kup_pan_paszport 02.09.08, 21:03 Zadania bieżącepolskiej diaspory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pogromca-polonii Re: Zadania bieżące polskiej diaspory 02.09.08, 21:09 Prawdopodobnie jak ktos ma tyle czasu co ty, vide Ontarian, Polonus5, to edzie mu sie chcialo te idiotyzmy czytac. Jesli chodzi o przerabianie tekstu to prawdopodbonie Ontarain doda cos o ru..iu maciory w stodole zas Polonus5 wklei ze 30 000 tekstow. Reszta nawet oglupialej do imentu Polonii zas ma ciebie i twe paszportowe knowania gleboko w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Re: Zadania bieżące polskiej diaspory 02.09.08, 21:12 Jakgłosowano za granicą « Salon nowojorski Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca-polonii Prostowanie mitow wygnanczych 02.09.08, 21:29 Wypadałoby tutaj sprostować niektóre mity związane z głosowaniem za granicą: NOW LASNIE. Aby wziąć udział w wyborach, należało się najpierw zarejestrować w ambasadzie lub konsulacie. Rejestracji trzeba było dokonać najpóźniej na 5 dni przed wyborami, i CO Z TEGO? REJESTORWAC MOZNA SIE TELEFONICZNIE LUB PRZEZ E-MAIL. A ILE DNI PRZED WYBORAMI ? A JAKIE TO NIBY MA ZNACZENIE? a w dniu wyborów należało się stawić osobiście w lokalu wyborczym, TA, SUGERUJE BY W NASTEPNYCH WYBORACH STAWIAC SIE "NIEOSOBISCIE". często odległym o kilkadziesiąt mil od miejsca zamieszkania, NA NASTEPNE WYBORY OTWORZYMY URNY WYBORCZE W KAZDEJ AMERYKANSKIEJ DZIURZE GDZIE JEST CHOCIAZ JEDEN KOVALSKY. i przedstawić ważny polski paszport. NIEOPRAWDA. PASZPORT NIE MUSI BYC WAZNY BY ZASWIADCZAL O OBYWATELSTWIE POLSKIM I PRAWIE DO GLOSOWANIA. Tak więc sama procedura wcześniejszej rejestracji od razu wyeliminowała ludzi, którzy nie czują się z Polską związani, nie śledzą na bieżąco polskich mediów, A PO CH..A ONI NIBY MIELIBY W OGOLE GLOSOWAC ????? w Polsce nie bywają i nie zadbali o przedłużenie ważności polskiego paszportu. Oni nie pójdą głosować, bo Polska ich po prostu nie interesuje. Koniec kropka. NO I CUDOWNIE Odpowiedz Link Zgłoś
filipek.us ornitolog nie musi umieć fruwać 02.09.08, 22:10 ornitolognie musi umieć - Szukaj w Google Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Pest, ten wątek też możesz podbijać 03.09.08, 18:48 bo ma dobre wyniki na naszym blogu Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Re: Pest, ten wątek też możesz podbijać 07.09.08, 18:59 Nie wiem pest co ci się stało. Karetka z pavulonem cię zabrała czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Pest, ten wątek też możesz podbijać 07.09.08, 19:01 pavulon to dla zasluzonych,jak ty maja hehee Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Re: Pest, ten wątek też możesz podbijać 07.09.08, 19:03 A czymże ja się tak zasłużyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Pest, ten wątek też możesz podbijać 07.09.08, 19:06 krzewieniem zasad dzialalnosci polskiego ormo na antypodach i w swiecie,medal moze ci dadza Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Re: Pest, ten wątek też możesz podbijać 07.09.08, 19:07 Pest, musimy dziś wyjść na miejsce medalowe www.blogi-polityczne.liiil.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Pest, ten wątek też możesz podbijać 07.09.08, 19:10 nie ma sprawy,wiesz,ze dla slusznych ideii jestem w stanie wszystko,prosze cie tylko o troche statystyki z odwiedzin twoich stron Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Re: Pest, ten wątek też możesz podbijać 07.09.08, 20:30 pest_controller napisał: > nie ma sprawy,wiesz,ze dla slusznych ideii jestem w stanie wszystko,prosze cie tylko o troche statystyki z odwiedzin twoich stron -- Próbowałem wrzucić statystykę na blog Kagana ale nie wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Pest, ten wątek też możesz podbijać 07.09.08, 20:36 kup_pan_paszport napisał: > Próbowałem wrzucić statystykę na blog Kagana ale nie wchodzi. > a do drzwi pukales?czy,jak zwykle z goownem na podeszwach w gosci walisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Podeszwy wyciera się o wycieraczkę 07.09.08, 20:48 a nie o drzwi - a już na pewno nie puka się podeszwami. Odpowiedz Link Zgłoś
oicdam Re: Zadania bieżące polskiej diaspory 03.09.08, 19:10 Polecam ADV: www.immi.gov.au/allforms/pdf/931.pdf Can I get an Australian Declaratory visa (ADV)? Yes, if you are a national of Hungary or Poland (because of a relevant consular agreements). Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Zadania bieżące polskiej diaspory 03.09.08, 19:19 pilipek,prosisz masz,co sie nie robi dla ......... obczyzna.blogspot.com/2006/05/uciekajcie-z-tego-kraju-i-nigdy-tu-nie.html Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Zadania bieżące polskiej diaspory 03.09.08, 19:21 Tak sobie czytam podlinkowany tekst (ostatnio ta szeroko reklamowana "pułapka paszportowa" zaczęła mnie intrygować) i czytam: 9. Osoba zlapana w “pulapke paszportowa” musi wyrobic sobie w Polsce polski paszport, aby móc powrócic do domu za granica. Do wyrobienia paszportu w Polsce potrzebny jest obecnie polski dowód osobisty, numer PESEL, ksiazeczka wojskowa i stale zameldowanie w kraju. Wszystko ładnie pięknie. Zastanawiam się jednak kto to pisałi w oparciu o jakie realia. Chodzi mi konkretnie o książeczkę wojskową. Ja swoją mam gdzieś w na dnie szafy i od dobrych paru lat (odkąd WKU przeniosło mnie do rezerwy po studiach) nikt się o nia nie dopytywał. Co do diabła ma książeczka wojskowa wspólnego z paszportem ??? A może w tym pkt. 9 należało by jeszcze wymienić książeczkę do nabożeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Zadania bieżące polskiej diaspory 03.09.08, 19:26 hehehee usmialem sie ,tak wlasnie wyglada maciek propaganada,stara szkola Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport W dowód wdzięczności masz tu sygnaturkę 03.09.08, 19:30 <a href="http://obczyzna.blogspot.com/search/label/Rellek-Kyczwark%20watch?max-results=20">Wielkim lobem zza oceanu: Rellek-Kyczwark watch</a> Odpowiedz Link Zgłoś
oicdam Re: W dowód wdzięczności masz tu sygnaturkę 03.09.08, 19:49 pl.wikipedia.org/wiki/Marian_Ka%C5%82uski Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: W dowód wdzięczności masz tu sygnaturkę 03.09.08, 19:51 cos ci sie cybernetyku yebie hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Zadania bieżące polskiej diaspory 03.09.08, 19:36 maciekqbn napisał: > A może w tym pkt. 9 należało by jeszcze wymienić książeczkę do > nabożeństwa? jakby PIS dalej rzadzil, to pewnie by tak bylo i koniecznie opinie wielebnego z rodzimej parafii Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Książeczka wojskowa 03.09.08, 20:07 Książeczka wojskowa « Wychodźstwo Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Re: Książeczka wojskowa 03.09.08, 20:21 Polski WEB w Detroit-Paszporty: "Wracając do poruszonej kwestii wojska, konsul Dobecka stwierdziła: 'Nie trzeba nawet być obywatelem obcego państwa - wystarczy prawo stałego pobytu za granicą; my wydajemy zaświadczenie, które zwalnia z obowiązku służby wojskowej w kraju'." Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Re: Książeczka wojskowa 06.09.08, 03:42 Korespondent.pl - centrum wolnorynkowe - przystań dla każdego zwolennika wolnego rynku: "Wszyscy pamiętamy głośne zapowiedzi tego rządu o zniesieniu poboru do wojska. Teraz okazuje się, że coś jest jednak planowane. Czy PO nabije poborowych w butelkę? Minister Bogdan Klich zapowiadał, że pobór do wojska zniknie już od 2009 roku. Jednak teraz najwyraźniej sporządzono projekt w sprawie przeprowadzenia poboru właśnie w roku 2009. Według Sztabu Generalnego Wojska Polskiego pobór ma być stopniowo zmniejszany aż do 2012-13 roku. (Rzeczpospolita)" Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Dr. Rezerwowy Maciekqbn Kremer 04.09.08, 18:13 , do ktorego roku jestescie w obowiazku, miglujac sie od spelnienia sluzby wobec ojczyzny? A moze sie myle, wy caly czas na sluzbie - przynajmniej to widac po ilosci zainteresowania Polonia. Zdaje sie mylycjanty tez sa zwolnieni z zasadniczej - tak bynajmniej wynika z przepysow, a kouszych przepysow bronicie jak niepodleglosci. =cytat: Dr. Kremer, dyrektor Departamentu Konsularnego MSZ, w artykule "Kto jest prawdziwym Polakiem" na lamach "Polityki" zarzucil naszej polinijnej witrynie internetowej podawanie nieprawdziwych informacji o nowej ustawie o obywatelstwie, co wedlug jego opinii, w konsekwencji doprowadzilo do niepotrzebnej wrzawy wsrod Polonii. Zdajemy sobie doskonale sprawe, ze dla dyr. Kremera i calego MSZ byloby bezpiecznej jesli nasza witryna zajelaby sie wynikami festiwalu piosenki w Sopocie, czy tez wzrostem produkcji kefiru w poludniowej Polsce. Chcielibysmy jednak poinformawac dyr. Kremera, ze nasza witryna nie powstala dla wygody polskiego MSZ, a naszym glownym celem jest informowanie Polonii - na biezaco - o takich sprawach, ktore jej bezposrednio dotycza. Z powodow finansowych, nie mamy swojego korespondenta w Warszawie, wiec wszystkie informacje, ktore przekazujemy na naszych lamach pochodza z polskiej prasy i oficjalnych dokumentow sejmowych/senackich dostepnych na Internecie. Z tych to zrodel pozwolimy sobie zacytowac raz jeszcze nastepujace informacje, o ktorych dyr. Kremer jakos nie wspomnial czytelnikom "Polityki": W czasach kiedy Polonusi z USA, Kanady i Australii i innych zakatkow swiata mierza dostep do informacji iloscia "klikniec" komputerowej myszy, mijajace sie z prawda wypowiedzi dyrektora Kremera podwazaja wiarygodnosc nie tylko jego osoby, ale takze urzedu, ktory reprezentuje web.archive.org/web/20010422183756/poloniamichigan.virtualave.net/polmich_archive/paszport_kto.htm ...i ostanie pytanko: Jak dlugo bedziecie ciagnac ten smrod starych gaci stalinowskiej ustawy? ...i odlozcie wreszcie te sierpy, cepy i siekiery: Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Dr. Rezerwowy Maciekqbn Kremer 04.09.08, 18:19 hehee zatrzymales sie w czasie?czy to jakas choroba ? Przedruk z "Polityki" Numer 39/2000 (2264) wiesz,ze juz jest wrzesien 2008,co? Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski te pest zmien stare gacie 04.09.08, 18:51 pest_controller napisał: > hehee zatrzymales sie w czasie?czy to jakas choroba ? > Przedruk z "Polityki" Numer 39/2000 (2264) wiesz,ze juz jest wrzesien 2008,co? Wiem ze jest juz rok 2008, ale wy jeszcze bronicie przepysow i zyjecie w przypisach 1962 roku ..i to nie jest wasza choroba ale uposledzenie od urodzenia. Nie dociera do uposledzonych nawet, ze notorycznie powtarzam mam wasze przepysy mam w penej czesci ciemnej ciala - chcesz zobaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Polish-American Agenda - 2008 04.09.08, 19:55 Polish-American Agenda - 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Polish-American Agenda - 2008 04.09.08, 20:35 kup_pan_paszport napisał: > Polish-American Agenda - 2008 > filipek i co to ma byc? zyczenia jakiegos poturbowanego przez zycie?wiesz,ze kazdy powazny czlowiek cos takiego ma gleboko w duupie a co najwyzej z grzecznosci potraktuje to (wiedzac o skrzywieniu autora) z przymruzeniem oka, hmm rozczarowujesz mnie,nastepny,ktorego zdazylem polubic hmmmm aha i czekam na rzeczowa i konkretna odpowiedz jesli oczywiscie taka masz bo wklejaniem durnych linkow tylko sie osmieszasz i przy okazji mnie ale potwierdzasz to co napisalem w sygnaturce hmmmmm wez sie chlopie w garsc Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: te pest zmien stare gacie 04.09.08, 20:28 warcholski napisał: > > > pest_controller napisał: > > > hehee zatrzymales sie w czasie?czy to jakas choroba ? > > Przedruk z "Polityki" Numer 39/2000 (2264) wiesz,ze juz jest > wrzesien 2008,co? > > Wiem ze jest juz rok 2008, ale wy jeszcze bronicie przepysow i > zyjecie w przypisach 1962 roku ..i to nie jest wasza choroba ale > uposledzenie od urodzenia. > > Nie dociera do uposledzonych nawet, ze notorycznie powtarzam mam > wasze przepysy mam w penej czesci ciemnej ciala - chcesz zobaczyc? > hehe warcholski jacy wy? tutaj mozesz sobie na wiele pozwolic i to jest jedyne miejsce gdzie tylko mozesz bo w realu za takie cos dostalbys pare razy w glupi pysk i zeszczal sie ze strachu i to by bylo na tyle warcholski Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Dr. Rezerwowy Maciekqbn Kremer 04.09.08, 18:45 warcholski napisał: > , do ktorego roku jestescie w obowiazku, miglujac sie od spelnienia > sluzby wobec ojczyzny? Wszyscy absolwenci wyższych uczelni są zwolnieni z obowiązku odbywania zasadniczej służby wojskowej. Jeśli ukończona specjalność jest w zakresie zainteresowania wojska (zazwyczaj kierunki techniczne) to odbywają przeszkolenie wojskowe dla absolwentów (3 miesiące), po czym są przenoszeni do rezerwy. Pozostali (w większości humaniści) przeważnie po ukończeniu studiów są przenoszeni do rezerwy - w ostatnich latach automatycznie (jeśli w ciągu jakiegoś tam czasu od obrony nie zostana wezwani do WKU) na mocy jakiejś tam ustawy. Co do mnie to od wielu lat mam z wojskiem spokój. Jako student uczelni morskiej swój obowiązek spełniłem jeszcze w trakcie nauki (na I i II roku jeden dzień w tygodniu studium wojskowe). Tak więc rezerwistą praktycznie rzecz biorąc zostałem jeszcze przed ukończeniem studiów. > A moze sie myle, wy caly czas na sluzbie - > przynajmniej to widac po ilosci zainteresowania Polonia. Mylisz się o tyle, że z żadna słuzba nie ma to nic wspólnego, raczej czuję sie troche jak Gucwiński (ten z Wrocławia) A o co chodzi z tym Dr. Kremerem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Jeszcze jedno 04.09.08, 18:49 Od przyszłego roku już nie będzie "zasadniczej służby wojskowej". Tegoroczny pobór jest ostatni, od przyszłego roku mają być wyłącznie zawodowi i kontraktowi żołnierze. www.rp.pl/artykul/146245.html Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Jeszcze jedno 04.09.08, 19:07 wiesz maciek,jak brakuje rzeczowych argumentow to stosuje sie prawo Godwina hehee ,mam wielu znajomych,ktorzy od wielu lat jezdza do PL na amerykanskim paszporcie i nigdy nikt z nich nie zostal z tego powodu zatrzymany przez staraz graniczna i chetnie bym uslyszal kogos ,kto mial ta watpilwa przyjemnosc,SLUCHAM Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Jeszcze jedno 04.09.08, 19:13 pest_controller napisał: > wiesz maciek,jak brakuje rzeczowych argumentow to stosuje sie prawo Godwina > hehee ,mam wielu znajomych,ktorzy od wielu lat jezdza do PL na amerykanskim > paszporcie i nigdy nikt z nich nie zostal z tego powodu zatrzymany przez staraz > graniczna i chetnie bym uslyszal kogos ,kto mial ta watpilwa przyjemnosc,SLUCHA > M Własnie. Ja się zgodzę, że jest w Polsce wiele debilizmów i idiotycznych przepisów, ale akurat ta "pułapka paszportowa" to mi pachnie jakąś paranoją. W sumie tak się zastanawiam, czy polskie przepisy dot. przekraczania granicy róznią się jakos specjalnie od przepisów obowiązujących w innych krajach? Jak wyczytałem w "instrukcji" do Australian Declaratory Visa, oni też wymagają od swoich obywateli posługiwania się australijskim paszportem. W szczególnych przypadkach, gdy to nie jest możliwe daja tę wizę do obcego paszportu (chyba to akurat w Polsce nie ma odpowiednika, bo pomysł wydaje się całkiem logiczny). Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Jeszcze jedno 04.09.08, 19:34 maciek,to moze zapytaj czy ktoremus z tu piszacaych (czy komus w ogole)przyszlo do glowy wjechac do Ameryki na polskim paszporcie posiadajac jednoczesnie polskie obywatelstwo hehee jest wielu glupkow ale az takiego nie znajdziesz,uwierz mi hehehe ale o tym cisza hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Jak tylko wam zniesiemy wizy 04.09.08, 23:46 Czyli praktycznie nigdy he he he pest_controller napisał: > maciek,to moze zapytaj czy ktoremus z tu piszacaych (czy komus w ogole)przyszlo > do glowy wjechac do Ameryki na polskim paszporcie posiadajac jednoczesnie > polskie obywatelstwo hehee jest wielu glupkow ale az takiego nie > znajdziesz,uwierz mi hehehe ale o tym cisza hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Jak tylko wam zniesiemy wizy 05.09.08, 00:36 hehehe dzien bez buraka dniem straconym,zrobilem blad,doskonale wiesz,ze chodzilo mi o polski paszport i amerykanskie obywatelstwo,i co odpowiedzi nie dostane?filipek co jest? nie stac cie na rzeczowa i konkretna odpowiedz czy tez takiej nie ma?co? Odpowiedz Link Zgłoś
jamszczur Re: Jeszcze jedno 05.09.08, 01:26 byl tu taki jeden ktory wsliznal sie jak szczur przez granice meksykanska, potem szmuglowal innych w meblosciance RV z Kanady. Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Jeszcze jedno 05.09.08, 01:41 widac wiedzial,jak omijac pulapki hehe a moze juz ich nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
muc39 Re: Jeszcze jedno-do pest_controller 05.09.08, 04:17 Nie wiem dokad ma prowadzic ta dyskusja? jedno jest pewne- jezeli nie zrzekles sie oficjalnie obywatelstwa polskiego , to w mysl nowych przepisow z roku 2000 przy wjezdzie do Polski musisz poslugiwac sie polskim paszportem. Cala reszta zalezy tylko i wylacznie od humoru SG.Nie ma znaczenia jaki pszport pokazesz-amerykanski austr. kanad,czy niemiecki!!!!!!! Masz miec polski i juz!!.Osobiscie prezylem to w roku 2007!!!!!!! i nikomu nie zycze!!!!! a tez jezdzilem do Polski na niemieckim paszporcie!!!! przez tyle lat!!!!!i nie posiadam nazwiska brzmiacego po polsku!!!! Pan z SG grzecznie ale STANOWCZYM TONEM mi to WYJASNIL!!!!!!! Moge sobie po calym swiecie podrozowac z moim niemieckim paszportem,ale jadac do Polski musze miec POLSKI PASZPORT!!! albo POLSKI DOWOD OSOBISTY!!!! Oprocz tego- jezeli juz jestes w Polsce i przy jakiejkolwiek kontroli ,poslugujesz sie obcym paszportem np.wypadek drogowy lub inne-popelniasz wykroczenie-karalne z zgodnie z nowymi przepisami kara do 5000zl lub 3 miesiace paki!!!! Wszystko stoi jak byk na stronach MSWiA. Krotko i zwiezle - wszystko zalezy od humoru urzednikow! albo Ci zrobia kolo dupy albo nie!!!!! www.mswia.gov.pl/portal/pl/380/31/Paszport.html#Jakie Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Jeszcze jedno-do pest_controller 05.09.08, 07:20 muc ,w PL jest wiele martwych przepisow,nie napisales nic co dalej?wpuscil cie do PL czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
muc39 Re: Jeszcze jedno-do pest_controller 05.09.08, 08:49 mozesz wjechac nawet bez paszportu-po zlozeniu odpowiednich wyjasnien!!! ,ale wyjechac masz z polskim paszportem!!! nie bylo mowy o wjezdzie,tylko o wyjezdzie! Byc moze ten przepis jest "martwy"? nie wiem,w kazdym badz razie wszystko zalezy od humoru urzednika-zastosuje go albo i nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Jeszcze jedno-do pest_controller 05.09.08, 09:07 muc, w dalej nie odpowiedziales,wyjechales czy nie? a jak myslisz Polak z amerykanskim paszportem wyjedzie z USA na polskim? hehe pokaz mi takiego Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Jeszcze jedno-do pest_controller 05.09.08, 13:57 pest_controller napisał: > a jak myslisz Polak z amerykanskim paszportem wyjedzie z USA na > polskim? hehe pokaz mi takiego ja ci niejednego z kanadyjskim paszportem moge pokazac co na polskim paszporcie z CAN wyjechal Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Jeszcze jedno-do pest_controller 05.09.08, 15:18 muc39 napisał: > Byc moze ten przepis jest "martwy"? nie wiem,w kazdym badz razie > wszystko zalezy od humoru urzednika-zastosuje go albo i nie? Z tego, co gdzies słyszałem obecnie stosuje się zasadę, że wyjeżdżasz na tym paszporcie, na którym wjechałeś. Czyli jak wjedziesz na kanadyjskim (jako obywatel Kanady), to wyjazd też na kanadyjskim. Jak wjedziesz na polskim (jako obywatel RP), to wyjechać tesz masz na polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Z tego, co gdzies słyszałem stosuje się zasadę 05.09.08, 15:22 że w dni parzyste wypuszczają a w nieparzyste zatrzymją Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Z tego, co gdzies słyszałem stosuje się zasad 05.09.08, 15:27 kup_pan_paszport napisał: > że w dni parzyste wypuszczają a w nieparzyste zatrzymją > To trzeba jeździć w parzyste albo wcale Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Musimy jakoś zwiększyć popyt na paszporty 05.09.08, 17:00 Bo na razie tylko 2.2% wiernych synów macierzy jest zainteresowanych. Proponuję dokument podróży z Dodą na okładce. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Musimy jakoś zwiększyć popyt na paszporty 05.09.08, 18:19 kup_pan_paszport napisał: > Bo na razie tylko 2.2% wiernych synów macierzy jest zainteresowanych. Proponuję dokument podróży z Dodą na okładce. > Myślę, że tym co wydają paszporty zwisa to jak ... Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Z podażą też nie najlepiej 05.09.08, 19:03 Niecałe 900 lat - Google Search Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Jeszcze jedno-do pest_controller 05.09.08, 07:54 muc ,jeszcze jedno,to chcesz mi powiedziec ,ze straz graniczna nagminnie lamie przepisy wpuszczajac corocznie (nie wiem ilu,tysiace,dziesiatki,setki tysiecy bo tyle moze byc wjazdow i wyjazdow)polonusow na ich drugim paszporcie,ciekawe,nosz qu..,ze ja na to wczesniej nie wpadlem,to za to pod mur powinni wojakow stawiac za zdrade albo nie wykonanie rozkazow a jakos o tym nic nie slyszalem hmmm qu.. naprawde ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Wiarus powinien Tobie podziekowac 06.09.08, 16:03 nie wiem,jak inni ale ja dzieki Tobie przeczytalem chyba wszystko co bylo do przeczytania,jego autorstwa oczywiscie hmmmmmm a moze przyjdzie czas to i ksiazki sobie zamowie Odpowiedz Link Zgłoś
pest_controller Re: Wiarus powinien Tobie podziekowac 06.09.08, 19:15 juz sam nie wiem, w glowie mi sie to wszystko czasmi yebie hehe Odpowiedz Link Zgłoś