IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 16.11.02, 00:54
JESTEM W KLASIE MATURALNEJ I ZARAZ PO MATURZE CHCIAŁABYM WYJECHAC DO
AUSTRALII NA ROCZNY KURS ANGIELSKIEGO . WSTĘPNIE WYBRAŁAM SZKOŁĘ "SYDNEY
COLLEGE OF ENGLISH" Z BIURA POSREDNICTWA TRAVEL&LANGAGE .JEDNAK MAM
WĄTPLIWOSCI CO DO POZIOMU SZKOLY I DO TEGO BIURA( TYLE SIĘ TERAZ SŁYSZY O
OSZUSTWACH) .MOZE KTOS SŁYSZAŁ COKOLWIEK O TEJ SZKOLE LUB O BIURZE ? PROSZE O
KONTAKT .BEDE BARDZO WDZIĘCZNA!A MOZE KTOŚ BYŁ W AUSTRALII LUB SIĘ WYBIERA?
Prosze , napiszcie jeśli cokolwiek wiecie o życiu tam . A może ktos chce
jechac ze mną?
orcas@wp.pl
Obserwuj wątek
    • brow_arek Re: AUSTRALIA 16.11.02, 00:58
      Oszustwa w Australi sie zdarzaja rzadziej niz w Polsce. Zorientuj sie czy osoba
      ktora ci zalatwia nie mowi z akcentem nawet w szkole angielskiego.

ludzie z trzeciego swiata oszukuja nie ma co sie tez oszukiwac. Jezeli mowia
      plynie po australijsku (nie mylic z angielskim) to napewno cie nie oszukaja
      gwarantuje ci.

By Mate
      • Gość: beata Re: AUSTRALIA IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 22:35
        dlaczego nie piszecie ?? nikt nie chce jechać????nikt tam nie mieszka ?
        • luiza-w-ogrodzie Re: AUSTRALIA 08.01.03, 23:16
          Beata, to jest Forum Polonia, wiec z zalozenia sa tu ludzie ktorzy juz
          mieszkaja na Zachodzie. Nie oczekuj wiec ze ktos z Toba pojedzie. Poza tym ci,
          ktorzy tu mieszkaja nie ucza sie angielskiego w szkolach dla obcokrajowcow.

W Australii najbardziej godny polecenia jest system college'ow TAFE, ale oni
          nie zalatwiaja zakwaterowania.

Uzyj google.com albo innej wyszukiwarki i poszukaj kursow (mozesz sie sama na
          nie zapisac - bez posrednika). Zakwaterowanie tez mozesz sama zalatwic, np
          pokoj z innymi studentami uniwersyteckimi. Popatrz na strony agentow real
          estate - mieszkania/pokoje do wynajecia (np realestate.com.au, albo strona
          najwiekszego australijskiego dziennika Sydney Morning Herald smh.com.au - SMH
          obejmuje glownie stan Nowa Poludnowa Walia).

Posrednicy w sprawach kursow, szczegolnie polscy i azjatyccy maja zla slawe.
          Poza tym drozej bedzie Ciebie kosztowalo zalatwianie. Wybor jest Twoj - siadaj
          przed kompem i do roboty, chyba ze czekasz az ktos poda Tobie wwzystko na tacy?

BTW Sydney jest pelne polskich studentow, ktorzy chca sie zalapac na pobyt
          staly.

Pozdrawiam
          • kiszczak Re: AUSTRALIA 08.01.03, 23:25
            Beato na poczatku radze skorzystac z hostelu dla mlodziezy .Adres znajdziesz na internecie .Wystarczy kupic byle
            jaka gazete i jest tam wiele ogloszen padalcow ktorzy chca podreperowac budzet wynajmujac pokoje .Sa to pokoje
            z urzywalnoscia lazienki i z mozliwoscia korzystania z kuchni , a to jest bardzo wazne bo pozwala bardzo
            obnizyc koszty zycia .Jestes gora nad polskimi emigrantami bo stac Ciebie z Polski na roczna nauke jezyka .Jesli
            sie przylozysz to po roku swobodnie bedziesz wladala angielskim ktory Ci sie w Polsce bardzo przyda .Mam
            nadzieje , ze nie bedziesz chciala zostac w Australi .Przed polska UNIA i wielkie perspektywy .Powodzenia.
            • Gość: senin Re: AUSTRALIA IP: *.prem.tmns.net.au 09.01.03, 00:22
              Hostels in Au:
              www.yha.com.au
              Tafe links:...
              a co ja ci mam mowic, wysil sie troche sama...
    • lolo271 Re: AUSTRALIA 09.01.03, 00:25
      <>............a przezyjesz ten wyjazd?........
      Bo jak cie wpierdola na zasilek to jestes jak byles..............
      • roadkill Re: AUSTRALIA 09.01.03, 01:02
        na cholere komu w Polslce ludzie ze znajomoscia australijskiego narzecza?

Beata, zalezy co chcesz, jak sie chcesz napic piwa to sobie googluj, ale jak
        chcesz miec browar za darmo to przyslij zdjecie na prv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka