Gość: VIP-1 Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce IP: *.mt.sfl.net 25.11.03, 18:57 a tobie palkowniku co? bimber sie juz skonczyl? skoro prawdziwi Polacy w Polsce mieszkaja znaczy sie ze prawdziwi Polacy ja tez okradaja Odpowiedz Link Zgłoś
general-uop Re: Prawdziwi gliniacy tez mieszkaja w Polsce, he 25.11.03, 19:34 Prosze, prosze. Dwa najwieksze glupki juz sie wpisaly. Jeszcze czekamy na wpis cwiermozgu Wolny i debilizm foruma bedzie w komplecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Prawdziwi gliniacy tez mieszkaja w Polsce, he IP: *.mt.sfl.net 25.11.03, 19:48 gliniak sie wscieka bo kac meczy pala nie ma komu przyjebac ale wiesz co? wez ty sie ta palka w ten swoj leb jebnij to moze ci kac po tym denaturacie przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
general-uop Re: Prawdziwi gliniacy tez mieszkaja w Polsce, he 25.11.03, 19:57 Ciebie chyba zomowcy po lbie napierdalali dniami i nocami bo skad inaczej bylbys takim ciulem? Poczuj sie lepiej, przypierdol jakijs ciotce z bisa. W tym przeciez jestes najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Prawdziwi gliniacy tez mieszkaja w Polsce, he IP: *.mt.sfl.net 25.11.03, 19:59 po co ciotce? lepiej takiemu szmaciarzowi jak ty pare hui nawrzucac i ta pale twoja w dupe ci wsadzic wtedy mi sie od razu lepiej zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
general-uop Re: Prawdziwi gliniacy tez mieszkaja w Polsce, he 25.11.03, 20:02 synus, mnie nawet nie dasz rady naskoczyc A na tym forum jestes znany z przypierdalania kobietom. Jakis kompleksik Edypa chyba. Lepiej ci sie robi jak mozesz nawrzucac jakiejs kobiecie gnoju. Damski bokser jest gowniarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
general-uop Re: A jakby tak zrobil z tego dildo i usiadl na t 25.11.03, 20:06 Prosze, jak wystarczy rzucic ochlap i jak sepy obydwaj sie zbiegli. jednmy balwanom temat paszportowy a innym powrot do Polski. I juz cala zgraja siedzi przed monitorem i sie pieni. Co za kurwa debile i cwiermozgi. Damscy bokserzy. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Jelop, jaki masz stopien? 25.11.03, 20:19 Stojkowy, przodowniki, st. podchuyowszy, czy tez moze ten...no... maja tam taki komiczny stopien...e....aha, juz wiem...ASPIRYN! Odpowiedz Link Zgłoś
maximoom aspirant 25.11.03, 21:37 slyszalem ot tym zabawnym stopniu. Na pagonach wygladalo jak sierzant a ten mowi u nas teraz ionaczej, po czym dodal wstydliwie: aspirant. K., co to ZA k. STOPIEN??? Czy to jakeis pozostalosci z ORMO? Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: aspirant 25.11.03, 21:46 maximoom napisał: > slyszalem ot tym zabawnym stopniu. Na pagonach wygladalo jak sierzant a ten > mowi u nas teraz ionaczej, po czym dodal wstydliwie: aspirant. K., co to ZA k. > STOPIEN??? Czy to jakeis pozostalosci z ORMO? Pewno po Felku Dzierzynskim i jego wesole czeladce czekistow, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
don.badylios Re: aspirant 25.11.03, 21:49 Przedwojenna policja miala takie stopnie, znawcy historii. Czy to moze tez byli gliniaki, komuchy itp? Co panowie uczeni sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: aspirant 25.11.03, 21:51 don.badylios napisał: > Przedwojenna policja miala takie stopnie, znawcy historii. > Czy to moze tez byli gliniaki, komuchy itp? > Co panowie uczeni sadzicie? Ty to oczytany jestes, ze hej! Od granatowych przejeli? Dziejowa zemsta za Bereze Kartuzka, hehehe? Odpowiedz Link Zgłoś
don.badylios Re: aspirant 25.11.03, 21:55 Z historii to chyba miales baniaka? Granatowi byli w czasie wojny. Zwolnij troche bo sie zaperzyles i gliniaki przyslonili ci oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: aspirant 25.11.03, 22:00 don.badylios napisał: > Z historii to chyba miales baniaka? > Granatowi byli w czasie wojny. Zwolnij troche bo sie zaperzyles i gliniaki > przyslonili ci oczy. > Ty durniu patentowany, a przed wojna to jaka byla policja, pomaranczowa, qrwa? Ale baka gigantycznego pusciles - dobrze, ze to wirtualny, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
backpacker Re: aspirant 25.11.03, 22:10 Oj nazi, zostan przy twoich ukochanych paszportach bo historyczne baki z niewiedzy to ty puszczasz. Troche jestescie niedouczeni co tu ukrywac. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: aspirant 25.11.03, 22:22 backpacker napisał: > Oj nazi, zostan przy twoich ukochanych paszportach bo historyczne baki z > niewiedzy to ty puszczasz. > Troche jestescie niedouczeni co tu ukrywac. Zaraz zobaczymy. Policja Panstwowa, granatowe mundury, okute daszki, po wejsciu Niemcow ta sama policja, ci sami ludzie, te same mundury (z lekkimi modyfikacjami). Czy tez moze granatowych stworzyli Niemcy. Slucham twojej wersji z duza ciekawoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi No co? Dales dupki i milczysz? 25.11.03, 22:31 A pierdolnal cie ktos kiedys linkiem w pusty leb, hehehe? Ja moge - moze sobie poczytasz tytanie intelektu? Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Macie tu i uczcie sie kmioty, bo ja ide do domu 25.11.03, 22:37 www.wspol.edu.pl/historia/policja/shape.htm Odpowiedz Link Zgłoś
backpacker Re: Macie tu i uczcie sie kmioty, bo ja ide do do 25.11.03, 23:09 Przeczytaj to blyskotliwy czlowieku z 10 razy. Moze zrozumiesz. Jak na razie mimo znalezienia dobrego watku masz problemy ze zrozumumieniem. Choc, w zasadzie ja ci dam hint: dlaczego jak napisales w Google "granatowa policja" to ci sie pokazaly tylko odnosniki do IIWS? Pomysl, pomysl moze dasz rade. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: Macie tu i uczcie sie kmioty, bo ja ide do do 26.11.03, 06:05 backpacker napisał: > Przeczytaj to blyskotliwy czlowieku z 10 razy. Moze zrozumiesz. > Jak na razie mimo znalezienia dobrego watku masz problemy ze zrozumumieniem. > > Choc, w zasadzie ja ci dam hint: dlaczego jak napisales w Google "granatowa > policja" to ci sie pokazaly tylko odnosniki do IIWS? Pomysl, pomysl moze dasz r > ade. Ja nie musze sobie dawac rady. Nie dowiedzialem sie o tym przed chwila z Internetu ale dlugo przedtem, w przeciwienstwie do ciebie, ktory cala posiadana wiedze zaczerpnal z Google i innych wyszukiwarek. Gowno mnie obchodzi, dokad prowadza odnosniki. Bottom line jest taka i zawsze byla: okupacyjna granatowa policja to przedwojenna Policja Panstwowa - ci sami ludzie, te same mundury, te same budynki, ta sama struktura - Niemcy wykorzystali istniejacy aparat przystosowawszy go do swoich potrzeb w GG. Niejaki don.badylios twierdzil, ze policje granatowa stworzyli Niemcy w czasie okupacji, a przed wojna to nie wiem jaka byla - zielona w rozowe kropki? A teraz przedstaw do cholery swoja racje i nie wypisuj mi tu duperszwancow pozujac na inteligenta. Czekam w dalszym ciagu na twoja wersje i tego tam drugiego "historyka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OC Re: Macie tu i uczcie sie kmioty, bo ja ide do do IP: *.oc.oc.cox.net 26.11.03, 15:45 Kolega historyk? Chyba po kursach w KC. Niezle do glowki komuna wlozyla. I o to chodzilo, o to chodzilo hahaha. Policja w czasie wojny zostala wlasnie nazwana granatowa zeby odroznic od 1. niemieckiej, 2. przedwojennej. A komuchy uczyly cie w szkole czego innego i wiadomo dlaczego a ty lykales jak malpa dynamit choc nie bardzo bo kilka postow wyzej nie bardzo wiedziales o co chodzi. Jestes dobrym uczniem komuchow i gliniakow. Brawo. Jestes dupkiem zolednym tego foruma. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Cholerni debile... 26.11.03, 16:32 ... czytajacy co 3 post i co 5 slowo, klocacy sie sami nie wiedzac wlasciwie o co. Jeszcze raz, jak chlop krowie na miedzy: "III Rzesza we wszystkich anektowanych bądź podbitych krajach - za wyjątkiem ZSRR - zachowała działalność miejscowych służb policyjnych. Tak było i w okupowanej Polsce. Po krótkim okresie zarządu wojskowego i rozwiązaniu straży obywatelskich utworzonych w wielu miastach we wrześniu 1939 roku, rozkazem Wyższego Dowódcy SS i Policji z 30 października powołano do służby wszystkich funkcjonariuszy Policji Państwowej znajdujących się na obszarze Generalnego Gubernatorstwa , utworzonego 26 października 1939 roku. Źródłem zaś pierwszych uzupełnień stali się policjanci wysiedleni z ziem wcielonych do Rzeszy, ewentualnie tam aresztowani i deportowani do GG. Oczywiście na ziemiach wcielonych do Rzeszy nie mogło być mowy o zaistnieniu polskiej policji. Policja ta, zwana zarówno przez okupantów, jak i we własnej dokumentacji oraz w wewnętrznym obiegu korespondencji organizacji podziemnych Policją Polską (Polnische Polizei) - PP (skrót pozostał ten sam), przez społeczeństwo zaś - zarówno wtedy, jak i po wojnie, również w literaturze przedmiotu - była powszechnie nazywana policją granatową , od nie zmienionego koloru i kroju mundurów, pozbawionych elementów państwowych. (orzeł na czapce został zastąpiony herbem miasta bądź gminy). Oba więc terminy: Policja Polska i policja granatowa występowały równolegle. Policja ta była kontynuatorką przedwojennej Policji Państwowej w sensie ORGANIZACYJNYM (te same urzędy i budynki) oraz KADROWYM, a także pod względem FORMALNOPRAWNYM. Pozostały przedwojenne regulaminy i przepisy służbowe. Jako policja pomocnicza policji niemieckiej pozostawała w pionie niemieckiej policji porządkowej (Ordnungspolizei - Orpo)." Nigdzie nie zajmowalem stanowiska czy ta policja byla taka czy sraka. Twierdze, ze powyzszy cytat podaje fakt. Oczywiscie, ze przed wojna nikt nie nazywal Policji Panstwowej "granatowa". Byla po prostu policja, jak w kazdym innym kraju. To okreslenie powstalo w czasie okupacji dla odroznienia od policji niemieckiej. To, ze podalem link do danej strony nie znaczy, ze utozsamiam sie ze wszystkim cokolwiek tam napisano - nawet mnie to nie interesuje oprocz zacytowanego fragmentu. Jesli tzw. "granatowa policja" nie wziela sie z przedwojennej Policji Panstwowej, to skad sie do cholery wziela? Przywieziono ja w workach z Mandzurii czy skad? Przeczytac mi jeszcze raz te posty od poczatku i nie zawracac wiecej dupy. A jak sie nie zgadzacie to przedstawcie do cholery swoj poglad - FAKTY, w/g was, a nie steki bzdurnych insynuacji i inwektyw. Jestescie typowymi polskimi "dyskutantami". O cos wam, qrwa, chodzi, szkoda tylko, ze sami nie wiecie o co. Co do Berezy Kartuskiej to zostawmy to na razie z boku. Skonczmy jeden temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OC Re: Cholerni debile... IP: *.oc.oc.cox.net 26.11.03, 16:36 O jak ladnie gliniak sie tlumaczy. Tylko troche wystarczy huknac na niego. Zglos sie dowodcy gliniakow VIP-1, moze dostaniesz ze trzy medale. Wczoraj gliniak zes pierdnal glupote a dzis probujesz rozdmuchac smrod niewiedzy. Tak trzymaj gliniak wyuczony na komuszych zbiorkach. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: Cholerni debile... 26.11.03, 17:11 Gość portalu: OC napisał(a): > a dzis probujesz rozdmuchac smrod niewiedz > y. Cierpliwie i kulturalnie czekam na "wiedze" kolegi historyka. Odpowiedz Link Zgłoś
maximoom Re: aspirant 25.11.03, 22:02 Aspirant, byl komisarz, byl inspektor, byl stojkowy, byl 'pies', byl moze nadinspektor i moze i nadkomisarz. Po wojnie byl 'zarzad komisaryczny, 'czerwony komisarz', komis, komisniak (przed wojna), ale 'aspirant'? Czy jak przed wojna byly slawojki to ja tez mam pojsc z draga do slawojki? Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Cos tu nie gra 25.11.03, 22:21 Skoro prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce, to znaczy, ze poza jej granicami mieszkaja nieprawdziwi. Jezeli Polonia to nieprawdziwi Polacy, to po co wmusza sie nam polskie paszporty? Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 [...] IP: *.mt.sfl.net 25.11.03, 23:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
steam_whistle Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce 25.11.03, 23:52 Wreszcie ktos powiedzial pare slow do sluchu vipkowi. Az mu piana na pysk poszla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 [...] IP: 142.240.200.* 26.11.03, 00:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olin [...] IP: *.dialsprint.net 26.11.03, 01:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kookaburra Prawdziwi Polacy rzadza Polska IP: *.nsw.bigpond.net.au 26.11.03, 10:19 a reszta to chlam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kookaburra Tesknota za Kaganem IP: *.nsw.bigpond.net.au 26.11.03, 22:32 Widzisz 3 literki w moim adresie: NSW. U Kagana stalo: VIC. Bo nas dzieli 1000km i wszystko inne. Odpowiedz Link Zgłoś
ibk Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce 26.11.03, 10:51 general-uop napisała: > Reszta chlamu won. chlam??? z pewnoscia sie do niego nie zaliczam, patriotyzm? wierze, sznuje i chyle czola, jednak przestalem juz wierzyc w cokolwiek w tym kraju, dlatego zaluje ze nie zrobilem tego co mam zmiar teraz uczynic! tak wiec przy najblzszej okazji spier....z RAJU NAD WISLA, przemeczylem sie tu 34 lata, jesli nie dla mnie lepsza przyszlosc to przynajmniej dla mocih dzieci! --------------------- ostatnio spotkalem sie z opracowaniem ekspertow...temat dotyczyl jak dlugo POLSKA bedzie dochodzic do sredniej stopy zyciowej jaka jest w krajach unii, wedlug bardzo optymistycznych szacunkow ma to zajac 59 lat...jesli szacunki/prognozy nie sa zbyt optymistyczne to i moze bym sie zalapal na lepsze zycie w kraju, nie chce jednak dalej marnowac tego co moze byc mi dane! pozdrawiam ibk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce IP: *.mt.sfl.net 26.11.03, 12:30 nareszcie ktos normalnie myslacy z nad wisly sie wpisal Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Eksperci ... 26.11.03, 15:54 >>>ostatnio spotkalem sie z opracowaniem ekspertow...temat dotyczyl jak dlugo POLSKA bedzie dochodzic do sredniej stopy zyciowej jaka jest w krajach unii, wedlug bardzo optymistycznych szacunkow ma to zajac 59 lat...<<< To nie zadna ekspertyza tylko porownanie: Jesli Polski GDP bedzie rosl srednio 4% na rok, a GDP reszty Europy tylko 2%, to dogonienie Europy zajmie Polsce tyle lat. Nie ma dozej roznicy w stosunku do sasiadow: np. Litwa potrzebuje kolo cos 65 lat, a Czechy kolo 40 lat. Srednia jest kolo 53 lat. www.economist.com/surveys/displaystory.cfm?story_id=2206761 Jak zakaszemy rekawy i zaczniemy pracowac, zamiast tu biadolic, to ten okres moze sie znacznie skrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu.k Re: Eksperci ... 26.11.03, 16:43 to wynika jeszzcze z innego rachunku: jak sie cos zniszczylo na co pracowano 60 lat to tyle samo czsu musi trwac odbudowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ibk Re: Eksperci ... 27.11.03, 11:55 starypierdola napisał: > Jak zakaszemy rekawy i zaczniemy pracowac, zamiast tu biadolic, to ten okres > moze sie znacznie skrocic. biadolic? tak zakaszemy rekawy! co z tego ze ludzie cos wypracuja skoro banda skorumpowanych politykow rozda, sprzeda za bezcen to co jest w tym kraju? Aby moc pracowac, budowac przyszlosc itd. musza byc zdrowe podstawy, fundamenty i prawo ktore jest rowne dla wszystkich....tymczasem to co jest teraz to "zapasy w blocie" I jeszcze i zadluzeniu panstwa, kto wie ile razy powiekszylo sie zadluzenie Polski - porownujac z czasami Gierka? he he... -- pozdrawiam ibk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OC Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce IP: *.oc.oc.cox.net 26.11.03, 15:39 Potwierdzam. A mentalni w kanadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce IP: *.mt.sfl.net 26.11.03, 16:02 spierdalaj gliniaku bo medale odbiore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OC Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce IP: *.oc.oc.cox.net 26.11.03, 16:06 to ty spierdalaj gliniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce IP: *.mt.sfl.net 26.11.03, 16:38 nie powtarzaj sie i na bacznosc chamie jak do VIPa mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce 26.11.03, 17:14 Wiesz, VIP, nie polapalem sie od razu, ze to jedna z tych komunistycznych gnid. Masz punkt nade mna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce IP: *.mt.sfl.net 26.11.03, 17:16 toc on jako pierwszy po medal sie zameldowal, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OC Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce IP: *.oc.oc.cox.net 26.11.03, 17:23 Pat i Pataszon czyli dyzurni debile forum. Supek i Dupek, Vipek i Pipek na jednym strasza forumie. Dyzurne komuchy i gliniaki. Albo lepiej: forumowe clowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce IP: *.mt.sfl.net 26.11.03, 17:35 wiesz? ja ci jeszcze zloty order debilizmu nadam gdyby za glupote glibiakom awanse dawali to ty bys sie generalem urodzil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce IP: *.sympatico.ca 26.11.03, 18:41 Swieta Prawda! Dlatego ciesze sie, ze ja tam nie mieszkam razem z nimi. Niech zyje Atlantyk, niech zyja wizy do USA i do Kanady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce IP: 207.164.95.* 26.11.03, 20:14 Nailepsze kasztany sa na placu Pigalle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gen mylycyi Re: Prawdziwi Polacy mieszkaja w Polsce IP: *.253-203-24.mc.videotron.ca 26.11.03, 22:28 widzicie gliniaki nastepna wpadka a mieliscie zagluszac i caly doksztalt poszedl na marne wiec teraz nie mamy z ppor innego wyjscia tylko zrobic wam doksztalt,ktory trafia do pustej glowy przez nogi wiec pakowac plecaczki i jazda do malupiego gaju, tam obiecuje wam ze sobie [pobiegacie Odpowiedz Link Zgłoś