grey_delphinum 25.01.26, 19:22 Proszę, poratujcie namiarem na kwaterę /hotel/pensjonat bez cen z kosmosu 😉 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 19:24 Ups, powielilam watek, proszę o skasowanie jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier-2 [...] 25.01.26, 19:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 19:56 Dzieki, popatrzymy, ale może jeszcze ktos vos pidpowie (i w jakiej dzielnicy). Pieknie proszę 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 20:04 Ja byłam z dziećmi w sieprniu 2 lata temu w meininger hotel paris porte de vincennes to jest 12 dzielnica. Blisko do metra ( linia nr1). Nam pasowało to położenie. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 20:12 Hanusinamama, dziękuję. A jak rezerwowałas? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 20:28 Zarezerwowalam, dzieki w razie czego mamy bezplatne odwolanie, wiec jeszcze bedziemy się rozglądać Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 10:16 Booking. MI pasowało bo było blisko metra. 12 dzielnica jest bardzo przyjemna. Hotel ma wersje ze sniadaniami (taką miałysmy) ale jest też jadania obok z lodówkami, kuchankami gdzie mozna sobie przyygotować posiłek. Raz tam jadłysmy coś co zabrałysmy na wynos bo byłyśmy padniete po Luwrze. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 14:43 I co wybrałaś? Jakie plany zwiedzania? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 27.01.26, 18:42 hanusinamama napisała: > I co wybrałaś? Jakie plany zwiedzania? Na razie mamy zarezerwowany ten hotel z Twojej polecajki, choc dziewczyny tez podały fajne namiary i w weekend się im przyjrzymy. Planu zwiedzania jeszcze nie mamy. Jesli w ogole mialabys jakieś tipy czy wskazowki odnosnie pobytu w Paryżu, to chętnie poczytam. Kieruję tez te prośbę do innych forumek 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 20:15 Z doświadczenia na bukingu wiem, że poza jakimiś Ritzami, czy innymi Hiltonami, hotelowy rynek dostępny dla zwykłego śmiertelnika zmienia się dynamicznie. Zmieniają się właściciele, nazwy, ceny, albo hotele w ogóle znikają. Dane sprzed roku są często nieaktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 20:19 A Monmartre jest ok na nocleg? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 20:36 Patrzymy na opinie jak zawsze (chyba że Twoj komentarz odnosił sie konkretnie do propozycji Hanusinej i mial w sobie ukryty satkazm...) , ale potrzebujemy tez sprawdzonego namiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 20:39 Szczegolnie chodzi nam o w miarę dobra lokalizację, bo bedziemy raptem kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 20:45 Zerknij Hotel Noir. Namiar sprawdzony Ma trochę "przechodzone" łazienki, ale jest blisko metra, przy cichej ulicy i raczej centralnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 11:14 grey_delphinum napisał(a): > Szczegolnie chodzi nam o w miarę dobra lokalizację, bo bedziemy raptem kilka dn > i. Tekst linku My w 2024 w kwietniu byłyśmy tu, ja polecam ten hotel. Best western plus hotel Sydney opera Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 20:42 Do Montmartre - może być różnie. Ja kidyś mieszkałam koło placu Pigalle (bo chciałam byc blisko La Cigale) i było super. Ale widziałam hotele w miejscach takich sobie na Montmartrze (delikatnie mówiąc) Ja osobiscie lubię okolice Opery Garnier, ewentualnie Sorbony, ale ceny potrafią się różnić nawet w tym samym hotelu i nie zawsze to zalezy od sezonu (nie wiem od czego) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 20:34 Nie pomogę. Kilka lat temu nocowałem na jakimś zadupiu Paryża tylko dlatego, że samolot mi odwołali z powodu korony. W 2022r. Air France mi zwróciło. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 20:36 Ten hotel był bardziej motelem. Klitka z plastikową kabiną prysznicowo-kiblową. Na jedną noc ok. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 20:37 Lolo, dzieki, ale taki hotelowy ersatz jednak odpada 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 21:00 Ostatnio nocowałam w 8 dzielnicy (metro Saint Augustin), w apartamencie na wynajem, ale cena raczej wysoka. Natomiast bardzo polecam okolice, blisko metro i autobusy, knajpki i restauracje, można dojść w wiele miejsc na piechotę. Nocowałam też w okolice metra Bastille, w jednym z Ibisów Gare de Lyon (są dwa koło siebie), też była fajna okolica, można dotrzeć w wiele miejsc na piechotę, hotele były całkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 22:19 Ja bylam w zeszlym roku z bombelkami i tez w okolicach metra St Augustin - to jest swietna lokalizacja, bardzo polecam. Nie polece mojego hotelu bo rezerwowalam go za punkty z programu lojalnosciowego wiec byl za darmo (a normalnie niestety drogi) ale te okolice sa bardzo przyjemne - wszedzie blisko, bezpiecznie, wieczorami spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 14:23 Mi 8 dzielnice poleciły Francuskie ematki, miałam parę miejsc do wyboru i nie mogłam się zdecydować, i doradziły ta okolicę i to był świetny pomysł. Do Galerii Lafayette, na Pola Elizejskie i na Plac Concorde można dojść spacerem, mieszkam bliżej Madeleine pomiędzy 2 stacjami metra. Byłam 4 dni więc ważne żeby nie marnować czasu na dojazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 14:29 do Lafayette (m.in) to akurat okolice Opry najlepsze moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Noclegi w Paryżu 25.01.26, 22:23 Zwracaj uwagę na odległość od stacji metra. Z konkretną dzielnica nie pomogę bo nocowalismy na zadupiu. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 06:54 Najtańszy będzie chyba hotel F1. Specyficzny, ale czysty i na kilka nocy wystarczy, jeśli w hotelu planujecie tylko spać. Ale generalnie szukaj hotelu przy linii metra, to znacznie ułatwi poruszanie się po Paryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
miriamesther_73 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 09:14 My się najczęściej zatrzymujemy tu: Best Western Nouvel Orleans Montparnasse, Avenue Du General Leclerc 25. Okolica spokojna, czysta, metro, jest gdzie wyjść żeby zjeść kolację. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 09:27 miriamesther_73 napisała: > My się najczęściej zatrzymujemy tu: Best Western Nouvel Orleans Montparnasse, A > venue Du General Leclerc 25. Okolica spokojna, czysta, metro, jest gdzie wyjść > żeby zjeść kolację. Spałam tam kiedyś. Ok zwłaszcza jak lądujesz na Orly (i preferujesz transport autobusem - Orlybus). Poza metrem, są bardzo dobre połączenia autobusowe z placu Denfert-Rochereau Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 09:29 p.s. przy wyborze hotelu warto moim zdaniem kierowac się też dojazdem z lotniska, zwłaszcza wtedy jeżeli przyjeżdżamy, wyjeżdżamy wczesnie rano Odpowiedz Link Zgłoś
miriamesther_73 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 09:57 My latamy na ogół na CDG, i wtedy RER B jednym ciągiem do Denfert-Rochereau. Można się przesiąćś i podjechać 1 stację metrem do Mouton Duvernet. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 10:02 Jak latam na CDG to nocleg zwykle w okolicy Opery Granier (wtedy Roissybus ). To moim zdaniem najlepsza lokalizacja w Paryżu bo wiele rzeczy "z buta" a i połączenia utobusowe bardzo dobre (RER i metro też jak ktoś lubi). Z tym, że z cenami bywa różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ansziy80 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 10:21 A ile chcecie wydać, do 100 euro za noc? Odpowiedz Link Zgłoś
tinywee Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 12:01 Nam bardzo pasował Hotel Cluny Square - lokalizacja super i ogólnie w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 12:06 Tylko znowu pytanie - jaki jest budżet wątkodajki Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 12:10 Tak do 100 euro, to vhyba rozsadna kwota? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 12:12 Sprawdxilam, wyświetla się komunikat , ze nie spelnia naszych warunków. Chyba nie ma miejsc.. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 12:08 ansziy80 napisał(a): > A ile chcecie wydać, do 100 euro za noc? Mysle, ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
enaw11 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 12:31 MoovAppart Hotel Clichy 200 m od stacji metra, 35 minut do centum. B. przystępna cena, nocleg ze śniadaniem (urozmaiconym), mini aneks kucheny. Cicho, czysto, w pobliżu sklepy i restauracje. Byłam w marcu 25, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 12:35 Jest na FB jakaś grupa o zwiedzaniu Paryża. Dość często reklamują się tam ze swoimi ofertami właściciele mieszkań na wynajem. Skorzystałam z takiego, które miało dużo opinii i własny, bardzo aktywny profil na FB - wyszło tanio i bardzo sympatycznie. Niestety nie pamiętam nazwy, ale tych ofert było sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 14:18 Polecam też profil Alicji na instagramie, jest licencjonowanym przedownikiem, warto zapisać się na newsletter i obserwować profil bo jest sporo przydatnych informacji. fromwarsawtoparis.pl/ I profil Ewy, też polskiego przewodnika po Paryżu, korzystałam z jej usług przy ostatnim pobycie. Na Instagramie też są bieżące informacje co ciekawego dzieje się w Paryżu i co warto zobaczyć. parisdeva.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 27.01.26, 05:24 andace napisała: > Polecam też profil Alicji na instagramie, jest licencjonowanym przedownikiem, w > arto zapisać się na newsletter i obserwować profil bo jest sporo przydatnych in > formacji. > fromwarsawtoparis.pl/ > I profil Ewy, też polskiego przewodnika po Paryżu, korzystałam z jej usług przy > ostatnim pobycie. Na Instagramie też są bieżące informacje co ciekawego dzieje > się w Paryżu i co warto zobaczyć. > parisdeva.pl/ Bardzo dziękuję 😊 na pewno spojrzę (nawet zastanawiam się nad osobnym watkiem na temat zwiedzania, bo forum to skarbnica wiedzy). Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 14:24 a tak apropo Paryżą czy są tam jeszcze biali Francuzi czy już imgranci przejęli to miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 14:27 Są tylko i wyłącznie czarni zenadko Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 14:44 Ostatnio jak byłam to sami perkalikowi z kratkę...ja i moje dzieci jedynie białe )starsza w sumie śniadawa jest...) Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Noclegi w Paryżu 27.01.26, 02:13 Zanetko, nie wcale nie ma białych jak tylko wychodzisz z samolotu to się niebieska robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 14:42 Maxim Opera? Lubię tam nocować. Generalnie właśnie pobliże Opery albo dzielnica XVI, okolice Trocadero/Passy. Piękna, dostojna, klimatyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 14:48 Moj ulubione to Volney i Choiseul, jeszcze bliżej Opery. I Lafayette, Luwru, Orsay, autobusu lotniskowego Roissy (ale in RER jest na miejscu). Dobre połączenia autobusowe. Z tym, że jeżeli głowny cel wyjazdu ma w okolicy przyzwoity hotel to raczej tam się zatrzymuję. Plus jeżeli na lotnisku mam być około 6-7 rano to oczywiście też biorę to pod uwagę (Z tym, że mogą być poza budżetem 100 euro za noc) Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Noclegi w Paryżu 26.01.26, 14:54 Hotel Casimir - 10 minut spacerem od pól Elizejskich, i tuż przy stacji metra. Bardzo przyjemny i bardzo czysty. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Noclegi w Paryżu 27.01.26, 18:38 but.first.coffee napisała: > > Kiedy będziesz? Początek czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś