Dodaj do ulubionych

gdzie nad nasze morze z dwulatkiem i roczniakiem?

03.02.05, 17:40
Chcemy wyjechać w czerwcu nad nasze morze z dwujka małych dzieci. Szukam na
czerwiec apartamentu albo domku (musi być łazienka i przynajmniej napmiastka
kuchni). Fajnie by było gdyby był jakis plac zabaw. podpowiedzcie coś!
Obserwuj wątek
    • klubiale1 Re: gdzie nad nasze morze z dwulatkiem i roczniak 03.02.05, 19:08
      Sprawdziłam w ubiegłym roku w czerwcu Łebę donki Intercamp:
      www.intercamp.ta.pl/grod_ksiecia/index.html
      Ja byłam z 10 msc synkiem, brat z bratową z 2-latkiem. Domki mają na górze 2
      sypialnie zamykane, na dole pokój dzienny ze stełem , wypoczynkiem i TV,
      wyposażona kuchnia i łazienka. Ponieważ w czerwcu jest jeszcze dość chłodno
      można za kaucją wypożyczyć grzejnik. Woda ciepła cały czas.
      Jest kuchnia gazowa, lodówka i zlew, sztućce, szklanki, talerze, garnki,
      patelnie itp. Można normalnie gotować. Często smażyliśmy ryby prosto z portu.
      Wokół domków dużo zielonego terenu, nie ma patyków ani nic ostrego w trawie, bo
      drzewka są malutkie i bardzo młode. A co najważniejsze dzieci mogą bawić się
      przed domem, bo domki są luźno rozrzucone. Jest plac zabaw z piaskownicą,
      huśtawkami itp z serii Little Tikes.
      Właściciele dbają o teren, koszą trawniki, pilnują czystości i spokoju.Sama
      Łeba w czerwcu jest już całkiem zaludniona tzn nie ma problemu z zaopatrzeniem,
      jest dużo sklepów, dużo jadłodajni i smażalni.

Ceny w ośrodku w czerwcu też nie są powalające : pierwsze 2 osoby 100zł, każda
      kolejna 25. Czyli 2os dorosłe + 2 dzieci= 150zł/dobę, a warunki naprawdę super.

pozdr
      • marara Re: gdzie nad nasze morze z dwulatkiem i roczniak 03.02.05, 21:52
        serdeczne dzięki zaraz sprawdzam!
    • klubiale1 Re: gdzie nad nasze morze z dwulatkiem i roczniak 03.02.05, 22:03
      Zajrzyj też do wątku poniżej:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=20039129&a=20159918
      Może dowiesz się od tej osoby coś więcej na temat tych miejsc.
      pozdr
    • fruzia80 Re: gdzie nad nasze morze z dwulatkiem i roczniak 04.02.05, 08:12
      Zerknij tutaj, mi się ta oferta bardzo spodobała

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=20146395
      • agnieszka_gk Do klubiale1 04.02.05, 13:06
        odnośnie ośrodka w Łebie - jak daleko jest do plaży/morza i jak daleko jest do
        centrum ?
        • klubiale1 Re: Do klubiale1 04.02.05, 14:26
          www.leba.pl/
          Na stronie Łeby znajdziesz mapkę miasta.
          Domki znajdują się przy ulicy Turystycznej i do plaży biegnie droga asfaltowa z
          szerokim chodnikiem z kostki. A samo zejście na plażę nie ma schodków tylko
          wybetonowany zjazd.
          Nie mam zbyt dobrego zmysłu oceniania odległości, ale na plażę było blisko ok 5
          min, jakieś 300-400m.

Jest to tzw plaża B tzn po drugiej stronie portu niż plaża przy głównej części
          miasta. Wejście do portu rozdziela plażę w Łebie na 2 części. Dzięki temu na
          plaży B jest luźniej niż na A, na którą trafia sporo kolonistów i osób
          zakwaterowanych w główniej części miasta.

Do głównej częsci miasta, tam gdzie jest deptak, kościół itd ok 10-15 min drogi.
          A dworzec kolejowy jest jakieś 5min drogi od Intercampu. Zwróciłam na to uwagę,
          bo pociągiem dojeżdżali znajomi i z dworca na Intercamp było bliżej niż z
          dworca do głównego deptaku.

pozdr
          • emilka2004 Re: Do klubiale1 06.02.05, 12:39
            dzisiaj tam dzwoniłam do plaży jest 800 m mimo to warunki fajne
            • klubiale1 Re: Do klubiale1 06.02.05, 17:27
              Serio 800m? Wydawało mi się dużo mniejwink Mam słabe wyczucie odległości. Może
              dlatego, że droga jest zupełnie płaska i nie trzeba pchać wózka pod górę i w
              dół, ani grzęznąć w piachu, bo chodnik jest bardzo dobry.
              pozdr
    • klubiale1 Re: gdzie nad nasze morze z dwulatkiem i roczniak 05.02.05, 10:38
      A ja w tym roku w wakacje jadę na Mierzeję do Kątów Rybackich.
      Znalazłam fajne domki i już zarezerwowałam, więc mogę podzielić się namiarami:
      www.mierzeja.pl/miasta/katyrybackie/katy5.php?jez=1
      Wprawdzie do wakacji jeszcze sporo czasu, ale jak już wrócę to napiszę jak było.
      pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka