Dodaj do ulubionych

POLONIO POCZYTAJ I POMYŚL

IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.12.04, 22:12
MOI KOCHANI RODACY CZYTAM WASZE WYPOWIEDZI I AŻ MNIE ZATKAŁO JAK MOŻNA
UBLIŻAĆ NAM POLAKOM ŻYJEMY SKROMNIE DBAMY O NASZE DZIEĆI DOM DZIECI CHODZĄ
ZADBANE KAŻDY ŻYJE JAK MU SIE PODOBA W SKLEPACH JEST WSZYSTKO CO DUSZA
ZAPRAGNIE NIERAZ KASY BRAK .ŻYCIE U NAS BARDZO CIĘŻKIE BEZDOMNYCH MAMY BARDZO
DUŻO ALE ONI SAMI WYBRALI TAKI LOS W KAŻDYM MIESZKANIU JEST PEŁNY KOMFORT
WIĘC JAK MOŻNA TAK PISAĆ BZDURY DUPA WAM ODŻYŁA ZAPOMNIELIŚCIE O SWOICH
KOŻENIACH A JAK WAM PRZYJDZIE WRACAĆ DO KRAJU NA STAŁE TO MOGE WAM
ZAGWARANTOWAĆ ŻE NIEZNAJDZIECIE SIĘ I WYLĄDUJECIE NA ŚMIETNIKU BO MY ŻYJEMY
NA TYLE ILE NAS STAĆ TAK JAK KOWALSKI PISZE TAKIE BZDURY NACZYTAŁ SIE BIDULA
STARYCH KSIĄŻEK I WYPISUJE BREDNIEA MOŻE TO ZYDEK MOSIEK ? I Z NIENAWIŚCIĄ
TAKĄ OBRAŻA NAS UCZCIWIE ŻYJĄCYCH POLAKÓW SKANDAL I WSTYD ŻE PO POLSKU
PISZE I MÓWI POZDRRAWIAM CIEPLUTKO
Obserwuj wątek
    • Gość: Ян Ковальский Re: APOLONIO, POCZYTAJ I POMYŚL IP: *.dyn.optonline.net 13.12.04, 22:24
      www.akcjasos.pl/news/show.php?id=440
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=10612409&a=10612409
      www.akcjasos.pl/news/print.php?id=446
    • kaiser.soze po pierwsze droga wroclawianko 14.12.04, 05:29
      to nie pisz DRUKOWANYMI LITERAMI BO WYCHODZI NA TO ZE JESTES JAKAS NIESTABILA I
      WRZESZCZYSZ, po drugie stara cipo zdecyduj sie na jakis nick bo kazdy widzi
      skad piszesz pod pietnastoma nickami, po trzecie to jak widzisz Janek cie
      przygowzdzil bo ma arumenty wiec nie podskakuj:
      "przegonił wróble objadające się w stojącym przy ulicy karmniku, a potem
      wygarnął z niego okruchy chleba i skwarki. Garść wrzucił do jednej z
      reklamówek wypełnionych pustymi puszkami po piwie. Resztę zjadł na miejscu.
      Zapalił papierosa po ptasim posiłku, ruszył przed sklep przy al.
      Politechniki, gdzie prosił przechodniów o 10 groszy... na piwo." Jak ludzie
      podpie..ja ptakom okruszki i sloninki to juz jest dosyc chamskie, nie
      uwazasz?

Janek: Bolanda to arabskie slowo Polska. Stad Bulandia, po raz pierwszy uzyte
      bodajze przez Nazi Soup czy jego poprzednika, pana magistra Buraka...
      • doupa_nazi i kto to mowi, ertes.. 14.12.04, 14:13
        kaiser.soze napisał:

> po drugie stara cipo zdecyduj sie na jakis nick bo kazdy widzi
        > skad piszesz pod pietnastoma nickami, po trzecie to jak widzisz Janek cie

nie rozsmieszjacie mnie ertes bo mam zajady. no, a teraz wachaj pale.
        • kaiser.soze doupek_naziceck 14.12.04, 18:37
          wam sie nadal yebie pod kopulka ze wszedzie wrog podsluCHUJE?
    • Gość: Daft Vader Re: POLONIO POCZYTAJ I POMYŚL IP: *.tnt34.sfo8.da.uu.net 14.12.04, 06:06
      Tylko duze litery...nieladnie

Punktuacja...nieladna

Uzycie slowa "DUPA"...ladnie

"Zydek Mosiek"...nieladnie

Czyli podsumowujac, tylko DUPA ladnie...
      • Gość: yeah Re: POCZYTAJ I POMYŚL IP: *.vf.shawcable.net 14.12.04, 09:49
        "KOŻENIACH "
        • Gość: Wolny Re: POCZYTAJ I ODPOWIEDZ IP: *.240.51.196.Dial1.Phoenix1.Level3.net 14.12.04, 10:27
          "JAK WAM PRZYJDZIE WRACAĆ DO KRAJU NA STAŁE TO MOGE WAM
          ZAGWARANTOWAĆ…"

Dzieki za gwarancje -zwlaszcza spisane i nadal w prawach jeszcze za czasow
          towarzysza wladyslawa.

Wytlumacz skad tam u Was wzielo sie uprzedzenie, ze my ( o prosze teraz
          to: "KOCHANI RODACY") mamy jaka kolwiek ochote wracac do peer-lowskiego smrodu,
          ktory tak kochacie.
          Jestem pewny, potwierdzi to kazdy kto chociaz raz odwiedzil po latach Polske,
          ze nawet rodzina i najblizsi znajomi pierwsze pytanie zadaja: "a kiedy
          wracasz ?".
    • Gość: POLONIA Wroclawianko !! POCZYTALAM, POMYSLAŁAM .... IP: 131.137.69.* 14.12.04, 15:22
      i doszlam do wniosku zes ty to STARA CIOTA oderwana od rzeczywistosci. Idz sie
      lepiej porzadnie wyszczac.
    • poolka1 Re: POLONIO POCZYTAJ I POMYŚL 14.12.04, 15:57
      nie krzycz kobito!
    • Gość: Prawdziwa Polonia WROCLAWIANKO POCZYTAJ I POMYŚL IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.12.04, 17:28
      Droga wroclawianko, niepotrzebnie sie unosisz. Nikt kto ma rodzina w Polsce,
      sam tam jezdzi i czuje sie Polakiem nie ma zamiaru pisac zle na temat Polski.
      Tu na forum Polonia jest grupa ludzi ktorzy podaja sie za Polonie ale tak
      naprawde nia nie sa. Albo przebywaja czasowo za granica, oddaleni od swych
      rodzin aby zarobic pare groszy i sa zli ze nie moga pozostac tu na stale, albo
      nie sa Polakami i zalezy im jedynie na burdach i niesnaskach. Sama rowniez nie
      zachowujesz sie dobrze bo co to oznacza ze gwarantujesz Polakom wracajacym z
      zagranicy ze znajda sie na smietniku? A to niby dlaczego? Ktos kto dobrze sobie
      radzi tutaj, dorobil sie wielu rzeczy, jest wyksztalcony mialby nie poradzic
      sobie w Polsce??? A to DLACZEGO??? Gwarantuje ci ze z moja kasa moge cie
      zatrudnic jako pomoc domowa , badz do sprzatania obszernego domu z ogrodem i
      basenem. Zreszta moge cie zaprosic i zatrudnic rowniez tutaj za granica.
      Reflektujesz? Jesli nie chcesz byc obrazana to nie obrazaj rowniez innych. Ps.
      korzenie sie pisze moja droga przez "rz".
      • Gość: wrocławianka Re: WROCLAWIANKO POCZYTAJ I POMYŚL IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.12.04, 18:34
        przepraszam niechciałam urazić ja mam żal do tych cwaniaczków co bardzo żle
        piszą o nas polakach a co do pracy w polsce to pracy niema ludzie po stódiach
        sprzątają bo niema dlanich pracy poprostu życie bez lepszego jutra żyjemy
        nadzieją że będzie lepiej jak masz prace to ci niezapłaci i tak w koło toczy
        sie nasz los ja jestem trochę w lepszej sytuacji bo mam ręte 1 grupe trace
        wzrok i też niewiem czy mi zus niezabierze i mnie uleczy a co do pracy
        propozycji to bardzo dziękuje ale nie dlamnie zezględu na moje oczy może robie
        błędy ale jak sie zdenerwuje to nawet niepatrze jak pisze pozdrawiam
        • Gość: Prawdziwa Polonia Re: WROCLAWIANKO POCZYTAJ I POMYŚL IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.12.04, 20:28
          Ja tez Cie przepraszam. Nie przejmuj sie ludzka glupota i tym co niektorzy tu
          wypisuja z nudow czy frustracji. Wszedzie toczy sie normalne zycie z blaskami i
          cieniami. Nigdy, przenigdy nie wierz w to ze Polonia, czyli ci ktorzy na stale
          mieszkaja za granica ( nie czasowo na okres zarobkowania) zle mysla czy mowia o
          Polsce i Polakach. Wrecz przeciwnie Polska i nasi Rodacy sa bliscy naszemu
          sercu. To dlatego wlasnie kultywujemy polskie tradycje, uczymy dzieci polskiego
          bo jestesmy dumni z tych naszych korzeni. Pomagamy naszym bliskim , wysylamy
          paczki, codziennie dzwonimy i tesknimy i za nimi i za ta ziemia. Dlaczego zle
          mielibysmy mowic o naszej Ojczyznie i naszych braciach i siostrach? Czesto
          czytam tu jak to rzekomo cieszymy sie jesli w Polsce jest cos zle. To totalne
          klamstwo. To bardzo boli jesli cos zlego dzieje sie bliskiemu, jesli w kraju
          panuje duze bezrobocie, jesli mlodziez nie widzi perspektyw, jesli sluzba
          zdrowia pada, a wladza tarza sie w korupcji i sprzedaje Polske, to bardzo boli.
          Polonia nie pozostaje obojetna na losy kraju, choc moze z tamtej strony to malo
          widac, ale odzew na apel o pomoc jak byla pamietna powodz w 1997 roku, poparcie
          dla Polski w waznych sprawach jak wejscie do NATO , jak walka o zniesienie wiz
          dla Polakow do Kanady,itp. Mam nadzieje ze twoj wzrok uda sie uratowac czego ci
          zycze z calego serca i ze bezrobocie w Polsce spadnie, tak aby ludzie zaczeli
          widziec to lepsze jutro. Pozdrawiam
          • Gość: Wolny Re: WROCLAWIANKO POCZYTAJ I POMYŚL IP: *.240.102.207.Dial1.Phoenix1.Level3.net 15.12.04, 00:00
            Wlasnie przeczytaj i pomysl - chcesz wiedziec co mysli prawdziwa Polonia -
            wyjdz z gazety i przejdz do
            www.salonniezaleznych.org
            PS. Jak jestes taka schorowana z marna renta, to podziwiam, ze jeszcze cie stac
            na internet (?) -biedni juz dawno przerobili ten sprzet na chleb. Czyli nie
            jest tak zle.

Od siebie dodam, ze mam dosyc tego stekania o jalmuzne, a wszysko co robicie to
            ciagniecie ten sam 23-letni burdel transformacji ( za przeproszeniem z kibla do
            gu...). Polonia zas byla jest i bedzie do drenazu pieniadza prosto do
            przodujacych skorumpowanych urzednikow.
            My oczywiscie nie mamy prawa do glosu a juz tymbardziej do krytyki, dlatego ty
            tak mocno wrzeszczysz. Wam sie zawsze podobala ta wybrana przez was Polonia, ta
            co to bez gadania daje sie obdzierac ze skory, w dupke was tylko calowac i
            biadolic razem z wami: wszysko co sie wam zle przydazylo to jakais pechowy los
            szczegolnie winna jest ta "zla Polonia", a jak nie to zydy, mormony, niemce
            jakos malo slysze by was ruskie nie gnebily..."chyba nie wypada sie obrazac na
            starych niezawodnych przyjaciol"-czy tak?.

Ani przez chwile nie pomyslalas, ze Polonia to taki sam narod jak miliardy
            ludzi na swiecie z takimi samymi problemami. Ja osobiscie po tak dalece
            wyszukanej waszej wdziecznosci bardziej sie zastanawiam, czy pomoc jakiemys
            biednemu murzynowi w buszu.

• jagus2 Re: WROCLAWIANKO POCZYTAJ I POMYŚL 15.12.04, 22:49
        Cieszę sie ze ktos poruszyl ten temat. Generalnie nie jestem za obrazaniem
        kogokolwiek. Generalnie zgodze sie z autorka tematu ale jeszcze bardziej
        przychylny jestem Prawdziwej Poloni. Tylko musicie zrozumiec ze ta mala grupa
        rzuca cien na cala Polonie. Szkoda ze jak niktorzy wyjada juz z Polski to maja
        do niej obrzydzenie.
        A co do sytuacji w Polsce: nie jest rozowo ale powoli idziemy do przodu. A za
        sytuacjie w kraju glownie (oczywiscie nie tylko) odpowiedzialni sa politycy.

• Gość: بولندة Za sytuację w kraju odpowiedzialny jest Zygmunt II IP: *.dyn.optonline.net 15.12.04, 23:44
          jagus2 napisał:
          > A za
          > sytuacjie w kraju glownie (oczywiscie nie tylko) odpowiedzialni sa politycy.

Za sytuację w kraju odpowiedzialny jest szwedzki polityk Zygmunt III Waza, nic
          już na to nie poradzimy. Trza się zgodzić po prostu z wolą Nieba, którą Auganow
          i s-ka zrozumieli, i dlatego mamy kolumnę Wazy przed Pałacem.

بولندة
    • Gość: Gosc Wroclawianko ! Proponuje ci abys troche z .... IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 15.12.04, 06:04
      wiekszego dystansu podchodzila do tego co sie tu na forum pisze. Ci co pisza
      byc moze:

1. nie stanowia reprezentacji polonijnej a jedynie maly jej fragmet.
      2. niekoniecznie szczerze prezentuja tu swoje poglady.

Uwazaj, bo mozesz sie tu nabawic zwichniecia pogladu o Polonii.
      • kaiser.soze jaka ona wroclawianka 15.12.04, 08:48
        pisac analfabetka nie umie. Ludzie tutaj po dziesiatkach lat emigracji nie
        robia bledow takich ta z kozuchem i stodiami. Takiego garkotluka to ze swieca
        szukac... za Bugiem.
        • artur666 Re: jaka ona wroclawianka 15.12.04, 10:05
          Garkotluk garkotlukiem...to nie jest wazne.
          Ludzie majom po wiecej lat emigracji...i to tez nie jest wazne.

Wazne jest, ze ona jeszcze z wami wytrzymuje...tylko dlaczego?

Pozdrufko.
        • Gość: ktostam To czy ona Wroclawianka czy nie nie ma zadnego IP: 131.137.69.* 15.12.04, 15:15
          znaczenia. Moze ona miec np. tylko maseczke Wroclawianki i celowo lub nie robic
          te bedy ortograficzne - dlaczego ? A diabel jeden wie (i nawet to nie jest
          pewne)

Ktos zapytal: jak ona tu z nami wytrzymuje ?? - No ... moze jest ona do pewnego
          stopnia masochistka ??
          • xurkowa Re: To czy ona Wroclawianka czy nie nie ma zadneg 15.12.04, 18:32
            specjalnie to ona nic nie robi chyba ze ta wroclawianka to ty. Maseczki tez nie
            potrzebuje bo z facjata ze Srody Slaskiej nic nie pomoze. A ty zajmij sie praca
            bo niby z ciebie szpieg a taki jakis amator.
            Search results for: 131.137.69

Defense Research Establishment DRE-LAN2 (NET-131-134-0-0-1)
            131.134.0.0 - 131.141.255.255
            Defence Research Establishment-Ottawa DRE-LAN3 (NET-131-137-0-0-1)
            131.137.0.0 - 131.137.255.255

# ARIN WHOIS database, last updated 2004-12-14 19:10
            # Enter ? for additional hints on searching ARIN's WHOIS database.
            n

Gość portalu: ktostam napisał(a):

> znaczenia. Moze ona miec np. tylko maseczke Wroclawianki i celowo lub nie
            robic
            >
            > te bedy ortograficzne - dlaczego ? A diabel jeden wie (i nawet to nie jest
            > pewne)
            >
            > Ktos zapytal: jak ona tu z nami wytrzymuje ?? - No ... moze jest ona do
            pewnego
            >
            > stopnia masochistka ??
            • Gość: bolek xurkowo ! Czy az tak dobrze znasz Wroclawianke ?? IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 16.12.04, 03:08
              A z ta Sroda Slaska to o co ciebie chodzi ?? I tobie przydal by sie porzadny
              kurs polskiej mowy i pisowni. Albo to: "bo z facjata ze Srody Slaskiej ..." -
              rece opadaja.
              Mozesz to przelozyc na j.polski ??
              • xurkowa bolek, jesz ptysie? 16.12.04, 03:54
                to sie wy-jep

Gość portalu: bolek napisał(a):

> A z ta Sroda Slaska to o co ciebie chodzi ?? I tobie przydal by sie porzadny
                > kurs polskiej mowy i pisowni. Albo to: "bo z facjata ze Srody Slaskiej ..." -
                > rece opadaja.
                > Mozesz to przelozyc na j.polski ??
                • Gość: bolek xurek !! Zbierasz znaczki ?? A jesli nie to IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 17.12.04, 01:15
                  w jakim kolorze ?????
              • artur666 he he he "facjata ze Srody Slaskiej ..." 16.12.04, 09:40
                xurkowa, nie bulweruj sie, to byl czysty polski.
                he he he

Facjata to...hmmm...morda....to tez zargon Wroclawia, i nie tylko.
                • donk Dobrze, ze nie z Obornikow Slaskich. 16.12.04, 14:20
                  Bylaby by wtedy wypisz-wymaluj sonsiadka zza plotu naszego vipka-jedynego!
    • prawdziwystarywiarus Droga wrocławianko, 15.12.04, 11:33

1. Dlaczego Polonię ma interesować, że nie macie w kraju kasy? W wielu innych
      krajach też nie mają, i co z tego?

2. Czy Polonia ma ci załatwić kasę?

3. Co to kogo obchodzi, że w swoich sklepach macie co dusza zapragnie? My też
      mamy ładne sklepy, i też nic z tego nie wynika.

4. Czy z powodu sentymentu do korzeni i ich aromatu Polonia ma nie zauważać,
      jeśli w autobusie śmierdzi? Zamiast poświęcać czas na debaty, czy to prawda, że
      śmierdzi, idź pod prysznic i umyj sobie korzeń - na wszelki wypadek. Jeżeli
      potwarcy nie mają racji, i w rzeczywistości nic nie śmierdzi, no to najwyżej
      tyle na tym stracisz, że się wykąpiesz bez powodu, altruistycznie, dla własnej
      przyjemności. Może ci się nawet spodoba i będziesz się potem kąpać częściej,
      więc będzie z tego szerszy pożytek ogólny. Imaginuj sobie, wrocławianko, że w
      wielu miejscach na świecie ludzie się powszechnie kąpią co najmniej raz, a
      często dwa razy dziennie, i nikomu jeszcze od tego korzeń nie odpadł.

5. Kto i po co miałby wracać do kraju na stałe, zwłaszcza że gotowa jesteś nam
      zagwarantować, że jak wrócimy, to wylądujemy na śmietniku? Skąd się mają brać
      ochotnicy na śmietnik?

6. W sprawie "uczciwie żyjących Polaków" mniej rezonuj, a więcej czytaj prasę
      krajową. To nie Polonia wymyśla wam te afery.

7. Polonia z sentymentu załatwiła wam w ostatnich latach:

- lobbying w sprawie uznania polskiej granicy zachodniej za nienaruszalną w
      zmienionej sytuacji międzynarodowej po zjednoczeniu Niemiec (1990);

- lobbying w sprawie przyjęcia Polski do NATO (1996-1999);

- lobbying w sprawie przyjęcia Polski do UE (2000-2004)

Ale ten sentyment już se ne vrati, bo w podziękowaniu za poparcie wy
      załatwiliście Polonii groteskową 'pułapkę paszportową', jadowite chamstwo w
      konsulatach, drakońskie opłaty za wszystko, oraz najdroższe i najupierdliwsze w
      wyrabianiu paszporty na świecie, które, nawiasem mówiąc, uniemożliwiają tym
      naiwnym, którzy dali się w nie wrobić, uzyskanie pracy w sektorze państwowym,
      wojsku lub przemyśle hi-tech wielu krajów Zachodu.

8. Żyj zatem skromnie, wrocławianko, dbaj o dzieci, żeby chodziły zadbane,
      rozkoszuj się pełnym komfortem w swoim apartamencie, i pomstuj dalej na
      wszystko - na Żydów, masonów, cyklistów, Zachód, Wschód, Północ i Południe, bo
      to oni są winni, że ty jeszcze nie żyjesz jak Bill Gates. A tobie się wszak
      należy, boś ty jest lelija biała i królewski szczep Piastowy. A od Polonii się
      o.d.p.i.e.r.d.o.l. Dotąd sobie poradziliśmy, to i dalej sobie poradzimy.

• Gość: Zybi Do pana Wolnego IP: 213.88.140.* 15.12.04, 13:33
        Od siebie dodam, ze mam dosyc tego stekania o jalmuzne, a wszysko co robicie to
        ciagniecie ten sam 23-letni burdel transformacji ( za przeproszeniem z kibla do
        gu...). Polonia zas byla jest i bedzie do drenazu pieniadza prosto do
        przodujacych skorumpowanych urzednikow.
        Gratuluje panu tak rzeczowej i trafnej odpowiedzi taka jest prawda. Te
        kretynskie podzialy na Polakow i Polonie , na umyslowych i fizycznych to ciagle
        plakanie i wyciaganie lapy doprowadza mnie do wymiotow.

My oczywiscie nie mamy prawa do glosu a juz tymbardziej do krytyki, dlatego ty
        tak mocno wrzeszczysz. Wam sie zawsze podobala ta wybrana przez was Polonia, ta
        co to bez gadania daje sie obdzierac ze skory, w dupke was tylko calowac i
        biadolic razem z wami: wszysko co sie wam zle przydazylo to jakais pechowy los
        szczegolnie winna jest ta "zla Polonia", a jak nie to zydy, mormony, niemce
        jakos malo slysze by was ruskie nie gnebily..."chyba nie wypada sie obrazac na
        starych niezawodnych przyjaciol"-czy tak?.
        • Gość: wrocławianka czy można ubliżać ? IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.12.04, 16:46
          ja do was ręki niewystawiam po jałmużne niepodoba mi sie to że macie rodziny w
          kraju a tak naśmiewacie sie z nas rodaków , bardzo sie ciesze że wam sie
          powiodło i jest wam dobrze wy też macie swoje troski i problemy ale my polacy z
          polski niepiszemy o was takich idiotycznych uwag takich jak brudasy
          śmierdziuchy wiadomo chigieny uczy rodzic i z domu sie wynosi wszystko na
          dalszą droge ,jak miałeś toalete na klatce schodowej poco odrazu piszesz że
          wszyscy tak mają kowalski myśli że jak sie myje 1 raz na tydzień to my rodacy1
          raz w miesiącu ubliża nam wszystkim chyba że nieczujecie się polakami?
          pozdrawiam
          • xurkowa zdejmij maseczke i przestan wstawiac CELOWE 15.12.04, 18:38
            bledy. "Chigieny uczy rodzic"? To wyglada na jakisz od dawna zaginiona czesc
            Bogurodzicy. Zyszczy nam spusci nam... Ciebie Gazeta powinna odebrac prawo
            pisac publicznie. Masz wielki problem w swoje zycie, mozesz to zwalczyc ciezka
            praca i poprzez poddanie sie pracy od podstaw pod opieka kolektywu. Moze mniej
            komunizuj (to od slowa komunia) a wiecej pisz pod dyktando zanim zaczniesz
            pisac o Polonii.

Gość portalu: wrocławianka napisał(a):

> ja do was ręki niewystawiam po jałmużne niepodoba mi sie to że macie rodziny
            w
            >
            > kraju a tak naśmiewacie sie z nas rodaków , bardzo sie ciesze że wam sie
            > powiodło i jest wam dobrze wy też macie swoje troski i problemy ale my polacy
            z
            >
            > polski niepiszemy o was takich idiotycznych uwag takich jak brudasy
            > śmierdziuchy wiadomo chigieny uczy rodzic i z domu sie wynosi wszystko na
            > dalszą droge ,jak miałeś toalete na klatce schodowej poco odrazu piszesz że
            > wszyscy tak mają kowalski myśli że jak sie myje 1 raz na tydzień to my
            rodacy1
            > raz w miesiącu ubliża nam wszystkim chyba że nieczujecie się polakami?
            > pozdrawiam
      • Gość: karol w. prawdziwy wiarusie IP: *.sympatico.ca 20.12.04, 02:04
        czasami mnie twoje wypowiedzi irytuja, ale tym razem nawet ja -
        anytsolidarnosciowiec kompletny - nie moge ci nic zarzucic.

masz leb, pieknie powiedziane!
        • Gość: Штирлиц™ Karolciu W., wiarus jest anty "S", just like you IP: *.dyn.optonline.net 20.12.04, 10:11
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=18449976&a=18491143
          Ba! Dziś Lechu jest anty "S". I Anna W.
          I Zbigniew Bujak.
          Ba! Jedynym pro "S" na dzień dzisiejszy i na noc dzisiejszą jest konstruktor
          Magdalenki.
    • corrina Re: POLONIO POCZYTAJ I POMYŚL 15.12.04, 18:43
      higiena-nie chigiena,gdzies ty do szkoly chodzila,ja skonczylam w polsce tylko
      5 klase podstawowki i moge wylapac ta zla ortografie
      • bruno5 Ortografia przede wszystkim 15.12.04, 19:41
        W Trzebiezynie chrzaszcz brzmi w trzcinie.
        • bruno_palant znowu macisz Bruno 15.12.04, 20:36

> W SZCZEBRZESZYNIE
    • corrina Re: POLONIO POCZYTAJ I POMYŚL 15.12.04, 20:03
      to pan nie w kasynie
    • Gość: islandka Re: POLONIO POCZYTAJ I POMYŚL IP: 217.151.182.* 16.12.04, 22:50
      a ja np czuje sie rozdarta pomiedzy polska a islandia.wyjechalam z polski gdy
      malam 20 lat i nie poznalam wiele rzeczy z polskiego zycia. za to
      zaaklimatyzowalam sie swietnie tu w islandi ale zawsze mam to uczucie ze tak do
      konca nie wiem gdzie jest ten moj rawdziwy do? tu na islandi czy tam w polsce???
      mysle ze wiele osob ma ten sam problem i to naprawde nie jest latwo byc na
      obczyznie i mysle ze wlasnie komu jak komu ale poloni szacunek sie tez nalezy!!!

• szwagierkolaska masz moj szacunek 17.12.04, 00:12
        ze wytrzymalas 20 lat w Islandii.
        • lakris Re: masz moj szacunek 18.12.04, 21:10
          pisalam ze mialam 20 lat jak tu przyjechalam a nie ze jestem od 20 lat!! hehe
      • Gość: Kolega islandko, mam mocne wrazenie,ze tak jak ty czujesz IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 17.12.04, 01:29
        czuje wiekszosc Polonii. Nie zapominajmy tez, ze powrot do Polski i zwiazane z
        tym ryzyko nie sa mniejsze od ryzyka ktore podjelismy lata temu wyjezdzajac z
        niej.

Zyje sie raz, tez mnie ciagnie do powrotu do Polski (z Kanady).
        • szwagierkolaska koles, mow za siebie 17.12.04, 02:48
          ja nie mam ciagot powrotowych. Zdarzylo sie ze ty i ja znamy ten sam jezyk ot i
          cale 'nasze' podobienstwo.
          • Gość: Kolega Sure, ze mowie tylko za siebie. A to wrazenie .... IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 17.12.04, 03:31
            o nastawieniu wiekszoscl Polonii do powrotu to fakt ze mam. Ty mozesz go nie
            miec - i jest perfect.

A co do podobienstawa miedzy nami ... to bez znaczenia. Moze jest, moze nie ma.
          • Gość: HIENA Re: koles, mow za siebie IP: 24.149.145.* 19.12.04, 20:30
            i ty jeszcze jestes glupim kutasem
            • soup_nazi Re: koles, mow za siebie 19.12.04, 21:20
              Gość portalu: HIENA napisał(a):

> i ty jeszcze jestes glupim kutasem

Ja nie wiem czy on jest czy nie, ale czy chciales przez to powiedziec, ze ta
              charakterystyka was laczy, hehehe?
              • szwagierkolaska Re: koles, mow za siebie 20.12.04, 00:26
                no co ty, nazi, pewnie ze nie jestem, hehehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka