Czy mozęcie napisać w jakich hotelach byliście z dziećmi 2-9 lat w Egipcie, jakie polecacie. Co przemawia za nimi, a które odradzacie?
Ja byłam w komplesie AliBaba-Alladyn-Jasmin, super plaża w Jasmin. Nawet fajnie, poza tym że to było dość dawno i wtedy nie zależało mi na zjeżdżalni. Tam nie ma.
Drugi hotel: Sunrsie Select Garden (można było korzystać z Sunrise Mamlouk). Hotel Super. 2 zjeżdżalnie, większa i mała. Nawet fajna plaża, dało się boso, choć woda mętna. Fajny pokój i jedzenie. Nie bardzo miałabym się do czego doczepić.
Szukam czegoś nowego (teraz mam 2 dzieci). I wertowanie tego już od paru miesięcy mnie dołuje, więc pomyślałam, że może tutaj ktoś mi podpowie.
Zależy mi na hotelu prz plaży, bo 2latek raczej tam spędza czas, nie zależy mi na rafie. Ma być czysto, dobre w miarę jedzenie (wiem jakie tam mniej więcej jest), no i jakaś zjeżdżalnia dla starszego dziecka.
Myślałam o:
- Ibertoal Aqumarine (ale tam woda bardzo odpływa i praktycznie nie ma wody w morzu),
- Sunrise Royal Makadi (bardzo rozległy, woda w morzu jakoś nie wiem.... bo nikt mi nie chce napisać, czy też aż tak nie odpływa, 2 skromne bardzo zjeżdżalnie i w badzo dalekiej części, przerażają mnie trochę te odległości...;
- Soly Mar Abu Dabbab - Marsa, ładna plaża pdobno, tylko to bardzo mały hotelik, zero zjeżdżalń, taki skromniejszy, nie wiem czy starsze nie będzie się nudzić
- Calimera Akassia swiss Marsa, są zjeżdżalnie, plaża, ale jest tak mało opinii, że nie wiadomo co w nim jest tak na prawdę. Ma go tylko TUI, więc drogo

- są jeszcze Albatros Palace i Dana Beach, ale one cenowo są droższe

chcemy wydać tak do 11 tyś. na 10 dni jakby się dało....
Z góry dziekuję za odp.