Dodaj do ulubionych

kolobrzeg luty

31.12.12, 08:17
witam, z dwojka dzieci lat 5 chialabym sie wybrac do Kolobrzegu na 3 dni. prosze o porade- jedziemy na krotko, stad hotel dobry z basenem. no i co mozna robic zima nad mozem- moze lodowisko? patrzylam na aquarius, ale za 3 dni ponad 2 tys. to lekka przesada. chyba, ze ktos byl i potwierdza, ze warto? i czym sie rozni marine hotel od ultra marine? oraz moze ktos korzystal z hotelu sand? albo hotel diva
www.hoteldivaspa.pl/public/hotel/oferty_specjalne/ferie_zimowe_3_dni/ferie_zimowe_3_dni.pdf .
prosze o podpowiedz.
Obserwuj wątek
    • nowa_poczta Re: kolobrzeg luty 01.01.13, 21:09
      Sand Hotel – dobra lokalizacja, przestronne pokoje, obsługa sympatyczna i uprzejma, przyzwoita kuchnia, SPA. Sala zabaw dla dzieci duża, ale słabo wyposażona. W czasie naszego pobytu (maj 2012) organizowane były animacje dla dzieci, lecz ze względu na wiek dziecka (1,5) nie korzystaliśmy. Basen zaliczyłabym wielkością do małych. Wiem, że w Kołobrzegu jest całkiem przyzwoity aquapark, ale nie mieliśmy okazji sami sprawdzić.
      Moje subiektywne odczucia - hotel na bardzo dobrym poziomie, przy czym w czasie naszego pobytu (1 tydzień) czułam się jak na turnusie sanatoryjnym dla niemieckich emerytów smile
      Hotel Marine znajduje się ok 2,5 km od Hotelu Sand. Kiedy tam doszliśmy miałam wrażenie, że to koniec świata ; ) Takie lekkie pustkowie i o ile w okresie wakacyjnym to ma urok – zapewne ciszej i spokojniej to w okresie zimowym raczej nie.
    • lula_to_ja Re: kolobrzeg luty 02.01.13, 10:47

Ja jeżdże do Aquariusa, jedzenie troche marne ale reszta Ok, fajna sala zabaw dla dzieci,tuż przy oszklonej kawiarni więc dzieci się bawią a rodzice kawka,ciadteczko,relax, basen też super woda najcieplejsza ze wszystkich polskich hoteli, bardzo dobry kompleks saun. Duże pokoje.W Kołobrzegu to raczej tylko spacerować,a reszte czasu spędzamy zimą w hotelu,jest co robić. Duży hotel też z basenem,salą zabaw,kinem,kawiarnie itp. to Arka,ale to już najdalej położony chotel w Kołobrzegu, byłam też w Marinie BEZNADZIEJA!!!!!!, w Sand też byłam i nuda! nic dla dzieci mały basenik. W aquariusie byłam chyba z 10 razy i jak jedziemy to zawsze tam. Hotel Bałtyk jest super położony,teraz jest po remoncie więc następnym razem pojedziemy dla odmiany właśnie tam bo jeszcze nie byliśmy,zawsze zapominamy i jedziemy do Aquariusa.
    • karola810 Re: kolobrzeg luty 02.01.13, 14:31
      Byłam w Aquarius w sezonie jest ok ale faktycznie kosztował nas mająteksmile
      Podpowiem, że często bywa na groupon.pl w dobrej cenie więc warto zaglądać.
      Obecnie jest niezła oferta hotelu Marine:
      travel.groupon.pl/d-14884637-Wybrzeze-Kolobrzeg
      i hotelu Doris
      travel.groupon.pl/d-14913770-Pomorze-Kolobrzeg
      Jest dużo taniej, koleżanaka była przez groupon i wróciła zachwycona.
      Sprawdziłam Aquariusa poprzez booking.com w weekendy w lutym koszt apartamentu dla 4osób na 2 noce 475zł.
      www.booking.com/hotel/pl/apartamenty-aquarius-kolobrzeg.pl.html?sid=15910bba8d75cf110d1a0286fbbec902;dcid=1;group_adults=2;group_children=2;age=5;age=5;checkin=2013-02-08;checkout=2013-02-10;srfid=1573b791246877c4ee057388de4d1c80d7fe1fa9X1
      Pozdrawiam, Karolina
      • gabi171 Re: kolobrzeg luty 02.01.13, 15:54
        Dziewczyny jestescie swietne.
        3 dni to nie zdarzymy sie znudzic- stad ten aquarius wydawal mi sie za drogi, ale zobacze przez te strone- te 475 nie jest tak odstraszajace...
        • gabi171 Re: kolobrzeg luty 02.01.13, 19:13
          witam, jednak te apartamenty odpadaja, nie chce w urlop patrzec na kuchenke wink morze ten hotel arka- dzwonilam- 690 zl za pokoj z 3 posilkami. ale tylko gleboki basen...
          • lula_to_ja Re: kolobrzeg luty 03.01.13, 09:20
            Arka ma sale zabaw dla dzieci w której jest sporo zabawek i panie animatorki,pod hotelem spory plac zabaw i 10 m do morza, ale to prawda basen nie ciekawy taki sanatoryjny. A ten Bałtyk sprawdzałaś?? Jest przy promenadzie(centrum) przy samej plaży,jest basen i chyba jakieś zjeżdżalnie,przynajmniej na zdjęciu są smile
            • nowa_poczta Re: kolobrzeg luty 03.01.13, 22:51
              Bałtyk ma lokalizaję super ... chętnie poczytam o opiniach smile
              • gabi171 Re: kolobrzeg luty 06.01.13, 08:24
                Baltyk ma ladne polozenie, ale to bardziej sanatorium. nie wiem, nie spotkalam sie z opiniami zadnymi ze strony rodziny z dziecmi.
    • gabi171 Re: kolobrzeg luty 30.01.13, 06:23
      witam, wybralam aquariusa - z oferty groupon. troche taniej a jednak opinie dobre. i mam nadzieje na fajna zabawe w aquaparku. i troche zwiedzania- bo w koncu jest co zobaczyc w Kolobrzegu. napisze, czy warto. pozdrawiam i dziekuje
    • lula_to_ja Re: kolobrzeg luty 04.02.13, 15:42
      A kiedy wyjazd? bo bym dodała jeszcze dwa zdania ale nie wiem czy nie zapóżno.
      • gabi171 Re: kolobrzeg luty 05.02.13, 16:12
        tak, tak, dodaj prosze wink bo wiesz, nie chcialam przynudzac, ale chetnie sie dowiem co i jak. wiesz- z czego skorzystac, jak sie ustawic- zeby dzieci sie pobawily i my troche odpoczeli. czy brac szlafroki na basen dla dzieci, czy wieczorem cos mozna porobic? no i co w samym Kolobrzegu- molo, latarnia moze lodowisko? choc licze na cien wiosny.... jedziemy pod koniec miesiaca.
    • boss285 Re: kolobrzeg luty 05.02.13, 20:33
      forum.gazeta.pl/forum/w,595,136277809,136277809,Okolice_Kolobrzego_atrakcje_na_deszczowe_dni_.html
      • lula_to_ja Re: kolobrzeg luty 06.02.13, 10:17
        Szlafroki dla dzieci są, i kapciuszki też. Wieczorem w hotelu to jedynie basen, sauna,kawiarnia a dzieci w bawialni. Juz pisałam że obiadokolacja w aquariusie jest raczej marna ale w reustauracji z karty mają dobre jedzenie ale porcyjki małe, ja polecam obiad w hotelu na przeciwko hotel Leda, obiad zawsze jemy tam pyyyyyyycha, kaczka, ryby zupy, co byśmy nie zamówili to było przepyszne, jeśli chodzi o jedznie "na mieście" to polecam restauracj Pergole na głównym deptaku przy morzu, my jeszcze użądzamy sobie spacrek do kawiarni w hotelu Arka kawałek za Aquariusem, tam na ostatnim piętrze jest oszklona kawiarnia która powoli obraca się w koło i siedząc przy stolku "jeżdżąc" oglądamy całą panorame,zaliczamy tam też plac zabaw.
        • gabi171 Re: kolobrzeg luty 07.02.13, 06:45
          dziekuje za odpowiedz i porady. na pewno skorzystam- szczegolnie ta kawiarnia brzmi zachecajaco smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka