three-gun-max Film na karcie SIM, nieźle! 28.08.09, 08:07 Pismaki=0 wiedzy technicznej. Jak czegoś nie wiedzą to zmyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
mbrzozka pismak ma umieć pisać o Wszystkim 28.08.09, 08:23 uważam że nie musi mieć aż takiej wiedzy technicznej, rolniczej, kardiologicznej, kosmicznej itp.... Byle by prawdę pisałem i bez ortografów jak to się często zdarza w GW :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ly Pismak ma się douczać IP: *.zamosc.mm.pl 28.08.09, 10:56 Jasne, że nie można wiedzieć wszystkiego. Ale dobry dziennikarz po pierwsze musi wiedzieć kiedy nie jest czegoś pewny. A po drugie to sprawdzić. Przecież obecnie jest tyle źródeł, można wszystko szybko posprawdzać. Nie wspominając już o tym, że artykuły medyczne powinny przelecieć w korekcie przez ręcę lekarza, a techniczne przez inżyniera. No ale to sfera marzeń, po ortografach stwierdzam, że w tej gazecie w ogóle nie ma korekty. Zresztą większość wiadomości to po prostu przedruki skądśtam. Poziom dziennikarstwa sięga rynsztoka, systematycznie się obniża (przez rzesze pseudohumanistów po przypadkowych studiach) i pozostaje rozpaczać, że praktycznie nie ma alternatywy. Tylko kilku dobrych felietonistów, ale żeby faceci od newsów robili dobrą robotę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macius Re: Film na karcie SIM, nieźle! IP: *.pete.cable.ntl.com 28.08.09, 16:30 analfabeta technicznym to ty jestes. Nie wiesz, że SIm MA PAMIEC? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Pokusili się na 50 zł? Na dwóch? 28.08.09, 08:10 ============================= I to od leszcza trzymającego w ręku komórkę w czasie "transakcji"? Aż trudno w tą historyjkę uwierzyć. Oj, to cieniutko już przędą polscy gliniarze. Kiedyś było "fifty-fifty", i każdy odjeżdżał zadowolony w swoją stronę. Taki "blat", to poniżająca obelga, niczym żebracza jałmużna. Gliniarze powinni wlepić pełny mandat i karne punkty, a owe 50 złotych dołączyć do notatki o próbie przekupstwa funkcjonariusza. ------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfsghdsgds Re: Pokusili się na 50 zł? Na dwóch? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:20 No widzisz, ale nie dołączyli, nie ukarali i jeszcze z uśmiechem na ustach odjechali z 50zł do monopolowego. Bo to nie byli policjanci tylko nieuczciwe sku**ny w mundurach policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 08:16 ciu.la ... nie mam wiecej pytan . nie dosc ze niebiescy poszli mu na reke ... lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.anonymouse.org 28.08.09, 08:34 trzeba byc chamem zeby najpierw prosic o brak mandatu i potem jeszcze nagrac i doniesc oni poszli mu na reke a on jeszcze to nagral powinien na wjazd dostac 250zl i iles tam pkt.fakt ze policjant nisko sie cenil. swoja droga czy nie jest tak ze ten co daje lapowke tez ponosi kare?? Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek sluszne dzialanie z policji trzeba eliminowac lapo 28.08.09, 08:47 lapownikow. etode nalezy upowszechnic jest slyszna i skuteczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 12:22 wlasnie! wyjatkowy szmaciarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zacofany Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:48 Chyba muszę nadgonić moja wiedzę na temat technologii gsm. Ciekawe w której sieci oferują karty sim z możliwością nagrywania filmików.... Odpowiedz Link Zgłoś
berith1989 Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 08:53 film na karcie sim hmm jakaś rewolucja techniczna mnie ominęła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Pewnie 5 GM miała ;P IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.08.09, 09:09 Czasami niewiedza dziennikarzy poraża ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ht Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 08:58 Widzę, że sporo osób ma wypaczone pojmowanie świata... wyzywają tego, który doniósł na korupcjogennych "policjantów", a o nich złego słowa nie powiedzą... paranoja. Pomyślcie sobie, że ci sami policjanci, którzy biorą łapówki za brak punkcików prawdopodobnie wzięliby również "dofinansowanie" od złodziei, dilerów narkotykowych, sutenerów, gwałcicieli Waszych żon/córek/dziewczyn, zabójców Waszych znajomych itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:02 bzdury pleciesz, drogówka się tym nie zajmuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rademenes79 Żałosne komentarze. Gratulacje dla Kierowcy IP: *.alcatel.de 28.08.09, 12:33 Niestety wiele komentarzy bardzo źle świadczy o nas, Polakach. Na szczęście kto sam zgłosi czyn korupcyjny, którego dokonał nie podlega karze i nie spełnią się marzenia wielu zwolenników korupcji i bezprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dreedziu Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:00 karte SIM z filmikiem.. ciekawe hmmm karta SIM hmm ciekawe ciekawe pytanie od kiedy to filmy sa zapisywane na SIM Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 09:01 Się tu widzę zrobiło forum policjantów i łapówkarzy i narzekania, że zaczyna się normalnie ścigać patologię.. oj daleko nam jeszcze do Europy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o lol Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.pl.marmite-mm.com 28.08.09, 09:03 "Oficerowie BSW odebrali od kierowcy kartę SIM z filmikiem i przeszukali policjantów, którzy go kontrolowali" Kto to pisze te news'y?! Nie wiedziałem że na karcie SIM mozna zapisać filmik <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.ip.netia.com.pl 28.08.09, 09:04 Teraz facet ma przechlapane będą stać ich koledzy pod jego domem i łapać za wszystko co tylko możliwe. Im i tak nic nie zrobią najwyżej po premii pojadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:09 dla mnie to dziełał podstępnie dlatego nie dziw się jak go ktoś inny podstępem załatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów 28.08.09, 18:20 > Im i tak nic nie zrobią najwyżej po premii pojadą. Ja nie wiem, czemu ludzie tak chętnie popisują ignorancją w necie. Otóż "oni" to dyscyplinarkę z policji mają od ręki i będą mieli dużo szczęścia jeśli wyślizgają się tylko wyrokiem w zawiasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piston moim zdaniem długo nie pojeździ IP: *.aster.pl 28.08.09, 09:12 jak widać łamie przepisy, szybko mu zabiorą prawo jazdy teraz z pewnością przypilnują kapustę za ten chamski numer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość łachy i śmieć, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:19 koleś jest łachem powinien wyłapać mandat i mam nadzieje, że go ukaraja za to wykroczenie. Psy okazały się jeszcze większymi łachami bo nie powinni takiej mendzie iść na rękę i brać od niego łapówy. Rozumiem, że by dybneli na przekroczeniu o 10km czy 15km i wzięli w łapę-dopuszczam to , bo tak czy inaczej jakaś forma ukarania jest a pały mają pare złotych do pensji. Natomiast w takiej sytuacji gdzie gość sie wykazał debilizmem i lekceważeniem życia i bezpieczeństwa innych powinni być bezwzględni. A tak sami sie sprzedali za 50zł to przecież żałosne, jak można być takim dziadem. Dobrze, że zostali wyeliminowani ze służby bo stanowią takie samo zagrożenie jak i ten śmieć(złodziei i bandziorów też pewnie puszczali za pare złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kill Bill Szmaciarze IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.09, 09:20 W strefie dozw. szybkosci "70 kmh" na "katowickiej", na pustej drodze, poza strefa zabudowana, jechalem 140, zdarzylo sie.. Policjanci z cywilnego samochodu zrobili film i zaproponowali mi mandat 800 zlotych. Tutaj - za wyprzedzanie na przejsciu dla pieszych (w miescie!) na podwojnej ciaglej - 50 zlotych !!!!!!!!!!!! Czym jest zatem moj mandat jak nie BANDYCKIM napadem.. Inny przyklad na policyjny rozboj, albo totalne zeszmacenie - zachowanie drogowki z okolic Legnicy 3 tygodnie temu: - jechalem drugim pasem exakt 80 kmhw strefie zakazu wyprzedzania (znak)i mialem nastawiony satelitarny tempomat na 80, pierwszym pasem jechaly samochody wolniej jak 80kmh - automatycznie je wyprzedzalem, bo jechaly wolniej !!! -rowniez radiowoz policji, ktory moim zdaniem jechal ca. 60-70 kmh. Zatem przejechalem obok niego - DRUGIM PASEM. Dodatkowym powodem do bardzo ostroznej jazdy z mojej strony bylo to, ze sensory elektroniczne wykazaly wlasnie podczas jazdy tym drugim pasem, ze przebilem opone. Co na to ta drogowka - ano wlaczyli lampy, zrobili akcje i scholowali mnie na bok. Argumentacja tej policji : WYPRZEDZALEM TAM GDZIE NIE WOLNO. Na moja odpowiedz, ze jechalem tylko 80 i swoim pasem, i nie wyprzedzalem, tylko jechalem wlasnym pasem, I TEN PAS NIE BYL ZABLOKOWANY ZADNYM OZNACZENIEM i do tego mam przebite kolo - tu im pokazalem blyskajace lampki - odpowiedzieli, kolo - kolem,ze musialem jechac szybciej, a jak pokazalem im moja nawigacje i ustawione 80 - ODPOWIEDZIELI, ze nie moga podjac dyskusji, ze nie maja aparatury do pomiaru, a szkoda....!!! Czyli na swoje oko oceniaja, ze musialem jechac szybciej !!! Efekt - musialem zaplacic MAKSYMALNY mandat na to wykroczenie - 100 zlotych. Ps: Gratuluje temu Panu, ktory sfilmowal tych dwoch bandytow w mundurach polskiej policji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viva Gratulacje! dla tego kierowcy!!! brawo IP: *.sme.bredbandsbolaget.se 28.08.09, 10:22 tak trzymac lachow w mundurach, lepkie rece policji polskiej sa zane na calym swiecie, oszusci w mundurach z orzelkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szmaciarze IP: 195.205.192.* 28.08.09, 10:33 Ciesz sie że zapłaciłeś tylko 100. Mnie za "wyprzedzanie" na zakazie (jechałem lewym pasem zwężającym się za paręset metrów) wbili 300 zł. A wyprzedzanie polegało na tym, że jechałem ok. 30 km/h podczas gdy Ci na prawym 15 km/h (bo był korek) :/ Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Szmaciarze 28.08.09, 18:26 Gość portalu: Kill Bill napisał(a): > Czyli na swoje oko oceniaja, ze musialem jechac szybciej !!! Wzruszająca historia, szkoda, że nie ma mandatów za niezrozumienie swojego wykroczenia. Bo powinni Ci dowalić sporo. Nic nie musieli mierzyć, bo ukarali Cię za wyprzedzanie nie za prędkość. A to że jechałeś innym pasem to nie ma nic do rzeczy. Może poza tym że nie znasz PoRD i właściwe należałoby Cię skierować na ponowny egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irokez Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: 82.177.133.* 28.08.09, 09:20 Policjantów wywalic ze slużby a temu co ich skorumpował odebrać prawo jazdy za pkt. karne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.chello.pl 28.08.09, 09:23 Jak wiadomo, na karcie SIM miesci sie 50 SMSow lub 2 godziny filmu w jakosci HD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: 83.238.109.* 28.08.09, 09:24 Oswiecę wszystkich, którzy myślą, że kierowca też dostanie zarzuty za łapówkę- przydałoby się trochę znać prawo!!! Art. 229 par. 6 kk- poczytajcie sobie a dopiero potem się wypowiadajcie. NIE PONIESIE ZADNEJ KARY bo dał i zawiadomił, zanim organ powołany do ścigania się o tym dowiedział. Tec co bierze (art. 228 kk) takiej możliwości nie ma. To się nazywa KLAUZULA NIEKARALNOSCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allspice Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 09:25 Przy okazji ukarać tego co wręczył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sim Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.lanet.net.pl 28.08.09, 09:35 Karta sim z filmikiem. Co za nieudolny dziennikarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumi Totalna świnia IP: *.retsat1.com.pl 28.08.09, 09:37 Popełniła ciężkie przestępstwo drogowe, wyżebrała obniżkę i doniosła. Dla mnie to śmieć, współczuję rodzinie przebywania w jej otoczeniu. Inna sytuacja by była gdyby policjanci sami zażądali łapówki ale tak nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
fuks0 Re: Totalna świnia 28.08.09, 10:42 Największymi śmieciami w tej historyjce to są Ci policjanci, którzy wzięli łapówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Na karcie SIM nie mozna trzymac fimów ani zdjęć! IP: *.111.226.244.static.crowley.pl 28.08.09, 09:41 Jakaś wierutna bzdura jest w tym artykule! Jeśli wszystko jest tak "rzetelną" informacją to proponuje podzielić tego newsa przez 2 albo i 4... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: face Re: Na karcie SIM nie mozna trzymac fimów ani zdj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 10:29 Dokładnie tak jak piszesz. Za chwilę się wyjaśni że to nie karta SIM a pamięć w ukrytej kamerze, i nie kierowaca wręczał łapókę tylko policjanci jemu. I że tym facetem był obcokrajowiec. W dodatku był transseksualistą poszukiwanym przez FBI. No szczyt wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złodzieje Złodzieje chcą jeszcze w wieku 35-40 lat na emeryt IP: *.chello.pl 28.08.09, 10:43 na emerytury iść !!! Do swoich domów za łąpówki zbudowanych !!!!! Brawo ten pan !!! każdy pie***ny złodziej powienien 10 razy się zastanowić zanim przyjmie łapówke !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikowiec kartę SIM z filmikiem 28.08.09, 09:48 Hahaha, a nakręcił całe zdarzenie klawiszem "zielona słuchawka" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrikułe 3 banknoty o nominale 50zł to przecież IP: *.promax.media.pl 28.08.09, 09:55 150zł, a nie 50zł? To chyba być powinno 3 banknoty o łącznej wartości co? <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: 3 banknoty o nominale 50zł to przecież 28.08.09, 18:30 > 150zł, a nie 50zł? > To chyba być powinno 3 banknoty o łącznej wartości co? <hahaha> Myśl trochę - zabezpieczyli wszystkie 50 które mieli policjanci, bo skąd mają wiedzieć która to ta z łapówki? Teraz mogą sprawdzić czy na którejś są odciski palców kierowcy. To byłby już bardzo mocny dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prorok Nagrał komórką, jak korumpuje policjantów IP: *.zamek.net.pl 28.08.09, 09:57 Macie do numer do tego konfidenta co za idiota z niego. Jak można zrobić taką akcje powinien się cieszyć że nie musi płacić mandatu i dostawać punktów karnych. Gdzie się rodzą tacy konfidenci??? Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Bardzo dobrze, teraz obydwóch ukarać 28.08.09, 10:01 Sprawa jest prosta: łapówek nie można brać, ale nie można też dawać. Film jest dowodem zarówno przeciw policjantowi, jak łapówkarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ly Re: Bardzo dobrze, teraz obydwóch ukarać IP: *.zamosc.mm.pl 28.08.09, 10:46 Polskie prawo przewiduje taką możliwość, że jedna strona pozostaje bezkarna jeżeli ujawni ona korupcję. Może niesprawiedliwe, ale swego czasu był to pierwszy krok do walki z korupcją, złamanie porozumienia i zasianie nieufności pomiędzy stronami. Swoją drogą, że gość pewnie wybłagał łapówkę, "bo ja mam ciężko chore dziecko, a bez prawa jazdy kto je będzie woził na zabiegi", a potem ich nagrał. Taka jałmużna (50zł) za takie wykroczenie (spory mandat jest za to), na pewno się nad nim zlitowali po prostu. A gość jest sk....synem moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banda złodzieii wy złodziejskie sku*****ny IP: *.chello.pl 28.08.09, 10:48 z mlekiem matki wyssaliście bycie bydlakami i złodziejami, dlatego teraz tak sie obruszacie na tego uczciwego kierowce który zastosował prowokację na tych pier***nych złodziejach którzy na emerytury przechodzą po 15 latach pracy, ochlapusy !!!!!!! A wy musicie zapi***lać 35 lat!!!!!! Weźmie taki 10 łapówek w wysokosci 50 zł i ma 500 zło dziennie razy 25 dni i wychodzi 12 tysięcy w miesiącu !!!!!! Potrafisz chamie jeden z drugim liczyć ???? Odpowiedz Link Zgłoś