Dodaj do ulubionych

rozwod i alimenty w uk

02.09.08, 15:49
moj partner chce rozwiesc sie w uk, niestety nie wiemy jak to tutaj wyglada. czytalam jzu wiele na ten temat niestety nadal malo wiem. rozwod ma byc z orzeczeniem o winie. ona tez chce tego rozwodu, ale najbardziej zalezy jej na alimentach, ktore jak ktos jej powiedzial moj partner bedzie musial je uregulowac od momentu rozstania sie, czy to jest mozliwe? czy ktos mi moze powiedziec ile moga wyniesc alimenty przy zarobkach okolo 300 f na tydzien? ile taki rozwod moze tutaj kosztowac? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • maleczytaniecouk Re: rozwod i alimenty w uk 02.09.08, 22:14
      ja nie jestem za bardzo w temacie ale moja znajoma się ostatnio dowiadywała i
      mówiła że rozwód w uk jest bez orzeczenia o winie. ale ja nie wiem jak to
      dokładnie działa....
    • krecik Re: rozwod i alimenty w uk 03.09.08, 13:29
      Wziete z www.adviceguide.org.uk

"Divorce
      You can't apply for a divorce until you've been married for at least one year
      (or two years in Northern Ireland). There are no exceptions to this rule. To get
      divorced in England, Wales and Northern Ireland, the marriage must be recognised
      as valid by United Kingdom law and you must meet rules about how long you've
      been living in the country.

If you and your partner both agree to the divorce, this is called an undefended
      divorce. If one of you doesn't agree to the divorce, this is called a defended
      divorce."

Przejdz sie do CAB-u po dalsze szczegoly.

Ag
      • elka.net Re: rozwod i alimenty w uk 03.09.08, 16:54
        Paula nie chce byc niemila ale Twoje obawy o alimenty na dziecko partnera troche
        sa nie na miejscu.
        Postaw sie w sytuacje Jego zony ktora teraz opiekuje sie Jego dzieckiem...
        Mysle,ze dobrym rozwiazaniem jest przed sprawa by sie dogadal z zona co do wizyt
        ,odwiedzin malucha i ustalenie wysokosci alimentow. Dziecko musi cos jesc i w
        czyms chodzic...nie jest winne temu,ze Jego rodzice sie rozwodza..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka