Dodaj do ulubionych

HERTZ, BUDGET MOWI NIE DO POLSKI. CZY KTOS WIE JAK

30.06.05, 11:16
wiec pojechac czyms wynajetym do Polski na tydzien
bo rece mi opadaja.
Obserwuj wątek
    • ghotir Re: HERTZ, BUDGET MOWI NIE DO POLSKI. CZY KTOS WI 30.06.05, 11:51
      nie przejmuj sie. te i inne agencje maja samochody wypozyczane na polske.
      kluczem jest przyznanie ze chcesz wziac samochod do polski. ja wypozyczalem
      samochod na polskie w berlinie trzy razy i nie mialem z tym zadnych klopotow
      (ostatnio nawet dostalem lepsza marke niz zamowilem). zachowaj spokoj i dobre
      stosunki z agencjami; reszta ulozy sie.
    • mario71 Re: HERTZ, BUDGET MOWI NIE DO POLSKI. CZY KTOS WI 30.06.05, 13:52
      Sprobuj Europcar albo E-sixt, rowniez National. Z reguly jest doplata za
      zabranie samochodu do Europy wschodniej i nie wszystkie modele pozwalaja brac.
      Jezeli chodzi o nie mowienie im i zabranie samochodu... wszystko OK poki nie
      masz wypadku albo ukradna samochod. Wtedy jestes odpowiedyialny za cala
      (raczej pokazna.. ) sume bo poniewaz zabrales tam gdzie nie mogles go brac to
      ubezpieczenie juz nie dziala. Tak samo jets wUSA z zabieraniem samochodow do
      Meksyku.
    • gv1 Re: Nie ma problemu 30.06.05, 17:16
      Ja wynajalem z Berlina do Polski na 6 tygodni od polowy lipca przez agenta
      ktory poszedl przez Europcar a ci przez Avis. Na dokumencie jest napisane
      doslownie "Trip to Poland".
    • yiaang Re: HERTZ, BUDGET MOWI NIE DO POLSKI. CZY KTOS WI 30.06.05, 19:52
      i nie oszczedzaj na ubezpieczeniu. Auto skasowalem w 30% oddalem kluczyki i
      powiedzialem dziekuje.
      • ghotir Re: HERTZ, BUDGET MOWI NIE DO POLSKI. CZY KTOS WI 30.06.05, 20:44
        ubezpieczenie jest na zlotej i platynowej karcie kredytowej, ktora placisz za
        wynajecie. aby to ubezpieczenie zadzialalo trzeba zrzec sie innych. sugeruje
        poczytanie malego druku od banku i od agencji wynajmujacej samochod. ja tez
        mialem klopoty z samochodem i moja karta kredytowa zaplacila za nie.
        • roller Sprawdzilem 01.07.05, 08:43
          Ani Hertz ani Budget ani Avis ani National nie zezwalaja na podroz samochodem do
          Polski w moim wypadku z Francji.
          Panowie co za kit mi tutaj wciskacie?.
          • ghotir Re: Sprawdzilem 01.07.05, 09:33
            roller napisał: 'Panowie co za kit mi tutaj wciskacie?.'
            -----------------
            nie wciskamy Ci kitu, przynajmniej ja. mowilem o wypozyczaniu samochodu z
            agencji znajdujacych wokol tegel airport. to nie oznacza ze agencje w innych
            krajach nie dzialaja inaczej, nie wiem o wypozyczaniu samochodow na polske gdzie
            indziej niz berlin. kiedys wypozyczalem samochody na poludniu bylego rfn i na
            podroze po zachodniej europie ale to juz historia.
            jezeli sprawdziles ze agencje we francji nie daja samochodow na polske to ja to
            odnotowuje i dziekuje Ci za zadanie sobie trudu sprawdzenia.
            ubezpieczenie. to co napisalem dzialalo wobec niemieckich samochodow na polske i
            dziala w usa i kanadzie. mozliwe ze nie mam racji w przypadku innych krajow
            dlatego sugerowalem czytanie malego druczku.
            • roller Re: Sprawdzilem 04.07.05, 07:59
              tylko Europacar i tylko z Niemiec pozwala na podroze po Polsce.
              Zdecydowalem jednak wypozyczyc w AVIS w samej Polsce i bede spokojny. Bo
              poruszanie sie po Polsce z niemieckimi tabliczkami moze byc niebezpieczne.
              Dziekuje i zycze przyjemnych wakacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka