Dodaj do ulubionych

ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ......

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 08:59
Jestem pod wrażeniem twórczości literackiej uprawianej przez grafomanów z
katowickiego dodatku do gazety wyborczej.
Szczególnie dobił mnie dzisiejszy tekścik dotyczący koncertu w Tychach.
To już nawet nie Super Expres czy Fakt ale dno dna.
To smutne, że gazeta która kiedyś miała aspiracje traktuje swoich czytelników
jak stado kretynów.
Ps.
Kij ma zawsze dwa końce.
Obniżając poziom tracicie czytelników ...
Obserwuj wątek
    • Gość: echtegorol Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: 157.25.152.* 22.12.03, 09:11
      Tak, tak. I do tego ta pogoń za sensacją...Wypisywanie bzdur o stadionie Adolfa
      Hitlera w Zabrzu...Superexpres...
      • Gość: grafoman Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:02
        Proponuję ranking grafomanów katowickiego dodatku.
        Czekam na propozycje.
        • Gość: smolorzyk Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:04
          Przemyslaw Redlecki taka nominacja o!
          • Gość: przemol Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 15:17
            odpieprzcie się od Przemka. Jest ok. To Waldemar Bojarun jest głupi i go
            obgaduje za plecami, mimo że przyjeżdża na obiady do stołowki GW do Tychów
            • Gość: Urząd Miejski Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 15:47
              Zwracamy uwagę, iż publiczne szkalowanie osoby wymienionej z nazwiska i
              imienia może być przedmiotem postępowania sądowego o naruszenie dobrego
              imienia w mediach i podlegać karze w wymiarze wskazanym w K.K.
              Polskie prawo zezwala w takich przypadkach organom ścigania na zwrócenie się
              do TP SA o udostępnienie właściela adresu IP, z którego post o znamionach
              przestępstwa został wysłany w celu publikacji w sieci.
              Ostatni przypadek podobnej sprawy, której bieg rozpoczął się w Sądzie
              Rejonowym w Nowym Sączu 12 grudnia ub.r. wykazał, iż możliwe jest również
              ustalenie właściciela adresu przy dynamicznym IP - wystarczy porównać czas
              założenia wątku z czasem, w którym serwer przydzielił adres IP danemu numerowi
              TP SA, pod którym "podwieszony" jest sygnał Neostrady. Powodem w sprawie była
              nowo sądecka firma zajmująca się pisaniem oprogramowania, która na potrzeby
              własnej sprawy wykonała i udostępniła sądowi program pozwalający na śledzenie
              procedur przydzielania dynamicznych adresów IP na serwerze TP SA.
              Wesołych Świąt życzy
              Zespół Prawników Urzędu Miejskiego

• Gość: KATOWICZANIN Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: 62.233.241.* 23.12.03, 16:01
                Po taaakim poście zapachniało wieczerzą wigilijną, choinką i ... PROKURATOREM!!!
                Ech, Urzędzie Miejski - nie bądż taaaki srogi!?

WESOŁYCH ŚWIĄT I DO SIEGO ROKU!
                • k_rawat88 Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... 24.12.03, 12:56
                  ta gazeta jest do dupy bo daje sie popisaywać na foróm taki niedouczonym
                  Hanysom. No co z tego że myslicie że żecznik jest nie mądry. Nie cierpicie go
                  bo pohodzi z Sosnowca tak jak ja. Znam pana Waldka, zorganizował na naszym
                  osiedlu kułko piłkarskie, razem gramy mecze co tydzien. Nawet jak jest
                  zmeczony po pracy, to nie odmawia i porzycza mi pompke do piłki. Wogule to on
                  mnie nauczył pompować piłke. To wcale nie jest proste, dlatego wy Hansi tak
                  czesto spadacie do drugiej ligi. Panie Waldku, odwagi! Zaglebie jest z Panem.
                  Niech Pan broni honoru użędników. Jacek Karwacki z Zagórza
                  ----------------------------------------------
                  ma vida pod Polonia et Zaglebie
              • Gość: olo Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 10:41
                Czy Was, urzedasy, juz zupelnie po...ło? Był juz przypadek pani prezydent
                Jeleniej czy Zielonej Góry, ktora chciala cenzurowac Internet i wsadzac do
                paki "nieprawomyslnych".
                Jak znam Jedleckiego to w wydaniu poswiatecznym GW zostaniecie obsmiani, a
                Piotrek Uszok wytarga Was za brudne uszy.

PS. Jestem za proxy wiec mozecie mi skoczyc i TPSA i Drohobyckim (rzecznik)
                mnie nie straszcie. Happy New Year, matołki
                • Gość: kermit Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 11:24
                  no nie wiem, proxy nie proxy, ale Ip pokazuje ze jednak neostrada. O tym
                  programie pisali odstatnio w Komputerworldzie. rozklada algorytm nadawania
                  znaków w pierwszej części adresu IP. Moze ustalic miasto i rejon
                  telekomunikacji z ktorego wchodzil dany uzytkownik. Wtedy liczba podejrzanych
                  userow drastycznie sie zmniejsza. Potem porownujesz daty i czasu podpiecia
                  adresu, i wyslania posta na forum no i.... sorry buddy. Chyba Drohobycki sie
                  na ciebie zdenerwuje :)

Art. 212 [Zniesławienie] § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję,
                  osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie
                  postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub
                  narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub
                  rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia
                  wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
                  masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo
                  pozbawienia wolności do lat
                  • Gość: harc mistrz Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: 62.233.241.* 27.12.03, 10:11
                    Możecie mi skoczyć z tymi swoimi paragrafami, tam gdzie po przeciwnej stronie
                    plecy tracą swój szlachetny charakter.
                    • Gość: kermit Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 13:41
                      ty zdaje sie nadajesz z Białorusi...
                      • Gość: graf Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 08:07
                        Proszę o powrót do tematu - bo coś rozbrykało się stadko ..........
                        • emce_dwa wersja internetowa 30.12.03, 07:30
                          dostaję z trzech województw newsy - i tych z naszego jest najmniej:(
                          poziom GwK niestety odstaje od tej z krakowa - chociaż wydaje mi sie, że
                          wszystkie dodatki cierpią na braki finansowe - i stąd to wszystko ...

pamiętam takie wydarzenia jak A'PART - wiem, ze nie zawsze sie jest patronem
                          medialnym, ale w takim miejscu jak śląsk każde tego typu wydarzenie jest godne
                          uwagi /większej uwagi/

myślę, że ten temat powinno się ciągnąć jak kiedyś ten o " czy dziennik(arze)
                          DZ jest wiarygodny"

pozdrawiam
                          • Gość: Bogdan T. Re: wersja internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 09:35
                            emce_dwa:
                            1. Ubiegłoroczny apart był objęty patronatem medialnym DZ
                            2. GWwK pisała tyle ile uznała za stosowne mając prawo do własnej,
                            subiektywnej oceny tego, co w trakcie tego festiwalu godne było relacji.
                            3. Moim skromnym zdaniem i tak za wiele
                            4. Za mało pisała dobrze o Teatrze Śląskim to fakt
                            5. Gdyby pisała lepiej to może by inaczej było
                            6. A tak jest do dupy, ot co
                            Pozdrawiam
                            • Gość: apartowiec Re: wersja internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 09:54
                              aparty to były fajne w latach 90. pod innym kierownictwem. Teraz to jest
                              masturbacja ku uciesze jedynie sprawców. Syf
                        • Gość: amator Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 09:29
                          Dzisiaj (w katowickim)znowu porcja rodem z super expresu m.in. o tym, że
                          niejakiego Jędrucha w katowickim areszcie powitają ryżem z leczo i zupą
                          ziemniaczaną a dalej ten sam autor o asie katowickiej policji - poziom
                          żenujący. Zdania jakie ten człowiek kleci świadczą o poważnych brakach w nauce
                          języka polskiego pomijając już poziom merytoryczny tych informacji.
                          Następne teksty będzie pisał już o dupie Maryny.
                          Ręce opadają.
                          Ten błyskotliwy autor zwie się Marcin Pietraszewski - uważajcie !!!!!!!!.
                          Ps.
                          Może powinienen zając się np. ślusarstwem ?.
                          • super_tosz Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... 30.12.03, 09:43
                            tak tak Tomku Sz.
                            z tragarzami, bardzo cie polubiłem

Jestem pewien, że ty byś wyciągnal tą gazete na prostą.
                            • Gość: mc2 mały światek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.03, 11:48
                              widzę , że nie tylko architekci sobie podgryzają stołeczki :(

jak już pisałem - zalogowany emce_dwa - czytać innych gazet nie będę - ale o
                              lokalnych wydarzeniach pisują więcej i ciekawiej insze gazety (lokalne)

pamiętam zdanie faceta z Czerskiej /to w warszawie - jeszcze w starym budynku -
                              "ja tu tylko pracuję ..." - może to jest problemem ?

i jeszcze jedno - płatne czytanie ogłoszeń o pracę... wydawało mi się , że
                              hasło NAM NIE JEST WSZYSTKO JEDNO - odnosi się również do tych rzesz
                              bezrobotnych ...

apart był zajefajny - ale i tak publika na slasku przewyższa tych z krakowa -
                              coś o tym wiem

pozdrawiam
                              • Gość: Jola Re: mały światek IP: 62.89.80.* 30.12.03, 16:12
                                MC2 czy i Ty zaczynasz wątpić w hasło"nam nie jest wszystko jedno"?Ja już przestałam czytac strony lokalne w GW ale oczywiście ta gazeta nadal jest codziennie moim gościem,moze z przyzwyczajenia?A jej informacje o naszym mieście sa raczej z typu "jedna baba drugiej babie",żadnych ważnych spraw nie poruszaja,a moze ich u nas nie ma?
                                Jolka zwana rudą.
                                • Gość: MC2 ... IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 31.12.03, 17:26
                                  MARKIZ de SADE - przypadkowo trafiła w moje ręce jego powieść; gorzka prawda o
                                  tym, że zło miało i będzie się dobrze potwierdza ostatnie półwiecze + 13 lat ...

przykro mi, ale hasło "wybiórcza" już mnie nie razi

z krakowa
                                  mc2
                            • Gość: ss Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 23:39
                              daj se synu siana :-)
                              i nie "tą" tylko TĘ gazetę
                              • Gość: początk.golfista Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: 62.233.241.* 31.12.03, 16:04
                                Najważniejsze jest, żeby Gazeta nie bała się dokopywać rządzącym. Tym najwyżej
                                i tym na niższych szczebelkach administracji. Tym z lewicy - prawy sierpowy, a
                                tym z prawicy - lewy prosty. Tym w centrum - blacha w czoło. Itd. i tym
                                podobnie. Lać łobuzów i patrzeć czy równo puchnie. Jestem z Wami i nie jest mi
                                wszystko jedno. Albo jak mawiają ruskie "Wsio rawno!".
                                Sie ma!
                                • Gość: sandwich Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 16:10
                                  Zapomniałeś o promowaniu ludzi uczciwych i dużego formatu; tych z prawa, z lewa
                                  i ze środka.
                                  • Gość: zimny3 Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.crowley.pl 31.12.03, 17:40
                                    a gdzieś ty widział uczciwych z lewej strony? Chyba że masz na myśli "uczciwych
                                    inaczej" . Poczytaj sobieforum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                                    f=14866&w=8541243
    • Gość: medyk Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 13:55
      dzisiaj kolejna porcja perełek ........
      • psie.pole Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... 06.01.04, 15:01
        Pamietamn tekst Panienki o nazwisko Swoboda o pogrzebie jakiegoś gangstera.
        Ilość błędów językowych, składnia i sposób opisania tego "wydarzenia" (chyba na
        2 strony) mówił sam za siebie za autorkę.
        Niech nikt się tu nie boi bo jeśli Waldorffa nie skazano, to za
        krytykę "dzieła" w postaci artykułu prasowego nikt siedzieć nie pójdzie.
        • Gość: ar Re: ZDARZYŁO SIĘ W GAZECIE WYBORCZEJ ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 17:09
          ty to masz pamiec. Chodziło o pogrzeb Simona, a miało to miejsce jakies 5 lat
          temu. Psie pole to pewnie stry SBek, któż inny trzymałby w głowie takie bzdety?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka