marara 03.02.05, 17:40 Chcemy wyjechać w czerwcu nad nasze morze z dwujka małych dzieci. Szukam na czerwiec apartamentu albo domku (musi być łazienka i przynajmniej napmiastka kuchni). Fajnie by było gdyby był jakis plac zabaw. podpowiedzcie coś! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubiale1 Re: gdzie nad nasze morze z dwulatkiem i roczniak 03.02.05, 19:08 Sprawdziłam w ubiegłym roku w czerwcu Łebę donki Intercamp: www.intercamp.ta.pl/grod_ksiecia/index.html Ja byłam z 10 msc synkiem, brat z bratową z 2-latkiem. Domki mają na górze 2 sypialnie zamykane, na dole pokój dzienny ze stełem , wypoczynkiem i TV, wyposażona kuchnia i łazienka. Ponieważ w czerwcu jest jeszcze dość chłodno można za kaucją wypożyczyć grzejnik. Woda ciepła cały czas. Jest kuchnia gazowa, lodówka i zlew, sztućce, szklanki, talerze, garnki, patelnie itp. Można normalnie gotować. Często smażyliśmy ryby prosto z portu. Wokół domków dużo zielonego terenu, nie ma patyków ani nic ostrego w trawie, bo drzewka są malutkie i bardzo młode. A co najważniejsze dzieci mogą bawić się przed domem, bo domki są luźno rozrzucone. Jest plac zabaw z piaskownicą, huśtawkami itp z serii Little Tikes. Właściciele dbają o teren, koszą trawniki, pilnują czystości i spokoju.Sama Łeba w czerwcu jest już całkiem zaludniona tzn nie ma problemu z zaopatrzeniem, jest dużo sklepów, dużo jadłodajni i smażalni. Ceny w ośrodku w czerwcu też nie są powalające : pierwsze 2 osoby 100zł, każda kolejna 25. Czyli 2os dorosłe + 2 dzieci= 150zł/dobę, a warunki naprawdę super. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
marara Re: gdzie nad nasze morze z dwulatkiem i roczniak 03.02.05, 21:52 serdeczne dzięki zaraz sprawdzam! Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: gdzie nad nasze morze z dwulatkiem i roczniak 03.02.05, 22:03 Zajrzyj też do wątku poniżej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=20039129&a=20159918 Może dowiesz się od tej osoby coś więcej na temat tych miejsc. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia80 Re: gdzie nad nasze morze z dwulatkiem i roczniak 04.02.05, 08:12 Zerknij tutaj, mi się ta oferta bardzo spodobała forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=20146395 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_gk Do klubiale1 04.02.05, 13:06 odnośnie ośrodka w Łebie - jak daleko jest do plaży/morza i jak daleko jest do centrum ? Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Do klubiale1 04.02.05, 14:26 www.leba.pl/ Na stronie Łeby znajdziesz mapkę miasta. Domki znajdują się przy ulicy Turystycznej i do plaży biegnie droga asfaltowa z szerokim chodnikiem z kostki. A samo zejście na plażę nie ma schodków tylko wybetonowany zjazd. Nie mam zbyt dobrego zmysłu oceniania odległości, ale na plażę było blisko ok 5 min, jakieś 300-400m. Jest to tzw plaża B tzn po drugiej stronie portu niż plaża przy głównej części miasta. Wejście do portu rozdziela plażę w Łebie na 2 części. Dzięki temu na plaży B jest luźniej niż na A, na którą trafia sporo kolonistów i osób zakwaterowanych w główniej części miasta. Do głównej częsci miasta, tam gdzie jest deptak, kościół itd ok 10-15 min drogi. A dworzec kolejowy jest jakieś 5min drogi od Intercampu. Zwróciłam na to uwagę, bo pociągiem dojeżdżali znajomi i z dworca na Intercamp było bliżej niż z dworca do głównego deptaku. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2004 Re: Do klubiale1 06.02.05, 12:39 dzisiaj tam dzwoniłam do plaży jest 800 m mimo to warunki fajne Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Do klubiale1 06.02.05, 17:27 Serio 800m? Wydawało mi się dużo mniej Mam słabe wyczucie odległości. Może dlatego, że droga jest zupełnie płaska i nie trzeba pchać wózka pod górę i w dół, ani grzęznąć w piachu, bo chodnik jest bardzo dobry. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: gdzie nad nasze morze z dwulatkiem i roczniak 05.02.05, 10:38 A ja w tym roku w wakacje jadę na Mierzeję do Kątów Rybackich. Znalazłam fajne domki i już zarezerwowałam, więc mogę podzielić się namiarami: www.mierzeja.pl/miasta/katyrybackie/katy5.php?jez=1 Wprawdzie do wakacji jeszcze sporo czasu, ale jak już wrócę to napiszę jak było. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś