07.03.06, 21:34
Wybieram się z córką do szwagra do USA na wakacje. Mam zaproszenie do
ambasady, gdzie przydzielaja wizy. O co mogą pytać, co trzeba powiedzieć, a co
nie, żeby dostac wizę? Kto wie, ma doświadczenie, jak tam gadać. Z tego , co
wiem, trzeba tam trzymać nerwy na wodzy, już za pytania z aplikacji wizowej
polskiego urzędnika można by podać do sądu, zatem wyobrażam sobie, jak może
wyglądać rozmowa sad,
Nie zamierzam tam zostać, jedziemy tylko na miesiąc, ale zależy mi, bi córka
juz sie napaliła na "lot samolotem", ponadto steskniła sie do wujka, który już
ze 3 lata nie był w Polsce
Obserwuj wątek
    • rzymski_bolek Re: Wiza 07.03.06, 23:30
      chcesz pracowac w usa zeby sobie dorobic?
      • drambui Re: Wiza 08.03.06, 00:55
        Coś ty, to juz sie nie oplaca. Chce pojechac do Vegas pograc na ruletce,
        zobaczyć Niagara Falls, przejechac się drogą 66, popatrzeć na Manhattan z Empire
        States Building. Mam przyzwoity biznesik w kraju, wprawdzie, kiedyś na to
        zarobiłem na zachodzie, ale teraz już w życiu bym nie zarobił na emigracji
        więcej, niz mam w kraju.
        Chcę pojechać naprawdę , jako TURYSTA... i ciekaw jestem tej sławnej Ameryki, bo
        tam jeszcze nie byłem.
        • ratpole Re: Wiza 08.03.06, 01:38
          drambui napisał:

> Coś ty, to juz sie nie oplaca. Chce pojechac do Vegas pograc na ruletce,
          > zobaczyć Niagara Falls, przejechac się drogą 66, popatrzeć na Manhattan z
          Empir
          > e
          > States Building. Mam przyzwoity biznesik w kraju, wprawdzie, kiedyś na to
          > zarobiłem na zachodzie, ale teraz już w życiu bym nie zarobił na emigracji
          > więcej, niz mam w kraju.
          > Chcę pojechać naprawdę , jako TURYSTA... i ciekaw jestem tej sławnej Ameryki,
          b
          > o
          > tam jeszcze nie byłem.

Gdyby to ode mnie zalezalo to wizy bys nie dostal za bad attitude.
          Niewykluczone zreszta, ze cie "wyczuja" na Pieknej i pojedziesz palcem po mapie
          • hotdog1 Re: Wiza 08.03.06, 03:16
            jak masz przyzwoity biznes w Polsce , to po co ci wiza do USA ???,bardziej
            prosto jest wykupic sobie zorganizowana wycieczke z porzadnego biura
            podrozy w Polsce lub Niemczech za 7.000 - 12 000$$ na lebka i pokaza ci
            wszystko w USa ,bez jezdzrzenia po wize do Ambasady.

Ale ty jak kazdy polus kombinujesz !!,heheheheh!
            • drambui Re: Wiza 14.03.06, 23:48
              He he dostaliśmy
              • ghotir Re: Wiza 19.03.06, 04:20
                drambui napisał: "He he dostaliśmy"

Gratuluje. Domyslam sie, ze odpowiedziales na to pytanie doklanie tak jak
                Rzymskiemu Bolkowi. Moi "zaproszeniowcy" dokladnie tak odpowiadaja, dotad nikt
                z nich nie dostal odmowy. Hej, zahacz o zachodnie wybrzeze jak juz tu jestes smile
                Naprawde tutaj nabiera sie szacunku dla sil natury i ludzkiej determinacji.
            • drambui Re: Wiza 15.03.06, 23:45
              hotdog1 napisał:

> jak masz przyzwoity biznes w Polsce , to po co ci wiza do USA ???,bardziej
              > prosto jest wykupic sobie zorganizowana wycieczke z porzadnego biura
              > podrozy w Polsce lub Niemczech za 7.000 - 12 000$$ na lebka i pokaza ci
              > wszystko w USa ,bez jezdzrzenia po wize do Ambasady.
              >
              > Ale ty jak kazdy polus kombinujesz !!,heheheheh!

Jak może być bardziej prosto chodzic po jakichś biurach i urzędach i tracić
              czas? I po co?
              Nie prościej zamówić sobie co trzeba, bilet na samolot, pociąg, itd. przez
              internet, zapłacic kartą i już? Nigdzie nie trzeba chodzić, nic załatwiać. Całą
              Europę zjeździłem bez żadnych biur, czy USA jest inne? Akurat głupieją z tą
              wizą, ale myślę, że do wycieczek jest to wspaniały kraj, oglądałem wczoraj film
              na DVD od znajomych z wycieczki do Yellowstone... nic nie załatwiali w jakichś
              biurach, po prostu wzięli samochód z wypożyczalni na lotnisku i pojechali,
              noclegi w motelach, super wakacje. Cos takiego mi się marzy.

• starypolonus Re: Wiza 08.03.06, 09:13
      córka
      > juz sie napaliła na "lot samolotem", ponadto steskniła sie do wujka, który już
      > ze 3 lata nie był w Polsce
      hahaha
      ile corka ma lat?
      widac ze jestescie bardzo rodzinni
      • warcholski Re: Wiza 08.03.06, 09:42
        >wujek który już
        >ze 3 lata nie był w Polsce

ma was juz dosyc
        • _czosnek_ Re: Wiza 14.03.06, 23:54
          Czytajac was kmioty, mam wrazenie, ze jestem na targowisku pelnym wiesniakow.
          Wszystko wiedza, bo sobie sami odpowiadaja na pytania. buaaahahaha
          Co za ciecie.
          • bercik48 Re: Wiza 15.03.06, 01:13
            dobra robota kmiecie mylycyjne
            wam siem nic nie oplaca
            oplaca siem krasc i cyganic no nie gliniak
            po za tym siem nic nie oplaca
            tak trzymac
            • _czosnek_ [...] 15.03.06, 01:20
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • bercik48 poj..alo was gliniak 16.03.06, 01:36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka