Dodaj do ulubionych

Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarnie

22.02.11, 17:53
Wszystko fajnie tylko wstęp cokolwiek bez sensu. Polacy owszem, najbardziej cenią sobie dzieci i rodzinę ale chodzi o ICH dzieci i ICH rodzinę. Większość miejsc (kawiarni, restauracji, barów, pubów ) jest robiona z myślą o dorosłych klientach więc nie ma co się dziwić, że nie mają przewijaków. Wspominanie o miejscach dla dużych i małych też jest bezsensowe bowiem są to miejsca dla małych. Duzi w swoim gronie się tam nie wybiorą bo i po co ? Po hałas, rozgardiasz i obsługę ganiającą za dziećmi ? W życiu.
Obserwuj wątek
    • yrrah Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarnie 22.02.11, 20:12
      A na Zwycięzców 32 specjalnie dla rodzin z dziećmi powstało FikuMikuCafé z masą inicjatyw. A to BabyKino w niedzielę (12:00 - 13:00) - 3-metrowy ekran, a to zajęcia cyrkowe dla fikających, a to zajęcia adaptacyjne dla maluchów szykujących, a to zajęcia umuzykalniające, a to zajęcia rozwijąjące ruchowo; a dla rodziców MamaKino w każdą środę i Akademia Rodzica. www.facebook.com/FikuMikuCafe?v=info
    • kasia.stu Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarnie 15.03.11, 09:52
      W Warszawie jest dużo takich kawiarni, oprócz wymienionych są jeszcze m.in. Klucha, wspomniane FikuMikuKafe i Figa z Makiem. Mam nadzieję, że będzie ich coraz więcej wink
    • q-ku współczesne dzieci są nie do zniesienia 03.04.11, 05:09
      podobnie jak ich rodzice

dlatego mam nadzieję że to będzie tylko w wybranych kawiarniach
      • camel_3d mylisz sie.. 03.04.11, 08:01
        wspolczesne dzeici nie roznia sie nieczym od dawnych....
        • roma345 Re: mylisz sie.. 04.04.11, 16:21
          Polecam restaurację Babalu na pradze. Jest kącik do zabawy dla dzieci. Płacisz raz i jesz ile chcesz. Zarówno dorosły jak i dzieci wybiorą coś dla siebie.
    • tobylablondynka Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarnie 12.04.11, 18:00
      Dla młodych mam odwiedzanie takich miejsc to także okazja do poznania innych mam i wymiany doświadczeń. Znam dziewczyny, które do swoich ulubionych kawiarni chodzą codziennie - dzieci znają tam każdy kąt, mają kompanów do zabawy - a mamy mogą coś zjeść, napić się kawy i poprzebywać wsród ludzi.
      • fililanka Re: Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarn 13.04.11, 14:25
        Pod koniec zeszłego roku na kawiarnianej pustyni jaką jest Zacisze pojawiło się nowe miejsce mogące być iskierką nadziei. Klubokawiarnia FILILANKA, bo to o niej mowa, jest jednak czymś więcej niż kawiarnią. W lokalu przy ulicy Pszczyńskiej 26 znajdą coś dla siebie i dla swoich pociech przede wszystkim młodzi rodzice. Ambicją właścicielek było stworzenie miejsca, w którym doskonale czuli by się dorośli jak i dzieci. Temu celowi podporządkowana jest aranżacja całego lokalu. Dziecięce krzesełka, niskie stoliki, przewijak, kącik do zabawy, a także wygodne sofy dla dorosłych. Menu zadowoli zarówno młodych klientów jak i ich opiekunów (znajdzie się „co nie co” dla karmiących mam i dzieci na diecie). Dla spacerowiczów również herbata, kawa i czekolada na gorąco na wynos.
        Dla mamy nowe miejsce będzie doskonałą odskocznią od dnia codziennego, może wypić kawę, spróbować pysznych łakoci. W tym czasie jej dziecko będzie mogło się pobawić lub wziąć udział w jednych z wielu zajęć („Mały Przedszkolaczek”, „Sprawne łapki”. „Matematyka dla Smyka”, „Maluchy na start!”, „Warsztaty z rękodzieła artystycznego”, „Gram i ja!”, „Czytanie na dywanie”, „Filikino”wink. Na starsze dzieci przygotowana jest strefa gier: Jenga, Tabu, Mafia, Nintendo Wii, magnetyczne rzutki. Młodsze dzieci chętnie malują po magicznej ścianie oraz odnajdują ulubieńców z bajek na ścianie magnetycznej. Właścicielki pamiętając o mamach w ofercie przygotowały między innymi takie atrakcje jak masaż, ciuchowisko, spotkania ze stylistą i wizażystą, kursy fotograficzne, ponadto warsztaty i spotkania z położną, psychologiem przedszkolnym, logopedą, fizjoterapeutą czy stomatologiem dziecięcym.
        W każdy poniedziałek o 11:30 odbywa się tutaj Klub Mam – MamaGada.
        Mamy mają okazję do wymiany doświadczeń, spotkania ze specjalistami. Uczestnictwo w Klubie Mam jest bezpłatne.
        24.01.2011 – Marta Krawińska „Szczepić czy nie szczepić? ” ,porozmawiamy na temat szczepienia dzieci.
        31.01.2011 - Stomatolog Sylwia Górzkowska – Jaroń przedstawi nam temat „Profilaktyka wad zgryzu i próchnicy u dzieci i młodzieży”
        Karnawał ciągle trwa, również w Fililance, księżniczki i rycerzy zaprasza 31 Stycznia na Bal Karnawałowy.
        A już wkrótce warsztaty z pierwszej pomocy pediatrycznej, zajęcia fotograficzne oraz kurs z tworzenia biżuterii.

FILILANKA chętnie też podejmie się organizacji imprez: Urodziny, Bociankowe kontra pępkowe, Crazy baby disco, Przyjęcie z okazji chrzcin, Baby Shower
        Więcej dowiesz się pod numerem telefonu: 693 649 521, 790 288 770 lub www.fililanka.pl
    • ela.mika Re: Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarn 26.07.12, 12:13
      Nie mam dzieci, ale spędzam dużo czasu z bratanicą. Ogólnie uważam, że o wiele za mało jest miejsc, gdzie naprawdę sympatycznie można spędzić z dzieckiem czas, czy też takich, gdzie Ty odpoczniesz i będziesz miał pewność, że ktoś zajmuje się Twoim dzieckiem, choć to też nie zawsze, bo jedna z koleżanek opowiadała mi ostatnio o jakiejś tragedii na placu zabaw, co jest wręcz niewyobrażalne, by w miejscach przeznaczonych typowo dla dzieci, nie upilnować ich!
      Osobiście polecam restaurację na warszawskiej Ochocie u Kręglickich, pod Warszawą Oycowiznę, gdzie jest zawsze super atmosfera i Regenerację na Mokotowie. Jeszcze jedna sprawa, która mnie dziwi. Chciałam z bratanicą wyjść gdzieś, szukałam jakiego miejsca w Internecie i trafiałam na przykład na odpowiedzi w stylu MacDonald's, Pizza Hut. Takie miejsca ani nie są przyjemne, ani ciche, ani nie sprzyjają zdrowiu i nie dziwię się, ze nasze dzieci są nauczane potem jadać fast foody i cierpią w wieku 5 lat na otyłość.
    • spiewajmy Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarnie 09.09.12, 17:01
      Ja polecam Nutka Cafe na ul. Obozowej 82A, naprawdę warto www.nutkacafe.pl
    • rybcia.rybcia Re: Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarn 18.09.12, 16:26
      A ja polecam na Bielanach Zaczarowany Ogród.
      www.zaczarowanyogrod.waw.pl.
      U nas też pustynia była a teraz mamy już nawet dwie kawiarnie z miejscem dla dzieci, zapomniałabym wspomnieć o Bawialni.
    • mmammusia78 Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarnie 05.10.12, 10:37
      Już od jakiegoś czasu zwiedzamy z córką warszawskie kawiarenki dla matek z dziećmi. Wczoraj dotarłyśmy aż do Ursusa. Mam tam koleżankę i od niej dostałam cynk o nowo otwartej kawiarence dla rodzin z dziećmi. Pojechałam i muszę przyznać, że jest całkiem nieźle. Miły ciepły klimat. Ma się wrażenie jakby się było w domu. Jest kącik zabaw dla dzieci, w łazience przewijak, nocnik, podnóżek do umywalki.
      Można poczytać gazety (nie tyko naj i claudie). Jest także sporo książek do poczytania na miejscu.
      Kawa jest naprawdę niezła. Nie kwaśna i dobrze zaparzona. Mojej córce smakowało ciasto i faktycznie, przyznaję rozpływało się w ustach.
      Myślę, że warto tam zajrzeć jeśli będziecie w pobliżu. Dam znać jak znajdę kolejne fajne miejsce smile
    • widelcemprzezswiat Re: Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarn 21.10.12, 21:34
      hey,

ja byłam ze swoim 1,5 roczniakiem w Pomponie i był bardzo zadowolony smile i ja też mają fajne jedzenie i dla małych i dla dużych i rzeczywiście zajęć sporo, choć nie testowałam.. podobnie Tamika, również na Woli...
      My czasem zaglądamy również do kredkafe koło pl. zbawiciela, ale to głównie ze względu na bliskość centrum, bo pod względem menu oraz zabawek Pompon i Tamika przebijają Kredkę na głowę... Na Ochocie jest jeszcze Kolonia Ochota, a na Żoliborzu niedaleko Pl. Wilsona Kalimba, gdzie można też fajne zabawki zakupić..

kiedyś zdarzało nam się odwiedzać Mama Mia na Ursynowie, ale miejsca na zabawę tam troszkę mało zwłaszcza w porównaniu do Tamiki czy Pompona, które na zimę są idealne smile

tu o naszym testowaniu miejsc dla rodziców z dziećmi :

POMPON
      widelcemprzezswiat.wordpress.com/2012/10/15/oczami-maksa-czyli-gdy-do-knajpy-wpadaja-roczniaki/
      TAMIKA
      widelcemprzezswiat.wordpress.com/2012/08/13/w-krainie-malucha-czyli-nowe-lady-oczami-maksa/
      co do knajp dla dorosłych, ale przyjaznych dzieciom polecam Sushi w Izumi Biały Kamień - duże wnętrze, kącik zabaw, plac zabaw w lecie i zestawy sushi dla maluchów za 1 zł wink

widelcemprzezswiat.wordpress.com/2012/07/30/sushi-nie-tylko-dla-maluchow/
      na szczęście takich miejsc jest coraz więcej, więc dla mam to zbawieniesmile
      • mamamaksymiliana999 Re: Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarn 09.01.13, 12:18
        Faktycznie Mamma Mia też wydała mi się mało przyjazna dzieciom.
        Ale na Ursynowie powstała zaraz przy placu zabaw Przy Bażantarni nowa kawiarnia - Żółta Żyrafa.
        Mają fantastyczną kawę i jeśli nawet nie ma mojej ulubionej kawy w menu to na życzenie i tak ją zrobią. Mój 1,5 roczny synek znika w salce zabaw na długie godziny.
        Są bardzo otwarci na sugestie.
        Żółta Żyrafa róg WAńkowicza i Jeżewskiego.
        • peilin Re: Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarn 19.01.13, 14:41
          Nabo Cafe na Sadybie (zakręt 8)
          Pompon (obozowa)
          Figa z makiem (Saska Kępa)
          Kolory Kawy (Stare Babice)
    • jekaterynka Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarnie 28.02.13, 12:02
      Jak ja byłam w ciąży, te parę lat temu już, to niewiele było takich miejsc, gdzie można było zabrać dziecko. Wykwitły teraz seanse z dziećmi, kawiarnie dla maluchów, co jest naprawdę super pomysłem. Ostatnio z moją 7latką natrafiłam na salę zabaw Coco Cafe na Mokotowie. Zjeżdżalnie, baseniki z piłkami, pyszne jedzenie. Dla rodziców też znajdą się atrakcje wink Na pochmurny dzień, takie jak ostatnio, jak znalazł, zamiast zabrudzonych placów zabaw smile
      • widelcemprzezswiat Re: Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarn 04.03.13, 01:31
        to ja dodam jeszcze Mamę Lamę na Dąbrowskiego smile Fajne miejsce, dla dzieci szał wspinaczki i sernik pyszny wink
      • baklazan2013 Re: Warszawa z dziećmi: polecamy rodzinne kawiarn 27.05.13, 18:36
        Zapraszam do nowego miejsca na Chomiczowce "Bakłażan Cafe & Bistro" (ul Conrada 15A). Mamy kącik dla dzieci oraz specjalne menu dziecięce. Dla dorosłych mamy pyszną kawę i jedzenie także pyszne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka