Dodaj do ulubionych

Wakacje w camperze

29.05.15, 10:22
Macie takie doświadczenia?
Mężowi się marzy objazdówka, ja się waham.
Wygodnie jest? Da się jechać z przedszkolakiem?

Obserwuj wątek
    • gaskama Re: Wakacje w camperze 29.05.15, 10:25
      Nam się marzyło coś takiego. Ale okazało się, że wynajęcie porządnego Campera (sam camper, do tego benzyna, wynajęcie miejsca postojowego) kosztuje za dobę miedzy 500 a 900 zł. Doszliśmy do wniosku, że za takie pieniądze to można całkiem fajny hotel wynająć.
    • wuika Re: Wakacje w camperze 29.05.15, 10:25
      Najpierw musisz mieć kampera. I jakieś doświadczenie w prowadzeniu tegoż. Mam znajomych, którzy załatwiają tak prawie każde wakacje. Wychodzi trochę taniej niż takie bardziej standardowe wakacje.
      • lauren6 Re: Wakacje w camperze 29.05.15, 12:15
        Wynajecie kampera to koszt porownywalny z wynajeciem domku czy apartamentu. Finansowo równie dobrze możecie jeździć własnym samochodem i nocować w różnych miejscach.

Poza tym kamperem trzeba umieć jeździć. No i warto uwzględnić wyższe koszty benzyny, opłat na autostradach itd.
    • heca7 Re: Wakacje w camperze 29.05.15, 10:35
      Moi znajomi nie mają kampera ale przyczepę z oddzielną sypialnia. Od lat jeżdżą po Europie z dwójką dzieci. Spędzają w niej po 3 tygodnie i wiecej.
    • kryspianmw Re: Wakacje w camperze 05.06.15, 08:48
      Kiedyś znalazłem fajną stronkę o kamperach z opisami wycieczek po Polsce. O ile się nie mylę to carawaning.word.pl lub podobna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka