warcholski
14.08.12, 18:56
Parada Oszustow
Dla linii lotniczych Marcina Plichty syn premiera pracował głównie przez internet. Wykorzystywał do tego skrzynkę elektroniczną, którą założył 1 lutego 2000 roku. Jak ustalił "Wprost", widnieją w niej następujące dane: "Józef Bąk, miejscowość: Żukowo, zawód: bezrobotny, wykształcenie: bez wykształcenia".
wiadomosci.wp.pl/kat,8131,title,Michal-Tusk-ukrywal-swoja-tozsamosc,wid,14839878,wiadomosc.html
Premier nie odpowiedział na pytanie dziennikarza "Gazety Polskiej Codziennie" o to, czy poda się do dymisji w związku z aferą Amber Gold,, a także o to, jakie stanowisko zajmie wobec powołania komisji śledczej w tej sprawie. Szef rządu przy okazji bezpardonowo zaatakował "Gazetę Polską".
- Ja sobie zdaję sprawę, że szczególnie z punktu widzenia "Gazety Polskiej" atak na mojego syna jest czymś bardzo wdzięcznym i taka jazda po nazwisku sprawia wam dużo satysfakcji, ale ja bym bardzo prosił: miejcie odwagę i róbcie dalej, tak ja to robiliście - atakujcie mnie, a nie moje dzieci - powiedział Tusk, choć dziennikarz "GPC" wcale nie zapytał o jego syna.
W takiej konwencji utrzymane zostało całe dzisiejsze wystąpienie premiera. Donald Tusk stwierdził m.in., że ma pełne zaufanie do Michała Tuska i że jest on człowiekiem "uczciwym" i "szczerym".
niezalezna.pl/31895-prokuratura-przeslucha-szefa-stop-korupcji
Nie będę robił z siebie kretyna. Debil nie uwierzy, że nie wiedziałem. Wiedziałem o jednym wyroku karnym Plichty i zastrzeżeniach KNF wobec Amber Gold. Co mam powiedzieć? Głupota i tyle - tłumaczył się Michał Tusk w rozmowie z "Wprost" o swojej współpracy z OLT. Dobrze poinformowani donoszą, że premier nakazał synowi, by w tej sprawie więcej się nie wypowiadał. Inni sugerują, że syn premiera sam nie wie, co ma robić, bo boi się kolejnych sensacji. - Słyszałem teorię, że Plichta ujawnił tylko kilka informacji o współpracy z Michałem Tuskiem. Kolejne są swoistą polisą na przyszłość
www.se.pl/wydarzenia/kraj/syn-premiera-michal-tusk-pograzy-ojca_273510.html
>>>Kolejne są swoistą polisą na przyszłość ...<<
i to jest przyczyna dlaczego Plichta jeszcze nie siedzi? ...zacznie sypac jak z rekawa ???