Dodaj do ulubionych

Disneyland paryż

17.11.10, 10:32
Witam,
czy może ktoś z forumowiczek był w Disneylandzie? chciałabym się dowiedzieć ile taki wyjazd może kosztować? Chodzi o wycieczkę dla 2-osób smile Mama i 6letnia córka smile
Obserwuj wątek
    • ak2 przyłacze sie do watku, jesli pozwolisz:-) 17.11.10, 22:34

• mart.a333 Re: Disneyland paryż 19.11.10, 09:31
      Witaj ja tez myslałam o wyjezdzie do Disneylandu z 6,5-latka na wiosne lub latem i tez sama miałam jechac wiec moze zgadałybysmy sie byłoby razniej, daj znac albo napisz na gazetowego pozdrawiam
    • lemontrps Re: Disneyland paryż 19.11.10, 22:02
      Drogie Panie a może chcecie żebym Wam pomogła w organizacji tego wyjazdu. Nie ukrywam jestem właścicielką biura, ale ponieważ działam jak na razie sama, a zależy mi na jakości, a nie ilości wyjazdów oraz na cenie, z której klient będzie zadowolony chętnie Wam zrobię program wraz z transportem, zakwaterowaniem i wejściem.
      Nie będziecie musiały się o nic martwić, wrócicie zadowolone.
      Sama mam koncepcję organizacji wyjazdów dla mam i dzieci.
      Napiszcie czy byłybyście zainteresowane moją propozycja.
      Pozdrawiam
      J.
      • ak2 ja bardzo byłabym zainteresowana:-) 19.11.10, 22:55
        mam 10 letnią corke, ktora marzy o wyjezdzie do Paryza.
        Mieszkamy w stolicy.
        Pozdrawiam.
        • berni-kla Re: ja bardzo byłabym zainteresowana:-) 20.11.10, 15:16
          Mi też marzy się wycieczka do Paryża.. a mojemu synowi do Disneylandu - wszystko można ładnie połączyć. Ale na razie nie ma kasy sad ale jest szansa big_grin bierzemy udział z Marcelem w konkursie Plusssza dla dzieci, trzeba narysować postać z opakowania - Prosiaczka, Kubisia i inne smile można wygrać właśnie wycieczkę do Paryża, Disneylandu, 5-6 dniowe z dojazdem i dodatkową kasą. Normalnie bym się informacją nie podzieliła ale jest kilka wycieczek do wygrania wink
          Jak się nie uda to trzeba będzie zbierać kasę do skarbonki.
          • sheryll Re: ja bardzo byłabym zainteresowana:-) 20.11.10, 20:39
            Ja też się szykuję. Z małżem i 6-latką. Okolice maja, czerwca 2011. Już orientowałam się w cenach hoteli w samym Disneylandzie, ale z tego co widzę ceny poszły w górę w porównaniu z tym rokiem... Biorę pod uwagę samolot
        • dorka723 Re: ja bardzo byłabym zainteresowana:-) 10.12.10, 10:55
          witam
          byłam z całą rodzinką w disneylandzie w czerwcu
          biuro podróży; reinbowtours.
          cena 945 zł od osoby śniadania w cenie zwiedzanie Paryża disneyland i park Asterix
          wycieczka 6 dniowa-z przejazdem cena dużą ale naprawdę warto. pozdrawiam
    • lemontrps Re: Disneyland paryż 20.11.10, 23:13
      Dziewczyny jeszcze raz ja. Bo widzę, że jest zainteresowanie Paryżem.
      Napiszę tak: będzie taniej wziąć busa nawet na mniejszą liczbę osób - max. 18 - to jest np. 9 par - mama + dziecko, bądź rodzinnie.
      Nocować w Hotelu typu Formuła 1 -warunki ok, jak na kilka nocy. Mając busa łatwo się przedostać i podwieźć Was tam gdzie trzeba, nie koniecznie drogie spanie w Disneylandzie. Również dojazd z lotniska i z powrotem, transport będzie drogi, a tak to macie wszystko pod ręką. Wsiadacie jedziecie, wysiadacie.
      Uwierzcie mi logistycznie pewne rzeczy są ciężkie do ogarnięcia, i czasami nawet jak wydaje nam się że będzie taniej może być drożej, ja już przechodziłam różne warianty podróżowania Poza tym zawsze więcej atrakcji można zobaczyć jak się ma swój transport. A jak będzie 18 osób to też będzie taniej.
      Co Wy na to?
      Pozdrawiam
      Justyna
      • ak2 ja jestem bardzo zainteresowana 20.11.10, 23:35
        jesli tylko zebralaby sie jakas konkretna grupa to bede chetnasmile
        • agrafka_online Re: ja jestem bardzo zainteresowana 21.11.10, 15:49
          A jaka cena? nawet tak orientacyjnie?
          Choć faktycznie najlepiej byłoby wygrać tą wycieczkę big_grin I jeszcze dają kasę na wydatki, rzadko to się zdarza smile Nie ma żadnych ograniczeń wiekowych tego konkursu?
      • sheryll Re: Disneyland paryż 21.11.10, 17:37
        Ja też bym się pisała... tylko że nas to by było... 7 osób! Bo my we trójkę i jeszcze koleżanka z rodzinką.
        • lemontrps Re: Disneyland paryż 21.11.10, 22:35
          Dziewczyny dajcie mi jeszcze dwa dni bo sprawdzam jak najtańszą opcję.
          Czekam na odpowiedź z jednego miejsca noclegowego.
          Nie chcę pisać orientacyjnie bo później będę musiała się tłumaczyć smile)
          Postaram się jak najszybciej napisać cenę.
          Pozdrawiam
          Justyna
    • ak2 z jakiego miasta byłby ewentualny wyjazd? 21.11.10, 23:32

• aga_mama_zuzy Re: z jakiego miasta byłby ewentualny wyjazd? 23.11.10, 13:56
        Chętnie się przyłączęsmile
        ja plus 8 letnia córka, jeśli koszta będą sensowne to i może mąż się załapiesmile
        czekam na info dot. ceny i dalszych ustaleń
        pozdrawiam, Agnieszka
    • chubus Re: Disneyland paryż 23.11.10, 17:51
      Ja byłam trzy razy.Dwa razy wynajmowalismy villę w okolicach Disneyland,raz poleciałam sama z 6 latka na weekend,nocowałysmy w hotelu Disneyland tym przy samym parku-cena w sezonie za nocleg dla dwóch osób plus wejście do parku dwa dni kosztowało ok.900 EUR.do tego dochodzi samolot+przejazd z lotniska-bezposrenio TGV ok.17 EUR za osobę chyba.
      Według nas najwygodniejsza opcja jesli leci tylko mama+dziecko to jakiś z hoteli disneya bo jest najblizej parku ale niestety to jest droga opcja.opcja rodzinna-własnym samochodem,wynajac dom w okolicach i wtedy jest super.
      a tak btw to Eurodisneyland to bardzo,bardzo skromna namiastka disneyworld na florydzie. tam dopiero maluchy maja full wypas szaleństwo!w każdym razie moje w wieku od 6 do 2 latwink
      • maja742 Re: Disneyland paryż 23.11.10, 23:29
        My byliśmy wiosną tego roku z 12-letnim synem i 3 letnią córeczką. Wyjazd trwał 5 dni (4 noclegi). 4 dni spędziliśmy na zwiedzaniu Paryża i 1 dzien w Disneylandzie. Od razu powiem, że 1 dzień to za mało - Disneyland to 2 parki, nam od rana do zamknięcia udało sie w miarę zaliczyć tylko 1 z nich, a i tak kilka atrakcji sobie odpuściliśmy bo były duże kolejki. Tak więc moim zdaniem w samym Disneylandzie potrzebne są pełne 2 dni. Koszt za naszą czwórkę to 6.000 PLN (samolot hotel w Paryżu).
        • maja742 Re: Disneyland paryż 23.11.10, 23:41
          Przepraszam - coś mi ucięło posta. Koszt 6.000 PLN to oczywiście koszt całkowity, mieści się w tym samolot, hotel w Paryżu, bilety wstępu do Disneylandu i innych obiektów w Paryżu - Luwr, wieża Eiffla, Łuk Triumfalny itp, 5-dniowa karta komunikacji miejskiej, posiłki tzn. obiady w knajpkach na mieście, czasem wizyta w kawiarni na nalesniki lub deser, kolacje - czyli robione w pokoju kanapki lub tosty.
          • sheryll Re: Disneyland paryż 24.11.10, 08:47
            Napisz jak organizowałaś wyjazd, gdzie nocowałaś i czy znacie francuski. Boję się, że z moim angielskim (wcale nie perfekcyjnym) nie poradzę sobie. Planowałam wyjazd do samego Disneylandu, ale zaczynam się zastanawiać czy to ma sens. Czy nie lepiej byłoby jednak zobaczyć coś jeszcze. Tylko, ze to już wymaga więcej organizacji niż tylko rezerwacja hotelu na terenie Disneylandu. Napisz koniecznie troche szczegółów z wyprawy!
            • maja742 Re: Disneyland paryż 04.12.10, 17:00
              Wyjazd organizowaliśmy zupełnie samodzielnie. Bilety kupiliśmy na www.lot.com (była akurat 50% promocja, więc zapłaciliśmy niecale 1500 zł). Hotel rezerwowaliśmy na www.accorhotels.com. My podróżując z 2 dzieci prawie zawsze wybieramy Novotele, bo przy płatności za 2 osoby dorosłe masz gratis nocleg i śniadanie dla 2 dzieci, a przy tym przyzwoity standard. Tym razem nocowaliśmy w Novotel Paris La Defense (koszt 4 noclegów ze śniadaniem to 1500 zł). Przed wyjazdem kupiliśmy przewodnik i zaplanowaliśmy co chcemy zobaczyć w Paryżu. Były to: dzielnica La Defense, Wielki Łuk, Łuk Triumfalny, Pola Elizejskie, plac Concorde, ogrody Tuileries, Luwr, plac Bastylii i opera, wieża Eiffla, grób Napoleona, Montrmartre, katedra Notre Dame. Zwiedziliśmy to w 3,5 dnia, potem pojechaliśmy na 1 cały dzień do Disneylandu (tak jak pisałam na oba parki potrzebne są pełne 2 dni, więc przynajmniej mamy pretekst, żeby tam wrócić). Po przylocie do Paryża kupiliśmy na lotnisku kartę 5 dniową uprawniającą do przejazdu wszystkimi środkami komunikacji, po mieście poruszaliśmy się metrem i RER - dojedziesz nimi praktycznie wszędzie. Francuskiego nie znamy, poza podstawowymi zwrotami, ale po angielsku dogadaliśmy się bez problemu. Ogólnie wyprawa bardzo udana, dzieciaki chętnie zwiedzały i musze przyznać, że do tej pory wspominają (byliśmy wiosną), a moja 3-letnia córeczka pyta czy jeszcze pojedziemy do Paryża. Tak więc ja ze swojej strony polecam.
    • lemontrps Re: Disneyland paryż 25.11.10, 01:25
      Drogie Panie,

program prawie gotowy, ale jeszcze czekam na potwierdzenie jednego noclegu - żeby cena była rozsądna.
      W poniedziałek będę przesyłała ofertę.
      Proszę o informacje na mojego mejla: justyna@lemonandlime.pl jak są Panie zainteresowane ofertą.

Pozdrawiam
      Justyna
      • aga_mama_zuzy Re: Disneyland paryż 01.12.10, 11:09
        wysłałam maila do Pani w zeszłym tygodniu, dziś jest środa, a oferty nie dostałam więc się przypominam
        agnes19741@wp.pl
    • ak2 napisałam na podanego maila, z 30.11.10, 11:22

prośba o szczegoły wyjazdu.
      Pozdrawiam, Aga.
      • lemontrps Re: napisałam na podanego maila, z 01.12.10, 13:24
        Witam, przepraszam ale w zeszłym tygodniu wleciałam do Szkocji i z powodu fatalnych warunków zamknięto lotnisko w Edenburgu i zamiast wrócić w niedzielę rano wróciłam wczoraj w nocy.

Bardzo proszę o cierpliwość do juta a prześlę wszystkie informacje.

Pozdrawiam
        Justyna Wiśniewska
    • lemontrps Re: Disneyland paryż 02.12.10, 23:14
      Drogie Panie,

oferta już gotowa (przepraszam za te opóźnienie), właśnie wysłałam tym Paniom, które do mnie napisały.
      Jeśli jeszcze któraś mam chciałaby ofertę proszę o mejla: justyna@lemonandlime.pl

Proszę również o uwagi.

Pozdrawiam
      Justyna W.
    • lemontrps Re: Disneyland paryż 03.12.10, 11:22
      Drogie Panie,
      mam feedback od Paru osób, że za dużo Paryża, a za mało atrakcji dla dzieci.
      Czekam już na podpowiedź z Parku Asterix jaka byłaby cena za wstępy.
      Zmodyfikuję wycieczkę na 2 dni Paryż i 2 dni zabawa w parkach - może tak będzie lepiej.
      Pozdrawiam
      Justyna
    • daria.1 Re: Disneyland paryż 19.12.10, 22:28
      Byliśmy we wrześniu Disneylandzie z dzieciakami (6 lat i 2 lata). Zwiedziliśmy w 2 dni część Paryża. 3 dni w parkach - Disneyland, Studio i Asterix. Podróż niezapomniana. Strasznie drogo wszędzie sad Byliśmy kamperem, bez obaw o nocleg, bez nudy dla dzieci podczas jazdy.
      • aagulek maja742 26.12.10, 23:27
        rozumiem, ze plus wejsciowki? czy mieliscie jakies super promo rowniez na wejscia?
        • maja742 Re: maja742 27.12.10, 09:31
          Przelot i hotel to w promocji 3000 zł, kolejne 3000 zł wydaliśmy na miejscu na jedzenie (restauracje i knajpki są niestety drogie), metro, wejściówki i pamiątki dla dzieciaków. Kupując kartę uprawniającą do przejazdów Paris visite masz automatycznie rabat na wejściówki do niektórych obiektów - największy rabat był w Disneylandzie, o ile dobrze pamiętam to ponad 20%.
    • kwiaag Re: Disneyland paryż 27.12.10, 14:25
      Cześć,
      zorganizowałam wyjazd w ubiegłym roku w sierpniu dla naszej grupy 10osobowej.
      Proponuję zmienić forum, na Francja. Tam jest wszystko napisane.
      Tak w skrócie. Lecieliśmy rejsowym samolotem. Bilet kupiony z wyrzedzeniem. Koszt dla 4 osobowej rodziny w dwie strony 1200zł. Wynajeliśmy mieszkanko w centrum, nie zależało nam na komforcie bo i tak tylko tam spaliśmy, miało byc wszędzie blisko. Koszt za 7 nocy 2200zł. Bilety na metro w tym na lotnisko i dwie wizyty w Disneylandzie - 1000zł. Pewnie na jednorazówkach wyszłoby nam taniej ale nie chcielismy bawić się w ciągłe kupowanie biletów. Bilety wstepow do muzeów 300 zł, do disneylandu za bilet na konretny dzien płacilismy 29 euro. Jeśli chodzi o jedzenie to głównie mieliśmy swoje. Ceny jedzenia w sklepach porównywalne z naszymi. Po knajpkach się nie rozbijaliśmy. Dla porównania koszt wyjazdu z biura samolotem z 4 noclegami w Paryżu od dorosłej osoby kosztował 4000 zł. A zwiedziliśmy znacznie więcej..... Polecam lekturę forum Francja i samodzielną organizację wyjazdu. Wychodzi dużo taniej. Jest się niezależnym. A jaka satysfakcja! I przede wszystkim można zobaczyć znacznie znacznie wiecej.
      • aagulek kwiaag 28.12.10, 00:43
        dzieki, my z tych samodzielnie sie organizujacych wlasnie, ale jak rzucilam okiem na strone disneylandu a w planach mialam wypad tylko tam to slabo mi sie zrobilo i wlasnie zastanawiamy sie nad wyjazdem laczonym i dluzszym
        • kwiaag Re: kwiaag 28.12.10, 10:09
          Koniecznie dłuższy, Paryż jest tak piękny wink)) Ja już poluje na jakieś tanie bilety na samolot, Muszę tam wrócić! Mieliśmy maraton, ale nikomu to nie przeszkadzało, ok. 10 wychodziliśmy po śniadanku wracaliśmy na 17, obiadek , odsapnięcie i znów oglądanie Paryża - nocą aż do 23. Podziwiam teraz moje 8 latki, że dały radę. W Disneylandzie bardzo dużo ludzi. Warto zobaczyć pokaz sztucznych ogni i paradę od 22.20 jakies 40 minut, ale spokojnie zdążycie na metro i nie ma w nim tłoku. Do ciekawszych atrakcji godzinne kolejki. Na szczęście do kas nie staliśmy dzięki biletom kupionym przez net. Podobnie zrobiliśmy z biletami na wieżę. Dla mnie to średnia atrakcja ale dzieciom bardzo sie podobało, szczególnie zejście na piechotę z drugiego poziomu. Z ciekawostek to podczas rejsu statkiem po Sekwanie, jedna linia startująca spod wieży ma lektora opowiadającego o zabytkach po polsku, aha i z biletem na metro są zniżki. Warto też kupic bilet paris visite, dający możliwość wchodzenia do muzeów bez stania w kolejkach i już bez dodatkowego płacenia. Wszystko jest na forum Francja. W tym roku nastawiamy sie na Legoland w Niemczech i baseny termalne na Słowacji. Pozdr
    • aniapatryk Re: Disneyland paryż -problem z płatności 18.01.11, 10:58
      Kochani mam ogromny problem,nie moge dokonac płatności za hotel na pobyt na oficjalnej stronie disneya,odrzuca nam kartę.Karte kredytowa mam kolezanki,na inne nazwisko czy tu moze byc problem? Czy nazwisko karty musi byc tożsame z uczestnikiem,nie mozna sie tam dodzwonic,a email nie odpowiada.
      • maja742 Re: Disneyland paryż -problem z płatności 18.01.11, 22:45
        Raczej tak. Dane osoby rezerwującej powinny pokrywać się z danymi właściciela karty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka