Dodaj do ulubionych

Pokoje Kubuś Rabka

29.04.10, 15:14
Był ktoś, prosze o opinie.
Wybieramy sie z dwojka maluchów i chcielibysmy miec przyzwoite
warunki<wink
Obserwuj wątek
    • olina77 Re: Pokoje Kubuś Rabka 01.05.10, 22:52
      jak szukałam pokoi w zeszłym roku to miałam Kubusia na liście miejsc
      polecanych przez rodziców. wrzuć w wyszukiwarkę i przekop stare wątki
    • mamawik Re: Pokoje Kubuś Rabka 21.10.10, 12:03
      Byłam tam. Miejsce urocze, na uboczu z dala od zgiełku miasta, dobry dojazd samochodem i dojście na piechotę, bezproblemowe dojście z wóżkiem dziecięcym. Wszystko takie jak na zdjęciach, no może poza wielkością ogródka (na zdjęciach wydaje się większy).Dzieci jeżeli mają towarzystwo innych dzieci nie będą się tu nudzić i zawsze znajdą sobie coś do zabawy choć w jednym przypadku nie zawsze bezpiecznie. Otóż wejście-kładka do drewnianego domku ze zjeżdząlnią jest bardzo wąskie, cienkie i nie zabezpieczone żadną poręczą lub czymś podobnym tym bardzej że pod kładką znajduje się wystająca wysoka (ok 80cm) rura chyba od gazu (nie trudno sobie wyobrazić co się stanie gdy pod dzieckiem zarwie sie cienka i wąska kładka i wpadnie na tą rurkę). W trakcie naszego pobytu nie jedno dziecko spadło z tej kładki (w tym moje dziecko) a jedno miało złamaną rękę.
      • biedronkaonline Re: Pokoje Kubuś Rabka 19.06.11, 23:29
        Aktualnie plac zabaw został zmodernizowany także nie ma już niebezpieczentwa przy zabawach. Wejście do drewnianego domku ze zjeżdżalnią zostało zabezpieczone dodatkowymi wysokimi drewnianymi barierkami. Nie ma już możliwości upadku dziecka z kładki przy wchodzeniu do domku. Rura też została zlikwidowana. Dodatkowo piaskownica znajduje się pod domkiem, co umożliwia zabawy w piasku nawet przy deszczowej pogodzie (domek jest zadaszony).
        • jula224 Re: Pokoje Kubuś Rabka 10.07.11, 23:24
          Właśnie stamtąd wróciliśmy. Plac zabaw dokładnie opisany został powyżej, moja 2,5 letnia córeczka świetnie się tam bawiła nawet w pochmurne dni.
          • julekslowak Re: Pokoje Kubuś Rabka 03.05.13, 20:24
            Ja również byłem z rodziną w tym ośrodku i niestety nie wspominm pobytu tam zbyt miło.
            Zamieszkiwaliśmy w tym domu pokój zwany "drewnianym" (pokój na parterze), który był bardzo wilgotny bez działającej wentylacji - po wyjęciu kratki wentylacyjnej okazało się, że otwór wentylacyjny zasłonięty jest gąbką! Na dodatek jakakolwiek próba zostawienia jedzenia na ankesie kuchennym kończyła się tym, że zjawiała się cała armia mrówek.
            Jeśli chodzi o aneks kuchenny to taki znajdował się w opisie strony, ale już pierwszego dnia właścicielka poinformowała nas : "my tu obiadów nie gotujemy, znam tu jedną panią, która dobrze gotuje i mogę ją polecić" (takiej informacji oczywiście na stronie internetowej ośrodka nie umieszczono). Byliśmy nastawieniu na to, że sami będziemy gotować ze względu na alergie występującą u naszego dziecka. Zawartość butli gazowej w aneksie nie wystarcza na zbyt długi okres.
            Dojazd do ośrodka jest niestety fatalny - betonowe płyty zamiast drogi asfaltowej.
            • 1981iwona Re: Pokoje Kubuś Rabka 22.07.13, 14:27
              Droga dojazdowa faktycznie nie najlepsza ale myślę nie jest to wina właścicieli, raczej samorządu... My również byliśmy w drewnianym pokoju (latem w zeszłym roku) i nie pamiętam aby tam była butla gazowa. Kuchnia świetnie wyposażona w niezbędne rzeczy, płyta gazowa w kuchni (bez butli) na której można spokojnie ugotować posiłek (właścicielka nawet sama zaproponowała dla naszej rodziny ten pokój gdyż ze względu na alergie u dzieci sami chcieliśmy przygotowywać posiłki a tam aneks kuchenny jest wyposażony właśnie w płytę gazową). Mrówek też nie spotkaliśmy (może to kwesta higieny?). TV, internet, wejście bezpośrednio do ogrodu, z małymi dziećmi jest to wygodne. Bardzo miło spędziliśmy czas, polecamy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka