Dodaj do ulubionych

BELGIA / podziękowanie

03.07.02, 14:24
Bardzo dziękuję za pomoc przy autostradzie nieznajomemu / koło Achen ale już na
terenie Belgi złapałem tzw. drugiego kapcia . Pomoc Belgijska chciała za
usługę z wymianą koła 250 eu.( tyle kasy / tłumaczyli się, że to niedziela ). I
naraz przy m,ojej taksówce zatrzymał się Pan, który udzielił mi pomocy: zawiózł
do Achen tam dogadał z taxi niemieckim dwa koła za 100 eu i z tymi kołami
przywiózł mnie z powrotem. PojechaŁEM DALEJ ALE W ROZGARDIASZU NIE ZDĄŻYŁEM
DOWIEDZIEĆ SIĘ DANYCH OSOBY MI POMAGAJĄCEJ / MÓWI PO POLSKU, TURECKU ,
BELGIJSKU , niemiecku /
B A R D Z O D Z I Ę K U J Ę ~! taxi expres szczecin
Obserwuj wątek
    • cracovian Re: BELGIA / podziękowanie 03.07.02, 15:06
      Polacy to niewdzieczny narod, wiec nie masz co zalowac, ze goscia olales kiedy
      mu trzeba bylo ladnie podziekowac. Zawsze darmowizny i pomocy tylko oczekiwac
      za frajer to nasze narodowe motto. To w sumie nie jest dziwne, ze wiekszosc
      Polonii tutaj jest taka czula na ten temat - za wiele razy przejechalismy sie
      na swoich rodakach... Brac, brac i spierdalac bez najmniejszego 'dziekuje'.
      • Gość: Artur eh cracovian, nie gas typa IP: 62.246.100.* 03.07.02, 15:23
        cracovian napisał(a):

> Polacy to niewdzieczny narod, wiec nie masz co zalowac, ze goscia olales kiedy
        > mu trzeba bylo ladnie podziekowac. Zawsze darmowizny i pomocy tylko oczekiwac
        > za frajer to nasze narodowe motto. To w sumie nie jest dziwne, ze wiekszosc
        > Polonii tutaj jest taka czula na ten temat - za wiele razy przejechalismy sie
        > na swoich rodakach... Brac, brac i spierdalac bez najmniejszego 'dziekuje'.
        ...........
        W koncu dziekuje w ten sposob, a wiec nie az takie buractwo.

• etaxi Re:eh cracovian, nie trzeba gasić ! dolał do ognia 03.07.02, 15:40
          Gość portalu: Artur napisał(a):

> W koncu dziekuje w ten sposob, a wiec nie az takie buractwo.
          >
          w końcu cracovian nie dopatrzył, że dziękuję.

A Tobie Artur wielkie dzięki za uwagę, cytuję: "a wiec nie az takie buractwo."

ALE TAK NAPRAWDĘ TO CHODZI WŁAŚNIE O PODZIĘKOWANIE I MOŻE JEST TEN CZŁOWIEK na
          forum I MOJE INTENCJE ZROZUMIE.

pozdr. smilesmilesmile

• etaxi Re: BELGIA / podziękowanie 03.07.02, 15:31
        cracovian napisał(a):

> Polacy to niewdzieczny narod, wiec nie masz co zalowac, ze goscia olales kiedy
        > mu trzeba bylo ladnie podziekowac.

ja mu podziękowałem ale nie zdążyłem wziąźć namiarów do niego bo w tym czasie nie
        chciał ich dać ( jego prywatna sprawa / ja myślałem, że w ten sposób jakoś
        jeszcze do niego dotrę / nie był to Polak .
        TYLKO CZŁOWIEK , KTÓREMU TEŻ W POLSCE POMOGLI I POWIEDZIAŁ, ŻE ŻADNYCH
        GRATYFIKACJI PIENIĘŻNYCH NIE PRZYJMIE. I BYŁ BARDZO OK.

>>Zawsze darmowizny i pomocy tylko oczekiwac
        > za frajer to nasze narodowe motto. To w sumie nie jest dziwne, ze wiekszosc
        > Polonii tutaj jest taka czula na ten temat - za wiele razy przejechalismy sie
        > na swoich rodakach... Brac, brac i spierdalac bez najmniejszego 'dziekuje'.
        ODP. d.c. ... On nawet używał ładnej polszczezny a nie jak Ty typowy POLAK.

Ja naprawdę chciałem podziekować jeszcze raz temu Belgowi i życzyć mu dużo
        szczęcia, co nie znaczy że chciałbym Ciebie kiedyś spotkać na drodze w Belgi.
        Chyba byś pierw zapytał ile mam pieniędzy jak to zrobił tamten ( jak się
        dowiedział, że 250 eu to tak podliczył by starczyło. Nie podał ceny wcześniej
        tylko: a ile masz ?

wYGLĄDAJ ZA FAJNYMI POLAKAMI A PORZUĆ KONTAKTY Z TYMI CO NIE SĄ W PORZĄDKU !

pozdrowienia smile smile smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka