Dodaj do ulubionych

lato 2016 rodzina 2+2, gdzie? konkretne wymagania.

24.10.15, 15:18
Witam.
Jako, że to mój pierwszy wpis na forum, to witam wszystkich serdecznie.

Powoli planujemy już wyjazd na przyszłoroczne wakacje i szukamy informacji gdzie, z kim, za ile. Wyjazd miałby być w sezonie (sierpień), 2 osoby dorosłe i 2 dzieci (3 i 5 lat). Państwa, które bierzemy pod uwagę - Chorwacja, Grecja, Bułgaria, Włochy, Hiszpania... ale jesteśmy otwarci na inne propozycje smile Wyjazd typowo wypoczynkowy, czyli basen/plaża/place zabaw. Nie będziemy zwiedzać, chodzić do nocnych klubów wink Dobrze, gdyby po godzinie 22 życie w danej miejscowości zamierało smile
Najlepszy byłby jakiś zamknięty ośrodek, czyli hotel z dużym ogrodzonym ogrodem, placami zabaw, basenami. Bezpośrednio przy plaży (plaża tylko dla gości hotelowych to dodatkowy plus). Plaża piaszczysta, z płytką wodą. Ewentualnie miejscowość, nad jakąś zatoką, gdzie są tylko hotele i kilka sklepów... Coś jak np. wschodni brzeg Rodos.
Wyżywienie AI lub chociaż 3 posiłki. Animacje dla dzieci nie są wymagane. Dojazd własny lub samolot.

Może ktoś był w tym sezonie, albo będąc na wakacjach widział coś takiego?
Kwestia ceny to sprawa otwarta... ale nie chcemy wydać więcej niż 10tyś za 2 tygodnie.
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: lato 2016 rodzina 2+2, gdzie? konkretne wymag 04.11.15, 18:27
      10 tyś...2 tyg....plus teren zamknięty, fajna plaża, wyżywienie....to chyba tylko Bułgaria i to już nieco oferty są "pozamiatane". Itaka miała w zajawce hotel Topola za 7700zł 2tyg. dla 2+2....już jest z 10tyś...
      Niestety czeka Was sporo pracy, bo ofert masa. Wyszukiwarka w BP Itaka, SunFun, Rainbow, Grecos.... Ale...2 tyg. za 10tyś to słabiutki hotel z kiepską plażą na dzień dzisiejszy. Włochy i Hiszpania...nie ma szans!
      Może 10-12 dni? 10tyś jeszcze coś znajdziecie....
      • 19grzesiek81 Re: lato 2016 rodzina 2+2, gdzie? konkretne wymag 05.11.15, 19:48
        Teren zamknięty nie jest niezbędny smile Chodziło mi bardziej o większy teren wokół hotelu, gdzie dzieciaki mogą trochę pobiegać, wyszaleć się. Żeby nie była to miejscowość w stylu Słonecznego Brzegu, gdzie jeden hotel z drugim styka się balkonami...
        Za podaną kwotę nie spodziewam się 5* hotelu, ale też nie wymagam "niewiadomoczego". Hotel powinien być czysty, pokoje w miarę duże (żeby dwie osoby mogły się w nim minąć wink ), a jedzenie żeby było ciepłe i w miarę świeże. Priorytetem póki co jest basen dla dzieci i plaża - może być ogólnodostępna.
        Hotel Topola ciekawy, tylko to zejście na plażę... smile Ale dziękuję za propozycję.
        • dunia34 Re: lato 2016 rodzina 2+2, gdzie? konkretne wymag 05.11.15, 23:55
          byliśmy na Rodos w Lindos Princes teren ogrodzony kilka basenów, plac zabaw, dobre jedzenie W czerwcu 2 tyg. za 2+2 płaciliśmy ok. 12000 z Tui
      • jusytka Re: lato 2016 rodzina 2+2, gdzie? konkretne wymag 24.11.15, 19:58
        krasulas napisała:
        10tyś to słabiutki hotel z kiepską plażą na dzień dzisiejszy

Owszem, o ile ktoś nie potrafi szukać big_grin
        Jeśli mieszkasz blisko zachodniej granicy sprawdź oferty z Niemiec. Kiedy moje dzieci były w tym wielu w ogóle za hotel (all incl) nie płaciłam, tylko za przelot.
        Poza tym można przelot wykupić osobno i hotel. Ja dla przykładu poleciałam na Teneryfę 4 lata temu (za pobyt dzieci 10i 12 lat nie płaciłam w hotelu 4* all incl) tylko przelot i całoś tzn hotel i przelot wyniósł mnie ok 7 000 i absolutnie nie był to słaby hotel! Dwa lata temu Majorka, hotel 3 * również all incl - 6000 zł Oba wyjazdy na 10 dni W dodatku w sezonie w lipcu. Poza sezonem i z z takimi maluchami jak ty, znalazłabym tańsze oferty.
        • jusytka Re: lato 2016 rodzina 2+2, gdzie? konkretne wymag 24.11.15, 20:00
          Dodam tylko, ze oba hotele nie leżały bezpośrednio przy ładnej plaży, ale nie miało to znaczenia, bo na obu wyspach wynajem aut jest bardzo tani i dojazd na najpiękniejsze plaże nie stanowił problemu.
    • camel_3d fuerte? 10.11.15, 21:17
      wlasnie zabukowalem. latam tam kazdego roku...nudno, spokojnie, plaza, basen,,,,

jezelinzabukujesz teraz to mysle, ze w 10 k sie zmiescisz. ja bukije zwasze domki z wlasnym wyzywieniem. nie lubie hoteli.
      • marshi Re: fuerte? 26.12.15, 21:04
        jest szanasa na otrzymanie namiaru? lot sam organizujesz? skąd lecisz (DE)?
    • magdadd Re: lato 2016 rodzina 2+2, gdzie? konkretne wymag 11.11.15, 23:29
      Z niespełna rocznym maluchem byliśmy na Korfu w hotelu Messonghi Beach Holiday Resort. Myślę, że tam znajdziesz wszystko to czego szukasz smile My byliśmy w 2011 r. za trochę ponad 5 tys za 3-osoby ale to było w promocji jakiejś. Teraz widzę, że Itaka ma ten hotel w ofercie. Korfu to piękna wyspa więc szkoda marnować czas tylko na hotel ale co kto lubi.
    • jusytka Re: lato 2016 rodzina 2+2, gdzie? konkretne wymag 24.11.15, 19:48
      Byłam na wielu plażach w Europie, ale najładniejsze widziałam na Majorce. Czyściutka woda, drobny jasny piasek i plaża, która łagodnie schodzi do morza Dla maluchów idealnie. W dodatku nie ma tam takich upałów latem jak w Grecji, czy południowych Włoszech. Co do hoteli, jest mnóstwo takich z atrakcjami i animacjami dla dzieci np Club Simo w Cala Millor
    • steffer Re: lato 2016 rodzina 2+2, gdzie? konkretne wymag 05.12.15, 18:09
      Polecam wakacje w kraju w klimczoku w górach - www.klimczok.pl/pakiety-pobytowe/wakacje-w-gorach - bezpieczniej niż za granicą, a dzieci tutaj traktowane są naprawdę wyjątkowo
      • jusytka Re: lato 2016 rodzina 2+2, gdzie? konkretne wymag 06.12.15, 23:40
        bezpieczniej niż za granicą?

A Tobie się wydaję, że "za granicą" jest wszędzie niebezpiecznie?
        • kasiamika12 Re: lato 2016 rodzina 2+2, gdzie? konkretne wymag 09.12.15, 13:37
          Kompleks hotelowy Andalusia w Bułgarii ma praktycznie wszystko to o czym piszesz. Nie wiem tylko czy za 10 tysi da się tam spędzić 2 tyg w sezonie. Ale super tam jest dla dzieciaków.
    • adam127777 Re: lato 2016 rodzina 2+2, gdzie? konkretne wymag 26.12.15, 21:29
      Cześć
      Polecam z Grecji:
      - Kakkos Bay - Kreta, na zadupiu bez uciążliwych animacji, hotel po remoncie pomiędzy sezonami 2012/13 polecam bungalowy, dość duży teren, niewielka kameralna plaża, weekendami trochę więcej miejsowych, polecam wybrać się do CretAquarium
      - Rodos Smarline Sunrise, również w spokojnej okolicy plaża piaszczysto kamienista, generalnie OK, nieduży ogród z basenem, stołówka na świeżym powietrzu, polecam, aczkolwiek do Kakkosa nie ma porównania.
      - Chorwacja polecam Jelsę, są dwa hotele i mnóstwo aparamentów, polecam przejazd do Sucuraju i wycieczkę przez całą wyspę z promu (prom płynie 30min) ten z Splitu niecałe 3h o ile dobrze pamiętam, a podróż przez całą wyspę drogą która ma momentami 3m szerokości bezcenna wink ale sypmatyczna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka