Dodaj do ulubionych

Legoland - noclegi ?

08.03.04, 19:47
Witam!
Mam pytanie, wybierany sie latem do Legolandu. Czy ktos mógłby mi polecić
jakieś w miarę tanie noclegi w okolicy Billundu?
Pozdrawiam

Ola
Obserwuj wątek
    • dagbe Re: Legoland - noclegi ? 09.03.04, 09:44
      Witaj!
      Byliśmy w Danii parę lat temu. W samym Legolandzie jest hotel - niestety bardzo
      drogi sad My nocowaliśmy na kempingach (TOPCAMP i DK-CAMP). Jest ich w Danii
      bardzo dużo i warunki mają dobre. Na Jutlandii mieli nawet pościel w domkach
      natomiast w okolicach Kopenhagi już nie... Wzięliśmy swój namiot ale i tak
      głównie nocowaliśmy w domkach kempingowych. Przez internet zamówiłam katalogi
      kempingów. Pierwszą rezerwację załatwiliśmy też przez internet (www.riis-
      camping.dk/) a kolejne już na miejscu - z jednego miejsca prosiliśmy o
      rezerwację w kolejnym. Kempingi wchodzą jednak w grę, gdy jedziecie własnym
      autem. Jeśli tak - polecam odwiedzić jeszcze Giviskud Zoo, Djurs Sommeralnd,
      Labirynthia. Są to dużo ciekawsze miejsca od przereklamowanego Legolandu.
      Polecam serwis: www.visitdenmark.com/ - mają stronę po polsku. Poza tym
      w Konsulacie Danii w Gdańsku dostałam katalog hoteli w Danii - bardzo się
      przydał. My pojechaliśmy tam po 15. sierpnia. W Danii jest już po sezonie i nie
      było tłumów (za wyjątkiem Legolandu).

Pozdrowienia,
      Dagmara
      • sylvic Re: Legoland - noclegi ? 09.03.04, 10:38
        Dagbe, czy Legoland jest odpowiednim miejscem dla 3-4 latka.
        Zastanawiam się nad jakimś przedwakacyjnym wyjazdem weekendowym.
        Czy raczej dla starszych dzieciaków??
        • arcio7 Re: Legoland - noclegi ? 09.03.04, 12:46
          Ha, z autopsji... będąc 6-cio letnim młodym podróżnikiem, zawitałem do
          Legolandu, niestety gdyby nie zdjęcia to pamiętałbym tylko szczątki tej wyprawy.
          Oczywiście od tego czasu zmieniło się bardzo wiele (dwadzieścia parę latsad(( ),
          a przede wszystkim przybyło atrakcji skierowanych do młodszej klienteli, więc
          może to nie jest zły pomysł, ale radziłbym chyba poczekać jeszcze z klilka lat.
          pzdr
          a
        • dagbe Re: Legoland - noclegi ? 10.03.04, 11:37
          Hej!
          Jasne, że warto jechać z młodszym dzieckiem. Jest tam nawet taka "dzielnica"
          DuploLand z atrakcjami przeznaczonymi dla młodszych dzieci. A i w innych
          miejscach maluch też się będzie dobrze bawił smile Nie przejmuj się tym, że nie
          zapamieta wiele. W każdym razie emocjonalnie napewno to zapamięta.
          Przy okazji odwiedźcie Givskud Zoo (a na nim plac zabaw - jest trochę schowany,
          ale warto go poszukać).

Pozdrowienia,
          Dagmara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka