28.03.02, 00:14
w tej chwili wpadlibyscieby do mnie? Nuda, woda, co chcecie! A moze chociaz
chwile pogadac?????? Sadze teraz kawalki z utworow moich dzieci!!!! One spia,
ja sie mecze!!!

Pozdr.
ro-bert
Obserwuj wątek
    • Gość: roseanne Re: A kto... IP: *.sympatico.ca 28.03.02, 00:15
      co to za kawalki?
    • karelia Re: A kto... 28.03.02, 00:17
      a kto a ja wink)) aaa aaa szarobure koty dwawink, chociaz tak narawde to jeden i
      to w dodatku rudzielec
      • don2 Re: A kto... 28.03.02, 00:40

Nie tylko ty sie nudzisz-ja tez. cicho i spokojnie .Kilku stalych
        pijaczkow,jakis zablakany turysta-nuda.Wpadl jakis roztrzesiony mlodzian i
        spytal o cocaine,nie ma nie dowiezli dzis
        • ro-bert Re: A kto... 28.03.02, 00:43
          To ja chyba tez ten roztrzesiony! >A swoja poczte odbierasz??

Poz.
          ro-bert
          • Gość: ESL Re: A kto... IP: *.sympatico.ca 28.03.02, 00:49
            A ja juz obiad ugotowalem i nawet troche posprzatalem, i na pania mego serca Terese Spoznialska Jedyna
            na Swiecie z utesknieniem czekam i czekam, i czekam... A w kuchni pachnie (seafood jakby kto pytal) a
            Teresa jedzie i jedzie.... Och, niech juz dojedzie!
            • don2 Re: A kto...do ESL 28.03.02, 01:11
              Gość portalu: ESL napisał(a):

> A ja juz obiad ugotowalem i nawet troche posprzatalem, i na pania mego serca Te
              > rese Spoznialska Jedyna
              > na Swiecie z utesknieniem czekam i czekam, i czekam... A w kuchni pachnie (seaf
              > ood jakby kto pytal) a
              > Teresa jedzie i jedzie.... Och, niech juz dojedzie!

Wiem czemu tak czekasz-po robieniu obiadu ,ktos musi w kuchni posprzatac ! smile).
              A co takiego przyzadzales?
          • don2 Re: A kto... 28.03.02, 00:51
            ro-bert napisał(a):

> To ja chyba tez ten roztrzesiony! >A swoja poczte odbierasz??
            >
            > Poz.
            > ro-bert

wspolczuje,znam uczucie-miedzy wachtami.
            • Gość: maz Re: A kto... IP: *.arach.net.au 28.03.02, 01:15
              Jaka nuda ???????
              Dzien sie zaczal nowy i to dobry ,bo po nim az cztery dni lenistwa.
              Hmm....moze tak nie zupelnie ,ale o pracy nawet nie chce myslec.
              Pozdrawiam wszystkich znudzonych i zapracowanych tez......
              Wszystkiego Najlepszego , Wesolych i Bezpiecznych Swiat
              • don2 Re: A kto... 28.03.02, 01:18
                Gość portalu: maz napisał(a):

> Jaka nuda ???????
                > Dzien sie zaczal nowy i to dobry ,bo po nim az cztery dni lenistwa.
                > Hmm....moze tak nie zupelnie ,ale o pracy nawet nie chce myslec.
                > Pozdrawiam wszystkich znudzonych i zapracowanych tez......
                > Wszystkiego Najlepszego , Wesolych i Bezpiecznych Swiat

Dla Kangoora tez tego samego.
            • Gość: ESL Do Don'a2 IP: *.sympatico.ca 28.03.02, 01:17
              Pisze szybko, bo slysze, ze sie garaz otwierasmile Krolowa zajechala, paz gotowy do sluzby smile Moze potem
              dostanie nagrode, kto wie...
              Upichcilem taka erykowa paella'e ze scallops i shrimps, i oysters. Teresa jest w hiszpanskich krajach,
              kulturach i kuchniach obyta - moze nie pogardzi...
              Juz mnie nie ma - milego wieczoru sobie i wszystkim zycze smile
              • don2 Re: Do Don'a2 28.03.02, 01:32
                Gość portalu: ESL napisał(a):

> Pisze szybko, bo slysze, ze sie garaz otwierasmile Krolowa zajechala, paz gotowy
                > do sluzby smile Moze potem
                > dostanie nagrode, kto wie...
                > Upichcilem taka erykowa paella'e ze scallops i shrimps, i oysters. Teresa jest
                > w hiszpanskich krajach,
                > kulturach i kuchniach obyta - moze nie pogardzi...
                > Juz mnie nie ma - milego wieczoru sobie i wszystkim zycze smile

Ostrygi do paella no no -wyuzdany smaczek.Najlepiej to mixta :jarzynki
                kurczak,krewetki,calamar,muszle,krolik,ryba,przyprawy-nie zapomnij
                szafran.Najwazniejszy dobry wywar z ryby i jarzyn.smacznego.Uklony dla pani

• drapieznik Re: Do Don'a2 28.03.02, 02:18
                  DOn,

Mozesz podac jakis latwy przepis na paella? Najlepiej z miesa (kury)...Tam sie
                  daje ryz, nie?
                  • don2 Re: Do drapieznika 28.03.02, 02:50

Oczywiscie moge.najpierw pobiegaj po sklepach i kup specjalna patelniez dwoma
                    uszami.gotujesz lub kup silny wywar z ryby,kurczaka pokroj w male
                    kawalki,papryka czerwona i zielona w drobna kostke,troche groszku
                    zielonego,czosnek,szafran lub namiastke,przecier pomidorowy,troche ryba (filet)
                    moze byc tunczyk,dorsz,merluza.podsmaz kurczaka na oleju.dodaj ryz(garsc na
                    glowe)podsmaz troche i dodaj wywar oraz warzywa i przecier.na malym ogniu ma
                    sie to gotowac az ryz bedzie taki jak chcesz.nie mieszac!od czasu do czasu zlap
                    za uszy przy patelni i lekkopokrec lewa-prawa.na koncu udekoruj paskami
                    konserwowanej papryki-lub nie .rybe pokrojona w kostke,wlozyc razem z ryzem na
                    patelnieprzed gotowaniem.powinno sie udac i nie przypalic-powodzenia i
                    smacznego.
                    • kwj Re: Do drapieznika 28.03.02, 02:55
                      No to juz wiesz kogo zaprosic na kolacje z paella, barszcz z zakwaskiem i chleb
                      z czernuszka.
                      Ja (JoeK) przynosze moonshine (wiesz co to jest?)
                      • don2 Re: Do drapieznika 28.03.02, 03:22
                        kwj napisał(a):

> No to juz wiesz kogo zaprosic na kolacje z paella, barszcz z zakwaskiem i chleb
                        >
                        > z czernuszka.
                        > Ja (JoeK) przynosze moonshine (wiesz co to jest?)

Joziek ty pedzisz? a z czego? pozdrowko
                      • Gość: aniutek Re: Do JoeK IP: *.ipt.aol.com 28.03.02, 05:23
                        kwj napisa?(a):

> No to juz wiesz kogo zaprosic na kolacje z paella, barszcz z zakwaskiem i
                        chleb
                        >
                        > z czernuszka.
                        > Ja (JoeK) przynosze moonshine (wiesz co to jest?)

....... JoeK to Ty zyjesz brachu ?????!!!!!!!

• drapieznik Don, 28.03.02, 05:56
                          A wiec paella jest robiona z ryby i kurczaka? Ja myslalem, ze moze byc tylko z
                          samego kurczaka. Ten wywar mnie troche odstrasza. Mozna uzyc kostke rosolowa
                          Knorra? Wyglada mniej strasznie. Dzieki za przepis.
                          • Gość: Baloo Re: do drapieznika i JoeK IP: *.ne.ch 28.03.02, 14:20
                            drapiezniku, wydaje mi sie, ze paella bez tych morskich swinstw nie nazywa sie
                            juz paella .... risotto, zapienkanka, co chcesz, ale nie paella ...

Do Joek 2 pytanie :

Co to jest Moonshine ?
                            Dlaczego zmiana nicka ?

Baloo

Najlepsze zyczenia swiateczne dla wsiech .. do zobaczenia za 10 dni !!!
                            Urlopik !
                            • Gość: JoeK Baloo.............. IP: 199.72.137.* 28.03.02, 15:07
                              Gość portalu: Baloo napisał(a):

> drapiezniku, wydaje mi sie, ze paella bez tych morskich swinstw nie nazywa sie
                              > juz paella .... risotto, zapienkanka, co chcesz, ale nie paella ...
                              >
                              > Do Joek 2 pytanie :
                              >
                              > Co to jest Moonshine ?
                              > Dlaczego zmiana nicka ?
                              >
                              > Baloo
                              >
                              > Najlepsze zyczenia swiateczne dla wsiech .. do zobaczenia za 10 dni !!!
                              > Urlopik !
                              Hello Baloo,
                              1.Moonshine to samogon pedzony z kukurydzy, najbardziej rozpowszechniony w
                              Appallachach . Pedzony przy swietle ksiezyca ze strachu przed "Federals".
                              2. Mysle sobie Don ma nowy Nick to i ja sobie to zafundowalem.

Wesolych Swiat i super urlopu...

• Gość: Baloo Dzieki IP: *.ne.ch 28.03.02, 15:12
                                Dzieki za zyczenia ...

Dzieki za wyjasnienia ...
                                Jak to smakuje ? tak jak "ziemniak w plynie" czy gorzej ?
                                Tutaj pedza glownie z owocow oraz niektorych zielsk (np. absynt oraz z
                                czegos , co nazywaja "gencjana" - brrr..... traszny syf, smierdzi i ma posmak
                                zdechlej myszy, czy tez starych szamt ze strychu ... trzyma sie to w przelyku
                                przez 2-3 dni, cokolwiek by sie zjadlo czy wypilo ... zgroza ! nikomu nie
                                zycze !) ale owocowki sa przednie ...

baloo
                                • Gość: don2 Re: Dzieki IP: *.uc.nombres.ttd.es 28.03.02, 15:16
                                  Gość portalu: Baloo napisał(a):

> Dzieki za zyczenia ...
                                  >
                                  > Dzieki za wyjasnienia ...
                                  > Jak to smakuje ? tak jak "ziemniak w plynie" czy gorzej ?
                                  > Tutaj pedza glownie z owocow oraz niektorych zielsk (np. absynt oraz z
                                  > czegos , co nazywaja "gencjana" - brrr..... traszny syf, smierdzi i ma posmak
                                  > zdechlej myszy, czy tez starych szamt ze strychu ... trzyma sie to w przelyku
                                  >
                                  > przez 2-3 dni, cokolwiek by sie zjadlo czy wypilo ... zgroza ! nikomu nie
                                  > zycze !) ale owocowki sa przednie ...
                                  >
                                  > baloo

Czesc prezydent. Zgadlem skad jego nick.w polsce tez mowia "ksiezycowka" pewnie to
                                  • Gość: Don2 Re: Dzieki IP: *.uc.nombres.ttd.es 28.03.02, 15:19
                                    Gość portalu: don2 napisał(a):

> Gość portalu: Baloo napisał(a):
                                    >
                                    > > Dzieki za zyczenia ...
                                    > >
                                    > > Dzieki za wyjasnienia ...
                                    > > Jak to smakuje ? tak jak "ziemniak w plynie" czy gorzej ?
                                    > > Tutaj pedza glownie z owocow oraz niektorych zielsk (np. absynt oraz z
                                    > > czegos , co nazywaja "gencjana" - brrr..... traszny syf, smierdzi i ma pos
                                    > mak
                                    > > zdechlej myszy, czy tez starych szamt ze strychu ... trzyma sie to w prze
                                    > lyku
                                    > >
                                    > > przez 2-3 dni, cokolwiek by sie zjadlo czy wypilo ... zgroza ! nikomu nie
                                    > > zycze !) ale owocowki sa przednie ...
                                    > >
                                    > > baloo
                                    >
                                    > Czesc prezydent. Zgadlem skad jego nick.w polsce tez mowia "ksiezycowka" pewnie
                                    > to wzieli z amaryki. A gencjana to faktycznie cymes-przeciez z tego sie robi
                                    plukanki do gardla.No to Smacznego jajka-szalom

• Gość: Baloo Re: Dzieki IP: *.ne.ch 28.03.02, 15:26
                                      Tobie tez - wesolego tracania sie jajkami i tlumu nieliczacych reszty pijanych
                                      Szwedow tudziez Giermancow !!!
                                      Co do "gencjany" - to wlasnie nie nie wiem, czy to jest to zielsko , ktore tu
                                      zowia "gentiane" , to jest ten sam specyfik, na podstawie ktorego robi sie te
                                      plyny dezynfekujace rany ... sadzac po smaku - jest to mozliwe !!! Zaklinam cie
                                      na wszystkie swietosci : nie trzymaj tego w swoim przybytku , chyba, ze dla
                                      kontrolerow podatkowych i innych rekieterow !!!

Jeszcze raz : Wesolych !

Baloo
                                      • karelia Re: Dzieki 28.03.02, 20:15
                                        Baloo co masz za waty do pijanych Szwedow??? Nie podobaja Ci sie?Jaki
                                        wybredny, a napij sie tej gencjany i bedzie moz egorzej/lepiej

JoeK , niech pan lepiej nie zmienia nicku, czlek sie przyzwyczaja,
                                        zapamietuje , a tu jakis nieznany wyskakuje jak Filip z Konopi, i udaje
                                        prawdziwego , jak mowi Doniasty, Jozka wink)))
                                        • Gość: JoeK Re: Dzieki Karelio moich marzen... IP: 199.72.137.* 28.03.02, 21:32
                                          karelia napisał(a):

> Baloo co masz za waty do pijanych Szwedow??? Nie podobaja Ci sie?Jaki
                                          > wybredny, a napij sie tej gencjany i bedzie moz egorzej/lepiej
                                          >
                                          > JoeK , niech pan lepiej nie zmienia nicku, czlek sie przyzwyczaja,
                                          > zapamietuje , a tu jakis nieznany wyskakuje jak Filip z Konopi, i udaje
                                          > prawdziwego , jak mowi Doniasty, Jozka wink)))

OK wrocilem do swojego nicka (nicku??). Ma Pani racje, wyobrazam sobie
                                          zamieszanie w na Internecie gdyby Pani zmienila imie na "Aurora Borealis".
                                          Pan Jozek
                                          • karelia Re: Dzieki Karelio moich marzen... 28.03.02, 21:49
                                            no, od razu sie lepiej poczulam, tak jakos po domowemu, znajoma twarzwink gada
                                            normalnie, a nawet uczeniewink to caly nasz Joziek smile)))
                                            W obejsciu posprzatane , jutro beda sie piec placki, pranie sie kreci w
                                            maszynie, patrze na najlepsze kawalki z Oscargala, i Jozi ( kropka nad z, to
                                            tak po wegiersku) na necie i inni ludzie i ludziska , no zyc nie umierac.
                                            Oczywiscie Doniasty zaraz by powiedzial , ze zanizam wymagania zyciowe,
                                            minimalistka, poziom podlogi , ale co mi tam . Ciesze sie , ze zyje, nie
                                            jestem glodna, mam dach nad glowa i jakos zyje smile)))) Wesolych Swiat, JoeK
                                            • Gość: JoeK Re: Dzieki Karelio moich marzen... IP: 199.72.137.* 28.03.02, 21:57
                                              No to wypijem na ten Bruderschaft, nie ma pan i panow.
                                              Jajkiem tyz sie cykniemy i poryczymy aby sie nam ulzylo.
                                              "Vypiem s goria gdie zhe kruszka" jak ten czarny pisal.
                                              Slonce juz wam wyszlo ponad horyzont?
                                              Buzka
                                              J
                                              • karelia Re: Dzieki Karelio moich marzen... 28.03.02, 23:24
                                                a wyszlo ,owszem i zswiecilo ale jeszcze tego wiosennego oddechu nie czuc.
                                                Jeszcze chlod od kamieni i wody , ale.. badzmy dobrej mysli. Krokusy juz
                                                kwitna kolorowo, ludzie zaczynaja w ogrodkach porzadki, chociaz tradycyjnie to
                                                w poniedzialek beda cos tam robic, grzebac, malowac, grabic...i juz leza
                                                plackiem na lezakach w sloncu. Ja to glowa krece i nie dowierzam, ledwo ledwo
                                                slonce na wiosne wyjrzy a oni czy tez my juz do slonc twarze wystawiaja. Tacy
                                                jacys sekciarze, milosnicy bozka SloncewinkA co ciekawe to niedlugo beda latac
                                                na bosaka , a pozniej narzekaja , kwekaja -rumatyzmy, lumbago, a sami nie
                                                wiedza ze po zimnym bez butoe sie nie chodzi. Ot dziwakiwink
    • karelia Re: A kto... 29.03.02, 10:35
      gdzies sie urwal Robbi? Jak Max??? dobrze sie czuje , wypuszczacie juz kota?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka