Dodaj do ulubionych

Łazy koło Mielna

20.05.10, 13:21
Witajcie wink
W tym roku zamiast do Grzybowa udajemy się Łaz. Nigdy jeszcze tam nie
byliśmy więc pojawia się od razu wiele pytań dot. tego miejsca. Mam
nadzieje, że ktoś z Was był w Łazach i odpowie na moje pytania wink
Tym razem jedziemy z 5 miesięczną córeczką i 3 letnim synkiem.

1. jak wygląda zejście na plaże? są zrobione podjazdy dla wózków czy
ich brak
2. czy nad morzem jest jakaś ścieżka spacerowa którą można pokonać
wózkiem?
3. czy na miejscu są jakieś atrakcje dla 3 latka?
4. jakie wycieczki po okolicy organizowaliście?
5. jaki zalecacie wózek na warunki panujące w Łazach - parasolka
starczy czy brać ciężkiego i wielkiego Bebecara?
Obserwuj wątek
    • bazylea1 Re: Łazy koło Mielna 20.05.10, 13:45
      Łazy mają 3 ulice na krzyż + jedna dłuższa wzdłuż lasu z ośrodkami
      przy niej
      główne zejście na plażę ma schody, inne chyba też
      atrakcje dla 3latka są - baseny z kulkami, mini-wesołe miasteczko itp
      parasolka raczej starczy
      spacer można uskutecznić właśnie równolegle do morza tą dłuższą ulicą
      • ruda_val Re: Łazy koło Mielna 21.05.10, 09:42
        Witam wink
        bardzo dziękuje za informacje wink
    • asialodz Re: Łazy koło Mielna 15.05.11, 15:29
      Słuchajcie! Byłam na majówce w Łazach koło Mielna! Mała śliczna miejscowość kawałeczek od Mielna...Przepiękna plaża...od "tubylców" dowiedziałam się, że w sezonie to jedyna plaża w okolicy, gdzie nie ma 20 osób na metr kwadratowy...Czyli dużo spokoju, prywatności a jak chce się zabawić to do Mielna bliziuteńko...
      Wynajęłam sobie pokój w Pensjonacie Solaris! Polecam gorąco...! Najładniejszy obiekt w całej miejscowości...śliczne pokoiki, klimatyzacja...świetna obsługa...pełen profesjonalizm i standard na wysokim poziomie! Oprócz pensjonatu mają cudne domki 4 osobowe i kilka 7 osobowych na równie wysokim poziomie!
      A poza tym cieplutki basenik z jacuzzi i genialnie przygotowany kort tenisowy... Jednego dnia podczas majówki zorganizowali nam grilla połączonego z ogniskiem...nie myślałam, że mają tam tak fajne miejsce do grillowania...przepiękny kącik! Dowiedziałam się też, że można wypożyczyć quada...ale niestety zabrakło mi już czasu. Ale z pewnością wybiorę się tam na wakacje to nadrobię zaległości.
      W sezonie będzie mnóstwo atrakcji dla dzieci...bo przez 5 godzin dziennie będzie animatorka, która zajmie się pociechami.
      Także polecam wszystkim Łazy i Pensjonat Solaris!
      Aaaa i jeszcze jedno mają tam najpyszniejszą włoską kawę jaką kiedykolwiek piłam!!
      • yoka1 Re: Łazy koło Mielna 15.05.11, 17:54
        byłam w Łazach parę godzin i owszem plaża cudna, szeroka i czyściutka, ale nie wyobrażam sobie tam spędzić wczasów, i do tego wczasów z 3-latkiem żądnym atrakcji i zabawy, dosłownie jest tam jedna ulica, która kończy się rondem tuż przed lasem i tyle.
        Ile można chodzić wzdłuż jednej ulicy z 7 straganami? A co jak pogoda nie dopisze i cudna plaża się nie "przyda" zbytnio?
        • magdatysz Re: Łazy koło Mielna 15.05.11, 18:49
          wsiadasz w samochód i jedziesz do pobliskiego mielna - atrakcji tam będziesz miała pod dostatkiem. A 3 - latka to najlepiej trzymać z dala od straganowych atrakcji bo cię z torbami puści big_grin
          w Łazach promenady brak, na plażę wóżkiem nie zjedziesz - przy głównej są schody reszta to przejścia przez wydmy. Odległości masz takie że wózek Ci raczej potrzebny nie będzie. Odległości sa takie ze 3 - letek to je spokojnie pokona.
          • 12olga Re: Łazy koło Mielna 16.05.11, 13:03
            Moim zdaniem Łazy są super dla dzieciaków. Owszem, trzy ulice na krzyż, ale jest spokój i cisza, nie ma takiej nerówki w tłumie. Ja była z rocznym dzieckiem i sześciolatką. Plaża jest piękna, pierwsze zejście po schodach (można znieść wóżek bo schodów niewiele), potem jest jeszcze kilka zejść, takie bez schodów rówież. My mieliśmy spacerówkę, ale wiadomo, że większy wózek jest wygodniejszy. Na plaży można nim pojeździć ale tylko wzdłuż brzegu. Najcześciej szliśmy do ostatniego dużego zejścia (blisko lasku i pola namiotowego), bo tam praktycznie nie było ludzi.
            Jak będzie padało to atrakcji i tak nie będzie, natomiast jak nie pada i nie ma silnego wiatru to można siedzieć na plaży. Mielno jest bardzo ładne, ale hałas nie do zniesienia. Jest promenada wzdłuż plaży.

Zoriętuj się, czy nie masz w animacji w ośrodku - nas bardzo ratowały jak padało. Byliśmy w Fali - oprócz animacji wielka świetlica, plac zabaw, pokój zabaw dla dzieci, duży zielony teren i boiska, dobre jedzenie. Są też minusy - mini pokoje.
            Według mnie Łazy na wczasy z dzieciakami - super!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka