Dodaj do ulubionych

Kudowa Zdrój

02.09.11, 21:25
Witam serdecznie! szukam sprawdzonego noclegu w Kudowie dla 2os dorosłe+dziecko najlepiej apartament z możliwością przygotowania posiłków.Do zorientowanych w temacie:czy Kudowa to dobra baza wypadowa aby zobaczyć Szczeliniec i Błędne Skały? Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • jagasz Re: Kudowa Zdrój 02.09.11, 23:02
      napisalam na priva
      • jagasz Re: Kudowa Zdrój 02.09.11, 23:04
        podaj adres
        • lillylive Re: Kudowa Zdrój 03.09.11, 07:23
          purpurowe74@wp.pl
          • dunia34 Re: Kudowa Zdrój 03.09.11, 15:34
            mogłybyście mnie też wysłać na dunia34@gazeta.pl, bo w przyszłym roku chcielibyśmy pojechać do Kudowy.
    • aniask_mama Re: Kudowa Zdrój 03.09.11, 19:48
      Ja co prawda nie byłam w Kudowie, ale w Polanicy Zdroju. Stąd jeździliśmy autem (ale są pks-y i wycieczki) do Dusznik, Kudowy, Błedych Skał, Skalnego Miasta (w Czechach, ale POLECAM, niesamowite), do zoo-safarii w Dvur Kralove.
      Polecam!
    • estragonka Re: Kudowa Zdrój 05.09.11, 09:59
      noclegow nie polece bo my bylismy w villi gdzie wszystko bylo pod nos, nie bylo dostepnej kuchni, tylko posilki itd.

ale jako baza wypadowa jest super. na bledne skaly to nawet mozna calodniowa wycieczke zrobic i pojsc na nogach z kudowy smile chyba docelowo jest 2,5h czy 3,5h szlakiem z kudowy na bledne. szczeliniec ciut dalej. granica rzut beretem - najblizej do zobaczenia zamek w nachodzie. skalne miasto ciut dalej ale zdecydowanie warto.

ogolnie atrakcji mnostwo, my polowy planowanych nei zdazylismy zaliczyc.
      • lillylive Re: Kudowa Zdrój 05.09.11, 15:30
        Dzięki.My jedziemy od piątku popołudnia do niedzielisadale dobre i to..
        • estragonka Re: Kudowa Zdrój 06.09.11, 07:45
          lillylive napisała:

> Dzięki.My jedziemy od piątku popołudnia do niedzielisadale dobre i to..

pewnie ze dobre smile pamietajcie, ze w kudowie jest tez mnostwo atrakcji w samej meijscowosci do obejrzenia smile
      • lillylive Re: Kudowa Zdrój 06.09.11, 08:51
        Planuję na sobotę Szczeliniec i błedne skały a w niedzielę i tu nie wiem czy Teplice czy Adrspach zeby zobaczyć skalne miasto z jeziorkiemsmilepodpowiesz?będę wdzieczna!
        • estragonka Re: Kudowa Zdrój 06.09.11, 09:21
          lillylive napisała:

> Planuję na sobotę Szczeliniec i błedne skały a w niedzielę i tu nie wiem czy Te
          > plice czy Adrspach zeby zobaczyć skalne miasto z jeziorkiemsmilepodpowiesz?będę wd
          > zieczna!

a dzieci w jakim wieku? jak chcecie zrobic w jeden dzien szczelineic i bledne to proponuje wyruszyc rano smile chyba ze na bledne chcecie wjechac autem do samego wejscia do labiryntu, to wtedy ok, bo sam labirynt wielki i jakos specjalnie trudny do przejscia nie jest.

my widzielismy Adrspach i zdecydowanie warto smile to juz wieksza wycieczka i mozna sie zmeczyc - oprocz glownego szlaku jest tez kilka bocznych (my weszlismy na zolty w pewnym momencie i doszlismy do jeziorka w srodku sklanych blokow takimi stromymi przejsciami, dalej niestety najmlodsze jęczace 6-letnie dziecko nie chcialo isc wiec zawrocilismy).

aha, na szczeliniec nie wchodzi sie schodami cala droge, tylko jest wytyczony szlak zastepczy, bo glowny jest w remoncie - chyab ze juz skonczyli. 3 tygodnie temu jeszcze byl zastepczy smile
    • lillylive Re: Kudowa Zdrój 06.09.11, 20:33
      Dzieki! dziecko w wieku 7lat.Muszę to sobie sensownie rozplanowac w piątek popołudniu będziemy w Kudowie to pewnie tylko park zdrojowy zaliczymy.W sobotę najrozsadniej byłoby z rana pojechać do Skalnego miasta a w niedzielę do szczelinca i popołudniu wracać do domu.
      • malowanka06 Re: Kudowa Zdrój 06.09.11, 22:13
        Ja bylam z 2,5 latka w Adrspach, bez problemu przeszla- na schodach bral ja maz na rece. Polecam wynajecie lodki i przejazdzke po jeziorku, tym co jest na poczatku. Za to odradzam lodke "wewnatrz" skal- plynie sie dookola wyspeki, Czech opowiada o Tytanicu i stara sie byc dowcipny i zaraz juz koniec- zdecydowanie nie warto.
        W tym 1 przypadku dla dziecka masz kamizelke i wy wioslujecie. Wycieczka na ok. 4-5h, z Kudowy ok 40 min jazdy.
        Wieczorem polecam fontanne w Dusznikach, muzeum papieru
        a w Polanicy- tor saneczkowy.
        • lillylive Re: Kudowa Zdrój 09.09.11, 07:48
          Dziekuję serdecznie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka