pawlinka 19.05.04, 10:02 wybieramy się tam z dziećmi, czy ktoś mógłby nam coś powiedzieć o tej miejscowości,. tj.: czy spokojna, czy jest gdzie spacerować, czy plaża jest ładna, czy jest tam las? Będę b. wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetapc Re: Sianożęty 19.05.04, 13:33 Witaj! Co prawda w Sianożętach byłam kilka lat temu i mogło coś się zmienić, ale... Jest to brdzo mała miejscowość. Domki głównie letniskowe, raczej znikoma ilość mieszkalnych domków jednorodzinnych. Cała miejscowość skupia się przy jednej głównej ulicy o małym natężeniu ruchu motorowego)) Plaża dość duża, szeroka, w miarę czysta. Zejść na nią sporo, schody nie są strome (z tego co pamiętam), ale z wózkiem pewnie będą uciążliwe. Mało atrakcji dla lubiących się pobawić (chyba tylko jedna dyskoteka), ale pobyt z dzieckiem powinien przebiegać spokojnie. Można skorzystać z bardzo fajnej i dość taniej stołówki. Obiady w niej były bardzo smaczne i można je było kupować w rozsądnych godzinach. Ale szczegółów nie pamiętam.... Niestety byłam tam jeszcze za czasów, gdy nie było z nami Karolka, więc nie zwracałam uwagi na atrakcje dla dzieci. Zapewniam, że nie ma tam dużego ruchu samochodowego i droga na plażę jest spokojna, a sama plaża bardzo fajna. Nie wiem, jak teraz, ale kiedyś nie było tam poczty i dostępu do bankomatu. Jednak stosunkowo blisko jest miejsowość Ustronie Morskie (prawie są ze sobą połączone, chodziliśmy tam na długi spacer), w której bez problemu można było wybrać pieniążki, wysłać kartki, etc. Nie pamiętam jak było z dostępem do lekarza (tfu... tfu... odpukać!!!)... W Ustroniu na pewno jest, ale w Sianożętach?!?!?!?!? Nie wiem... Straganiki, mini bary - chyba jak wszędzie, ale bez przesady. Jeśli lubicie plażę i wodę, to będziecie bardzo zadowoleni. Lasu tam nie ma. Spacerować można plażą w obie strony, ewentualnie do Ustronia. Jest dość blisko do Kołobrzegu, więc można się wybrać, ale raczej samochodem niż środkami komunikacji lokalnej. Co jeszcze?!?!?!? Nie przychodzi mi nic do głowy... W razie czego pytaj jeszcze. Może coś sobie przypomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
sizi1 Re: Sianożęty 20.05.04, 12:50 A ja do Sianożęt jeżdżę dość często - ostatnio byliśmy tam w ubieglym roku na naszych pierwszych prawdziwych wakacjach z 15-miesięczną Karolą. W ciągu ostatnich lat zmieniło się tam bardzo wiele tzn. "rozbudowało" się. Ale i tak kocham tam jeździć! W samych Sienożętach to raczej atrakcji nie ma (całe szczęście bo to mam na codzien w Poznaniu) alespacerkiem mozna isc do Ustronia albo w drugą stronę a tam już atrakcji dla dzieci i dorosłych są całe moce!! Polecam też szczególnie wycieczkę do Kołobrzegu - dzielnica Zieleniewo --> jest tam tzw "Dziki Zachód" Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamamabartka Re: Sianożęty 24.06.04, 13:42 Czy mogłabym dowiedzieć się o namiary na sprawdzone kwatery ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlinka Re: Sianożęty 22.05.04, 00:49 Dziękuję za wiele informacji. Sporo już wiem o miescowości. Dzięki też za życzenia, nawzajem!!! Aha, jedziemy do Sianożęt z Karolkiem i Karolią, nomen omen Odpowiedz Link Zgłoś
elajn Re: Sianożęty 22.05.04, 10:44 Byliśmy 2 razy w tej miejscowości , jest bardzo spokojna ,plaża extra bardzo czysta POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
aanniittaa Re: Sianożęty 29.05.04, 16:52 My też się tam wybieramy w sumie z 4 dzieci! Będziemy od 17 do 24 lipca. Spotkamy się? Anita Odpowiedz Link Zgłoś