Dodaj do ulubionych

Wyspy Kanaryjskie wiosną..?

30.09.12, 11:41
Witam,
Chcielibyśmy z córką (4 lata) wybrać się na wyspy, proszę o sprawdzone hotele, biuro podróży..
Wstępnie oglądałam oferty z TUI, chcemy lecieć na wiosnę.. może maj/czerwiec.
Kiedy najlepiej rezerwować? w ubiegłym roku były oferty dziecko za 0 zł..?
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 03.10.12, 23:32
      za bardzo to sie nie wakapiecie.. woda w oseanie dosc chlodna... jakies 20 stopni chyba.
      w basenach hotelowych tez taka sobie. nietore maja baseny z podgrzewana woda...np barcello clb w caleta de fuste. pewnie inne tez.
      w ciagu dnia jest cieplo..wieczorem..czasem polar sie przydaje.

bira podrozy ci nie podam bo ja zawszeindywidualnie oganizuje wyjazd.
      • katrinka82 Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 04.10.12, 17:54
        To kiedy najlepiej jechać..urlop na przyszły rok planujemy w listopadzie, czyli już niedługo.
        Wolę zdecydowanie jak jest ciepło smile
        • camel_3d Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 04.10.12, 21:44
          Ja lubie pazdziernik.
          Jest cieplo, ale juz nie ma takich upalow jak latem. No i woda w oceanie jest ciepla smile))
        • jusytka Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 05.10.12, 09:14
          Ja byłam w lipcu (tego roku) na Teneryfie i pogoda była idealna, w dzień ciepło, ale nie upalnie, w nocy ok. 20 stopni i słońce! Dodam, że mieszkałam na południu wyspy, jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że na północy niedużej przecież wyspy jest zupełnie inny klimat i było mi tam chłodno nawet latem, w dodatku pochmurno... Kąpiel w oceanie - rewelacja! Woda cieplejsza od Bałtyku, ale chłodniejsza od M. Śródziemnego, ale największą atrakcją były niesamowite fale. W hotelowych basenach woda bardzo ciepła.
          • jusytka Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 05.10.12, 09:18
            A co do dzieci za 0 zł, ja nie płaciłam nawet za 11 i 13 latka w opcji all incl. Sama organizuje wyjazdy, bo tak jest taniej. Jednak za przelot zapłacić trzeba!
        • jszafranski Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 09.10.12, 15:23
          jesli moge doradzic to jesli nie
          na wiosne (w porownaniu z polskim Baltykiem nawet w lutym woda w oceanie jest ok, a napewno w zatoczkach (np. w Puerto de Mogan czy Taurito na GC ).
          Super pomyslem jest leciec zima (luty). Bylem tak kilka razy i naprawde mysl o tym ze w PL jest mroz a ty opalasz sie i kapiesz w oceanie - bezcenna.
          Ja kupowalem zawsze lasty i jakos tak udawalo sie zima ze zawsze bylo to ponizej 2 tys. z HB w hotelu przynajmniej 3* za tydzien (za osobe). Niestety co do cen "dzieciecych" to nie podpowiem.
    • jaque Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 05.10.12, 13:32
      Byliśmy w czerwcu na Lanzarote i Fuerte, w zimie (grudzień, styczeń) na Gran Canarii i Teneryfie.
      Zawsze wracaliśmy opaleni (poza jednym ulewnym grudniem na GC), zawsze kąpaliśmy się w oceanie (dzieci za pierwszym razem miały 8 mies. i dwa lata). Z basenami gorzej - lepiej wybierać hotele z podgrzewanymi, nawet w czerwcu (na Lanzarote w czerwcu w zwykłym woda była bardzo zimna, na Fuerte już ok, ale to był koniec czerwca).
      Byliśmy z Tui i Neckermannem, generalnie ok, choć zmiany hoteli się zdarzają.
      Nie mamy dużych wymagań, więc wybieramy zwykle hotele 3*, czasem 4*. Bardzo zadowoleni wracamy zawsze z Lago Taurito na GC, świetnie było w Isabel na Teneryfie (nie polecam za to Jacarandy), w Sotavento na Fuerte i w H10 Lanzarote Gardens (tylko ten basen, brrr...).
      • katrinka82 Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 05.10.12, 17:08
        Dziękuję bardzo, czyli wybieramy lipiecsmile
        Tylko jeszcze biuro i hotel.. albo samolot i hotel ..tylko jak to załatwić.
        Jestem zupełnie zielona, pierwszy raz jedziemy z dzieckiem za granicę. My lataliśmy zawsze z biura.
        • jaque Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 05.10.12, 19:08
          Z Polski nie dolecisz na wyspy bezpośrednio - chyba, że kupisz w biurze sam czarter, ale to już się raczej nie opłaci.
          Jeśli myślisz o lipcu, to posprawdzaj sobie firsty, będą pewnie w listopadzie (TUI i chyba Neckermann też). Bo w sezonie z lastami może być krucho. Przeglądaj oferty na stronach biur, jak znajdziesz hotele, które ci cenowo/jakościowo pasują, to posprawdzaj opinie. Porównaj też ceny między biurami, bo hotele często się powtarzają, a różnica w cenie potrafi być znaczna.
          Aha, z czterolatkiem masz duże szansę na dobrą cenę w firstach - szczególnie jeśli polecisz na przełomie czerwca/lipca, a nie w samym lipcu.

• jusytka Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 06.10.12, 14:02
            My lecieliśmy z Berlina, jeśli mieszkasz blisko, sprawdź sobie linie Easy Jet, latają bezpośrednio na Teneryfę i już można kupować bilety na czerwiec w dobrej cenie, a lada moment pojawi się lipiec. Potem te ceny będą rosły... Hoteli szukamy na niemieckich portalach oraz na Booking.pl
            • camel_3d Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 07.10.12, 00:06
              to jeszcze trivago sobie popatrz, czasem maja fajne oferty.
        • camel_3d lipiec odradzam 07.10.12, 00:05
          bo na ferte tak wieje, ze na plazy to sobie nie posiedzisz...
          nie bez powodu to jest ulubiony spot na kite surfing smile)

• jusytka Re: lipiec odradzam 07.10.12, 08:36
            Nie przesadzaj, ja podczas 10 dniowego pobytu trafiłam w lipcu tylko na jeden wietrzny dzień. Myślę, że jak się ma pecha to można trafić na nieciekawą pogodę w każdym miesiącu, ale lipiec wydaje się być najmniej ryzykowny, bo przynajmniej na południu można się wygrzać wink Sam wiatr ma swój urok, bo na mnie zrobiły wrażenie ogromne fale. Widok dzikich plaż w czasie sztormu jest niesamowity! Poza tym w lipcu ten wiatr jest ciepły.
            • katrinka82 Re: lipiec odradzam 07.10.12, 12:12
              Szczerze mówiąc to myślałam o Teneryfie albo Gran Canarii, lot musi być z Katowic, mąż tu jest zdecydowany i nie ma szans na dojazdy..
              Więc pozostaje nam biuro podróży..no chyba ze przesiadka jakaś ale to nie bardzo opłacalne..sprawdzałam wczoraj.
              Czekam w takim razie na listopad i oferty dziecko za 0 zł, już mi się troszkę rozjaśniło na co zwracać uwagę. Nastawieni jesteśmy konkretnie na wyspy, także albo tydzień albo 2, zależy jakie ceny będąwink
              • camel_3d Reto moze lepiej.. 07.10.12, 18:25
                Majorka?

W lipcu zdecydowanie fajniejsza..

Kanary to raczej zima i jesien...

• jszafranski Re: Reto moze lepiej.. 09.10.12, 15:25
                  a najfajniesza Majorka to we wrzesniu smile
              • piela12 Re: lipiec odradzam 14.10.12, 17:46
                Byliśmy w tym roku z TUI na Gran Canarii w Paradise Lago Taurito na przełomie czerwca i lipca, cena za dziecko do skończonych 7 lat była 0 zł, tylko opłaty lotniskowe, wylot z Katowic, kosztowało nas to za 2+1 na tyg. all ok. 8,4 tys. zł, oczywiście był tam polski klub dla dzieci z dwoma animatorkami z TUI.
                • piela12 Re: lipiec odradzam 14.10.12, 18:34
                  Byliśmy 2 tygodnie
                • katrinka82 Re: lipiec odradzam 15.10.12, 21:42
                  piela12 ale polecasz ten hotel? z tego, co czytam jest taki jak chcemysmile córka niedługo kończy 4 latka.
                  a kiedy kupowaliście ofertę? w którym biurze? cena również ok.
                  • piela12 Re: lipiec odradzam 16.10.12, 19:39
                    Ofertę kupiliśmy na początku listopada ubiegłego roku, zaraz jak pojawił się katalog TUI Family. Byliśmy dokładnie 19.06-3.07, a dodatkowym atutem, był wylot z Katowic o 5.00 (co prawda przez Poznań), a powrót już bezpośrednio do Katowic dopiero o 22.15 (czyli w Katowicach o 4.00 4.07). Moja opinia jest na holidaycheck (pod tym samym nickiem), ale bardzo dokładna jest opinia Bogusława, który spędził tam w tym terminie, aż 3 tyg. Dziecko jeżeli skończy 4 latka można samodzielnie zostawiać w Mini Clubie, który jest w osobnym budynku , tylko dla klientów TUI Polska. Polecam wycieczkę do Loro Parku na Teneryfę, która była organizowana z polskim przewodnikiem tylko przez TUI. Byliśmy ze znajomymi również z córeczką i również byli bardzo zadowoleni.
                    • katrinka82 Re: lipiec odradzam 18.10.12, 08:33
                      piela12 bardzo dziękuję, poczytałam i czekam na oferty z dzieckiem za 0 zł. Jeszcze mam jedno pytanie czy ofertę zamawialiście bezpośrednio w biurze/oddziale TUI czy przez internet? Wycieczkę do Loro Parku na pewno wykupimy, znajomi też nam polecali.
                      • piela12 Re: lipiec odradzam 18.10.12, 21:34
                        Pierwszą swoją wycieczkę z TUI kupowałam przez on line i wtedy łączyło z biurem w Poznaniu (jestem ze śląska) i tak już zostało. Teraz on line to Warszawa, ale zostaliśmy przy Poznaniu, w miedzy czasie zmieniła się moja konsultantka i teraz ofertę przesyła mi Pani Anna Marciszak z Tui w Poznaniu (bardzo sympatyczna doradczyni), rezerwuje nam najkorzystniejsze oferty , a podpisane umowy skanujemy i przesyłamy mailem. Jeśli jeszcze jakieś info to można na pocztę.
    • wieca Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 14.10.12, 14:57
      Z racji nawiązanych kontaktów ( sam tam byłem z rodziną ) posiadam możliwość wysyłania zainteresowanych osób na tygodniowy pobyt na Teneryfie w ośrodku Regency Resorts (tzw. program Ambasador).
      Pobyt i opieka rezydenta jest gratis, Przelot i wyżywienie we własnym zakresie. Warunkiem skorzystania z tej oferty jest poświęcenie w jednym dniu kilku godzin na prezentację systemu RCI i oferty apartamentów ( bez obaw - nie zmuszają do wykupienia apartamentów). jeżeli jest ktoś zainteresowany to służę informacjami wieca@op.pl skype: pasjabiuro
      • camel_3d Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 18.10.12, 19:33
        Fajny urlop..kilka godzin jakies prezentacje trezba robic...zaplacic sobie, ze przelot i wyrzywienie...no..oferta zajebista....
        • katrinka82 Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 27.11.12, 18:20
          Oferty już są ale ceny... masakra jakaś. Na tydzień wychodzi ponad 7 tys za 2 osoby i dziecko. Chcę coś ok 6.. Znalazłam Fuertę ale boję się, że będzie wiało..
          może coś poradzicie??
          • jszafranski Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 29.11.12, 11:59
            Katinka, do Egiptu tez polecialabys w lipcu?
            Kanary najlepsze sa wiosna i jesienia, zima tez sa bardzo fajne, w lecie mozesz sie spiec na skwarek i tego nie zauwazyc.
            Wejdz na forum Wyspy Kanaryjskie to znajdziesz tam wszystkie potrzebne Ci informacje, i podtrzymuje moje wczesniejsze stwierdzenie ze GC (Taurito, Puerto de Mogan, ale i Maspalomas to bylby dobry wybor).
            • katrinka82 Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 29.11.12, 12:55
              Nie, w Egipcie byliśmy we wrześniusmile tylko sami, bez dziecka jeszcze.
              Czyli maj/czerwiec to dobry pomysł?? GC najbardziej mnie przekonujesmile
              Tylko który hotel? szukam coś ok 3-4* cenowo ok 6 tys za 2 os. dorosłe plus dziecko 4 l. (noo max 6,5wink)
              Może być all albo 2 posiłki. Plaża bez kamieni..
              • jszafranski Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 30.11.12, 13:59
                To jest bardzo dobry okres na odwiedzenie wysp. Bez strachu ze "zabraknie", zacznij szukac tego pod koniec kwietnia albo na poczatku maja(jesli chcesz leciec w maju), po dlugim weekendzie majowym powinny byc dobre ceny lastow. Ja za tydzien w tym okresie placilem ok 1700 PLN za 3* HP tydzien. Hotel Ifa Continental.

katrinka82 napisała:

> Nie, w Egipcie byliśmy we wrześniusmile tylko sami, bez dziecka jeszcze.
                > Czyli maj/czerwiec to dobry pomysł?? GC najbardziej mnie przekonujesmile
                > Tylko który hotel? szukam coś ok 3-4* cenowo ok 6 tys za 2 os. dorosłe plus dzi
                > ecko 4 l. (noo max 6,5wink)
                > Może być all albo 2 posiłki. Plaża bez kamieni..
                • katrinka82 Re: Wyspy Kanaryjskie wiosną..? 01.12.12, 12:37
                  Dzięki bardzo, tak zrobięsmile
                  a hotel świetny, czekam cierpliwie na rezerwację. Teraz szukając ofert nie ma za bardzo promocji, czy to Grecja czy Hiszpania..
                  Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka