            > > chcących
            > > zamknąć ulicę... Bo akurat droga w tym miejscu to wynik nieliczenia >
            > się z
            > > otoczeniem. A wygodę kogoś, kto chce zaparkować pod samym wejściem
            > > Wydziału można nazwać egoizmem...
            >
            > To niech zrobią parkingi. Parking pod wydziałem to jedyne miejsce, gdzie można
            > zaparkować!!! Dwa inne miejsca (za rektoratem i pod wydziałem prawa) są
            > zagrodzone szlabanami i nie można wjechać, koszt: 2 zł za godzinę. Którego
            > studenta stać na płacenie takiego haraczu???!!!

Po pierwsze, jak się ma Twoja wypowiedź do poprzedniej cytowanej? Nijak. Bo
            każdy by chciał d... pod samo wejście podstawić, chociaż ma nóżki zdrowe. A co
            do ceny - manipulacja... bo kto jako osoba dojeżdzająca kilka razy w tygodniu
            płaci za godzinę??? Wykupuje się karty, wtedy jest znacznie taniej niż za godzinę.

Proszę bez gorączkowania się. Poza tym, jeśli kogoś stać na samochód i jego
            utrzymanie, to chyba kupując go, zdawał też sobie sprawę, że chce jeździć nim do
            centrum miasta, a nie na weekendowy piknik na wieś? Bo jeśli nie, to świadczy o
            lekkomyślnej decyzji: kupie sobie samochód, bo będzie fajnie. Trzeba myśleć.
            Wiadomo, że w każdym mieście jest problem z parkowaniem za friko, ale miejsc
            płatnych jest - przynajmniej w Katowicach - dużo. Ja kupiłem samochód, wiedząc
            to i dziś nie narzekam. Kiedyś, gdy mieszkałem w miejscu o lepszej komunikacji
            miejskiej, do centrum Katowic dojeżdżałem autobusem, teraz korzystam z
            samochodu, ale nie płaczę z tego powodu.
            • shroeder1970 Re: Dobry pomysł! 27.07.09, 00:53
              To może uczelnia się przebranżowi i będzie robić za płatny miejski parking? Wtedy wszyscy będa zadowoleni: I przejeżdżający (będzie ulica) i wykładowcy (pewnie będą zarabiać więcej w miesiąc niż teraz przez cały rok), i Skarb Państwa - też więcej zarobi niż ma z polskiej nauki...
              Ja płacę podatki i miastu i państwu. Uczelnia jest państwowa więc nie wiem, dlaczego miałalby pobierać haracz (myto) od posiadaczy samochodów dojeżdżających na uczelnię. Jakoś mój pracodawca nie pobiera ode mnie opłaty za parkowanie w godzinach pracy na firmowym parkingu.
              A w ogóle to idiotyczna argumentacja "skoro kupiłeś auto to płać".
              I co jeszcze, może mam Ci studia opłacić, bo mam auto?
        • Gość: Kierowniczka Re: Dobry pomysł! IP: *.adm.us.edu.pl 03.07.09, 10:07
          > A prosżę pamiętać, że w tym miejscu uczy się i pracuje
          > kilkanaście tysięcy osób przez cały tydzień (jak właśnie sprawdziłem > są to
          > cztery wydziały, administracja i biblioteka).

To kompletna bzdura! W tym miejscu mieści się rektorat, Wydział Nauk
          Społecznych, Wydział Prawa i Administracji, Instytut Matematyki. To nie jest
          kilkanaście tysięcy osób, bo na całym Uniwersytecie pracuje 4,5 tys.
          pracowników. Ale nawet gdyby... to jaka jest alternatywa dla zmotoryzowanych?
          Można ich olać? Martwcie się sami, bo studenci chcą sobie rozłożyć kocyk? JUż
          teraz na ławkach pod wydziałem siedzą głównie zapite menele, a nie studenci. Jak
          będzie więcej ławek, to będzie więcej meneli. I nie róbcie sobie złudzeń, jak
          student ma wolny czas, to nie idzie pod rektorat, żeby rozłożyć sobie kocyk,
          tylko idzie do kina lub klubu.
          • rober77 Ehhh, co za brak kompetencji 03.07.09, 22:28
            Gość portalu: Kierowniczka napisał(a):
            > To kompletna bzdura! W tym miejscu mieści się rektorat, Wydział Nauk
            > Społecznych, Wydział Prawa i Administracji, Instytut Matematyki. To nie jest
            > kilkanaście tysięcy osób, bo na całym Uniwersytecie pracuje 4,5 tys.
            > pracowników. Ale nawet gdyby... to jaka jest alternatywa dla zmotoryzowanych?
            > Można ich olać? Martwcie się sami, bo studenci chcą sobie rozłożyć kocyk? JUż
            > teraz na ławkach pod wydziałem siedzą głównie zapite menele, a nie studenci. Ja
            > k
            > będzie więcej ławek, to będzie więcej meneli. I nie róbcie sobie złudzeń, jak
            > student ma wolny czas, to nie idzie pod rektorat, żeby rozłożyć sobie kocyk,
            > tylko idzie do kina lub klubu.

Dlaczego wypowiada się Pani w imieniu studentów? Bo myślę, że to raczej powinien
            robić sam student albo np. szef Parlamentu Studentów czy Samorządu Studentów. I
            oby to studenci byli słuchani, a nie kierowniczka, która ma elementarne braki w
            wiedzy na temat swojego miejsca pracy...

Kierowniczka... ale chyba stoiska z warzywami :D Tosz nawet jak ktoś tam już nie
            studiuje albo nie studiował nigdy, a mieszka w Katowicach, to słyszał o Wydziale
            Matematyki Fizyki i Chemii, a nie, jak Pani pisze - Instytyt Matematyki.

Jeśli Pani jest kierowniczką na UŚ (sądząc po IP), to naprawdę żal, że
            Uniwersytet zatrudnia takie osoby...
            nie trzeba wiele by zweryfikować dane:
            w3.mfc.us.edu.pl/oraz
            student.us.edu.pl/mapa-kampusu-katowice-centrum
            Adres strony własnej uczelni, ma Pani w IP, z którego pisze... WSTYD!

Poza tym, za Kościołem ewangelickim jest również prywatna szkoła.
            • shroeder1970 Re: Ehhh, co za brak kompetencji 27.07.09, 00:59
              Pani nie wypowiada się w imieniu studentów a dokonuje własnej oceny zjawiska na podstawie własnych obserwacji. A tym kontekście IP z jakiego pisze daje tylko podstawę do stwierdzenia, że tym bardziej wie gdzie chodzą studenci. W szczególności, że jakiś czas temu strażnicy miejscy przypięli się do studentek, które właśnie rozłożyłuy koc na trawie i zostały przegonione z tak rzekomo przyjaznego trawnika.
              A Pańska argumentacja przypomina mi raczej nieudolną obrone stanopwiska "parkingowego" bojącego się utraty pracy po zalikwidowaniu płatnego parkingu uczelnianego.
            • Gość: Beatka Re: Ehhh, co za brak kompetencji IP: *.chello.pl 09.08.09, 18:16
              Zanim kogoś obrzucisz błotem, to dokładniej sprawdź. Na rogu ul. Bankowej, zaraz
              po drugiej stronie Wydziału Nauk Społecznych stoi budynek Instytutu Matematyki.
              Wydział Mat. Fiz. Chem. składa się z trzech instytutów: Chemii, Fizyki i
              Matematyki. Instytut Chemii jest przy ul. Szkolnej, Fizyki, przy.
              Uniwersyteckiej 4, a Matematyki przy Bankowej 14.
    • Gość: kum tak trzymać ! IP: 212.106.147.* 01.07.09, 11:26
      brawo ! już dawno bankowa powinna być zamknięta! brawo dla radnych !
    • Gość: sqro Re: Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:11
      eee tam nie przejdzie.

Przecież rektor to nie biskup - nie ma szans przeforsować zamknięcia ulicy.
    • Gość: kos Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów IP: *.adm.us.edu.pl 03.07.09, 08:51
      A czy ktoś wziął pod uwagę, jak wielkie korki zaczną się tworzyć na ul.
      Warszawskiej, Moniuszki czy Uniwersyteckiej? Czy aby to nie jest temat
      zastępczy? UŚ dał ciała i nie dostał kasy na kierunki zamawiane, to teraz na
      szybko trzeba czymś te plamę zakryć.
    • Gość: waldek Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów IP: *.adm.us.edu.pl 03.07.09, 08:54
      Przeciez Katowice i tak sa już nieziemsko zakorkowane! Co to za absurdalny
      pomysł?! Czy władze UŚ naprawdę nie mają innych problemów na uczelni?
      • rober77 Re: Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów 03.07.09, 22:33
        Gość portalu: waldek napisał(a):

> Przeciez Katowice i tak sa już nieziemsko zakorkowane! Co to za absurdalny
        > pomysł?! Czy władze UŚ naprawdę nie mają innych problemów na uczelni?

Kolejni pracownicy?? Ten sam IP. Czy dla Państwa jedynym problemem w godzinach
        pracy (numer IP i godzina Was pogrąża) jest zastanawianie się, jak dojedzie się
        do pracy?? Przykre, że państwowa instytucja zatrudnia takie osoby. Proszę nie
        zapominać, z czyich pieniędzy są Państwo utrzymywani.
        • Gość: Beatka Re: Chcą zamknąć ulicę Bankową dla samochodów IP: *.chello.pl 09.08.09, 18:19
          To chyba świadczy tylko o tym, że jest to problem dla wielu ludzi. Studenci
          pojawiają się na uczelni np. ok. 5 lat, a pracownicy tu pracują całymi latami,
          to samo mieszkańcy okolicy. To raczej z nimi powinni się liczyć pomysłodawcy
          tego pomysłu. Nie rozumiem Twojego oburzenia? Czy pracownicy uczelni nie mają
          nic do powiedzenia w sprawie dojazdu do swojej pracy?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka