Dodaj do ulubionych

Świnoujście - wakacje 2011

12.01.11, 14:52
Możecie polecić noclegi w w/w mieście? Dobrze by było blisko morza, z możliwością wykupienia wyzywienia, z balkonem, nie w pobliżu dyskoteki ( jedziemy z 5 letnim dzieckiem). Jest tego dużo w necie, ale wolę coś sprawdzonego i godnego polecenia. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • adamwylly Re: Świnoujście - wakacje 2011 14.01.11, 23:35
      Fajne rodzinne apartamenty w Swinoujściu polozone w strefie nadmorskiej. Komfortowo i wygodnie wyposazone, naczynia, pralka, lezaki , koce itp . Wszędzie jest bardzo czysto, nowe meble i sprzęt. Niezalezna dwa pokoje salon i sypialnia) oraz kuchnia, łazienka, balkon.

www.apartamenty-swinoujscie.info
    • krasulas Re: Świnoujście - wakacje 2011 15.01.11, 09:49
      hm...
      A szukacie ośrodka prorodzinnnego, z placem zabaw?
      Bo prawdą jest, że tam ośrodków masa, ale większość to budynki sanatoryjno-wczasowe zdominowae przez starsze pokolenie.
      Ja byłam rok temu w D.W. Porąbka - do deptaku przy plaży jakieś 4 minuty drogi.
      Cenowo było ok, brałam pokój rogowy 3-osobowy z dużą łazienką z oknem (dwójki malutkie bardzo).
      Śniadania ok - sporo, smaczne w formie szwedzkiego stołu, obiady podawane do stolika - wystarczające.
      Miła obsługa, elastyczni w negocjacjach cenowych właściciele (część pobytu byłam bez męża, a pokój miałam 3-os.; syn 1,5 roczniak chyba był gratis).
      Bliskość plaży, cisza to jego atuty.
      Dyskotek tam nie za wielesmile Ale za to są ośrodki z imprezkami pod geriatrię i nieco młodszych.
      Dosyć głośno wieczorami, ale to przy głownej drodze równoległej do plaży. Przy deptaku jest spooory plac zabaw z jakimiś atrakcjami dla dzieci. Idąc w stronę centrum obok apartamentów wchodzi się w park i tam jest fajny wielki plac zabaw. Do centrum/portu piechotą miły spacer.
      Sama miejscowość b.przyjemna - świetna plaża, zejścia na plażę, liczne atrakcje na deptaku, deptak przy plaży. Owszem apartamentów przy samej plaży masa, jakieś 50-100 metrów do plaży skupisko kolejnych apartamentówców - za jakieś 350-400zł/doba - często dod. kolejne opłaty. Wyżywienie - niewiele tam jadłodajni, raczej knajpki - pizza, ryba (drogo, ale...) i też nie za dużo (bo ośrodki wczasowe oferują posiłki).
      MOżesz dostać też oferty mieszkań w blokach, ale do plaży spory kawałek.
      Wszystko zalezy od przedziału cenowego jaki planujesz.
      pozdrawiam
      • agnes783 Re: Świnoujście - wakacje 2011 16.01.11, 15:35
        tak, szukam własnie ośrodka prorodzinnego, mogloby być z wyżywieniem, sniadanie i obiadokolacja. Ten ośrodek posiada pokoje z balkonem? cos innego jeszcze możecie polecić? Na PEWNO będzie to Świnoujście.Dzięki.
        • krasulas Re: Świnoujście - wakacje 2011 16.01.11, 19:01
          taktak, ma balkony - choć uwaga nie wszystkie pokoje
          ja byłam tam w czerwiec/lipiec i było nieco taniej niż w szczycie sezonu

hm... w Ś. ośrodków prorodzinnych jak na lekarstwo, bo sanatoria i starsze pokolenie to priotytet

jedna z forumowiczek poleca swój ośrodek (villa coś tamsmile)
          może się odezwie do Ciebie - do plaży wg stronki 300-400 metrów
          • agnes783 Re: Świnoujście - wakacje 2011 20.01.11, 14:49
            Zarezerowowałam apartament na ulicy Zdrojowej, koszt: 200 zł. za dobę. W pełni wyposażony wraz ze zmywarką, pralką, żelazkeim itp. Nie mam zamiaru gotować, ale gdybyśmy akurat mieli ochotę na coś "domowego" to zrobimy w kuchnismile Szukałam ofert w ośrodkach, ale koszt dla naszej trójki oscyluje w granicach 4400 zł. za 13 dni. Tutaj mamy za nocleg 2400 zł. więc myślę że 2000 zł. wystarczy nam na wyżywienie. Możecie ewentualnie polecić jakiś bar w którym podawane są domowe obiadki?
    • podroznik321 Re: Świnoujście - wakacje 2011 20.01.11, 19:37
      Moja rada - wybierz "noclegownię" blisko promenady/morza, ale jak najdalej od muszli koncertowej. W okolicach muszli jest zawsze najwięcej hałasu i pełno ludzi do późnych godzin.
      • agnes783 Re: Świnoujście - wakacje 2011 20.01.11, 20:18
        Ul. Zdrojowa jest blisko muszli?
        • jusytka Re: Świnoujście - wakacje 2011 20.01.11, 20:28
          agnes783 napisała:

> Ul. Zdrojowa jest blisko muszli?

Daleko nie jest, ale hałasów słyszeć racze nie będziecie, do morza i promenady jest bardzo blisko. Teraz trwa tam budowa dużego hotelu, ale latem ma być już ukończona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka