Dodaj do ulubionych

Kto chce ze mną wyjechać na stałe do Niemiec?

24.04.05, 18:06
W tym roku wyjeżdżam na stałe do Niemiec. Samemu jednak jest bardzo ciężko,
tak więc jeśli ktoś nosi się z podobnym zamiarem a podobnie jak ja nie ma
nikogo z kim mógłby pojechać to zapraszam. Podkreślam jednak że warunkiem
otrzymania pracy i zamieszkania tam jest paszport niemiecki. W Niemczech w
obecnej chwili występuje spory problem z pracą, ale myślę że da się coś
znaleźć. Mieszkanie 100 m2 kosztuje okolo 500 Euro, oczywiscie zalezy gdzie.
To co podalem to jest tylko orientacyjna cena. Oczywiscie 100 m2 to bardzo
duze mieszkanie, mozna sobie sprawic mniejsze i wtedy jest o wiele taniej. Z
pracą już trudniej ale tak jak juz wspomnialem dla chcacego nie ma nic
niemozliwego. Dotychczas mialem okazje pracowac tylko w Holandii min. przy
kwiatach i jako kierowca. Samemu jest niestety bardzo trudno o czym sie
mialem okazje przekonac sad pomijajac juz fakt ze jest się cały czas sam na
sam. Jeśli ktoś ma podobne zamiary zwiazane z wyjazdem to prosze o kontakt na
adres e-mail macioschek@o2.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Haha Re: Kto chce ze mną wyjechać na stałe do Niemiec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:35
      Liczysz, że azbeściaki z dachów z New Jersey pojadą z Tobą?
      Dla nich w Niemczech za drogo raczej. Jak i w Polsce.
    • Gość: Śmiechacz Re: Kto chce ze mną wyjechać na stałe do Niemiec? IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.05, 18:45
      Do takich Niemiec w których 100-metrowe mieszkanie kosztuje tylko 500€ to ja
      bym się też chętnie wybrał.
      • Gość: Jan Re: Kto chce ze mną wyjechać na stałe do Niemiec? IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.05, 21:18
        Moje 70 m z garazem kosztuje 340 euro.
        • Gość: Thea Re: Kto chce ze mną wyjechać na stałe do Niemiec? IP: *.arcor-ip.net 24.04.05, 21:47
          340 Euro kalt sam czynsz a gdzie Nebenkosten?
          70qm i 340 Euro co ty opowiadasz,chyba möwisz
          o jakias Bruchbuda.
          Dolicz do tego jeszcze 150 Euro miesiecznie Nebenkosten,
          po uplywie roku rozliczenie centralnego ogrzewania,
          cieplej + zimnej wody, gazu - ile musisz jeszcze do
          tych 340 + ca.150 + ? doplacic?
          O Garage tu sie nic nie wspomina a to kosztuje
          dodatkowe ca.40 do 50 Euro miesiecznie.
          Nie maluj sobie nierealnego swiata przed oczyma
          spöjz prawdzie w oczy i zacznij relanym swiatem
          zyc i myslec zeby nigdy w zyciu sie nie rozczarowac.
          Powodzenia.
          • caesar_pl Re: Kto chce ze mną wyjechać na stałe do Niemiec? 24.04.05, 22:02
            A co ci mam Mietvertrag skopiowac i poslac??Za gaz 60 euro,prad 110.Telefon z internetem 100 euro,telewizja 13 euro.610 euro kosztuje Warmmiete czyli oplata za mieszkanie.Pod Dortmundem w 100 tys miescie,2 km od zentrum.
    • roman1983 sprostowanie 24.04.05, 21:37
      Na innym forum napisałem ten sam wątek i sporo ludzi nasmiewala sie ze mnie ze
      takiego mieszkania po takiej cenie nie dostane. Chcialem wyjasnic ze chodzi o
      mieszkanie wlasnosciowe. Zastanawiam sie czasami czy te docinki naszych rodakow
      na forum i nie tylko wynikaja z chceci dowartosowania sie, czy tez zazdrosci.
      Postepujace hamstwo i pisanie nie na temat to juz stanadrt na polskim forum.
      Rozumiem że próba ośmieszenia kogos to swego rodzaju poprawienie sobie chumoru
      dla dzieciakow ale widze ze "starych" tez to bawi. Osobiscie mam w nosie czy
      tam sie ktos nasmiewa czy nie, jednak zastanawia mnie to co chca niektorzy
      osiagnac przez to. tutaj na tym forum narazie 3 opinie, moze nie takie hamskie
      jak na tym drugim gdzie napisalem to samo ale z pewnoscia jeszcze sie znajda.
      Tak jak napisalem nie pracowalem w niemczech ani tam nie mieszkalem i nie wiem
      jak tam jest naprawde. Informacje jedynie czerpie od znajomych ktorzy tam juz
      mieszkaja. Czekam wiec az ktos napisze cos konkretnego na temat. Mile widziane
      dziewczyny big_grin Pozdrawiam!
      • tomziczek Re: sprostowanie 24.04.05, 21:51
        Tak gwoli sciclosci paszport nie koniecznie musi byc niemiecki... angielski czy
        francuski tez nie jest zly w Niemczech...
      • Gość: Thea Re: sprostowanie IP: *.arcor-ip.net 24.04.05, 21:56
        gdzie takie wlasnosciowe mieszkania za taka miesieczna rate sprzedaja powiedz,
        kupie je zaraz.
        Czlowieku zejdz z blekitnych chmurek na ziemie i zacznij w koncu myslec realnie
        a nie bujaj na siedmiu chmurkach.
        Twoim zdaniem jest tu wszystko za bezcen albo za darmo takie macie wyobrazenia
        i jeszcze za napisanie realnosci niemieckiej jestes obrazony i möwisz o
        niezyczliwosci i hamstwie.
        Przyjedz to ci sie oczy otworza i wtedy wspomniesz nasze slowa. Te czasy sie
        juz dawno skonczyly.
        • roman1983 Do Thea 24.04.05, 22:08
          Powiedz mi tylko jedno, skąd tyle w tobie jest złośliwości? Czym to jest
          spowodowane, ale prosze o szczerą odpowiedź. Jeśli myślisz że mam 12 lat i
          bujam w obłokach to się mylisz. Pracowałem za granicą i wiem jak jest i nie
          liczę że mnie obsypią złotem tak jak to piszesz. Od razu przypomina mi się
          jeden z mojej rodziny, który tym samym tonem do mnie przemawiał. Thea, powiedz
          i szczerze, czy tobie jest zazdrosno o to żebym przyjechał do Niemiec? Czy
          boisz sie ze przyjade i odbiore ci twoja prace. Wiesz domyslam sie czemu do
          mnie mowisz w ten sposob, bo nie ty jedyna a powod takiego traktowania innych
          tym ktorzy siedza za granica jest powszechnie znany. Nie chce cie tutaj obrazic
          bo nie o to mi chodzi, tylko dziwi mnie ta twoja nienawisc, ktora mi przypomina
          sytuacje jak do polski przyjezdzaja ukraincy. Pozdrawiam i mimo wszystko zycze
          zeby powodzilo ci sie tam jak najlepiej.
      • Gość: Śmiechacz Niech se Romcio sam sprostuje! IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.05, 22:03
        A nie mógł Romcio od razu napisać, że romcio tylko we własnościowym, ha?
        I Romcio się jeszcze dziwi, że inne forum też się naśwmiewa? Własnościowe
        mieszkanie i aż 500€ miesięcznych kosztów to też niezły temat do śmiechu!
        Romcio, do trzech razy sztuka!
    • roman1983 Odpowiadam tylko na normalne posty bez hamstwa 24.04.05, 22:14
      Widze wysyp zosliwosci od "stalych" forumowiczow, ktorzy sie tylko tym zamuja.
      Czekam na zainteresowaych tematem i najlepiej jesli ktos chce normalnie pogadac
      to niech pisze na maila bo tutaj nie widze sensu dyskusji smile Pozdrawiam!
      • belzebub00 Re chamstwo nie hamstwo- 25.04.05, 01:54
    • belzebub00 Re: Kto chce ze mną wyjechać na stałe do Niemiec? 24.04.05, 22:22
      romcio egzaminy do zawodowki zwiazanej z rolnictwem tuz,tuz,zabieraj sie za
      powtorki bo klasy 6 nie skonczysz i co bedzie ,nie bedzie roboty u bauera
      • gnebiciel_debila_z_tarnowa8 do romcia1983 25.04.05, 02:27
        romcio wiesz gdzie ja mam wyjazd do niemiec???
        zgadnij
    • artur666 Re: Kto chce ze mną wyjechać na stałe do Niemiec? 25.04.05, 12:42
      Ty masz chlopie pojecie!
      Mieszkanie 100 m2 kosztuje dwa razy 500,00 EUR. Chyba, ze masz zamiar
      zamieszkac w lasach Thüringien (byle DDR), gdzie bezrobocie siega jak w PL...
      drobne40%.
      Powodzenia!
    • camel_3d 100m2 za 500 euro? 25.04.05, 17:00
      kurcze to chyba w samym sercu Wedding...albo NeuKöln...
      • caesar_pl Re: 100m2 za 500 euro? 25.04.05, 17:41
        Zobacz sobie u nas w Dortmundzie.Najdrozsze mieszkania 100 - 110 m2 860 a najtansze 380 euro kalt.
        www.immobilienscout24.de/
    • camel_3d no to kilka porad.. 25.04.05, 17:28
      a. zakladam, ze znasz niemiecki...
      b. zakladam, ze masz min.2000€ na start (to i tak bardzo malo)
      c. nie wiem, jaki masz wyksztalcenie, ale moze na poczatek zapomnij o nim i
      szukaj od razu pracy w McDonldzie. Podobno latwo si ezalapac.
      d. Lepiej pomysl o ANglii, tam jest mniejsze bezrobocie.
      • bruno5 Chetnie sie wybiore 25.04.05, 18:18
        Do Bawari by popic piwa i posmiac sie z grubych Niemcow.Pracowac nie zamierzam
        Lubie tylko rozrywki.Chetnie przelece jakas Niemke do 35 roku zycia stara.
        • caesar_pl Re: Chetnie sie wybiore 25.04.05, 20:33
          A masz tyle pieniazkow,zeby sobie piwka popic.?Tam ceny sa dla Niemcow,nie dla Polakow...
    • roman1983 Przynajmniej pare normalnych odpowiedzi 25.04.05, 23:25
      Dzięki za te parę informacji smile Co do tego mieszkania to co wyście się tak
      uwzieli na mnie? Napisałem to co się dowiedziałem, po co od razu takie
      naśmiewanie się, tak jak by tego nie mozna normalnie było powiedzieć że tak nie
      jest i tyle. Teraz z tego co piszecie (po ilości odpowiedzi) wiem że poprostu
      nawet moja rodzina mnie oszukuje. Rozumiem że chcecie się wyżyć po ciężkim
      dniu, ale można to było w inny sposob napisać. Niemniej jednak wszystkie
      odpowiedzi wasze były dla mnie cenne, bo dzięki nim dowiedziałem się nieco
      więcej w interesującej mnie sprawie. Ostatecznie jestem w stanie dać sobie rade
      samemu tez, jednak chyba kazdy, kto mial okazje pracowac przez dluzszy czas za
      granica wie jak to jest. Wcale się nie dziwie waszym zlosliwym wypowiedziom, bo
      od dluzszego czasu czytam to forum i takowe wypowiedzi przewazaja. Niemniej nie
      ukrywam ze zamierzony cel osiagnolem. Dziekuje jeszcze raz za odpowiedzi za
      odpowiedzi, Pozdrawiam!
      • donk Re: Przynajmniej pare normalnych odpowiedzi 26.04.05, 01:18
        Oni tak zawsze. hehe
        Jakbys gacie sciognol,
        to tez by siem jakies ryje znalazly,
        ktore by na temat twoich pryszczy na bladej twarzy, cale dyskusje i awantury by
        wzajemnie odbywaly.
        Temat obojetny, wazne gnojem porzucac sobie troche w innych. To taki rodzaj
        witualnego trzepania skorkom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka