Dodaj do ulubionych

Wladyslawowo Chlapowo - Bursztynek

31.03.05, 10:33
Czy ktos moze byl w tym osrodku?,
na www.polwysep.pl/bursztynek/ wyglada bardzo korzystnie,
czy to rzeczywiscie taki "raj dla rodzin z dziecmi"?
A co mozecie powiedziec o samym Chlapowie; dziura, czy raczej
sympatyczne przedmiescie Wladyslawowa...

czekam na opinie od osob bedacych w tym osrodku
i od osob z tych okolic.

pozdrawiam
Krzysiek
Obserwuj wątek
    • kruk77 Re: Wladyslawowo Chlapowo - Bursztynek 01.04.05, 11:23
      Poszukaj raczej czegoś tutaj: www.spanie.pl
    • weerona Re: Wladyslawowo Chlapowo - Bursztynek 01.04.05, 12:57
      Hej smile wybieramy się tam za dwa tygodnie, to napisze jak było .

Pozdrawiam Ania z Damiankiem i Kamilką
      • zazulaula Re: Wladyslawowo Chlapowo - Bursztynek 06.05.05, 09:31
        no pewnie juz wróciłaś
        to napisz proszę jak było
        zastanawiam sie nad latem
      • asiawoy Re: Wladyslawowo Chlapowo - Bursztynek 06.05.05, 16:41
        no właśnie ja też czekam z niecierpliwością
        jedziemy tam w sierpniu
        weerona napisz coś, jak było?
        sam ośrodek i okolica (chociaż przed sezonem to trochę inaczej wygląda)
        • olunia75 Re: Wladyslawowo Chlapowo - Bursztynek 09.05.05, 09:54
          i do góry! też jestem ciekawa. jadę na początku lipca

pozdr.
    • weerona Wróciliśmy z Władysławowa ..... 09.05.05, 12:33
      Tak już wróciliśmy ale nie byliśmy w Chłapowie w Bursztynku tylko u tych samych
      państwa we Władysławowie. W Chłapowie poza sezonem nie ma prawie żywej duszy
      nic się nie dzieję, nie ma sklepów i knajpek , pensjonat był nieczynny z powodu
      remontu i przygotowań na sezon. Ale byliśmy tam i zwiedzaliśmy go no i
      ocenialiśmy zejście do morza . Pensjonat z zewnątrz wygląda bardzo
      zachęcająco , pokoje są z łazienkami , pokoje wyposażone w meble sosnowe (łoże
      małżeńskie, rozkładana wersalka, stół, dwa krzesła, szafa, wisząca półka,
      czajnik, szklanki, radio, telewizor, podobno do pełnego sezonu mają być lodówki
      we wszystkich pokojach. Jest kuchnia do dyspozycji gości (jest w niej wszystko
      co potrzebne do przygotowania posiłków) no i oczywiście lodówka , kuchenka,
      mikrofala. Od plaży dzieli pensjonat główna ulica (ta co jeździ się nią do
      Jastrzębiej Góry i innych miejscowości)zejście na plażę jest niemożliwe z
      małymi dziećmi i wózkiem (jest to strome zejście z drewnianych desek tylko że w
      pewnym momencie się kończy i jest przepaść ok 3 metrów albo i więcej więc
      trzeba skakać) Pani Alicja mówiła, że jest inne dojście przez wąwóz ale dojście
      tamtędy z dzieckiem zajmuje ok godziny i większość rodzin dojeżdża do plaży
      samochodem a w sezonie jest dużo sezonowych sklepów i pabów więc jest gdzie
      zjeść. Jest fajny plac zabaw z zabawkami ogrodowymi little tikes nie ma drzew
      więc nie ma chyba w ogóle cienia . Są ławeczki i można grilować.
      We władysławowie jest piętrowy dom i za domem jest taki dom z pokojami na
      piętrze do każdego jest oddzielne wejście ze wspólnego balkonu ( trochę
      kłopotliwe jest wnoszenie wózka bo schody są bardzo strome). Pokoje są w tym
      samym standardzie co w Chłapowie, również jest dostępna kuchnia tylko dla gości
      (kuchnia jest w piętrowym domu na parterze), pozwolono nam korzystać z
      automatycznej pralki i nawet dostaliśmy proszek i płyn smile Gospodarze są młodzi
      i przesympatyczni , nie szpiegują gości czy czasem nie za dużo wody albo prądu
      zużywają - a podobno takie rzeczy się zdarzają. Wadą jest to że nie ma ogródka
      gdzie można pogrilować albo dzieci mogły by pobiegać w zamian w domu (obok
      kuchni) jest pokój zabaw dla dzieci jest w nim zamek Little tikes, samochody
      Wader, dwa rowerki trzy kołowe, jeździk i taki samochód na pedała i ciągnik . W
      domu widziałam że jest pani która sprząta wiec pewnie w Chłapowie również jest
      ktoś kto sprząta kuchnie i korytarz. Dom we Władysławowie jest zaraz przy alei
      gwiazd sportu i na tej ulicy nie ma pabów i knajpek więc jest bardzo dobra
      lokalizacja wszędzie bardzo bliziutko a jednocześnie cisza i spokój .
      Mam nadzieję że troszkę pomogłam smile

Pozdrawiam Ania
      • aagulek Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 10.05.05, 23:01
        czesc, ladnie to wszystko wyglada, mozesz podac namiary?no i ile placiliscie?
        pozdrawiam, Agnieszka
        • weerona Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 10.05.05, 23:18
          Wszystkie informacje znajdziesz na stronie www.zielona.nadmorzem.net/

Pozdrawiam Ania
      • kruk77 Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 10.05.05, 23:57
        Co do Bursztynka- zdgodze się ze wszystkim - dodam tylko, że sporą "ATRAKCJĄ"
        jest bardzo blisko sąsiedztwo głównej trasy dojazdowej do miejscowości Rozewie,
        Jastrzebia Góra Ostrowo, Karwia...
        A co do drugiego obiektu we Władsławowie, to po przytoczeniu Twoich słów:

"Dom we Władysławowie jest zaraz przy alei gwiazd sportu i na tej ulicy nie ma
        pabów i knajpek więc jest bardzo dobra lokalizacja wszędzie bardzo bliziutko a
        jednocześnie cisza i spokój ."
        Musze tu zacząć polemikę- dzielnica, w której położony jest ten drugi dom nie
        ma nic wspólnego z ciszą i spokojem !!!! Moze w czasie weekendu majowego, ale
        nie w sezonie!!!! W sezonie to jest ŚCISŁE CENTRUM ROZRYWKOWE MIASTA !!! A i
        co z tego, że do plaży jest 200 m - jak jest to centralna plaża w mieście,
        gdzie wszystkie imprezy się odbywają i wogóle i będziesz miała kłopot z
        rozłożeniem ręcznika na kawałku piasku- nie mówiąc już o spokojnym wypoczynku
        na kocyku z parawanikiem, leżaczkiem, parasolem plażowym i bez obawy o to , że
        ktoś na Ciebie nadepnie, albo nagle i niespodziewanie dziecko zniknie Ci wśród
        tłumu z oczu ?
        Zastanowiłbym się przed przyjazdem tam z dzieckiem w lecie- zdecydowanie
        polecam tą drugą kwaterę w Chłapowie.
        A tak wogóle- jesli macie jakies pytania to piszcie - wiem prawie wszystko o
        powiecie puckim - a więc rozległych okolicach Półwyspu Helskiego
        smile
        • aagulek Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 11.05.05, 00:02
          witam, skoro pytac to pytam, jest w Chlapowie taki dom, wiem ze rozbudowany
          osrodek na przeciwko strazy byl, przy przystanku autobusowym, 3 pietrowy chyba,
          po lewej stronie od wjazdu...ale wogole sobie nie moge przypomniec ani ulicy
          ani nazwy, amnezja..
          • kruk77 Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 11.05.05, 15:45
            Oj tak dokładnie to nie znam wszystkich obiektów w tej gminie smile
            Z racji zawodu znam natomiast wszystkie ulice w każdej miejscowości gminy i
            charakterystykę większosci dzielnic tez dokładnie znać musze smile
            Więc w tym zakresie mogę pomóc.
            Co do Twojego Aagulku pytania- zapewne pytasz o ul. Władysławowską - to jest ta
            główna ulica, która przy straży przebiega. Chyba nawet kojarzę ten dom o który
            pytasz, to jest jeden z większych, chyba największy w sąsiedztwie- ale nie znam
            właścicieli- nie wiem jakie to nazwisko, a nr tel tym bardziej podac nie umiem :
            (
      • zazulaula Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 12.05.05, 13:17
        weerona napisała:

> Tak już wróciliśmy ale nie byliśmy w Chłapowie w Bursztynku tylko u tych
        samych
        >
        > państwa we Władysławowie. W Chłapowie poza sezonem nie ma prawie żywej duszy
        > nic się nie dzieję, nie ma sklepów i knajpek , pensjonat był nieczynny z
        powodu
        >
        > remontu i przygotowań na sezon. Ale byliśmy tam i zwiedzaliśmy go no i
        > ocenialiśmy zejście do morza .

NO PRZEPRASZAM, ALE CZEGOŚ NIE ROZUMIEM-REZERWOWALIŚCIE MIEJSCA W CHŁAPOWIE A
        ZNALEŻLIŚCIE SIĘ WE WŁADYSŁAWOWIE?
        KTOŚ UZGODNIŁ TO Z WAMI WCZEŚNIEJ CZY ZOSTALIŚCIE USZCZĘŚLIWIENI WBREW WOLI ?

• weerona Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 12.05.05, 14:04
          NIE, NIE ROBILIŚMY WCZEŚNIEJSZEJ REZERWACJI ZADZWONILIŚMY DZIEŃ PRZED WYJAZDEM
          ŻE CHCIELI BYŚMY OD JUTRA WYNAJĄĆ U NICH POKÓJ I CZY BĘDĄ MIELI MIEJSCA.
          POINFORMOWANO NAS, ŻE WE WŁADYSŁAWOWIE JEST WOLNY POKÓJ NATOMIAST W CHŁAPOWIE
          JEST REMONT I PRZYGOTOWANIA DO SEZONU WIĘC NAM ODRADZAJĄ POBYT TAM, POZA TYM TO
          WIOSKA WIĘC POZA SEZONEM NIE MA NAWET GDZIE ZJEŚĆ. NIKT NAS NIE USZCZĘŚLIWIAŁ
          WBREW WOLI .

Anka
          • zazulaula Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 12.05.05, 16:20
            --------------------------------------------------------------------------------
            Hej smile wybieramy się tam za dwa tygodnie, to napisze jak było .

Pozdrawiam Ania z Damiankiem i Kamilką

ej,ej tak mi się zdawało,
            że wpisy dotyczące bursztynka to reklama na zamówienie ,
            proszek do prania, ciepła woda
            ...przesympatyczni, nieszpiegujący właściciele itp!
            przecież to jest normalne .
            Tylko Krukowi się dostaje ,bo nie ukrywa ,że pochodzi z tamtych okolic

• weerona Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 12.05.05, 16:58
              nie rozumiem ..... czy sugerujesz że pisze nieprawdę ? byłam tam i wszystko co
              napisałam to prawda nie pierwszy raz byłam na kwaterze i wiem jaka jest
              rzeczywistość a z tej kwatery byłam naprawdę zadowolona.
            • mariuszklebba Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 14.05.05, 01:07
              Zazulaula, to po chcesz do nas przyjechać. Oczywiście , że to moja autoreklama,
              zapłaciłem za to i płacił będę.Podaj swoje namiary, odeślemy przekaz zadatkowy.
              Moja reklama jest przesadzona, dom znajduje się na bezludziu, właściciele to
              smętne bratki, ciagle z czegoś niezadowoleni. To forum jest dziwnie smutne,
              tutaj jest wszystko co "be". Jesteście jakoś dziwnie smutni na tym forum.
              Przeszukałem tutaj wasze dyskusje na różne wczasowe informacje, sam smutek.
              Ciekawe gdzie znajduje się forum ludzi szcześliwych.
              Podpisał się Mariusz Klebba właściciel "Bursztynka"
              • zazulaula Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 14.05.05, 09:32
                Autor: asiawoy
                Data: 09.03.2005 14:35 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                Czy ktoś może był w tym ośrodku, na www wygląda bardzo korzystnie, czy to
                rzeczywiście taki "raj dla rodzin z dziećmi"
                A co możecie powiedzieć o samym Chłapowie; dziura, czy raczej sympatyczne
                przedmieście Władysławowa...
                czekam na jakiekolwiek opinie
                dzięki

Wladyslawowo Chlapowo - Bursztynek
                gawryl7 31.03.2005 10:33 + odpowiedz

Czy ktos moze byl w tym osrodku?,
                na www.polwysep.pl/bursztynek/ wyglada bardzo korzystnie,
                czy to rzeczywiscie taki "raj dla rodzin z dziecmi"?
                A co mozecie powiedziec o samym Chlapowie; dziura, czy raczej
                sympatyczne przedmiescie Wladyslawowa...

czekam na opinie od osob bedacych w tym osrodku
                i od osob z tych okolic.

pozdrawiam
                Krzysiek

Re: Wladyslawowo Chlapowo - Bursztynek
                asiawoy 06.05.2005 16:41 + odpowiedz

no właśnie ja też czekam z niecierpliwością
                jedziemy tam w sierpniu
                weerona napisz coś, jak było?
                sam ośrodek i okolica (chociaż przed sezonem to trochę inaczej wygląda)

pierwszy post pochodzi z forum morze,
                pozostałe z tego.

zgadzam się w pełni- to jest autoreklama, aczkolwiek nie jest płatna!!!!!
                CHYBA NIE O TO CHODZI NA FORUM , ABY SIĘ WŁAŚCICIELE REKLAMOWALI PODSZYWAJĄC
                SIĘ ZA WCZASOWICZÓW !!!!!!!!

• mariuszklebba Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 14.05.05, 12:21
                  Twoje nastawienie do naszej oferty jest, wnioskując po Twoich postach na forum
                  z góry negatywne. Na pozytywną reklamę naszej oferty zareagowałaś w sposób
                  widoczny na forum. Jeżeli nie budzi w Tobie zaufania oferta ,którą proponujemy
                  to dlaczego nie zrezygnujesz ? Nigdy i nigdzie żadnej fałszywej reklamy z mojej
                  strony.Uczciwośc w stosunku do klienta to skuteczna reklama dająca żródło
                  utrzymania na lata, to się po prostu opłaca. Zareagowałem w ten sposób, bo
                  przypisano nam nieuczciwość w postaci kryptoreklamy.
                  Pozdrawiam Mariusz Klebba
                  • zazulaula Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 14.05.05, 12:27
                    to nie ja wpisuję się pod wieloma nickami
                    • gawryl7 Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 18.05.05, 21:54
                      czesc,

widze, a raczej Zona mi to pokazala smile
                      ze z mojego postu - pytania wynikla ,,afera'' o darmowa reklame!

dziwie sie temu, bo forum jest (chyba!) wlasnie po to, aby
                      pytac sie i uzyskiwac konkretne informacje! a ze wybieramy sie
                      na wakacje z Rodzina i planujac chcemy zasiegnac opinii - stad
                      i moje pytanie ! (BTW: jestem autoram tylko 1 posta wklejonego
                      przez zazulaula)

pozdrawiam wszystkich i dzieki za odpowiedzi,
                      Krzysiek

BTW
                      czy ktos z grupowiczow byl w osrodku Antalaya? czekam
                      na opinie grupowiczow, ktorzy moga sie podzielic swoimi
                      osobistymi doswiadczeniami,
                      a moze nawet:
                      Panie wlascicileu Bursztynka, prosze o zareklamowanie sie
                      - w czym Pana osrodek jest LEPSZY od konkurecji!
                      • mariuszklebba Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 19.05.05, 00:30
                        Jest wszystko ok, jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam. Pisałem to pod wpływem
                        emocji. Jeżeli chodzi o konkurencję , właściciel Antalyi to mój dobry
                        kolega ,sąsiad .Uważam , że oferta Antalyi jest atrakcyjniejsza (standart)
                        Pozdrawiam z ciągle zimnego Władysławowa, Mariusz
                        • kwaterodawca Re: Wróciliśmy z Władysławowa ..... 19.05.05, 10:16
                          No coś Ty, "zimnego"? - dziś jest super ciepło- w porównaniu z ostatnimi
                          dniami smile

I oby się tak utrzymało !!!
                      • asiawoy do gawryl7 19.05.05, 12:02
                        przepraszam, ale muszę się wtrącić, ja również nie podpisuję się wielomi
                        nickami; a post nie jest twojego autorstwa - przekleiłeś mój (jak ktoś słusznie
                        zauważył) z forum "morze"...i tyle
                        dziękuję panu Mariuszowi za wszystkie informację dotyczące Chłapowa
                        jak już pisałam wybieram się tam w sierpniu
                        • zazulaula Re: do gawryl7 19.05.05, 12:57
                          nie ktoś,tylko ja

nie lubie byc naciągana, oszukiwana itp.
                          a to forum służy chyba obronie przed podejrzanymi ofertami, sami przyznacie,że
                          jest ich mnóstwo w sieci
                          • gawryl7 Re: do gawryl7 20.05.05, 09:23
                            witam

> zazulaula napisał:
                            > a to forum służy chyba obronie przed podejrzanymi ofertami, sami przyznacie,że
                            > jest ich mnóstwo w sieci

nie sadze, zeby wlasnie TO bylo celem tego forum - od obrony jest pewnie inne.
                            mi sie wydaje, ze TO forum sluzy wymianie informacji, a nie szukanie spiskow.

pozdr.
                            Krzysiek
                        • gawryl7 Re: do gawryl7 20.05.05, 09:20
                          witam,

chcialem zapytac sie o to samo co Ty, a ze mi sie pisac nie chcialo - wiec
                          wkleilem Twoj post. nie sadze zeby bylo to zabronione - bo sadze, ze nie
                          opatentowales swojej wypowiedzi smile

pozdrawiam
                          Krzysiek
    • isia_21 Re: Wladyslawowo Chlapowo - do Kruka 11.05.05, 07:09
      A co powiesz o kwaterkach na Obrońców Helu?
      Ja właśnie tam zarezerwowałam sobie miejsce dla isebie i 6-ścio latka?
      • sloneczko29 Re: Wladyslawowo Chlapowo - do Kruka 11.05.05, 09:23
        Ja również zarezerwowałam pokój na Obrońców Helu (nr 24), jadę z 3,5 letnią
        córeczką i jestem ciekawa, jaka to okolica. We Władysławowie byłam tylko
        przejazdem i nie wiem, czego mogę się spodziewać. Będę wdzięczna za informację.
      • kruk77 Re: Wladyslawowo Chlapowo - do Kruka 11.05.05, 15:58
        Chętnie bym odpowiedział, korci mnie bardzo..... smile
        Ale obawiam się, ze znowu ktoś przypuści na mnie atak, że robię jakąś
        antyreklamę, tak jak na forum "Morze"...
        A co tam, powiem tak:
        generalnie nie doradzam kwaterowania się w obiektach położonych przy ulicach:
        Morska, Sportowa, Brzozowa - to jest środek "sezonowego piekiełka". Do cichych
        miejsc nie nalezą też ulice: Ks. Merkleina (przy kościele- co godzina dzwon),
        Spokojna, Obrońców Helu tez niestety, Hryniewieckiego- przy samej plaży.
        Wszystkie te ulice sa położone w takiej imprezowo- handlowo- gastronomicznej
        części miasta.
        Nie chciałbym tu być źle zrozumiany - dzielnica jest ładna, nowe lub odnowione
        domy, bliziutko do plaży, itd. Ale to nie jest raczej miejsce dla wypoczynku z
        dziećmi....
        Jeśli wybieracie się z dzieciakami do Władysławowa i chcecie mieć ten komfort,
        że możecie je np. same zostawić na podwórku, czy też w spokoju spać przy
        otwartym oknie, czy nawet spokojnie otworzyć okno w dzień i móc prowadzić
        rozmowę nie przekrzykując odgłosów z zewnątrz- wybierajcie ulice położone dalej
        od plaży. Myślę, że z wózeczkiem spokojnie te 10 minut drogi się przejdziecie -
        a przynajmniej wypoczniecie i z pewnoscią pobyt będzie tańszy.

No chyba że odpowiada Wam taki "czynny" wypoczynek wśród ludzi.

Dalej z chęcią odpowiem na pytania smile

• aagulek Re: Wladyslawowo Chlapowo - do Kruka 12.05.05, 11:17
          witam, to ja poprosze o polecenie osrodkow w Chlapowie lub Wladyslawowie,
          chcemy sie wybrac z kilkumiesiecznym dzieckiem, wiec nieszczegolnie zalezy nam
          na 5 min odleglosci od morza, bardziej na tym by w pokoju bylo czysto i by byla
          lodowka..dziekuje, Agnieszka
          • aagulek Re: Wladyslawowo Chlapowo - do Kruka 12.05.05, 17:16
            Kruk, podpowiesz cos? a moze jeszcze Ktos moze cos polecic?dzieki, Agnieszka
          • joasia78 Re: Wladyslawowo Chlapowo 12.05.05, 23:00
            Witajcie
            ja polecam ośrodek Maks Mar - już sporo o nim jest na forum (ja sama też sięjuż
            rozpisywałam). Poszukaj na forum to sporo znajdziesz - nawet tu na "dziecku".
            Zauważ, też że "kruk" skutecznie odradza to miejsce sad. Ja jednak będę je
            polecała i już. Mi bardzo się tam podobało !!!! Tylko niestety cena - pewnie w
            innych miejscach jest taniej (chociaż komfort - SUPER REWELACJA).
            Pozdrawiam
        • zazulaula Re: Wladyslawowo Chlapowo - do Kruka 12.05.05, 13:19
          masz absolutną rację- tam nie można sie przecisnąć , zaparkować samochód w
          wynajęty pensjonacie , bo wszystko zatarasowane
        • sloneczko29 Re: Wladyslawowo Chlapowo - do Kruka 12.05.05, 16:35
          Dziękuję za informację. Dobrze, że się udzielasz na forum.
    • mamajakuba Do Kruka 77 20.05.05, 22:44
      Witam,
      wynajęłam pokój na początek lipca w Chłapowie przy ulicy Władysławowskiej, dokładniej przy skrzyżowaniu z Gościnną i Korsarską. Czy to spokojniejsza ulica niż te o których pisałeś wcześniej? Będę wdzięczna za odpowiedz
      • kruk77 Do wszystkich :o) 21.05.05, 11:05
        Witam!
        Dawno mnie nie było, trochę pracy miałem, ale już śpieszę z odpowiedziami na
        pytania, które zostały do mnie skierowane. Odpowiem może tak w jednym poście smile
        A wiec:

Do Aagulek:
        Niestety, ale nie czuję się na tyle kompetentny, żeby polecic jakąś konkretną
        kwaterę, nie znam na tyle konkretnych miejsc, żeby móc powiedzieć, że w tym
        domu jest fajnie, a w tym nie. A nie chciałbym żeby doszło do sytuacji, gdy ja
        coś polecam, bo wydaje mi się fajne miejsce, a Wam po przyjeździe nie
        podeszło smile
        Mogę natomiast napisać, które moim zdaniem rejony w poszczególnych
        miejscowościaach byłyby najbardziej odpowiednie dla pobytu z dzieciakami i żeby
        do morza przy okazji nie były całe hektary smile
        I tak:
        WŁADYSŁAWOWO- rejony ulic: Ogrodowa, Drogowców, Krótka, Słoneczna, Długa +
        Wyzwolenia (ale raczej ta połowa od strony parku, bo to jest bardzo długa
        ulica, należy więc pytać, czy dom jhest położony od strony parku, czy od strony
        ul. Żwirowej, bo jak od Żwirowej, to już nieco dalej od morza), jeśli komuś nie
        straszna odległość od morza, to można spokojnie jest też przy ulicach:
        Młyńskiej, Żytniej, Przybyszewskiego- ale zaznaczam, że do morza daleko.
        CHŁAPOWO- rejony ulic: Zielona, Bursztynowa, Ludzi Morza, Jarowa, Piaskowa no i
        Władysławowaska, ale tez tylko gdzieś do połowy, bo potem to juz do morza
        daleko.
        ROZEWIE- tu polecam całe osiedle, no może z wyjątkiem mieszkań w blokach
        wojskowych smile , ale ul. Rysia, Żbikowa, Żurawia, Jastrzebia, itd - jak
        najbardziej. Troszkę trudno z dziećmi dojść do morza, bo jest skarpa, ale za to
        ten super klimat - w lesie wynagradza wszystko - przynajmniej jak dla mnie smile
        JASTRZEBIA GÓRA - ul. Leśna, Jasna, Klonowa, Bałtycka - przy tych ulicach jest
        dość cicho, bo generalnie Jastrzebia jest raczej dla ludzi młodych lubiących
        imprezowe nocne życie. Dla rodzin z dziećmi może odpowedniej byłoby na początku
        Jastrzebiej, tam gdzie konczy się Rozewie, co prawda plaża dość kiepska, ale
        las blisko, i jakoś tak- kameralniej, no i cicho.
        KARWIA - generalnia cała Karwia jest tak fajnie położona, że wszędzie jest
        blisko do plaży. I cicho tez jest ogólnie, no oczywiście z wyjątkiem tej
        głównej ulicy Wojska Polskiego.
        GENERALNIE- nie polecam mieszkania przy tej głównej trasie, która ciągnie się
        od Władysławowa aż do Karwi- to jest główny turystyczny szlak i niestety nie
        uniknie się hałasu i bardzo dużego ruchu samochodów.
        Radzę wybierać uliczki nieco oddalone od tej jezdni.

Do Mamyjakuba:
        Władysławowska jest główną ulica w Chłapowie, ale taką "wewnętrzną- osiedlową".
        Nie jest to jakaś trasa przelotowa, bo do nikąd ta Władysławowską nie
        dojedziesz, kończy sie ona na końcu Chłapowa. Przelotową trasa w Chłapowie,
        jest ta nieszczęsna wybrukowana Żeromskiego.
        Nie sądzę więc, żeby tam był wielki ruch. No chyba że będziesz miała pokój z
        widokiem na ulicę- to pewnie nie będzie cicho jak w lesie smile

A i jeszcze jedno, do wszystkich- jeśli mogę coś jeszcze doradzić i chcecie
        posłuchać, to:
        przy zamawianiu pokoju pytajcie, czy przy domu jest chociaż kawałek trawnika.
        To jest nieby oczywiste, ze jeśli ktoś ma dom, to ma też kawałek czegoś
        zielonego, ogród, czy trawnik, ale tu okazuje się to problemem. Szczególnie we
        Władysławowie na osiedlu Cetniewo no i w tej imprezowej części o której pisałem
        we wcześniejszych postach- komuna tak oszczędnie poszatkowała grunty, że
        powstały działeczki o pow. 400 - 700 m, a potem łaskawie pozwolili pobudować
        coraz większe domy i tak zabudowano te działeczki, że jest tylko dom, podjazd i
        koniec. A wiec sam beton. Ja np. wolałbym żeby przy domu był chociaz kawałek
        zieleni, bo w betnonie- to ja w bloku mieszkam, a na wczasach chciałbym żeby
        dzieciak po trawie na skarpetkach podreptał smile
        A o miejscu na samochód już nie wspomnę- nie chciałbym, żeby moja furka stala
        w nocy na ulicy, w środku sezonu, w miejscowości wypoczynkowej.
        Pozdrawiam smile
        Dziś jest wieeeelkie słońce, moze długi weekend będzie ciepły smile
        • camilcia Re: Do wszystkich :o) 21.05.05, 16:46
          byliśmy w Chłapowie w ubiegłym roku, tylko na 4 dni, kwatera całkiem fajna ale
          tak obiektywnie pisząc jako mama dziecka 1,5 rocznego - mieszkaliśmy na 2 czy 3
          piętrze po stromych blaszanych schodach - ciągle się bałam że mała wyjdzie i z
          nich zleci, oczywiście dobrze pilnowałam i tak się nie stało, ale jakoś tak
          niepewnie się czułam. zejście do morza i sama plaża - byłam zaskoczona
          urwiskiem, plaża bardzo wąska. nie pojechałabym tam drugi raz, chociaż było
          całkiem fajnie ogólnie, jeździliśmy na plażę do Chałup. trochę te zaskoczenia
          wynikały z mojego niedokładnego sprawdzenia miejsca, pojechaliśmy w ostatniej
          chwili na długi weekend.
    • sylviakia Re: Wladyslawowo Chlapowo - Bursztynek 22.05.05, 18:21
      bylam rok temu w Antalyi bardzo miły właściciel. za domkeim spory trawnik z
      możliowścia zrobienia grilla. brakowało mi troszkę możliowści zrobienia posiłu
      ale wime, ze wąłściciel planował na ten rok uruchomienie czegośw piwnicy +
      zrobienie sali zabw dla dizeci i pokoju dla dorosłych. POkoje czyste, w ub.
      roku nei było grzewania byliśmy na początku czerwca na tok 5 dni i troszke
      bywało zimno. Za to brak kuchni rekompensuje jadłodalnia połózna zaraz przy
      wylocie ul. zielonej miłe panie gotują seitne jedzonko i w przyzwoitej cenie
      (za dwudaniowy obiad dla 4-os. rodziny w smaku domowym płaciliśmy 48 zł).
      zdecydownaie enjalepsza jadłodalnia w Chłapowie. to zesjćeid o morza o tkóym
      pisała jedna z dizewczyn zerwało sie w ub. roku pod wpływem deszczów. dobre
      zejście na betonowych schodach jest idąc w strone wałdysławowa przed róza
      wiatrów trzeba skręcic. W ub. roku byłam tam przez 3 tyg w wakacje i było ok
      aczkolwiek jeśli ktoś ma problemy z kolanami to ze względu na schody nie
      polecam (za to ajk pieknei rzeźbi mięsnie nóg wink ) jest tez sporo kwater bliżej
      zejścia dla wóżków czyli tzw wąwóz w tamtych okolicach jest też kemping Aga
      gdzie można odpłatnie zrobic pranie w pralce. Jest problmemz zaopatrzeniem w np
      artykuły mięsne gdyby ktos chciał sie sam kucharzyć.. ale za to na plaży mniej
      ludzi niż we Władku. no i można po zakupy spacerkeim po plazy do Władysławowo
      to tylko 2 km moje dzieci pokonywały tę trase bez problemów... pozdrawiam
      przepraszam za literówki
    • smutna1 Re: Wladyslawowo Chlapowo - Bursztynek 27.05.05, 10:09
      Witam,
      Jesli ktoś z Państwa szuka jeszcze pokoju nad morzem, to mogę zaoferować
      Chłapowo k. Władysławowa, pokoje z łazienkami, w nowiutkim domu, ładnie i
      gustownie urządzone.
      W związku z tym, że dom jest dopiero oddany do użytku, posiadamy jeszcze
      niemalże całkowitą dowolnosć terminów!
      Szczegóły i rezerwacje pod numerem: 661 795 791
      • aagulek Re: Wladyslawowo Chlapowo - Bursztynek 27.05.05, 13:54
        witam, a moze ma Pani jakies zdjecia?prosilabym o wiecej informacji na email
        gazetowy..planujemy po porodzie wyjazd gdzies w sierpniu na tydzien 2+
        niemowlak,dziekuje,Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka