roller 30.06.05, 11:16 wiec pojechac czyms wynajetym do Polski na tydzien bo rece mi opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ghotir Re: HERTZ, BUDGET MOWI NIE DO POLSKI. CZY KTOS WI 30.06.05, 11:51 nie przejmuj sie. te i inne agencje maja samochody wypozyczane na polske. kluczem jest przyznanie ze chcesz wziac samochod do polski. ja wypozyczalem samochod na polskie w berlinie trzy razy i nie mialem z tym zadnych klopotow (ostatnio nawet dostalem lepsza marke niz zamowilem). zachowaj spokoj i dobre stosunki z agencjami; reszta ulozy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mario71 Re: HERTZ, BUDGET MOWI NIE DO POLSKI. CZY KTOS WI 30.06.05, 13:52 Sprobuj Europcar albo E-sixt, rowniez National. Z reguly jest doplata za zabranie samochodu do Europy wschodniej i nie wszystkie modele pozwalaja brac. Jezeli chodzi o nie mowienie im i zabranie samochodu... wszystko OK poki nie masz wypadku albo ukradna samochod. Wtedy jestes odpowiedyialny za cala (raczej pokazna.. ) sume bo poniewaz zabrales tam gdzie nie mogles go brac to ubezpieczenie juz nie dziala. Tak samo jets wUSA z zabieraniem samochodow do Meksyku. Odpowiedz Link Zgłoś
gv1 Re: Nie ma problemu 30.06.05, 17:16 Ja wynajalem z Berlina do Polski na 6 tygodni od polowy lipca przez agenta ktory poszedl przez Europcar a ci przez Avis. Na dokumencie jest napisane doslownie "Trip to Poland". Odpowiedz Link Zgłoś
yiaang Re: HERTZ, BUDGET MOWI NIE DO POLSKI. CZY KTOS WI 30.06.05, 19:52 i nie oszczedzaj na ubezpieczeniu. Auto skasowalem w 30% oddalem kluczyki i powiedzialem dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: HERTZ, BUDGET MOWI NIE DO POLSKI. CZY KTOS WI 30.06.05, 20:44 ubezpieczenie jest na zlotej i platynowej karcie kredytowej, ktora placisz za wynajecie. aby to ubezpieczenie zadzialalo trzeba zrzec sie innych. sugeruje poczytanie malego druku od banku i od agencji wynajmujacej samochod. ja tez mialem klopoty z samochodem i moja karta kredytowa zaplacila za nie. Odpowiedz Link Zgłoś
roller Sprawdzilem 01.07.05, 08:43 Ani Hertz ani Budget ani Avis ani National nie zezwalaja na podroz samochodem do Polski w moim wypadku z Francji. Panowie co za kit mi tutaj wciskacie?. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Sprawdzilem 01.07.05, 09:33 roller napisał: 'Panowie co za kit mi tutaj wciskacie?.' ----------------- nie wciskamy Ci kitu, przynajmniej ja. mowilem o wypozyczaniu samochodu z agencji znajdujacych wokol tegel airport. to nie oznacza ze agencje w innych krajach nie dzialaja inaczej, nie wiem o wypozyczaniu samochodow na polske gdzie indziej niz berlin. kiedys wypozyczalem samochody na poludniu bylego rfn i na podroze po zachodniej europie ale to juz historia. jezeli sprawdziles ze agencje we francji nie daja samochodow na polske to ja to odnotowuje i dziekuje Ci za zadanie sobie trudu sprawdzenia. ubezpieczenie. to co napisalem dzialalo wobec niemieckich samochodow na polske i dziala w usa i kanadzie. mozliwe ze nie mam racji w przypadku innych krajow dlatego sugerowalem czytanie malego druczku. Odpowiedz Link Zgłoś
roller Re: Sprawdzilem 04.07.05, 07:59 tylko Europacar i tylko z Niemiec pozwala na podroze po Polsce. Zdecydowalem jednak wypozyczyc w AVIS w samej Polsce i bede spokojny. Bo poruszanie sie po Polsce z niemieckimi tabliczkami moze byc niebezpieczne. Dziekuje i zycze przyjemnych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś