ro-bert 28.03.02, 00:14 w tej chwili wpadlibyscieby do mnie? Nuda, woda, co chcecie! A moze chociaz chwile pogadac?????? Sadze teraz kawalki z utworow moich dzieci!!!! One spia, ja sie mecze!!! Pozdr. ro-bert Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roseanne Re: A kto... IP: *.sympatico.ca 28.03.02, 00:15 co to za kawalki? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: A kto... 28.03.02, 00:17 a kto a ja )) aaa aaa szarobure koty dwa, chociaz tak narawde to jeden i to w dodatku rudzielec Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: A kto... 28.03.02, 00:40 Nie tylko ty sie nudzisz-ja tez. cicho i spokojnie .Kilku stalych pijaczkow,jakis zablakany turysta-nuda.Wpadl jakis roztrzesiony mlodzian i spytal o cocaine,nie ma nie dowiezli dzis Odpowiedz Link Zgłoś
ro-bert Re: A kto... 28.03.02, 00:43 To ja chyba tez ten roztrzesiony! >A swoja poczte odbierasz?? Poz. ro-bert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: A kto... IP: *.sympatico.ca 28.03.02, 00:49 A ja juz obiad ugotowalem i nawet troche posprzatalem, i na pania mego serca Terese Spoznialska Jedyna na Swiecie z utesknieniem czekam i czekam, i czekam... A w kuchni pachnie (seafood jakby kto pytal) a Teresa jedzie i jedzie.... Och, niech juz dojedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: A kto...do ESL 28.03.02, 01:11 Gość portalu: ESL napisał(a): > A ja juz obiad ugotowalem i nawet troche posprzatalem, i na pania mego serca Te > rese Spoznialska Jedyna > na Swiecie z utesknieniem czekam i czekam, i czekam... A w kuchni pachnie (seaf > ood jakby kto pytal) a > Teresa jedzie i jedzie.... Och, niech juz dojedzie! Wiem czemu tak czekasz-po robieniu obiadu ,ktos musi w kuchni posprzatac ! ). A co takiego przyzadzales? Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: A kto... 28.03.02, 00:51 ro-bert napisał(a): > To ja chyba tez ten roztrzesiony! >A swoja poczte odbierasz?? > > Poz. > ro-bert wspolczuje,znam uczucie-miedzy wachtami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: A kto... IP: *.arach.net.au 28.03.02, 01:15 Jaka nuda ??????? Dzien sie zaczal nowy i to dobry ,bo po nim az cztery dni lenistwa. Hmm....moze tak nie zupelnie ,ale o pracy nawet nie chce myslec. Pozdrawiam wszystkich znudzonych i zapracowanych tez...... Wszystkiego Najlepszego , Wesolych i Bezpiecznych Swiat Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: A kto... 28.03.02, 01:18 Gość portalu: maz napisał(a): > Jaka nuda ??????? > Dzien sie zaczal nowy i to dobry ,bo po nim az cztery dni lenistwa. > Hmm....moze tak nie zupelnie ,ale o pracy nawet nie chce myslec. > Pozdrawiam wszystkich znudzonych i zapracowanych tez...... > Wszystkiego Najlepszego , Wesolych i Bezpiecznych Swiat Dla Kangoora tez tego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Do Don'a2 IP: *.sympatico.ca 28.03.02, 01:17 Pisze szybko, bo slysze, ze sie garaz otwiera Krolowa zajechala, paz gotowy do sluzby Moze potem dostanie nagrode, kto wie... Upichcilem taka erykowa paella'e ze scallops i shrimps, i oysters. Teresa jest w hiszpanskich krajach, kulturach i kuchniach obyta - moze nie pogardzi... Juz mnie nie ma - milego wieczoru sobie i wszystkim zycze Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Do Don'a2 28.03.02, 01:32 Gość portalu: ESL napisał(a): > Pisze szybko, bo slysze, ze sie garaz otwiera Krolowa zajechala, paz gotowy > do sluzby Moze potem > dostanie nagrode, kto wie... > Upichcilem taka erykowa paella'e ze scallops i shrimps, i oysters. Teresa jest > w hiszpanskich krajach, > kulturach i kuchniach obyta - moze nie pogardzi... > Juz mnie nie ma - milego wieczoru sobie i wszystkim zycze Ostrygi do paella no no -wyuzdany smaczek.Najlepiej to mixta :jarzynki kurczak,krewetki,calamar,muszle,krolik,ryba,przyprawy-nie zapomnij szafran.Najwazniejszy dobry wywar z ryby i jarzyn.smacznego.Uklony dla pani Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: Do Don'a2 28.03.02, 02:18 DOn, Mozesz podac jakis latwy przepis na paella? Najlepiej z miesa (kury)...Tam sie daje ryz, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Do drapieznika 28.03.02, 02:50 Oczywiscie moge.najpierw pobiegaj po sklepach i kup specjalna patelniez dwoma uszami.gotujesz lub kup silny wywar z ryby,kurczaka pokroj w male kawalki,papryka czerwona i zielona w drobna kostke,troche groszku zielonego,czosnek,szafran lub namiastke,przecier pomidorowy,troche ryba (filet) moze byc tunczyk,dorsz,merluza.podsmaz kurczaka na oleju.dodaj ryz(garsc na glowe)podsmaz troche i dodaj wywar oraz warzywa i przecier.na malym ogniu ma sie to gotowac az ryz bedzie taki jak chcesz.nie mieszac!od czasu do czasu zlap za uszy przy patelni i lekkopokrec lewa-prawa.na koncu udekoruj paskami konserwowanej papryki-lub nie .rybe pokrojona w kostke,wlozyc razem z ryzem na patelnieprzed gotowaniem.powinno sie udac i nie przypalic-powodzenia i smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
kwj Re: Do drapieznika 28.03.02, 02:55 No to juz wiesz kogo zaprosic na kolacje z paella, barszcz z zakwaskiem i chleb z czernuszka. Ja (JoeK) przynosze moonshine (wiesz co to jest?) Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: Do drapieznika 28.03.02, 03:22 kwj napisał(a): > No to juz wiesz kogo zaprosic na kolacje z paella, barszcz z zakwaskiem i chleb > > z czernuszka. > Ja (JoeK) przynosze moonshine (wiesz co to jest?) Joziek ty pedzisz? a z czego? pozdrowko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Do JoeK IP: *.ipt.aol.com 28.03.02, 05:23 kwj napisa?(a): > No to juz wiesz kogo zaprosic na kolacje z paella, barszcz z zakwaskiem i chleb > > z czernuszka. > Ja (JoeK) przynosze moonshine (wiesz co to jest?) ....... JoeK to Ty zyjesz brachu ?????!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Don, 28.03.02, 05:56 A wiec paella jest robiona z ryby i kurczaka? Ja myslalem, ze moze byc tylko z samego kurczaka. Ten wywar mnie troche odstrasza. Mozna uzyc kostke rosolowa Knorra? Wyglada mniej strasznie. Dzieki za przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: do drapieznika i JoeK IP: *.ne.ch 28.03.02, 14:20 drapiezniku, wydaje mi sie, ze paella bez tych morskich swinstw nie nazywa sie juz paella .... risotto, zapienkanka, co chcesz, ale nie paella ... Do Joek 2 pytanie : Co to jest Moonshine ? Dlaczego zmiana nicka ? Baloo Najlepsze zyczenia swiateczne dla wsiech .. do zobaczenia za 10 dni !!! Urlopik ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeK Baloo.............. IP: 199.72.137.* 28.03.02, 15:07 Gość portalu: Baloo napisał(a): > drapiezniku, wydaje mi sie, ze paella bez tych morskich swinstw nie nazywa sie > juz paella .... risotto, zapienkanka, co chcesz, ale nie paella ... > > Do Joek 2 pytanie : > > Co to jest Moonshine ? > Dlaczego zmiana nicka ? > > Baloo > > Najlepsze zyczenia swiateczne dla wsiech .. do zobaczenia za 10 dni !!! > Urlopik ! Hello Baloo, 1.Moonshine to samogon pedzony z kukurydzy, najbardziej rozpowszechniony w Appallachach . Pedzony przy swietle ksiezyca ze strachu przed "Federals". 2. Mysle sobie Don ma nowy Nick to i ja sobie to zafundowalem. Wesolych Swiat i super urlopu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Dzieki IP: *.ne.ch 28.03.02, 15:12 Dzieki za zyczenia ... Dzieki za wyjasnienia ... Jak to smakuje ? tak jak "ziemniak w plynie" czy gorzej ? Tutaj pedza glownie z owocow oraz niektorych zielsk (np. absynt oraz z czegos , co nazywaja "gencjana" - brrr..... traszny syf, smierdzi i ma posmak zdechlej myszy, czy tez starych szamt ze strychu ... trzyma sie to w przelyku przez 2-3 dni, cokolwiek by sie zjadlo czy wypilo ... zgroza ! nikomu nie zycze !) ale owocowki sa przednie ... baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don2 Re: Dzieki IP: *.uc.nombres.ttd.es 28.03.02, 15:16 Gość portalu: Baloo napisał(a): > Dzieki za zyczenia ... > > Dzieki za wyjasnienia ... > Jak to smakuje ? tak jak "ziemniak w plynie" czy gorzej ? > Tutaj pedza glownie z owocow oraz niektorych zielsk (np. absynt oraz z > czegos , co nazywaja "gencjana" - brrr..... traszny syf, smierdzi i ma posmak > zdechlej myszy, czy tez starych szamt ze strychu ... trzyma sie to w przelyku > > przez 2-3 dni, cokolwiek by sie zjadlo czy wypilo ... zgroza ! nikomu nie > zycze !) ale owocowki sa przednie ... > > baloo Czesc prezydent. Zgadlem skad jego nick.w polsce tez mowia "ksiezycowka" pewnie to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don2 Re: Dzieki IP: *.uc.nombres.ttd.es 28.03.02, 15:19 Gość portalu: don2 napisał(a): > Gość portalu: Baloo napisał(a): > > > Dzieki za zyczenia ... > > > > Dzieki za wyjasnienia ... > > Jak to smakuje ? tak jak "ziemniak w plynie" czy gorzej ? > > Tutaj pedza glownie z owocow oraz niektorych zielsk (np. absynt oraz z > > czegos , co nazywaja "gencjana" - brrr..... traszny syf, smierdzi i ma pos > mak > > zdechlej myszy, czy tez starych szamt ze strychu ... trzyma sie to w prze > lyku > > > > przez 2-3 dni, cokolwiek by sie zjadlo czy wypilo ... zgroza ! nikomu nie > > zycze !) ale owocowki sa przednie ... > > > > baloo > > Czesc prezydent. Zgadlem skad jego nick.w polsce tez mowia "ksiezycowka" pewnie > to wzieli z amaryki. A gencjana to faktycznie cymes-przeciez z tego sie robi plukanki do gardla.No to Smacznego jajka-szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Dzieki IP: *.ne.ch 28.03.02, 15:26 Tobie tez - wesolego tracania sie jajkami i tlumu nieliczacych reszty pijanych Szwedow tudziez Giermancow !!! Co do "gencjany" - to wlasnie nie nie wiem, czy to jest to zielsko , ktore tu zowia "gentiane" , to jest ten sam specyfik, na podstawie ktorego robi sie te plyny dezynfekujace rany ... sadzac po smaku - jest to mozliwe !!! Zaklinam cie na wszystkie swietosci : nie trzymaj tego w swoim przybytku , chyba, ze dla kontrolerow podatkowych i innych rekieterow !!! Jeszcze raz : Wesolych ! Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Dzieki 28.03.02, 20:15 Baloo co masz za waty do pijanych Szwedow??? Nie podobaja Ci sie?Jaki wybredny, a napij sie tej gencjany i bedzie moz egorzej/lepiej JoeK , niech pan lepiej nie zmienia nicku, czlek sie przyzwyczaja, zapamietuje , a tu jakis nieznany wyskakuje jak Filip z Konopi, i udaje prawdziwego , jak mowi Doniasty, Jozka ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeK Re: Dzieki Karelio moich marzen... IP: 199.72.137.* 28.03.02, 21:32 karelia napisał(a): > Baloo co masz za waty do pijanych Szwedow??? Nie podobaja Ci sie?Jaki > wybredny, a napij sie tej gencjany i bedzie moz egorzej/lepiej > > JoeK , niech pan lepiej nie zmienia nicku, czlek sie przyzwyczaja, > zapamietuje , a tu jakis nieznany wyskakuje jak Filip z Konopi, i udaje > prawdziwego , jak mowi Doniasty, Jozka ))) OK wrocilem do swojego nicka (nicku??). Ma Pani racje, wyobrazam sobie zamieszanie w na Internecie gdyby Pani zmienila imie na "Aurora Borealis". Pan Jozek Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Dzieki Karelio moich marzen... 28.03.02, 21:49 no, od razu sie lepiej poczulam, tak jakos po domowemu, znajoma twarz gada normalnie, a nawet uczenie to caly nasz Joziek ))) W obejsciu posprzatane , jutro beda sie piec placki, pranie sie kreci w maszynie, patrze na najlepsze kawalki z Oscargala, i Jozi ( kropka nad z, to tak po wegiersku) na necie i inni ludzie i ludziska , no zyc nie umierac. Oczywiscie Doniasty zaraz by powiedzial , ze zanizam wymagania zyciowe, minimalistka, poziom podlogi , ale co mi tam . Ciesze sie , ze zyje, nie jestem glodna, mam dach nad glowa i jakos zyje )))) Wesolych Swiat, JoeK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeK Re: Dzieki Karelio moich marzen... IP: 199.72.137.* 28.03.02, 21:57 No to wypijem na ten Bruderschaft, nie ma pan i panow. Jajkiem tyz sie cykniemy i poryczymy aby sie nam ulzylo. "Vypiem s goria gdie zhe kruszka" jak ten czarny pisal. Slonce juz wam wyszlo ponad horyzont? Buzka J Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Dzieki Karelio moich marzen... 28.03.02, 23:24 a wyszlo ,owszem i zswiecilo ale jeszcze tego wiosennego oddechu nie czuc. Jeszcze chlod od kamieni i wody , ale.. badzmy dobrej mysli. Krokusy juz kwitna kolorowo, ludzie zaczynaja w ogrodkach porzadki, chociaz tradycyjnie to w poniedzialek beda cos tam robic, grzebac, malowac, grabic...i juz leza plackiem na lezakach w sloncu. Ja to glowa krece i nie dowierzam, ledwo ledwo slonce na wiosne wyjrzy a oni czy tez my juz do slonc twarze wystawiaja. Tacy jacys sekciarze, milosnicy bozka SlonceA co ciekawe to niedlugo beda latac na bosaka , a pozniej narzekaja , kwekaja -rumatyzmy, lumbago, a sami nie wiedza ze po zimnym bez butoe sie nie chodzi. Ot dziwaki Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: A kto... 29.03.02, 10:35 gdzies sie urwal Robbi? Jak Max??? dobrze sie czuje , wypuszczacie juz kota? Odpowiedz Link Zgłoś