Dodaj do ulubionych

sklepy meblowe w usa

IP: 10.34.16.* 18.01.02, 16:18
Czy ktos moglby mi poradzic jakies interesujace
sklepy.? Interesuje mnie konkretnie entertainment
center. IKEA,Walmart,Sears znam, nic ciekawego tam
nie bylo
Obserwuj wątek
    • Gość: MaciekS Re: sklepy meblowe w usa IP: 159.199.199.* 18.01.02, 16:23
      Gość portalu: pytek napisał(a):

> Czy ktos moglby mi poradzic jakies interesujace
      > sklepy.? Interesuje mnie konkretnie entertainment
      > center. IKEA,Walmart,Sears znam, nic ciekawego tam
      > nie bylo

Staples i Big K-Mart wink

Owszem jesli jestes w New Jersey to na drodze 43 trohe za Wayne znajdziesz sklepy
      ze Skandynawskimi meblami... ale sa one piekielnie drogie. Na Rt.4 jest chyba
      kilka sklepow z wloskimi meblami ale nie beda tez tanie (za to bardzo stylowe).

Zajrzyj tez do sklepow Huffman Koos i Ethan Alen.

Pozdrawiam
      • Gość: MaciekS Oczywiscie na drodze 46 (nie 43) - przepraszam IP: 159.199.199.* 18.01.02, 16:24
        Gość portalu: MaciekS napisał(a):

> Gość portalu: pytek napisał(a):
        >
        > > Czy ktos moglby mi poradzic jakies interesujace
        > > sklepy.? Interesuje mnie konkretnie entertainment
        > > center. IKEA,Walmart,Sears znam, nic ciekawego tam
        > > nie bylo
        >
        > Staples i Big K-Mart wink
        >
        > Owszem jesli jestes w New Jersey to na drodze 43 trohe za Wayne znajdziesz skle
        > py
        > ze Skandynawskimi meblami... ale sa one piekielnie drogie. Na Rt.4 jest chyba
        > kilka sklepow z wloskimi meblami ale nie beda tez tanie (za to bardzo stylowe).
        >
        >
        > Zajrzyj tez do sklepow Huffman Koos i Ethan Alen.
        >
        >
        > Pozdrawiam

• jot-23 Re: Oczywiscie na drodze 46 (nie 43) - przepraszam 18.01.02, 16:29
          Gość portalu: MaciekS napisał(a):

> Gość portalu: MaciekS napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: pytek napisał(a):
          > >
          > > > Czy ktos moglby mi poradzic jakies interesujace
          > > > sklepy.? Interesuje mnie konkretnie entertainment
          > > > center. IKEA,Walmart,Sears znam, nic ciekawego tam
          > > > nie bylo
          > >
          > > Staples i Big K-Mart wink
          > >
          > > Owszem jesli jestes w New Jersey to na drodze 43 trohe za Wayne znajdziesz
          > skle
          > > py
          > > ze Skandynawskimi meblami... ale sa one piekielnie drogie. Na Rt.4 jest ch
          > yba
          > > kilka sklepow z wloskimi meblami ale nie beda tez tanie (za to bardzo styl
          > owe).
          > >
          > >
          > > Zajrzyj tez do sklepow Huffman Koos i Ethan Alen.
          > >
          > >
          > > Pozdrawiam
          >

Dolaczam sie do opinii: Ethan Allen ---> dobra jakosc, estetyka i potwornie drogie
          • muzaaa Re: Jaki styl mebli? 18.01.02, 17:04
            Pyteksmile, "entertainment center" to gdzie to jest wlasciwie; sypialnia? Pamietam
            pojecie "bawialnia", masz na mysli livingroom? Jaki styl Cie interesuje?
            Wczoraj dostalam katalog wspomnianej firmy "Ethan Allen". Fakt, zeby urzadzic
            wnetrza w stylu tam proponowanym, trzeba wydac "troche" pieniazkow, ale jezeli
            lubisz takie wnetrza to chyba warto tam zagladnac.
            • Gość: pytek Re: Jaki styl mebli? IP: 10.34.16.* 18.01.02, 17:30
              muzaaa napisał(a):

> Pyteksmile, "entertainment center" to gdzie to jest wlasciwie; sypialnia? Pamietam
              >
              > pojecie "bawialnia", masz na mysli livingroom? Jaki styl Cie interesuje?
              > Wczoraj dostalam katalog wspomnianej firmy "Ethan Allen". Fakt, zeby urzadzic
              > wnetrza w stylu tam proponowanym, trzeba wydac "troche" pieniazkow, ale jezeli
              > lubisz takie wnetrza to chyba warto tam zagladnac.

Dziekuje wszystkim za odpowiedz. "Entertainmnet center" mialam na mysli
              TV & bookcase. Interesuje mnie drewno a nie plyty wiorowe jakie sa
              w IKEI albo WalMArt. I oczywiscie ma to jakos wygladac (przeznaczam na to tak do
              1000 USD)
              • Gość: JoeK Re: Jaki styl mebli? IP: 199.72.137.* 18.01.02, 17:46

> muzaaa napisał(a):
                >
                > > Pyteksmile, "entertainment center" to gdzie to jest wlasciwie; sypialnia? Pam
                > ietam
                > >
                > > pojecie "bawialnia", masz na mysli livingroom? Jaki styl Cie interesuje?
                > > Wczoraj dostalam katalog wspomnianej firmy "Ethan Allen". Fakt, zeby urzad
                > zic
                > > wnetrza w stylu tam proponowanym, trzeba wydac "troche" pieniazkow, ale je
                > zeli
                > > lubisz takie wnetrza to chyba warto tam zagladnac.
                >
                > Dziekuje wszystkim za odpowiedz. "Entertainmnet center" mialam na mysli
                > TV & bookcase. Interesuje mnie drewno a nie plyty wiorowe jakie sa
                > w IKEI albo WalMArt. I oczywiscie ma to jakos wygladac (przeznaczam na to tak d
                > o
                > 1000 USD)

Obawiam sie ze za $1000 mozesz tylko dostac imitacje drzewa (plyty wiorowe itp).
                Niedawno widzialem w Antique Store cos co szukasz , firmy DREXEL HERITAGE w
                doskonalym stanie za $999.
                Tak zwane "Antyki" tu maja od 30 lat w gore, i utrzymuja cene. Za plyte wiorkowa
                dostaniesz 10 centow od dolara.
              • Gość: --Michal moje typy - IP: *.tiaa-cref.org 18.01.02, 17:47

To zalezy od stylu jaki masz, ale tu jest kilka typow:

Thomasvill(www.thomasville.com/),
                Kincaid (www.kincaidfurniture.com/),
                Rowe(www.rowefurniture.co).

Przemysl meblarskie w USA, znajduje sie glownie w NC, tam mozna dostac swietne
                ceny na doskonale meble.
                Powodzenia.
              • Gość: MaciekS Bell'Oggetti IP: *.amdahl.com 18.01.02, 20:22

> muzaaa napisał(a):
                >
                > > Pyteksmile, "entertainment center" to gdzie to jest wlasciwie; sypialnia? Pam
                > ietam
                > >
                > > pojecie "bawialnia", masz na mysli livingroom? Jaki styl Cie interesuje?
                > > Wczoraj dostalam katalog wspomnianej firmy "Ethan Allen". Fakt, zeby urzad
                > zic
                > > wnetrza w stylu tam proponowanym, trzeba wydac "troche" pieniazkow, ale je
                > zeli
                > > lubisz takie wnetrza to chyba warto tam zagladnac.
                >
                > Dziekuje wszystkim za odpowiedz. "Entertainmnet center" mialam na mysli
                > TV & bookcase. Interesuje mnie drewno a nie plyty wiorowe jakie sa
                > w IKEI albo WalMArt. I oczywiscie ma to jakos wygladac (przeznaczam na to tak d
                > o
                > 1000 USD)

Robi bardzo ladne "entertainment center". To nie jest tylko samo drewno, ale
                glownie szklo hartowane i elegancko profilowane elementy metalowe. Sa i takie z
                drewna. Wiele modeli ma kanaly by ukryc kable. Bookcase w tym tez chyba mozna
                dostac. Jednak to kwestia gustu. Ja nie cierpie obudowanych na okolo telewizorow
                czy innego sprzetu. Wole gdy samodzielnie stoja na swoim meblu.

Ceny za meble Bell Oggetti beda dosc wysokie (moga kosztowac powyzej $1000) ale
                sa i tansze, skromniejsze modele. Jednak eststyka jest typowo wloska a nie
                amerykanskiej babci kupujacej ew przeciatnym sklepie. Meble Bell Oggetti mozesz
                dostac w sklepach ze sprzetem takich jak sieci 6th Avenue czy J&R (Manhattan).

Jest jeszcze pare innych miejsc na internecie (np. tu:
                www.buyundercost.com/FURN_BLLO.shtml ). Czesto na te meble mowia w
                skrocie "Bello".

Pozdrawiam
                • Gość: --Michal ... inna szkola IP: *.tiaa-cref.org 18.01.02, 20:51
                  Maciej! Jak to? Televizornia "na wierzchu"? Tylko szafa! Takie szkaradzwo jak
                  telewizor musi byc w ukryciu, kiedy nie jest uzywane. wink.
                  • Gość: zybi A od czego internet ..masz IP: 130.68.2.* 18.01.02, 23:02
                    Wypisalem nazwe mebli i stan np. PA i komputer pokazuje adresy sklepow.
                    Przeczytalem w Nowym Dzienniku ze .. samochody sa tansze w PA. Jak samochody to
                    moze i meble tez sa tansze.
                    Pojechalem do Scranton i w sklepie La-Z-BoY kupilem kanape za $890 w NJ za to
                    samo w tym samym sklepie chceli $2100
                    wnoisek trzeba gazety czytac
                    • Gość: MaciekS Nowy Dziennik IP: *.tnt24.ewr3.da.uu.net 20.01.02, 00:08
                      Gość portalu: zybi napisał(a):

> Wypisalem nazwe mebli i stan np. PA i komputer pokazuje adresy sklepow.
                      > Przeczytalem w Nowym Dzienniku ze .. samochody sa tansze w PA. Jak samochody to
                      >
                      > moze i meble tez sa tansze.
                      > Pojechalem do Scranton i w sklepie La-Z-BoY kupilem kanape za $890 w NJ za to
                      > samo w tym samym sklepie chceli $2100
                      > wnoisek trzeba gazety czytac

nie za wiele wie wink Wiele razy znalazlem duzo lepsze "okazje" na internecie niz
                      stac bylo na to Nowy Dziennik. Szczerze mowiac to sluze pomoca... jesli Nowy
                      Dziennik mnie tylko poprosi o tosmile))

Pozdrawiam
                  • Gość: MaciekS Zalezy... IP: *.tnt24.ewr3.da.uu.net 20.01.02, 00:05
                    Gość portalu: --Michal napisał(a):

> Maciej! Jak to? Televizornia "na wierzchu"? Tylko szafa! Takie szkaradzwo jak
                    > telewizor musi byc w ukryciu, kiedy nie jest uzywane. wink.

... jaki telewizor. Poza tym mozna przyjac ze kazdy sprzet elektroniczny to
                    szkardztwo. Jesli sie jednak nabywa sprzet o dobrej stylistyce to nie koniecznie
                    trzeba przyjmowac ze to szkaradztwo. Czy widziales np. sprzet Bang and Olufsen?
                    Zajrzyj jesli nie widziales: www.bang-olufsen.com/

Idealem natomiast jest plaski panel na scianie badz nawet telewizor wmontowany w
                    sciane (tak ze zaden mebel potrzebny nie jest i nie zajmuje on cennego miejsca w
                    pomieszczeniach). Niestety te panele plaskie o wysokiej jakosci sa jeszcze dosc
                    drogie (np. $15tys.) co czyni je tak sobie atrakcyjnymi. Natomiast tak jak mowie
                    obudowywanie telewizora dreczy moje oko... wyglada to jak stara polska
                    mebloscianka z "elektronika" na srodku. Jeszcze tylko brakuje zeby obudowa
                    telewizorta byla stylizowana na drewno (lub tapete drewnopodobna) jak w starych
                    Ametystach, Koralach czy czyms podobnym. Wole juz ciemny, matowy plastic.

Pozdrawiam
                    • Gość: aniutek Re: Zalezy... IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 20.01.02, 00:32
                      no wlasnie... widzalam piekny plazma TV za $7K w circuit city, plaski do
                      powieszenia na scianie i mial chyba wiecej niz 32".....
                      podobal mi sie glownie dlatego, ze nie zajmuje tyle miejsca co tradycyjny
                      TV chociaz i tak gdzies trzeba podziac DVD i te inne holerstwa.....
                      a tymczasem skorzystam z podanych adresow bo ta kolumbryna, ktora
                      zajmuje pol livingroom ledwie sie trzyma w pionie.....
                      so long smile)
                    • Gość: --Michal Re: Zalezy... IP: *.client.attbi.com 20.01.02, 02:41

Maciek,
                      Wydaj mi sie ze wkraczamy tu na niebezpieczny grunt "gust". Wiec musze sie
                      zastrzec ze to sa wylacznie moje opinie ani lepsze ani gorsze od innych.
                      Bang&Olufsen jest OK, jednak nie w moim guscie (nie technicznie mowiac)
                      podobnie jak NAKAMICHI idzie zabardzo w kierunku zrobienia ze sprzetu mebla,
                      uciekajac calkowicie w estetyke "Contemporary". Jeden z domow ktore odwiedzilem
                      byl uzdzany w styly "Country" a mial zainstalowany 6500 (o ilesie nie myle),
                      nie zabardzo mi to pasowalo ale to jest tylko moj gust.Moi prywatni faworyci
                      to: Naim, Meridian, Shahinian, Linn oczywisie odpowiednio zaistalowne. Wiem,
                      wiem, nie stac mnie na to, wiec uzywam Denona. smile.
                      Pozdrowienia.
                      • Gość: MaciekS Re: Zalezy... do Michala IP: *.tnt24.ewr3.da.uu.net 20.01.02, 07:06
                        Gość portalu: --Michal napisał(a):

>
                        > Maciek,
                        > Wydaj mi sie ze wkraczamy tu na niebezpieczny grunt "gust". Wiec musze sie
                        > zastrzec ze to sa wylacznie moje opinie ani lepsze ani gorsze od innych.
                        > Bang&Olufsen jest OK, jednak nie w moim guscie (nie technicznie mowiac)
                        > podobnie jak NAKAMICHI idzie zabardzo w kierunku zrobienia ze sprzetu mebla,
                        > uciekajac calkowicie w estetyke "Contemporary". Jeden z domow ktore odwiedzilem
                        >
                        > byl uzdzany w styly "Country" a mial zainstalowany 6500 (o ilesie nie myle),
                        > nie zabardzo mi to pasowalo ale to jest tylko moj gust.Moi prywatni faworyci
                        > to: Naim, Meridian, Shahinian, Linn oczywisie odpowiednio zaistalowne. Wiem,
                        > wiem, nie stac mnie na to, wiec uzywam Denona. smile.
                        > Pozdrowienia.

To prawda ze to rzecz gustu. Jednak ludzie czesto lubia ozdobny element wystroju
                        w postaci np. stylizowanej bryly ktora stwarza pewien klimat w pokoju lub w jego
                        czesci. Telewizor wcale nie musi byc meblem. Moze on byc wlasnie ozdobna bryla
                        jesli juz musi zajmowac miejsce swym duzym kineskopem z obudowa. Na podobnej
                        zasadzie Apple stylizuje komputery podczas gdy my wciaz mamy w domach przewaznie
                        te paskudne klocki PC z zainstalowanym watpliwej jakosci systemem operacyjnym wink

Pozdrawiam
          • Gość: Dupek Ethan who? IP: *.netcom.ca 02.03.02, 23:14
            jot-23 napisa?(a):

> Dolaczam sie do opinii: Ethan Allen ---> dobra jakosc, estetyka i potwornie
            > drogie

A jak bys chcial? Przeciez to ZYD!

• Gość: criss Re: sklepy meblowe w usa IP: *.ipt.aol.com 20.01.02, 18:45

> Czy ktos moglby mi poradzic jakies interesujace
      > sklepy.? Interesuje mnie konkretnie entertainment
      > center. IKEA,Walmart,Sears znam, nic ciekawego tam
      > nie bylo

Jezeli chodzi Ci o jakis "telewizyjny " niedrogi mebelek
      mozesz sprobowac w Fortunoff ,Long Island -bodajze Roosvelt Mall
      sie ta okolica nazywa, ja kupilem tam kiedys taki tv set ,
      ogolnie fajny sklep bo maja np. przed swietami fantastyczny wybor
      dekoracji choinkowych , a w lecie mebli ogrodowych .

Macy's przy Fulton Mall na Brooklynie
      w piwnicach ma spory wybor roznych mebli .

Manhattan - 7 Ave i bodajze 16 Street ,
      Jensen-Lewis , nieduzy sklep z ciekawymi meblami
      i wyposazeniem domu , znalazlem tam sypialnie
      z drzewa klonowego kanadyjskiej firmy Baronet , super.

C.
    • Gość: Ifa Re: sklepy meblowe w usa IP: *.tnt17.chi15.da.uu.net 22.01.02, 06:30
      Polecam sklepy "DANIA" maja calkiem ladne cacka. Znam sklep na przedmiesciach
      CHicago w Northbrook, ale maja jeszcze kilka sklepow w USA podobniez. Troche
      drogo ale zato modern and exclusive.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka