Dodaj do ulubionych

Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa

IP: *.gtech.com / 156.24.178.* 07.08.02, 10:46
Witam,

CZy ktos z Was wie, gdzie mozna kupic najtansze bilety lotnicze na trasie
Londyn - Warszawa?
Kupilem ostatnio w LOT bilet za 187 GBP. Ale widzialem post emigrantki, ze
gdzies w miescie mozna bylo je kupic za 115 GBP.

A swoja droga, dlaczego do Polski nie lataja EasyJet, GO i BMI?

Pozdrawiam,
Robert
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Sprobuj na bocianie IP: *.access.nacamar.de 07.08.02, 11:03
      Gość portalu: RobertJ napisał(a):

> Witam,
      >
      > CZy ktos z Was wie, gdzie mozna kupic najtansze bilety lotnicze na trasie
      > Londyn - Warszawa?
      > Kupilem ostatnio w LOT bilet za 187 GBP. Ale widzialem post emigrantki, ze
      > gdzies w miescie mozna bylo je kupic za 115 GBP.
      >
      > A swoja droga, dlaczego do Polski nie lataja EasyJet, GO i BMI?
      >
      > Pozdrawiam,
      > Robert
      ..........
      tylko bociany lataja na jesien...i nie na trasie Warszawa-London...ale za to
      tanio.
    • Gość: ds Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa IP: GBLOND* / 194.203.201.* 07.08.02, 11:15
      www.cheapflights.co.uk/Warsaw.shtml
      Ale nie oczekuj, ze znajdziesz duzo taniej...
      • Gość: TomB Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.02, 11:22
        Z Berlina juz od 99€,buzz.de
        lub eurowings.de(149€ tax incl)
      • Gość: RobertJ Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa IP: *.gtech.com / 156.24.178.* 07.08.02, 11:31
        Dziekuje za link. Zawsze warto sprawdzic wszystkie opcje.

Bilety sa tansze tylko o 20 GBP a trzeba sie przesiadac. Co prawda lot z
        przesiadka w Pradze przemawia do mnie. Praga to moje ulubione miasto smile.

Za te oszczedzone pieniadze mozna znalezc nocleg w Pradze.

Jeszcze raz dziekuje za link.

A przy okazji.
        Czy LOT nadal ma wysoki standard obslugi? Latalem ostatnio z BA (na roznych
        trasach). Za kazdym razem gubili nasz bagaz lub nie przysylali biletow. Na
        lotnisku pani z BA poradzila mi, zebym zmienil linie lotnicza. Wiec lece teraz
        LOT'em.

Pozdrawiam,
        Robert

• Gość: ds Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa IP: GBLOND* / 194.203.201.* 07.08.02, 11:36
          > A przy okazji.
          > Czy LOT nadal ma wysoki standard obslugi? Latalem ostatnio z BA (na roznych
          > trasach). Za kazdym razem gubili nasz bagaz lub nie przysylali biletow. Na
          > lotnisku pani z BA poradzila mi, zebym zmienil linie lotnicza. Wiec lece
          teraz
          > LOT'em.

wink
          Ja tam lubie latac BA.
          A co do Lotu - nie wiem co rozumiesz wysoki standard obslugi..
          Fotele szmaciane (w BA zawsze skora), jedzenie OK ale bez rewelacji, stewardesy
          raczej mniej zyczliwe niz w BA, wina zwykle nie maja...

Tyle, ze na trasie LHR-WAW to akurat nie ma znaczenia bo BA ma code share z
          Lotem i niezaleznie od tego czy kupisz bilet BA czy LOT to i tak lecisz tym
          samym samolotem - czasami BA czasmi LOT. Zdarza sie tylko, ze dla tych z
          biletem BA jest inna bramka niz dla tych co maja bilet LOT (paranoja!).
          • Gość: RobertJ Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa IP: *.gtech.com / 156.24.178.* 07.08.02, 11:50
            Ja latalem ostatnio z BA do Bostonu. Przy okienku z zaginionym bagazem oprocz
            mnie bylo z 10 osob sad
            Na obsluge w czasie lotu nie narzekam. Sa naprawde mili.
            Do Polski lece pierwszy raz od 2 lat. Ale moja zona i coreczka lataja dosyc
            czesto do dziadkow.
            Za kazdym razem jak trafialy na samolot BA, to wozek dla dziecka nigdy nie byl
            podstawiany i obsluga nie chciala pomagac zonie niesc bagazy.
            Jezeli byl to LOT, to i wozek byl sawsze na miejscu i obsluga byla chetna do
            pomocy.
            Mysle, ze i tak do Ameryki bede latal BA. Zawsze to lepiej niz amerykanskimi
            liniami, ale do Polski bede sie staral latac innymi liniami.

Nastepnym razem polece na pewno przez Prage.

Jeszcze raz dziekuje za odnosnik.

Pozdrawiam,
            Robert

P.S. Coraz trudniej jest mi znalezc polskie slowa. Trzeba chyba jechac do tej
            Polski i sobie troche przypomniec mowe ojczysta. Wiem, ze ubocznym skutkiem
            bedie to, ze sie tam dochamie.
            • Gość: ds Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa IP: GBLOND* / 194.203.201.* 07.08.02, 12:02
              Wszystko kwestia szczescia.

My mielismy kiepskie doswiadczenia z LOT'em ale duzo by opowiadac - dla mnie
              troche traci PRL'owskim: "klient to cos co przeszkadza w wykonywaniu pracy".
              Smieszne jest to, ze zwykle jest dosc OK na liniach lokalnych w Polsce - nawet
              poiloci mowia lepszym angielskim wink. Tyle, ze samoloty troche nedzne.
              Zreszta po co narzekac jak nie ma jak na razie praktycznie zadnego wyboru na
              trasie Londyn - Polska.

Co do BA - moja zona lata BA praktycznie co tydzien i caly czas sobie chwali.
              • Gość: RobertJ Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa IP: *.gtech.com / 156.24.178.* 07.08.02, 12:11
                To racja, ze nie ma wyboru. Tylko LOT lub BA sad

Jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam i do nastepnego napisania.

Robert

• b00zer Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa 07.08.02, 11:37
          Ta pani z BA to lepsza kurwa antypolska. LOT najlepszy, nic nie gubi tylko masz
          przerabane jak nie jestes wybrzydzajacym Hindusem. Stewardessy lase tylko na
          sniadych i bez nog co udowodnil juz slawny Polak J-23. Zapytaj ile kosztuje
          numerek na wysokosci 3km.
          • Gość: RobertJ Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa IP: *.gtech.com / 156.24.178.* 07.08.02, 11:53
            Akurat mysle, ze nie mialo to zadnego zwiazku z moja narodowoscia. Taki jest po
            prostu poziom dbanina o klienta w BA.
            Na informacje o moim zaginionym bagazu czekalem ponad 2 tygodnie. I kierownik
            biura w Bostonie zadzwonil do mnie dopiero po mojej interwencji w centrali w
            Londynie.

Pozdrawiam,
            Robert

P.S. Czy juz nikt nie potrafi sie komunikowac bez uzywania wulgaryzmow?
            • Gość: Mags Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa IP: *.moodys.com / *.moodys.com 07.08.02, 15:21
              Boston jest chyba ulubionym miejscem do gubienia bagazu przez BA. Trzy lata
              temu latalam tam dosyc czesto tj co najmniej raz w miesiacu i prawie za kazdym
              razem dostawalam przy wyjsciu z samolotu papierek z notatka "your bag did not
              make this flight". Mile, co?
              LOT tez "gubi" bagaz i to dosyc czesto. Moim rodzicom zgubil bagaz jak lecieli
              na pogrzeb dziadka. Znalazl sie dopiero po ich powrocie do Londynu. A jak
              ostatnio z nimi lecialam w maju to stewardessy byly tak samo mile jak Gestapo...
              • theend3 Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa 07.08.02, 17:12
                Gość portalu: Mags napisał(a):

> Boston jest chyba ulubionym miejscem do gubienia bagazu przez BA. Trzy lata
                > temu latalam tam dosyc czesto tj co najmniej raz w miesiacu i prawie za
                kazdym
                > razem dostawalam przy wyjsciu z samolotu papierek z notatka "your bag did
                not
                > make this flight". Mile, co?
                > LOT tez "gubi" bagaz i to dosyc czesto. Moim rodzicom zgubil bagaz jak
                lecieli
                > na pogrzeb dziadka. Znalazl sie dopiero po ich powrocie do Londynu. A jak
                > ostatnio z nimi lecialam w maju to stewardessy byly tak samo mile jak
                Gestapo..
                > .

o Mags!?..jak leci?..o ktorej konczysz dzisiaj?..
                • Gość: Mags Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa IP: *.moodys.com / *.moodys.com 07.08.02, 17:17

> o Mags!?..jak leci?..o ktorej konczysz dzisiaj?..

Koncze o 6 pm, bo mam dzis "randke" z Prezesem. Mamy duzo tematow do omowienia:
                  lyzwy, rolki, skoki na trampolinie, Szkocja, zamek w Bawarii etc etc

• theend3 Re: Q: Tanie bilety lotnicze - Londyn - Warszawa 07.08.02, 17:21
                    Gość portalu: Mags napisał(a):

>
                    > > o Mags!?..jak leci?..o ktorej konczysz dzisiaj?..
                    >
                    > Koncze o 6 pm, bo mam dzis "randke" z Prezesem. Mamy duzo tematow do
                    omowienia:
                    >
                    > lyzwy, rolki, skoki na trampolinie, Szkocja, zamek w Bawarii etc etc

a wlasnie..pozdrow go ode mnie.. powiedz mu ,ze juz wiem kim jest..
                    a takze , ze mysle..wiesz lepiej..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka