lillylive 20.02.10, 21:53 Witam.Drogie forumowiczki zapatruje się nad wakacjami nad soliną.Czy może ktos wynajmował domki letniskowe blisko wody o dobrym standardzie lub co można polecić w tej okolicy-będę wdzieczna!(najlepiej plac zabaw,parking) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania-bell Re: Nad soliną 22.02.10, 10:12 Witam. Nad Soliną byłam tylko kilka razy przejazdem ale znalazłam coś ciekawego może i Tobie się spodoba: zawoz.eu/ Na youtoube mają film o swoim Ośrodku. Odpowiedz Link Zgłoś
lillylive Re: Nad soliną 22.02.10, 11:31 Dziękuję Ci Aniu.Myslałam własnie o tym lub o zielonych wzgórzach Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Nad soliną 22.02.10, 12:56 Byliśmy tu www.domkinadsanem.bieszczady24.pl/ , spokój i kameralne otoczenie, rozrywki i jedzenie trzeba sobie organizowac we własnym zakresie, ale pobyt wspominam bardzo miło. Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Re: Nad soliną 22.02.10, 13:13 Niestety nad Soliną kiepsko jest z infrastrukturą. Tzn. jesli ktoś chce żeglowac i jeść, to ok, poza tym ciezko robić coś z malymi dziecmi. Nie ma basenów, plaże kiepskie i błotniste, brak sanitariatów, placów zabaw dla dzieci. Szkoda, bo to nsaprawdę piekna okolica, ale je się jedzie z dzieckiem to żywcem nie ma co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
karola40 Re: Nad soliną 22.02.10, 15:31 Polecam Ośrodek Unitra w Polańczyku. Byłam w nim w zeszłym roku. Nie ma on domków lecz pokoje, ale ma swoją keję i przy niej baseniki dla dzieci (super sprawa) gorzej z placem zabaw. Z tych baseników mogą korzystać nie tylko wczasowicze z Unitry. Ośrodek ten znajduje się bardzo blisko jeziora. Na ulicy Równej, przy której się znajduje ten ośrodek, były również domki i wyglądały bardzo atrakcyjnie. Może znajdziesz w necie po miejscowości i ulicy. Strona ośrodka jest na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
szpulakasia Re: Nad soliną 01.03.10, 01:20 a ja polecam jeszcze hotel w Czarnej....hotel to crk czarna...wprawdzie nie nad samym jeziorem ale do polańczyka czy nad solinę to ok 20-30 km, w ogóle to swietna baza wypadowa i w góry...my byliśmy w zeszłym roku baaaardzo zadowoloeni...hotel ma swój kryty basen w cenie zakwaterowania,jest basen zewnetrzny korty boisko plac zabaw wypożyczalnia sprzętu....i przy tym jest oddalony od drogi ok pół km w samym lesie....jak dla nas bajka....jedzenie super rano szwedzki stół potem mozna wybierać albo obiad i kolację lub obiadokolacje....Mają rózny standard pokoi my mieszkaliśmy w pokojach w domu wczasowym ale śmiało mogę powiedzieć że standard wysoki....Mielismy przez tydzień super pogodę i naprawdę fantastyczny wypoczynek....Za tydzień pobytu za naszą trójkę(6 latka płaciła tylko za jedzenie) zapłaciłam ok 2 tys (w tym korzystanie z całej infrastruktury)....polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zonazona Re: Nad soliną 01.03.10, 12:59 Byłam w Zawozie 2 lata temu. Ostrzegam, że tam nic nie ma . Jeden sklep (apteka dopiero w Polańczyku), jeden bar (w ktorym w deszczową pogodę lało się na głowę, a deszcze są tam intensywne!) i jedno gospodarstwo, w którym gospodyni prowadzi żywienie letników, my tam jadalismy. Tereny do spacerów owszem, ale pobocza porzadnego i bezpiecznego niet, z wózkiem np nie pospacerujesz. W Zawozie jezioro brudne i śmierdzące, młodszy syn nabawił się zapalenia cewki moczowej! "Plaża" to trawa i błotnista maź, można wywinać niezłego orła , a takze pokaleczyć się szkłem. W Zawozie tylko z samochodem, inaczej nie wydostaniesz się stamtąd, nie pozwiedzasz. W Polańczyku oczywiście ciekawiej, ale duzo ludzi i kupa samochodów!! Odpowiedz Link Zgłoś
zonazona Re: Nad soliną 01.03.10, 13:02 A, i pamiętaj że tam w dzień ukrop, ale noce sa bardzo zimne. Ja mieszkałam w drewnianym domku i było picno, a nie jesteśmy zmarzlakami. Obowiązkowo zabierz ciepłe piżamki Odpowiedz Link Zgłoś
lillylive Re: Nad soliną 01.03.10, 20:25 Dziękuję. chyba sobie odpuszczę bieszczady Odpowiedz Link Zgłoś
szpulakasia Re: Nad soliną 04.03.10, 19:41 Lillylive Nie odpuszczaj sobie... Tam jest pieknie..... Faktycznie najlepiej mieć samochód.. Ale naprawdę warto... Fakt my mieliśmy super pogodę ale myślę że warto zaplanować to na ostatnią minutę jak my tam jechalismy to akurat w tym hotelu spokojnie były miejsca.... Odpowiedz Link Zgłoś
zonazona Re: Nad soliną 05.03.10, 12:03 To prawda, ze jest pięknie, i choć woda brudna, to powietrze warto powdychać, to najczystszy rejon w Polsce . Ja spędziłam tam miesiać z dziećmi (niestety bez samochodu) i wcale nie odradzam. Trzeba tylko zabrać kalosze, porządne przeciwdeszczowe ubranie, plan okolicy i troche gotówki , bo nie ma tam za wiele bankomatów . Jak dzieci są dobrymi piechurami (moje niestety nie są), to spacer szlakiem będzie cudny, cisza i spokój (ale po deszczu tylko w kaloszach), a jak będzie własny środek transportu, to mozna zobaczyć wiele wspaniałych miejsc, np słynną zaporę Odpowiedz Link Zgłoś
daro7942 Re: Nad soliną 14.06.16, 12:53 Ja wynajmowałem z rodziną domki www.slonecznakraina.com. Byliśmy w Bukowcu w chatce nad rzeką Solinką. Spokój, cisza, teren ogrodzony, w Solince fajne przejrzyste dno, idealne miejsce do brodzenia - raj dla dzieciaków. Odpowiedz Link Zgłoś