ula243 24.11.09, 17:27 Co spowodowalo ze jestesce poza granicami naszego kraju? Tesknicie ze Polska? Jak szybko udalo wam sie zaklimatyzowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pu-fa Re: Z dala od Polski 24.11.09, 23:54 Hmmmmmm sama nie wiem,brat byl juz rok na emigracji i bardzo sobie chwalil tzn.zarobki wiec pomyslalam ze mozna sprobowac w Polsce nie bylo tragicznie,ale cos nowego czemu nie ?? i co po 14 miesiacach chce jak najszybciej wracac do Polski strasznie tesknie synek ma 3 latka planuje zostac tutaj do czasu kiedy bedzie musial isc do pierwszej klasy juz w polskiej szkole i nie wyobrazam sobie innej opcji Zaklimatyzowalam sie juz ale wciaz czegos brak moze tego ze nigdy bym sie tutaj nie czula jak u siebie,zbieramy na mieszkanko tzn na jego polowe i zmykamy do polski pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Z dala od Polski 25.11.09, 11:03 Wyjechalam ponad 8 lat temu, za miloscia (obecnym mezem). Aklimatyzacja zajela mi jakies 3-4 lata. Teraz czuje sie tu jak u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: Z dala od Polski 29.11.09, 22:56 Ja mieszkam w Londynie juz 16 lat,przyjechalam tu jak mialam 18 lat, czy po tylu latach czuje sie jak u siebie ?? hmmm raczej nie. Na dodatek mysle ze gdybym miala wrocic do Polski to byalbym tam na emigracji )) ale w Polsce czuje sie jaku siebie,zostala mi tam tylko babcia i ciotka + kuzyni wiec nie jezdze zbyt czesto,raz na rok,raz na dwa lata,ale zawsze wracam jak do rodzinnego domu, z radoscia w sercu Odpowiedz Link Zgłoś