monikaa13 07.06.13, 15:17 Czy warto pojechać do Chańczy w świętokrzyskim? Do domków letniskowych koło Chanieckiego Gościńca? Czy tam jest co robić? Gdzieś wyjść na jedzonko, gdzieś posiedzieć, pospacerować? Są tam turyści? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.1.p Re: Chańcza - czy warto? 07.06.13, 20:11 Zdecydowanie wolimy Sielpię [niedaleko Końskich] jest to super miejsce i też te rejony. Jeżdzimy tam praktycznie co rok. W Chańczy byliśmy tylko raz. Specjalnie mnie nie urzekła. Ale to już było dawno i może się zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Chańcza - czy warto? 07.06.13, 21:28 A ta Sielpia nie jest trochę z poprzedniej epoki? Tak słyszałam. A co tam jest, jest to miasteczko turystyczne? Są bary, restauracje, jest gdzie się przejsc wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: Chańcza - czy warto? 07.06.13, 22:49 Sielpia to typowo turystyczna miejscowość. jezioro wokół same ośrodki wczasowe. Znamy ta miejscowość doskonale ,mam dwie córki [ 5 i 12]i mimo to zawsze chętnie tam wracają. Nie jest to duża miejscowość ale jest bardzo dużo drzew i moje dzieci zawsze znajdują tam koleżanki. My jeździmy do ośrodka Camargo jest on w sumie troszkę dalej od plaży ale jest przystosowany typowo pod dzieci. Za ośrodkiem jest mała rzeczka [tam też można doskonale się bawić].Rok temu znajomi namówili nas na Okuninkę koło Lublina [jezioro Białe] ,też fajne miejsce ,ale gdybym ja i dzieciaki mieli wybrać to zdecydowanie wybiorą Sielpię.[ i jest zdecydowanie bliżej od Krakowa] jest to dobre miejsce wypadowe jeśli ktoś chce zwiedzać i jeśli wybierzesz fajny ośrodek to jest to połowa sukcesu. w Sielpi i w Okunince miałam szczęście[albo i nie] bo moje dzieci na ośrodkach miały tyle znajomych koleżanek ,że nawet nie chciały wyjść z ośrodka. Każdy ma inne oczekiwania i sama wiesz co twoje dzieciaki lubią robić. ja mam utrudnione zadanie ,bo muszę szukać miejsc ,żeby zadowolić i kilkulatkę i nastolatkę. Powodzenia w szukaniu Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Chańcza - czy warto? 08.06.13, 08:18 Dzięki za odpowiedź. A znasz może jeszcze jakieś fajne ośrodki w tej sielpi. Dla nas najważniejsze, żeby były domki, na terenie ośrodka bar i plac zabaw, jakby była plaża byłoby super. Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: Chańcza - czy warto? 08.06.13, 22:29 Nie ,nie znam nic innego. Tak jak pisałam wcześniej my rok w rok jeździliśmy tylko do CAMARGO. Ale myślę ,że jest tam na tyle dużo ośrodków ,że na pewno znajdziesz coś dla siebie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Chańcza - czy warto? 09.06.13, 10:38 Po burzliwych i długich naradach w końcu wybraliśmy. Jedziemy do Sielpi, do domków Atmosfera. Przynajmniej na zdjęciu zapowiada się bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ankagoz Re: Chańcza - czy warto? 09.06.13, 16:41 Byłam tam raz z dzieckiem 3 letnim i więcej nie pojadę. Ośrodki jak za komuny a woda zimna i głęboka. Dla maluchów prawie miejsca nie było na zabawę w wodzie - bo zaraz był spadek i głęboka i bardzo zimna woda. Wybraliśmy pokój z łazienką (miała być zawsze ciepła woda pod prysznicem - była ale tylko w dzień - wieczorem myliśmy się w lodowatej) Pamiętam jeszcze łóżka - jak w internacie ( jedno z wielkim dołem) Spałam prawie na siedząco. Od tamtej pory często jeździmy po namiot - spanie pachnące i swoje. A i łazienki na kempingach są OK. Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: Chańcza - czy warto? 11.06.13, 11:33 Bardzo podoba mi się ośrodek który wybrałaś. Musi być nowy -nie pamiętam ni nie kojarzę go a tą trasą gdzie on jest szłam wielokrotnie Jak dla mnie super. Dzieciaki na pewno będą zadowolone. Co do plaży i wody -faktycznie plaża mogłaby być szersza ,Woda nie ma dla mnie znaczenia ;jest tyle atrakcji [kula w której dzieciaki się kąpią] rowerki wodne i wiele innych. Napisz po powrocie czy byłaś zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Chańcza - czy warto? 11.06.13, 11:37 To jest bardzo nowy ośrodek, otwarty góra 3 sezon. Tylko właśnie nie wiem czy jego położenie, blisko centrum nie będzie minusem i to dużym. Czy słychać będzie tam te nieszczęsne dyskoteki i hałasy? Czy w nocy jest bardzo głośno? Mam nadzieję, że urlop będzie udany. Głównie będziemy w trasie. Na wodzie nam średnio zależy. Mieszkamy nad morzem, nad jeziorem mamy działkę więc wodę mamy na co dzień Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 ZMIANA PLANÓW!!! 13.06.13, 08:21 Jednak zrezygnowaliśmy z tej Sielpi, za bardzo przestraszyłam się negatywnych opinii. Wybraliśmy Św. Katarzynę. Czy zmiana wyjdzie nam na dobre, zobaczymy. Jak wrócę to napiszę. Mam nadzieję, że nie będziemy żałowali. Do Sielpi już nie zajedziemy więc porównania nie będziemy mieli. Odpowiedz Link Zgłoś