Dodaj do ulubionych

fajne miejsca na wakacje

09.05.05, 22:25
Jako, ze wakacje za pasem to pomyslalam sobie ,ze moze niektore mamy maja juz
doswiadczenia z ostatnich lat i moglyby sie podzielic doswiadczeniami gdzie
warto sie wybrac. Najchetniej takie miejsca gdzie same byly z pociechami,
sprawdzily warunki, jedzenie, koszty i z checia wrocilyby nie raz. Ja na
przyklad w ostatni weekend bylam z rodzinka i moja 13 miesieczna corcia w
Kazimierzu Dolnym nad Wisla w Pensjonacie Lipowa Dolina. Chetnie podziele sie
doswiadczenia i przyblize wszystkie informacje- o tym, ze bylo tam krzeselko
do jedzenia dla dziecka, o piaskownicy i domku na drzewie, hustwkach,
jedzeniu dla kilkulatkow, ktore mozna zamowic, kozkach, krolikach i innych
zwierzatkach, ktore moje dziecko nosi w pamieci caly czassmile)).Czekam na Wasze
glosy, ja szukam miejsc szczegolnie na Mazurach i raczej w agroturystycesmile)
charl
Obserwuj wątek
    • anisr Re: fajne miejsca na wakacje 09.05.05, 22:39
      Hej a możesz podać namiary?Bo tak tęsknie za Kazimierzeem ale myślałam że tam
      sa tylko kwatery dla zakochanych....Ja polecam Pogorzelicę domki - tuż przy
      plaży mnóstwo miejsca do biegania a daleko do dyskotek i ...straganów z
      pamiatkamismile)
    • lila1974 Re: fajne miejsca na wakacje 09.05.05, 22:59
      W Pobierowie (zachodniopomorskie) bylismy w fajnym pensjonacie "Mariola i
      jarek" (albo odwrotnie). Maja zwierzatka, plac zabaw, duzy trawnik za domem,
      padok z konikiem i nawet jak bylo pochmurno, to nie bylo nudno. Maja nowy
      budynek lub mozna zamowic "mieszkanko" w starym: salonik, sypialnia, lazienka i
      miejsce kuchenne (bo kuchnia to to nie jest). W tym mieszkanku wystroj jest
      nedzny, ale za to za oknem gril, dzieci slodko spia a mama bez stresu urzeduje.
      My bylismy w zestawie 4 doroslych i 2 dzieci (placilo sie za "mieszkanko" a nie
      za osobe). Na koniec pobytu kobietka nas nieco zirytowala ale wybaczylismy
      (dopiero po 2 latach big_grin) i mozemy polecic.
      Tel 091/3864366
      • maryland1 Re: fajne miejsca na wakacje 09.05.05, 23:04
        A czy można prosić o namiar na domki w Pogorzelicy?
        • anisr Re: fajne miejsca na wakacje 10.05.05, 11:00
          Jasne tylko muszę poszukać.A to nie jest łatwewink))....dam znać, pozdrawiam
          • ingga Re: fajne miejsca na wakacje 10.05.05, 12:29
            To ja też dołączam się do prośby o namiary na domki w Pogorzelicy.
            Please!!!!!
      • jaga68 Re: fajne miejsca na wakacje 13.05.05, 10:36
        Witam,
        Czy mogłabym Cię prosić o więcej informacji o tym pensjonacie?
        Wiem, że na okres lipca są miejsca w domie z klinkieru, 1km od morza.
        1)Interesuje mnie szczególnie jak wygląda możliwość przygotowywania posiłków (
        śniadania, kolacje, jakaś zupka do półrocznego dziecka ).Trochę niejasne są dla
        mnie wyjaśnienia właścielki, gdzie można przygotować posiłki i zmyć naczynia ?
        2)Czy pokoje są na tyle duże, że można tam wstawić dodatkowo łóżeczko?
        3)Jak wygląda teren do zabawy dla dzieci wokół domu? ( szczególnie dla trzylatka)
        4)Czy okolica jest w miarę spokojna? (bez dyskotek w pobliżu, sklepy ??)
        5)Jak z dojściem do morza i samą plażą?

Sorry za tak dużo pytań, ale "wyprawiam się" z dwójką maluchów, i potrzebuję
        znać jak najwięcej szczegółów.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
        Jaga
        Ps. Co Was tak zirytowało, jeśli mogę spytać
      • jaga68 Re: fajne miejsca na wakacje 13.05.05, 10:39
        Witam,
        Czy mogłabym Cię prosić o więcej informacji o tym pensjonacie?
        Wiem, że na okres lipca są miejsca w domie z klinkieru, 1km od morza.
        1)Interesuje mnie szczególnie jak wygląda możliwość przygotowywania posiłków (
        śniadania, kolacje, jakaś zupka do półrocznego dziecka ).Trochę niejasne są dla
        mnie wyjaśnienia właścielki, gdzie można przygotować posiłki i zmyć naczynia ?
        2)Czy pokoje są na tyle duże, że można tam wstawić dodatkowo łóżeczko?
        3)Jak wygląda teren do zabawy dla dzieci wokół domu? ( szczególnie dla trzylatka)
        4)Czy okolica jest w miarę spokojna? (bez dyskotek w pobliżu, sklepy ??)
        5)Jak z dojściem do morza i samą plażą?

Sorry za tak dużo pytań, ale "wyprawiam się" z dwójką maluchów, i potrzebuję
        znać jak najwięcej szczegółów.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
        Jaga
        Ps. Co Was tak zirytowało, jeśli mogę spytać
        • lila1974 Re: do Jaga68 17.05.05, 14:19
          Witaj! Nie wiem, czy dostalas moj list, bo cos mi ostatnio szwankuje poczta.
          To miejsce jest polozone na ustroniu. Halasy zadne Wam nie groza. Do morza jest
          na pewno dalej niz 1 km, (moze 2) ale dla nas nie bylo to problemem. Czy
          wybraliscie to mieszkanko w starej czesci? Jesli tak to opisze Ci, jak to
          wyglda. W duzym pokoju stala rozkladana sofa i tapczan. Z niego wchodzi sie do
          sypialni, a tam 2 lozka. W tym duzym pokoju stoi czajnik elektryczny i zlew.
          Zabij mnie, ale nie pamietam, czy jest tam kuchenka elektryczna. W lazience
          jest prysznic z glebokim brodzikiem, w ktorym bez problemu moglysmy wykapac
          nasze dzieci. Pranie wieszalysmy na sznurkach za domem i nic nam nie zginelo.
          Za domem jest duzy trawnik, miejsce do grania w siatkowke, piaskownica dla
          dzieciaczkow z plastikowa zjezdzalnia, nadmuchiwane zabawki. Mozna zabrac
          dzieciaczka do zagrody z kroliczkami lub do ogrodu z owieczkami. Jest rowniez
          gniazdo z bocianami. Stoi stara bryczka, na ktorej tez mozna sie bawic. A dalej
          chodzi konik i za doplata mozna go pouzywac.

W obecnosci wlascicielki, zrobcie przeglad pokoju. Do nas miala pretensje przy
          wyjezdzie, ze z tapczanu sypie sie gabka i ze jest wilgoc w lazience. Tapczan
          niestety sypal sie pewnie ze 100 lat przed nami, ale pani miala pretensje, ze
          to nasza wina. Lazienka zas ma kiepska wentylacje, np. umyta podloga schla caly
          dzien. A jeszcze opiorkala nas za szklanke postawiona na stole bez serwetki. No
          owszem slady sie od tego robia i wiecej grzech sie nam nie trafil. Na szczescie
          z glupotami wyskoczyli ostatniego dnia, wiec pobyt jako taki uwazam za bardzo
          udany.

Jesli chodzi o plaze, to w Pobierowie jest fajnie. Nie jest moze tak szeroka
          jak w Swinoujsciu ale nam sie podoba. Musicie wiedziec, ze wiekszosc zejsc na
          plaze jest po schodach, wiec dla wozkow niewygoda. Jesli jednak przejdzecie
          przez przystanek PKS to po drugiej stronie glownej ulicy jest taki zjazd
          wybetonowany do samej plazy, czyli problem z wozkiem odpada.

Kurcze mam nadzieje, ze bedzie sie Wam podobalo, bo to straszna
          odpowiedzialnosc tak komus polecic.

Moze zadzwon do nich jeszcze i zapytaj, czy juz urzadzili ten pokoj normalnie,
          bo to byl jedyny zgrzyt, te meble - gleboki PRL.

• jaga68 Re: do Jaga68 17.05.05, 23:20
            Witam,
            Dzięki piękne, że się odezwałaś.
            Pokój mamy w domu z cegły klikierówki, ten żółty. Nie wiem czy to ta stara
            część czy nowa ?
            Trochę mnie uspokoiłaś, zwłaszcza tym dużym placem do zabawy przed domem.
            Mam jeszcze klika pytań jeśli mogę.
            Jak daleko jest od tej głównej drogi ? i czy ją słychać?
            Czy na tym placu przed domem jest trochę cienia, żeby można postawić wózek, ze
            śpiącym dzieckiem?

Czy jest bardzo daleko do jakiegoś miejsca gdzie można zjeść obiad, kupić coś do
            jedzenia ?
            Nie wiem, czy piszemy o tym samym domu, ale czy nie oreientujesz się przypadkiem
            jak wygląda aneks kuchenny w tym "żółtym" domu?

Sorry, że tak Cię nagabuję, ale dla mnie to cała wyprawa wink

Pozdrowionka i dzięki za informację
            Jaga
    • buanitka Re: fajne miejsca na wakacje 10.05.05, 14:53
      polecem Krym!!! Taniocha! pisalam o tym wcześniej
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=21963501
    • mamaolki Re: fajne miejsca na wakacje 11.05.05, 09:13
      hej - witaj w klubie fanów LD :0)
      na Mazurach mogę polecić Bogdany:
      www.bogdany.com.pl/index1.htm
      które poleciła mi swego czasu... Pani z Lipowej Doliny - byliśmy u Pana
      Jędrzeja i też było fajnie :0)
      • renatas4 Re: Bogdany 11.05.05, 11:20
        Czy możesz napisać coś więcej nt. Domu Gościnnego Bogdany? Strona wygląda
        zachęcająco, jakie są tam warunki, czy jest co robić, czy można kompać sie w
        rzece itp.
        • mamaolki Re: Bogdany 11.05.05, 22:03
          spore pokoje, większośc na piętrze - wejście po szerokich schodach (taka niby
          klatka schodowa), ale wiem, że są też jakieś pokoje na dole i mieszkanie w
          budynku obok
          piaskownica, huśtawka, basen odkryty (nie wiem njak z czystością wody, ale
          widziałam swego czasu jakieś filtry i przykrycia)
          co robić - ich hasłem jest "ryby, grzyby i świety spokój" i tak tam właśnie
          jest, bardzo spokojnie (psy czasem hałasują), wokół piękne lasy, nieopodal
          jezioro - my kąpaliśmy się w basenie, ale na jezioro chodzili gopście z
          kajakami, więc pewnie i kąpać się można. Mieli rowery dla gości, bardzo fajną
          wiatę grillową. Nie jest to moim zdaniem typowe miejsce dzieciowe (jak np
          Lipowa Dolina właśnie), więcej tu rodzin bez dzieci lub ze starszymi
          latoroślami na wypady rowerowe.
          Ogólnie panuje jakiś fajny klimat - bardzo dużo gości wracających. Trochę nie
          podobalo mi się, że przyjmują z psami (jakiś wściekle hałasujący mały kundel
          był ja my byliśmy i nie dawało się tego scierpieć).
          W sumie byliśmy zaledwie tydzień, więc aż tak dobrze nie poznałam okolic, ale
          gospodarz (jeśli jest akurat, bo nie mieszka tam na stałe) opowiada o okolicy.
    • gajdzia Re: fajne miejsca na wakacje 11.05.05, 19:15
      Ja na Mazurach mogę polecic dom nad jeziorem - cały do wynajęcia z własnym
      pomostem. Zaleta jest to że jest duzy - 4 sypialnie wiec mona pojechać w dwie -
      czy więcej rodzin. Okolica przepiekna, spokój i jednocześnie duzo
      możliwości "wycieczkowych".

www.domnamazurach.pl
      • malgog Re: fajne miejsca na wakacje 12.05.05, 13:42
        mazury.info.pl/domki/roganty/index.html
        Podobno jest fajne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka