Dodaj do ulubionych

Do przyjaciol za oceanem!!!!!

01.04.02, 00:12

W koncu podjalem decyzje-Sprzedaje wszystko i emigruje do USA lub Kanady.Juz mi
ta Europa gardlem wychodzi.!! senna i nudna.zadnych atrakcj.ta socjalna pewnosc
to nudne ,chce walczyc o chleb az do smierci.Czy bede mogl dostac tam emeryture
od 3-go dnia pobytu? Bo na dwa pierwsze starczy mi forsy.Moge jeszcze dorabiac-
nawet pojde na kursy-Zybi mi pomoze wybrac odpowiednie.Moze ktos mi powie ,czy
warto brac ze soba babe.Psa to obowiazkowo zabiore -niech tez posmakuje nowego
zycia.Ale baba z wozu koniom (mechanicznym) lzej !Co myslicie o mojej decyzji?
pozdrawiam PA Don
Obserwuj wątek
    • Gość: bogdan Re: Do przyjaciol za oceanem!!!!! IP: *.proxy.aol.com 01.04.02, 00:19
      odbija?
    • karelia Re: Do przyjaciol za oceanem!!!!! 01.04.02, 00:29
      ja bym nie ryzykowala, gdzie sie bedziecz czleku tlukl na stare/ zgredowskie
      lata? A siedz tam , gdzie Ci dobrze w nocy handluj i lup klientow a w dzien
      lez na plazy . Gdzie Ci bedzie lepiej ? Ameryka jako Ziemia Obiecana i Kanada
      pachnaca zywica? Przeciez Ty masz Ameryke i Kanade w Hiszpanii, no to po co
      wybierac kazdy kraj z osobna , kiedy masz 2 w 3 kraju? Bez sensu!!!
      A watek o babie, ktora jest rzekomo balastem nie podoba mi sie.
      • Gość: tato Re: Do przyjaciol za oceanem!!!!! IP: 213.156.54.* 01.04.02, 00:36
        HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeeHEEEEEEEEEEE!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !Wyjedz do funnela,ten cie nuczy patryjotyzmu canadyjskiego.
        • Gość: zybi Re: Od przyjaciol z za oceanu!!!!! IP: 130.68.2.* 01.04.02, 03:03
          Don w ameryce jest fajnie.
          Pieniadze leza na ulicy.
          Tyle ze starsi ludzie maja problemy ze schylaniem sie ....(po pieniadze)
          Wez rosjanke babuszke ze soba. Kto ci poda szklanke wody ???
          Na wakacje mozesz przyjechac - zobaczysz NYC
          Nocleg masz za darmo. zybi ci zalatwi.
          Ale zostac na dluzej ????????
          ... to sie nie oplaci --nikt nie bedzie pral twoich gaci
          Jako turysta jestes mile widziany
          • don2 Re: Od przyjaciol z za oceanu!!!!! 01.04.02, 03:07

Zybi tylko mnie nie zniechecaj ! Ja tez chce miec tak dobrze jak ty.
            • Gość: Gosc Re: Od przyjaciol z za oceanu!!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.04.02, 03:35
              don2 napisał(a):

>
              > Zybi tylko mnie nie zniechecaj ! Ja tez chce miec tak dobrze jak ty.

Don,
              Szkoda, ze planujesz to tylko 1go kwietnia. Rowny gosc jestes. Takich jak ty
              trzeba nam wiecej w Kanadzie. Chetnie zamienie cie na Wielokropka. Zapytam go
              moze sie zgodzi. Reflektujesz?
              • Gość: boss Re: Od przyjaciol z za oceanu!!!!! IP: *.tnt11.ewr3.da.uu.net 01.04.02, 06:30
                Szkoda ze to kawal na prima - aprilis !!!!!!! - ale nawet gdybys zabral ta
                cala twoja "kapuste" nazbierana w Hiszpani !! - to w okregu NYC [ mam nadzieje
                ze wiesz gdzie to ????] straczylo by ci na skromny domek !!! - tylko 220
                tysiecy US $$$ a reszta drobnych co by ci zostala po wymianie z pesos na US
                $$$ starczyla by ci na 1 [jeden - slownie] tydzien wakacji na Florydzie !!!! ,
                na wiecej cie niestety nie wyceniam mimo calej sympatii !!! z
                pozdrowieniami !!! - z drugiej strony GLOBUSA !!!
                • drapieznik Don, 01.04.02, 08:20
                  Ty myslisz, ze ja mysle ze ty mnie potrzebowales zart powiedziec? Ja tego
                  poczebuje nie zaakceptowac.

Decyzja jest wspaniala. Twoj wiek to dziala tylko na twoja korzysc; tu
                  najgorzej maja malolaty, zreszta podobnie jak kiciu.

NYC -olej z powodow ktore podal Boss i Zybi. Na ten pokoj za darmo nie lec.
                  Jest tu takich wiecej. Ruda splaw do mnie, jakos sie dogadamy. Jej wiek jest
                  akurat w sam raz dla mnie bo moje dziewczyny sa na ogol duzo starsze od niej (u
                  wdowy chleb gotowy, hehehe). Psa zabierz bo moj ma problemy, now wiesz te takie
                  psio-meskie sprawy).

Z twoja znajomoscia zawodu i moimi kilkoma lekcjami praktycznymi, sluze pomoca,
                  mozesz miec ten interes 1000x lepszy. Nawet nie dlatego, ze jestes az taki
                  zdolny ale dlatego, ze liczby dzialaja na twoja korzysc: kraj jest olbrzymi i
                  nikt nie umie gotowac. Kazdy uwielbia jedzenie w restauracjach a zoladki maja
                  jak poborowi. Widzisz wiec, ze latwo. Sekret dobrej restauracji tu, to: przy
                  tylnich drzwiach musisz na zewnatrz trzymac porzadek (nie zostawiaj smieci
                  sprzed tygodnia, czy starej lodowki bo jej smieciarze nie chcieli zabrac. Poza
                  tym kibel musi byc ladny i miec rury dla tych na wozkach. Niektorzy upierdliwi
                  zamiast wejsc i jesc objezdaja knajpe od tylu i sprawdzaja czy kible czyste,
                  jakby tam mieli jesc (Bron boze nie zajrzyj z tylu chinskiej restauracji; oni
                  uwielbiaja 'fish-trimmings na zupe. Zapas tych fish-trimmings jest zawsze na
                  podoredziu na zewnatrz).

Reszta ta sama; barman bedzie kradl, kelnerki beda sie zwalnialy i usmiechaly
                  do ciebie, a rachunek za prad i wode przyprawi cie o mdlosci. Najgorsze, ze w
                  lecie bedziesz musial wlaczyc klimatyzacje...

Acha, nie licz na resztki ze stolu: tu kazdy je zabiera ze soba a niektorzy
                  lasuja ze stolikow sasiadow, jak sa troche czysci. Raz na jakis czas trzeba
                  zrobic ustalony depozyt tu i tam ale na poczatku pokaze co, ile i komu. A komu
                  w ryj. Czyli normalka. Acha, musisz dac znizki dla pewnych grup zawodowych, ale
                  to jest to samo i u ciebie.

O leczenie sie nie martw bo sobie zalatwimy w Kanadzie. Wyrostek robaczkowy daj
                  sobie wyciac zawczasu chyba, ze chcesz zebym ci w tym pomogl...

(PS Dzis gotowalem i mi dobrze poszlo)
    • Gość: Sylwia Re: Do przyjaciol za oceanem!!!!! IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 01.04.02, 08:24
      don2 napisał(a):
      > W koncu podjalem decyzje-Sprzedaje wszystko i emigruje do USA lub Kanady.
      Co myslicie o mojej decyzji? >

Żart prima-aprilisowy, ot co myślę. Pozdr.

• aniutek Re: Do przyjaciol za oceanem!!!!! 02.04.02, 01:11
        Don wal jak w dym , karimate Ci oddam a i spiwor z tych co Urban przyslal
        na pawlaczu sie wala smile
    • ya_bolek Re: Do przyjaciol za oceanem!!!!! 02.04.02, 04:03
      Moj kompleks apartamentow reklamuje sie jako pet friendly. Tylko 200 dolarow
      miesiecznie za jednego peta! Oczywiscie trzeba wniesc podanie o pozwolenie, podac
      gatunek, podgatunek, wzrost, wiek i wage ale z tym nie ma problemow. Ponadto,
      podtrzebuje kogos do kupowania piwa (ok. 12-pak dziennie, 6 mil do sklepu).
      Ostrzegam jednak, Colorado jest dosc restrykcyjnym stanem (pisalem o tym
      wczesniej). Moze Ci sie tu nie spodobac.

don2 napisał(a):

>
      > W koncu podjalem decyzje-Sprzedaje wszystko i emigruje do USA lub Kanady.Juz mi
      >
      > ta Europa gardlem wychodzi.!! senna i nudna.zadnych atrakcj.ta socjalna pewnosc
      >
      > to nudne ,chce walczyc o chleb az do smierci.Czy bede mogl dostac tam emeryture
      >
      > od 3-go dnia pobytu? Bo na dwa pierwsze starczy mi forsy.Moge jeszcze dorabiac-
      > nawet pojde na kursy-Zybi mi pomoze wybrac odpowiednie.Moze ktos mi powie ,czy
      > warto brac ze soba babe.Psa to obowiazkowo zabiore -niech tez posmakuje nowego
      > zycia.Ale baba z wozu koniom (mechanicznym) lzej !Co myslicie o mojej decyzji?
      > pozdrawiam PA Don

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka