Dodaj do ulubionych

Wypasione ferie zimowe

08.01.13, 20:56
Czy możecie polecić miejsce na wyjazd zimowy z 4 latkiem?
Nie jeździmy na nartach, w grę wchodzą jedynie sanki i spacery. Chciałabym mieć luksusowe warunki, basen, dobre jedzenie, blisko do restauracji najlepiej dobrej, jakieś ładne widoki
Cena nie gra roli. Najważniejszy z warunków jest taki, zeby było blisko ze Szczecina. Mogę na podróż przeznaczyć 7-8 godzin jazdy samochodem.
Czy wogóle w Polsce są takie miejsca, gdzie jest mało ludzi, czysto, pachnąco, basen i spa i na dodatek ładne widoki i blisko do restauracji?
Aaa i nie o to mi chodzi, zeby zamknąć się w hotelu i mieć dookoła las.
Obserwuj wątek
    • ewik74 Re: Wypasione ferie zimowe 09.01.13, 11:42
      Niedwno temu sama zakładałam podobny wątek. Dostałam różne odpowiedzi, posprawdzałam, poszukałam dodatkowo w necie i padło na hotel ARTUS w Karpaczu, Villa Verde gdzieś w Sudetach chyba albo któregoś Gołębia. Artus zajęty, Villa ma tylko pokoje z oknami dachowymi (co na tydzień podytu uważam za katastrofę) więc został Gołąb. Jak dla mnie bardzo wypasiony, ponoć nieźle jeść dają, baseny do wyboru do koloru dla nas, jakieś groty solne, sauny, ponoć też jest spa (ale ja nie bede korzystać).
      Chciałam podobne atrakcje hotelowe ale za niższą kasę, ale powiem Ci że kurcze nie ma na południu takiego, a jak jest coś co by nam odpowiadało to albo opinie ma kiepskie albo miejsca już nie ma.
      A że Karpaczam nie znamy ni w ząb zamierzamy sporo pochodzić i pozwiedzać. Wierz e że nie będzie czasu na nudę oby tylko zdrówko dopisało.
      • ewik74 Re: Wypasione ferie zimowe 09.01.13, 11:44
        Jeszcze tak sobie dodam, że nad morzem macie mnóstwo fajnych hoteli-spa, to samo mają Mazuty, Warmia....tak że masz w czym wybierać. Co mi się coś spodobało to okazywało się że jest nad morzem albo nad jeziorami....wrrrr. My niestety bardziej ograniczeni terytorialnie bo w grę wchodziło tylko poŁudnie PL.
      • anyzratak12 Re: Wypasione ferie zimowe 21.01.13, 11:07
        Osobiście polecam Pensjonat Karkonoski w Karpaczu. Lokalizacja blisko Gołębiowski, ok 300 m a warunki takie same za dużo niższe pieniądze. Blisko stoków, dla dzieci możliwość zjazdów na sankach. W pensjonacie znajduje się pokój zabaw dla dzieci, a rodzice mogą korzystać ze SPA.
        www.karkonoski.com/
    • my_valenciana Re: Wypasione ferie zimowe 09.01.13, 14:16
      Dzięki za podpowiedzi. Nad morze możemy jechać w każdej chwili i nie o to mi chodzi. To godzinka jazdy, fajnie jest ale jak pogoda nie dopisze to trzeba siedzieć w hotelu bo głowy urywa. Po ostatnim pobycie jesienno/zimowym w Kołobrzegu,kiedy wszyscy się pochorowaliśmy stwierdziłam, że nigdy więcej. We wrześniu, w Niechożu było bosko - piękna pogoda, ale na zimę jak dla mnie odpada. Chciałabym dziecku zmienić klimat, pozjeżdżać na sankach, zapewnić mu jakieś inne atrakcje jak np basen. Popatrzę na Twoje podpowiedzi. Dzięki.
    • marza71 Re: Wypasione ferie zimowe 10.01.13, 10:00
      ze Szczecina macie wyloty do Egiptu, wybrać sobie fajny hotel z atrakcjami dla dzieci i śmigać smile
    • my_valenciana Re: Wypasione ferie zimowe 10.01.13, 18:38
      Bardzo fajne propozycje, dziękuję.
      Oprócz Sandra Spa. Byłam w Niechorzu. Nie jest to zbyt wysoki standard a poza tym jedzenie mają fatalne. Szczególnie w restauracji. Byłam oniemiała obsługą, naburmuszoną, zupełnie niezorientowaną w swoim menu i zupełnie zamkniętą na propozycje klienta (np nie można było zamówić naleśników bez owoców i dodatków - wyłącznie z owocami i bitą śmietaną czy co tam za zajzajer dają) oraz jakością tego co musieliśmy tam jeść.
    • aga_i_oli Re: Wypasione ferie zimowe 10.01.13, 23:06
      Fajny jest hotel Krynica w Krynicy Gorskiej, co prawda nie ma tam takich udogodnien jak w HG, ale jest naprawde ok. Szczegulnie biorac pod uwage sama Krynice smile
    • marza71 Re: Wypasione ferie zimowe 11.01.13, 07:21
      Król Plaza Spa w Jarosławcu, hotel nie duży, raczej kameralny, jest też SPA, basen, jaskinia solna, sauny, smaczne jedzenie
      • juleg Re: Wypasione ferie zimowe 12.01.13, 16:01

• nchyb Re: Wypasione ferie zimowe 13.01.13, 11:20
          w zeszłym roku nie mieli zapyziałych, więc ta konkurencja głupio działa... wink
          • juleg nchyb 24.01.13, 12:38

• nchyb Juleg 26.01.13, 10:52
              Twoje stwierdzenie subiektywne, nie obiektywne smile

W Karpaczu na basenie jestem często, w Wiśle byłam w listopadzie ub. roku, czyli dwa miesiace temu i zasyfiałe nie były...
              Pozdrawiam
            • juleg Re: nchyb 29.01.13, 09:53
              Być może wymagam więcejwink niedopuszczalne jest dla mnie obślizgłe dno basenu, brudne fugi, grzyb tu i tam, zanieczyszczone dno basenu sportowego, pływające gluty, włosy i inne syfki brrrrrr, przypomniałam sobie ten widok jak zanurkowałam w tym ostatnimuncertain
              Nasi przyjaciele, którzy nas wówczas odwiedzili, byli zaszokowani, że hotel na takim poziomie, ma tak zapuszczony i brudny basen. Grota solna i sauny ok.
              Teraz tak myślę, że to kwestia basenowych doświadczeńwink jesteśmy pływakami "rodzinnie", często chodzimy na różne pływalnie i mamy porównanie.
              • juleg Re: nchyb 29.01.13, 09:58

• nchyb Re: nchyb 29.01.13, 19:11
                no cóż, może miałaś pecha trafić na basen zaraz po grupce brudasów, mnie na szczęście widok taihc obrzydlistw nie był dany, było czysto grzyba nie było, glutów też...
    • julita_nowakowska Re: Wypasione ferie zimowe 13.01.13, 17:02
      SPA nad morzem Dukat Medical - polecam, mnóstwo atrakcji dla maluchów, dla dorosłych strefa SPA i baza odnowy

szczegóły na stronie
      Dukat Medical SPA

na forum gazetowym jest również ogromny wątek z opisem osób, które były już w Dukacie. Wątek ma już kilka lat więc nie sądzę, aby był pisany przez podstawione osoby. To kopalnia informacji.
      • szafa_zebry my_valenciana 13.01.13, 19:16
        Słuchaj, z tego samego miasta jesteśmy. My jedziemy do cottonina.pl 26 stycznia na tydzień. W 3 rodziny. Jest basen i bawialnia i jedzenie też na miejscu! My się nastawiamy trochę na narty smile
        Będziemy z 5 dzieci razem. 1x 6 lat, 2 x 5 lat i 2 x 3 lata smile Może też pojedziesz?
    • gosiaw29 Re: Wypasione ferie zimowe 15.01.13, 19:51
      Trochę nie na temat, ale może skorzystasz kiedyś, dobre warunki są w villa del conde na gran canarii. Ale sanek nie maja.
    • jadis76 Re: Wypasione ferie zimowe 29.01.13, 19:34
      szukałam podobnie
      chciałam jechać do Karpacza
      w Artusie nie było już miejsc
      i wylądowałam w Hotelu Greno (jestem tu teraz smile
      zdecydowałam sie zachęcona opiniami na holidaycheck i innych tego typu serwisach
      ma 100% rekomendacji
      wnętrze przepiękne, hotel nowy (ok 2 lata), piękne, duże pokoje, ręczniki, szlafroki, kosmetyki etc. Wszystko naprawdę ładnie i komfortowo urządzone. Widok z okna super. Blisko stok na którym córka uczy się jeździć na nartach, a młodsza korzysta z górki saneczkowej (za symboliczne 10 zł przez godzinę można zjeżdżać na ich sprzęcie czyli pontony, skuterki, sanki etc) + specjalny tor do zjeżdzania na pontonach ale to już z rodzicem
      W hotelu jedzenie przepyszne, wyszukane, widać, że kucharz zna się na rzeczy, a nie tylko na odgrzewaniu zamrożonych frytek (mamy śniadania i obiadokolacje)
      jest basen, spa i pokój zabaw dla dzieci (mały)
      obsługa przemiła, widać, ze dbają o gości
      płacimy ok 500 zł za dobę
      Villa Verde ma negatywne opinie, sporo negatywnych ma HG, dlatego wybrałam ten hotel
      dodam, że jest zdecydowanie bliżej centrum niż HG, ale tego dowiedziałam sie dopiero na miejscu, bo jestem tutaj pierwszy raz
      • sylwina76 Re: Wypasione ferie zimowe 07.02.13, 23:44
        Hotel Belweder Ustroń
        Hotel Irena Eris Krynica
        To moje dwa typy, wolę ten drugi, ze względu na Jaworzynę i lepsze jedzenie

Gołębiewskiego nie cierpię. Ale kojarzy mi się korporacyjnie i integracyjnie brrr. Za każdym razem mam wrażenie, ze jest w trakcie remontu. I faktycznie - baseny nie są czyste.
    • my_valenciana Re: Wypasione ferie zimowe 10.02.13, 09:24
      Dziękuje za podpowiedzi. Chwilowo praca mnie przytrzymuje w domu.Dzięki wa ma kilk afajnych propozycji. Zdecyduję się chyba na Szpindlerowy Młyn albo na Irenę Eris albo jeśli nie wyrobie się w czasie to chyba z innej beczki.... polecimy na Majorkę smile Nie chciałam tego, ale w roztopy nie pojadę a moje dziecko strasznie już spragnione wakacji z nami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka