Dodaj do ulubionych

Darłówko- co polecacie???

21.01.11, 13:17
Witam wszystkich serdecznie!!!

w tym roku uparłam się na Darłówko. Szukam pensjonatu lub ośrodka (nie hotelu bo jednak za drogo) max. 200 m od morza i również w miarę blisko do centrum, zadbany pokój koniecznie z łazienką i możliwością wykupienia śniadań i obiadokolacji. Mile widziany plac zabaw dla dzieci, bo jedziemy z 2,5 latką. Podczas przeglądania ofert zwróciłam uwagę na :

-pensjonat Tadeusz
-ośrodek Jantar (bardzo różne opinie, chyba więcej negatywnych)
-pensjonat Tramontana (wydaje się dość daleko do centrum i plaży)

Proszę pomóżcie!!! Wiem, że to dopiero styczeń ale w ubiegłym roku dość długo zwlekalam i prawie bym nie dostała pokoju w Unitralu na koniec lipca. Liczę na Wasze sugestiesmile
Obserwuj wątek
    • karinaxy80 Re: Darłówko- co polecacie??? 23.01.11, 22:08
      Czy nikt tutaj nie był w Darłówku?smile
    • jonaska Re: Darłówko- co polecacie??? 26.01.11, 08:12
      Byłam 2 lata temu (2009). Byliśmy w Jantarze, jednak dla mnie minusem jest to,że naprawdę bardzo szybko jest głęboko, trzeba bardzo, bardzo pilnować dziecka. Przed samym wyjazdem chodziliśmy przez całe miasteczko na plażę wschodnią, idealna dla dzieci. Zrobiłam rekonesans - oczywiście wizualnie i jeśli wrócę do Darłówka (a wrócę na pewno, bardzo mi się podobało) wybiorę stronę wschodnią - OW słowianka, Gniewko albo OW Bartek.
      Zobacz, w Bartku fajne ceny są dla maluszka. Śliczna część Darłówka (wschodnia) - lasek, dłuuuugo, dłuuuugo płytko, jakby odgrodzone wielkie placyki na morzu kamieniami, tak,że dziecko dalej nie przejdzie, a woda swobodnie przepływa. Jest ich kilka. Można śmiało leżeć i odpoczywać. Spróbuję znaleźć zdjęcie, może się uda tak,żeby było widać plażę wschodnią.
      • jonaska Re: Darłówko- co polecacie??? 26.01.11, 08:16
        www.darlowko.pl/galeria/1/plaza

zdjęcie numer 14, widać jak pierwsza zatoczka wodna jest odgrodzona od reszty morza. Tu bawiła się większość dzieci.

A...w Darłówku Zach piasek jest taki grubszy, jak drobny żwirek, dl amnie średnio fajny. W Darłówku Wsch piasek, typowo plażowy, cieniutki, milutki był nawożony tonami kilka lat temu i jest naprawdę fajny.
    • aura1508 Re: Darłówko- co polecacie??? 26.01.11, 10:08
      Ja wybrałam Jantar w Darłówku smile Opinie są podzielone ale moim zdaniem z zeszłego roku jest więcej pozytywnych niż negatywnych. Negatywne opinie są z 2009 roku i wcześniej smile
      Poza tym ośrodek ma wszystko co potrzebne rodzinie z dziećmi (jadę z dwójką 3,5 r + 2 latka), plac zabaw, posiłki, salę zabaw, pokoje z aneksem kuchennym, morze 50m od ośrodka. Żyć i nie umierać big_grin
    • skiba.1 Re: Darłówko- co polecacie??? 26.01.11, 10:30
      Polecam Tadeusza!!!
    • pabia_a Re: Darłówko- co polecacie??? 26.01.11, 11:56
      ja mogę polecić pensjonat Kalmar w Darłówku, pensjonat położnony w spokojniejszej, wschodniej części Darłówka, położony blisko zejścia do morza, pokoje czyste, z łazienką, balkonem, na podwórku plac zabaw, altana, grill, duży parking, w sezonie śniadanie jest w cenie noclegu, dokupić ewentualnie można obiadokolację, w pobliżu znajdziesz aquapark gdzie w razie niepogody można wybrać się z dziećmi
      • karinaxy80 Re: Darłówko- co polecacie??? 28.01.11, 13:11
        Pabia!!!Odnośnie pensjonatu Kalmar proszę określ jak długo idzie się na plażę i do centrum miejscowości?? Czy warto dokupować obiadokolację ??? w jakich godzinach jest wdawana? Rozumiem , że miałaś przyjemność gościć w tym pensjonacie. Cenowo jest przyzwoicie, bo 80 zł ze śniadaniem+ 20 zł za obiadokolację. Jedziemy z 2,5 latką i myślę , żeby też wykupić ten obiad ze względu na nią, bo to na pewno zdrowsze niż jedzenie na mieściesmile))
        • pabia_a Re: Darłówko- co polecacie??? 28.01.11, 21:51
          dojście do plaży to ok. 5-7 minut, do centrum czyli do strony zachodniej ok. 10-15min., niestety my nie jadaliśmy obiadokolacji w pensjonacie, więc nie pamiętam o której były wydawane, śniadania wydawane są w 3 turach, ponieważ stołówka jest niezbyt duża
    • ewcia1980 Re: Darłówko- co polecacie??? 27.01.11, 10:48
      Byłam w Jantarze w Darłówku
      Tu opisałam troche:
      forum.gazeta.pl/forum/w,595,120855504,121426241,Re_Jantar_w_Darlowku_czy_Kacze_stawy_czy_Arena_S.html
      ja POLECAM
      • youri Re: Darłówko- co polecacie??? 29.01.11, 20:03
        My byliśmy w 2009 w czerwcu w Willi Helios (www.helios.darlowko.pl/) po wschodniej stronie Darłówka. Było bardzo fajnie. Braliśmy apartament dwupokojowy z aneksem kuchennym za 230 zł za dobę. Nie wiem jakie ceny mają w 2011 bo na stronie nie widać. Bardzo blisko wschodniej plaży, super pokoje. Posiłków nie braliśmy ale wiem że są w ośrodku obok (parę kroków od Heliosa). Cicha i spokojna okolica (przynajmniej w czerwcu). Był tylko mały zgrzyt ze stelażem do łóżeczka dla dziecka ale miły właściciel bardzo szybko rozwiązał problem. Byliśmy pod wrażeniem szybkości reakcji na wszelkie prośby np. o pożyczenie taśmy klejącej do pozaklejania kontaktów przed dzieckiem i innych tego typu drobiazgów. Uważam że bardzo dobry stosunek ceny do jakości. A sama miejscowość super - chyba jedna z fajniejszych nad morzem
        • renik74 Re: Darłówko- co polecacie??? 29.01.11, 23:02
          Napisałaś, youri, że blisko plaży. Tzn. jak blisko? Chcielibyśmy pojechać z 5-latkiem i jak pomyślę o targaniu tobołów np. 800 m, to mi nie do śmiechu.
          • domi-no1 Re: Darłówko- co polecacie??? 29.01.11, 23:36
            A czy zejście na plaże najbliżej ośrodka Helios jest łagodne, czy po schodach? My z wózkiem więc to oprócz odległości do plazy tez dla mnie ważne...
            • youri Re: Darłówko- co polecacie??? 29.01.11, 23:59
              do plaży było ze 150 -200 m. zejście najbliżej ośrodka po schodach. ale nie był to duży problem przy założeniu że na plaże szły dwie dorosłe osoby z dzieckiem. ja często po prostu znosiłem spacerówkę nie wyjmując z niej nawet naszej wówczas 1,5 rocznej córy.
              pozdrawiam, Jacek
              • domi-no1 Re: Darłówko- co polecacie??? 30.01.11, 08:40
                Buuu to nie fajnie, że po schodach, ale skoro znosiłeś po nich wózek wraz z dzieckiem to pewnie nie były jakieś mega strome i wysokie? Przepraszam, za takie pytania, ale to dla mnie istotne, bo chcę uniknąć niemiłych niespodzianek na miejscu?
                • youri Re: Darłówko- co polecacie??? 30.01.11, 09:50
                  nie, nie były zbyt wysokie. nie pamiętam dokładnie ale pewnie było tam ze 20 schodków. Chcąc mieć płaski wjazd na plaże trzeba było kawałek przejść w stronę centrum miejscowości (tak pewnie z kolejne 200m). dla nas te schody nie stanowiły żadnego problemu
                  • renik74 Re: Darłówko- co polecacie??? 30.01.11, 20:49
                    Wiem, że nie ma lodówek w pokojach. Czy rzeczywiście są ogólnodostępne dla wczasowiczów i czy nie ma problemów z trzymaniem w nich jedzenia?
                    • karinaxy80 Re: Darłówko- co polecacie??? 30.01.11, 22:08
                      Pabia!!!zauważyłam na stronie int., że w Heliosie na zewnątrz i wewnątrz jest plac zabaw dla dzieci, czy jest dobrze wyposażony???? i gdzie obok dokładnie i w jakiej odległości można wykupić te obiady i śniadania , skoro w Heliosie ich niestety nie ma...(niestety), bo ogólnie ten Helios mi się podoba. A może jeszcze polecicie jakiś fajny pensjonat po wschodniej stronie Darłówkasmile???
                      • pabia_a Re: Darłówko- co polecacie??? 30.01.11, 23:23
                        karinaxy ja byłam w Kalmarze, a nie w Heliosiesmile Helios znajduje kawałek dalej, praktycznie na przeciwko, w Kalmarze śniadanie masz w cenie noclegu, natomiast obiadokolację można wykupić.
                        • pabia_a Re: Darłówko- co polecacie??? 30.01.11, 23:34
                          w Kalmarze na dworze jest plac zabaw dość fajnie zagospodarowany huśtawki, zjeżdżalnie, domek, bujaki itd. część zabawek drewnianych, część plastikowych, stolik z ławkami dla rodziców, z resztą obejrzyj galerię z ich strony, dokładnie wszystko jest tak jak widać na zdjęciach, my nie korzystaliśmy z sali zabaw w budynku więc nie wiem czy jest, choć wydaje mi się że tak, ale na 100% nie jestem pewna, można zapytać telefonicznie
                    • youri Re: Darłówko- co polecacie??? 30.01.11, 22:30
                      to musiało się coś zmienić. W 2009 roku była lodówka w apartamencie dwupokojowym z aneksem.
                      • karinaxy80 Re: Darłówko- co polecacie??? 31.01.11, 09:47
                        no to pogubiłam się i to miało być pytanie do YOURI bo w sprawie Heliosasmile))

Youri zauważyłam na stronie int., że w Heliosie na zewnątrz i wewnątrz jest plac zabaw dla dzieci, czy jest dobrze wyposażony???? i gdzie obok dokładnie i w jakiej odległości można wykupić te obiady i śniadania , skoro w Heliosie ich niestety nie ma...(niestety), bo ogólnie ten Helios mi się podoba. A może jeszcze polecicie jakiś fajny pensjonat po wschodniej stronie Darłówka??? w stylu Helios czy Kalmarsmile))Bo jednak więcej pozytywów , chyba głównie przez tą plażę przemawia za wschodnią częściąsmile))
                        • youri Re: Darłówko- co polecacie??? 31.01.11, 19:33
                          plac zabaw tak jak widać na zdjęciu - nic dodać nic ująć. nasza mała miała 1,5 roku więc bawiła się głównie w piaskownicy i była zadowolona. ale piaskownica jest mała więc przy większej ilości dzieci może być kłopot z miejscem. ponadto są rowerki i samochodziki do jazdy dla dzieci po placu (stoją pod samym budynkiem) + kosze z zabawkami w środku (np. ringo czy kometka etc). O posiłki w tym sąsiednim ośrodku nie dopytywałem bo nas nie interesowały. śniadania i kolacje robiliśmy sami w pokoju + dla dziecka żona gotowała zupy bo nasza mała straszny niejadek wiec bez gotowanego domowego byłoby krucho. a my obiady jadaliśmy na mieście.
        • bk200 Re: Darłówko- co polecacie??? 23.01.12, 21:25
          Zapraszamy do Apartamentów Bursztynowe Komnaty, które są częścią luksusowego, zamkniętego kompleksu apartamentowego o niskiej zabudowie, położonego niespełna 150 m od morza w Darłówku Wschodnim.
          Do każdego apartamentu przynależy zamykany garaż w hali garażowej, do której z każdego poziomu zjadą Państwo windą.
          Z myślą o najmłodszych powstał duży i bezpieczny plac zabaw z różnorodnością aktywności dla maluchów. www.bursztynowekomnaty.pl
    • karinaxy80 Re: Darłówko- co polecacie??? 04.02.11, 11:30
      wracając do tematu Darłówka gdyby wybrać jakiś pensjonat blisko mostu po stronie zachodniej jak wygląda dojście na plażę z tymi brodzikami po stronie wschodniej? jak daleko by trzeba iść???
      P.S. Na tą chwilę wybrałam pensjonat Kalmar...chyba , że jeszcze zmienię zdanie i wybiorę się na zachodnią stronę??? A gdzie wg Was jest atrakcyjniej???
      • ailama Re: Darłówko- co polecacie??? 05.02.11, 23:13
        Witam,
        W Darłówku byłam w ubiegłe wakacje, gdy wybierałam miejscowość to też myślałam o tych brodzikach dla dziecka. Są takie sobie, jeśli chodzi o blisko centrum, czyli bliżej strony zachodniej to jest dość brudno, dalej jest zdecydowanie lepiej, więc proponuję wybrać od razu stronę wschodnią. Ogólnie miejscowość jest dość niewielka i wszędzie jest niedaleko. Obie strony łączy most rozsuwany i jest on niedaleko morza. Miejscowość i obie plaże ładne, polecam!

• kachazuza Re: Darłówko- co polecacie??? 13.02.11, 10:18
      Ja byłam w jantarze w sierpniu i dla mnie godne polecenia.Blisko plaża i duży plac zabaw dla dzieci.Warunki w pokojach ok.Minus że na posiłki idzie się do innego budynku ale to tylko parę metrów.
      Ja polecam
      • szmelcarz0101 Re: Darłówko- co polecacie??? 29.05.15, 13:22
        To prawda, jest tu dość fajnie, można polecić
        Warto jednak też zainteresować się innymi pobliskimi atrakcjami i miejscowościami:
        www.domki-na-wczasy.pl/srodkowe-wybrzeze-kraina-pelna-atrakcji/
    • katka761 Re: Darłówko- co polecacie??? 23.01.12, 22:49
      o.w. laguna po wschodniej stronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka