lolka11 01.04.05, 19:15 Hei, Wybieramy sie Disneylandu i troche mnie ciekawi jakie tam sa ceny, tzn chodzi mi o posilki czy jakies upominki. Jesli ktos ma jeszcze jakies uwagi czy doswiadczenia, chetnie poczytam. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursgmo Re: Disneyland Paris - byl ktos? 01.04.05, 20:17 A ja się podłączę i dopytam : czy płaci się za wejście i za atrakcje juz nie, czy płacimy wejściówkę + za każdą atrakcję dodatkowa opłata .Bo na razie mi wychodzi ok.1000 zł bilet 3 dniowy dla czterech osób i jest to powiedzmy bez tragedi , ale jak dojdzie drugie tyle (jeśli płacimy za wszystko dodatkowo), do tego podróż , hotel, jedzenie i masa pierdółek, pamiątek itp. to sie okaże że za tydzień we Francji mogłabym siedzieć miesiąc w hotelu all inclusive. Ach i jeszcze czy to prawda że trzeba płacić ( i to niemało) za zdjęcia z postaciami - myszka ,pluto itd. ? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Disneyland Paris - byl ktos? 02.04.05, 10:25 Placi sie za bilet wstepu i to wszystko. Wszystkie atrakcje w parku juz sa w ramach tego. Za zdjecia z Myszka Miki tez nikt nie kazal mi placic. Ceny upominkow i zarcia w knapach sa horrendalne. Najlepiej byloby chyba zabrac wlasne kanapki. My kanapek nie mielismy, wiec poprzestawalismy na hot dogach, hihi. A ze show konczy sie fajerwerkami o polnocy to zdazy sie zglodniec. Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: Disneyland Paris - byl ktos? 02.04.05, 12:18 Hei, Horrendalne, tzn jakie. My bedziemy mieszkac 5 dni w samym resorcie, wiec raczej kanapek nie zabierzemy. A te hotdogi, to ile kosztowaly? Aha, no i np. ceny jakiegos picie czy lody dla dziecka? No i jak mozesz to napisz czy faktycznie bylo warto... Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
hawan Re: Disneyland Paris - byl ktos? 02.04.05, 15:49 Disneyland... to brzmi szumnie.. moim zdaniem NIE WARTO. Jezeli jestescie pewne, ze chcecie to: 1. Cena 1000 zl za 3 dni za 4 osoby wydaje mi sie baaardzo niska. Radze to sprawdzic raz jeszcze (normalnie jedniodniowy bilet do jednego parku (sa 2 parki) kosztuje 45 eur). Chyba ze w tym 2 dzieci ponizej 3 lat (dzieci do lat 3 maja wolne wejscie) 2. W wakacje Disneyland peka w szwach i trzeba liczyc sie z godzinnym oczekiwaniem na kazda z atrakcji. 3. W wiele miejsc nie wpuszczaja dzieci ponizej 140 cm wzrostu 4. Wszystkie atrakcje sa w cenie biletu. 5. Przed wejsciem do resortu sa restauracje. Najtanszy to jak zawsze Mcdonalds zestaw 5,90 eur. 6. W samym parku restauracji nie brakuje. Cena obiadu to 12-15 eur 7. Za zdjecia z disneyowskimi postaciami sie nie placi 8. Upominki sa drogie. Mysle, ze nie znajdzie sie nic ponizej 10 eur (moze sie myle 9. Wlasnie sie zastanawiam, ale nie jestem pewna czy w Disneylandzie pod dachem nie ma Mcdonaldsa... pamiec mnie zawodzi ale chyba jest... 10. Najfajniejsza atrakcja dla doroslych jest Space Mountain!! Na prawo od wejscia 11. Parking jest platny.. nie pamietam ile kosztuje dokladnie ale mysle ze cos z 7 eur 12. W Disney Village w nocy sa fajne atrakcje: dyskoteka, spektakle Jak macie jakies pytania to piszcie. Odpowiem w miare mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: Disneyland Paris - byl ktos? 02.04.05, 16:23 Dzieki za odpowiedz. Ja, jestem pewna, ze jedziemy. W 5 dni w Disneylandzie napewno zdazymy wszystko obejrzec i sie dobrze bawic. Mam tylko pytanie, dlaczego mowisz, ze "nie warto"? Mysle, ze Ursgmo, miala na mysli, ze 1000zl to same wejscowki tzn FastPass. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
hawan Re: Disneyland Paris - byl ktos? 02.04.05, 17:01 Tak, tak, wlasnie tak zrozumialam, ze 1000 zl to same wejsciowki na 3 dni. I wydaje mi sie to nieprawdopodobne... jezeli wejsciowka na jeden dzien kosztuje 45 eur dla jednej osoby czyli na 3 dni wychodzi 135 eur czyli 540 zl (euro licze po 4zl) x 4 osoby to wychodzi 2160 zl. Dlatego wspomnialam o dzieciach ponizej 3 roku zycia Dlaczego pisze, ze nie warto.. My mieszkamy w Paryzu, wiec Disneyland odwiedzilam kilka razy, glownie ze wzgledu na rodzine. Ja osobiscie zawsze wracam rozczarowana. Za duzo ludzi, atrakcje poza wspomnianym wyzej space mountain takie sobie (przynajmniej jak dla mnie). Uwazam, ze te pieniadze mozna naprawde wydac w inny, o niebo przyjemniejszy sposob, gdyz atrakcji dla dzieci w Paryzu nie brakuje. W temacie Swiat ktos kilka dni temu pytal o Paryz. Tam napisalam co mozna robic z kilkulatkiem (poza zwiedzaniem wiezy Eifla). Taki program wydaje mi sie duzo bardziej przyjemniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
hawan Co robic w Paryzu 02.04.05, 17:03 Podaje linka do wyzej wspomnianego tematu Odpowiedz Link Zgłoś
hawan link 02.04.05, 17:03 za szybko przycisnelam i poszlo bez linka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=22154368&a=22227805 Odpowiedz Link Zgłoś
hawan Hotel 02.04.05, 17:44 Tak z ciekawosci sprawdzilam hotel w Disneylandzie w chambre famille (dla 5 osob) kosztuje 223 eur (teraz jest promocja i pokoj kosztuje 144 eur) za noc. Licze 223 x 4 x 4 noce = 3568 zl nie wiem w ile osob chcecie jechac. Licze, ze w 4 (rodzice + 2 dzieci) bilet nawet ze zniszka dajmy na to dla 4 osobowej rodziny niech kosztuje 40 eur, czyli 40 x 5 (dni) x 4(osoby) x 4 (dalej licze euro po 4 zl) = 3200 + 3568 = 6768 pln Na 5 dnia w disneylandzie dla 4 osobowej rodziny + posilki, parking, dojazd 10 000 jak nic. Oczywiscie to sa Twoje pieniadze i to Ty wydasz je tak jak Tobie to odpowiada, ale ja dalej pisze, ze NIE WARTO Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: ceny wstęp 02.04.05, 20:07 Dokładnie cena wygląda tak : 3 Day Park Hopper Ticket 108 euros - adult 80 euros- child to ceny ze strony disneylandu więc 2 dorosłych + dwoje dzieci powyżej 3 ale do 11 lat = 376 euro = 1544 zł po dzisiejszym kursie Ja faktycznie nie liczyłam mojego syna bo cenę sprawdzałam na jesieni jak jeszcze nia miał 3 lat , ale pomysł z pojechaniem nam upadł i nie pojechaliśmy . Nie zamierzamy nocowac w hotelu na terenie parku bo ceny tam mają zabójcze i byłoby mi szkoda , mam gdzieś adres pensjonatu w którym nocowała kuzynka troszkę dalej od parku ( 45 minut jazdy) ale za to za cenę 50 Euro za dobę za pokój, a nie za osobę. pozdrawiam Urszula Zuzia i Maciuś Odpowiedz Link Zgłoś
hawan Re: ceny wstęp 02.04.05, 21:33 Ula masz racje! Ja liczylam, ze dzieci placa caly bilet, a nie ulgowy. Nie bylam na stronie Disneylandu, wiec jestem zaskoczona cenami ale 08 czy 09 kwietnia jest otwarcie Space Mountain Mission 2, wiec pewnie robia promocje, no i wakacje Ula zobacz tutaj www.hotelformule1.com/formule1/fichehotel/fr/for/3176/fiche_hotel.shtml#p rix pokoj niby 3 osobowy (z 2 dzieic dasz rade wynegocjowac ta cene dla 4) kosztuje 32 eur za dobe ze sniadaniem. Moze Cie to zainteresuje. Hotel znajduje sie na zachod od Paryza w departamencie 92, ktory cieszy sie bardzo dobra opinia. Niech Cie nie przeraza, ze to inny departament! Samo miasto Paryz, to departament 75, a wszystko przylegle, to 92, 93, 94, wiec miasto lezace 1km od Paryza jest juz w innym departamencie Najlepiej byc samochodem. Jezeli nie to do Disneylandu z Paryza jedzie TGV (szybki pociag lub RER numer A4 (pociag podmiejski). www.ratp.fr na tej stronie znajdziesz cala francuska komunikacje (metro, autobusy, RER) Pozdrawiam i zycze udanego pobytu i udanej zabawy!! Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: ceny wstęp 03.04.05, 18:20 Dzięki za ten link hawan , chętnie skorzystam. My będziemy samochodem ,najbardziej lubimy taki sposób podróżowania, więc odległość hotelu nie ma wielkiego znaczenia. Stanowczo nie chcę nocować w disneyowskim hotelu ,ceny sa dość wysokie ,wolę za te pieniądze kupić dzieciakom co tam będą chciały . Zastanowimy sie jeszcze ile czasu spędzimy w parku , ale najwięcej do powiedzenia będzie miała córa bo wyjazd będzie dla niej prezentem na komunnię od nas. Ale myślę że te 3 dni w parku to max. i spokojnie naogląda się księżniczek i pałaców do woli .A swoją drogą to żałosne że w Polsce nie ma nic podobnego dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: Hotel 03.04.05, 11:07 Wiec, my jedziemy do Disneyland NewPort Bay i za 3 dorosle i jedno dziecko, od poniedzialku do piatku, placimy 21.000 NOK (mieszkamy w Norwegii) czyli to wychodzi jakies 10 500zl, ale jest to przezycie na cale zycie. Mysle tez, ze w jeden dzien pojedziemy do samego Paryza. Dla Ciebie nie warto, bo bylas juz kilka razy.... Dzieki za informacje.... Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: Hotel 03.04.05, 11:24 Aha, zapomnialam dodac, ze wyjsciowki na te 5 dni, sa wliczone w cene. No i Sniadanie w hotelu. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: Disneyland Paris - byl ktos? 03.04.05, 11:03 No coz, my jedziemy glownie ze wzgledu na dziecko, ktore uwielbia wszystkie princessy Disney'a. Ja zreszta tez chetnie sobie popatrze. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
hawan Jednak nie mam racji 04.04.05, 11:06 Lolka przepraszam! Nie powinnam pisac, ze nie warto. Ja w Disneylandzie bylam kilka razy, wiec mam juz inny odbior tego miejsca i zapomnialam, ze mimo wszystko bedac tam po raz pierwszy mialam kolatanie serca (mimo 30 lat, wiec co tu mowic np. o 3 latce). Coreczka napewno wroci zachwycona!! Tym bardziej, ze i samolot i hotel i Disneyland i wszystkie ksiezniczki Odpowiedz Link Zgłoś
ingolula Re: Disneyland Paris - byl ktos? 06.04.05, 19:26 To jest fantastyczny park, ale niestety tylko dla większych dzieci. Nasza Ewelina była rozczarowana, bo musieliśmy wybierać miejsca gdzie bez problemu mogłaby wejść. Chodzi oczywiście o te 140 cm. Podobnie jest w Parku Asteriksa. Super atrakcje dla starszych dzieci. Dodam, że Ewelina miała wówczas 7 lat i trudno jej było wytłumaczyć, że tu nie wolno. W Paryżu mamy do dyspozycji mieszkanie znajomej, więc nigdy nie płacimy za nocleg a to w Paryżu jest chyba najdroższe. Jedzenie w parkach jest okropne, wiec polecam zrobić zakupy przed wizytą. Nawet woda jest droga. Pamiątki bardzo drogie i spokojnie można je kupić taniej na Ch E.Oczywiście piszę to z perspektywy osoby, która była tam wielokrotnie. (tylko za pierwszym razem kupowałam jak szalona). Do parku najlepiej dojechać RER. Podobnie do Asteriksa RER na lotnisko Ch de Gaulle a później specjalnym autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś