18.06.15, 22:37
dziewczyny, chce mi sie nad balaton jak nie wiem

mowcie, co ktora wie
kempingi? hotele? infrastruktura?
warto w ogole szukac?
pomozcie kobiety dobre smile
Obserwuj wątek
    • peonka Re: balaton 18.06.15, 22:44
      Ja polecam Tihany. Male, w miare ciche miasteczko. Mieszkalam w pensjonacie Adler, fajny, ale bez klimy, wiec na upaly nie polecam. Z Tihany jest wiele rejsow do innych miasteczek nad Balatonem.
      • konwalka Re: balaton 18.06.15, 22:47
        dzieki, przydatne info
        tam sa te lawendowe pola?
        • peonka Re: balaton 18.06.15, 22:50
          Tam tez, ale nie dotarlam. Doszlam tylko do gospody " U Balazsa" wink
      • peonka Re: balaton 18.06.15, 22:59
        Ja bardzo lubie te strone
        www.budapeszt.infinity.waw.pl/joomla/index.php?option=com_content&task=category§ionid=5&id=88&Itemid=107
    • annitka30 Re: balaton 18.06.15, 22:56
      ja byłam w 2003r. więc niezbyt aktualne bym miała dane praktyczne. my bylismy po północnej stronie tam są górki i winnice i wino na winnicach sprzedając z beczek i robią obłedne szprycery! tam się nauczyłam je latem pić.
      jak Balaton to koniecznie Heviz!!!
      niesamowite miejsce. warto mieć swoje kółko ratownicze z Polski. wszyscy wiszą jak spławiki na tych kółkach w geotermalnych ciepłych wodach. wkoło lotosy. relaks na całego.
      jak my byliśmy był rekordowo niski poziom wody z powodu suszy - pół kilometra się szło i po uda.
      • konwalka Re: balaton 18.06.15, 23:01
        winnice brzmią dobrzebig_grin
        • peonka Re: balaton 18.06.15, 23:05
          Winnice i szprycerki sa super smile i pisze to z Budapesztu, dzis wrocilam z Hajduszoboszlo. Zycie jest piekne na lekkim rauszu po slodkim tokaju, 5 zl za szklaneczke.
          • skarolina Re: balaton 19.06.15, 10:15
            To z lekka zboczę z tematu - może wiesz, w jakiej dzielnicy szukać noclegu, żeby było blisko centrum? Nazwy dzielnic nic mi nie mówią, a wolałabym raczej dużo chodzić niż musieć daleko dojeżdżać, żeby pozwiedzać.
    • noowaak Re: balaton 19.06.15, 00:56
      Równie polecam Balaton, żadnej konkretnej miejscówki, bo byłam u rodziny znajomych, ale jest pięknie. Jedyny feler ( dla mnie), że tam bardzo mało kto mówi po angielsku. Jak już - to po niemiecku - ale tu ja z kolei ani me, ani be wink Zostawały rozmowy na migi, raz frytki zamawiałam 10 minut, bo Pani nic nie rozumiała smile
    • mika2 Re: balaton 19.06.15, 07:18
      Polecam strone balatontourist.hu Rezerwowalam u nich 2 tyg na campingu Vadvirag. Na tej str mozna poogladac campingi. Tam gdzie bylismy Balaton jest plytki a naprzeciwko na campingach jest gleboko. Warto to wziac pod uwage jadac z dziecmi. Domki spoko. Rzut beretem do aquaparku w sasiednim miescie, wesole miasteczko, wycieczka do Keszethly i palacyku, tam mozna taka kolejka na plaze i po kilku godz z powrotem. W ogole zwiedzalismy miejscowosci wzdluz Balatonu, male zoo gdzie mozna bylo ogladac gabloty przepieknych motyli, chrabaszczy o ogromnych rozmiarach. Camping ogromny. Byly tam gokarty, sklepik.
    • malinkowa81 Re: balaton 19.06.15, 10:24
      my byliśmy w zeszłym roku na kempingu z dzieciakami - pogoda i woda super
      kemping był jednym z tych co stale reklamują, ale my rezerwujemy zawsze przez booking.com
      byliśmy autem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka