18.05.05, 22:04
Co sądzicie o Łebie? Znalazłam fajną niedrogą kwaterę ale nie wiem czy warto
tam jechać bo jeszcze nigdy tam nie byłam. Jak plaża. Chcę jechać z dwuletnim
synkiem.
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: Łeba 18.05.05, 22:07
      jeżdżę tam od dzieciństwa, teraz ze swoją rodziną.Kwaterę jak każdą trzeba
      sprawdzić tym bardziej jeśli ma b.niską cenę i oczywiście uliczki blisko plaży.
    • gagunia Re: Łeba 18.05.05, 22:09
      W łebie jest fajnie, ladnie, czysto i... do morza daleko smile Jezdzilam tam z
      mezem jeszcze przed slubem pod namiot. Zapytaj jak daleko od morza ta kwatera.
      My mielismy spory kawal i na plazy bylismy ze 2 razy. No, ale my nad morzem
      mieszkamy, wiec nam na plazowaniu nie zalezalo.
    • zaga25 Re: Łeba 18.05.05, 22:15
      Nam powiedzieli że 800m. Czy to niemożliwe?
    • 5_monika Re: Łeba 18.05.05, 22:22
      tu jest szcegółowy plan miasta:
      www.leba-kurort.pl/le1.php?show=mapa
    • basiaf1 Re: Łeba 18.05.05, 22:26
      Ja osobiście Łebę jako miejsce wypoczynku odradzam. Wiadomo , co kto lubi ale z
      dzieckiem w taki tłum? W Łebie w sezonie jest jak w centrum Warszawy- ryczące
      samochody, knajpy z głosna muzyką, na miejsce w smażalni czy knajpce trzeba
      czekać, dyskoteki, mnóstwo ześwirowanej młodziezy , nierzadko narabanej - za
      przeproszeniem- od rana. Hałas, ruch , wszedzie daleko, ludzi multum.
      Zastanówcie się czy z 2 latkiem jest sens tam jechać? Wy z "dobrodziejstw" Łeby
      nie skorzystaci( no bo jak iść do pubu czy na dyskotekę z dwulatkiemsmile) a
      dziecko chyba tez nie odpocznie. Nie upieram się, wiadomo, mam tez takich
      znajomych, którzy na wakacje wybierają tylko i wyłącznie kurorty a ja wole
      miejsca gdzie wreszcie moge od ludzi i zgiełku odpocząć- w końcu rzadko mam
      wakacjesmile Ja osobiście odradzałabym Łebe i wszystkie "kurorty" nad morzem. Ja
      byłam w Łebie zaraz po ślubie , kiedy jeszcze syna nie było w planach i ...
      Baaaardzo się zmęczyłam. Nie lubie na wakacjach chodzic wymalowana w 30
      stopniowym upale i w butach na szpilakch po plażysmile) A taka właśnie jest Łeba-
      szpanersto, kasa , i mnóstwo nastolatków, którzy nie wiedza co z sobą zrobić.
      Źle pojęty snobizm i tyle.
      Sorki, że tak się rozpisałam ale zastanówcie się jeszcze- wakacje w tętniącym
      życiem Mieście???
      Pozdrawiam
      Basia i Jaś
      • mamamikolajcia Re: Łeba 18.05.05, 23:50
        Zgadzam się całkowicie z basiaf1. Sama mam prawie dwuletniego synka i na pewno
        nie pojechałabym z nim na wakacje do Łeby. Jest tyle przyjemnych i spokojnych
        miejscowości na wybrzeżu. U mnie Łeba jest na jednym z ostatnich miejsc na
        wakacje z małym dzieckiem. No ale co kto lubi. Pozdrawiam.
        • mamamikolajcia Re: Łeba 19.05.05, 09:31
          Polecam Chłopy, między Mielnem i Sarbinowem. Mała, przyjemna miejscowość,
          praktycznie z każdego miejsca blisko do morza.
    • ggosia1 Re: Łeba 19.05.05, 07:14
      Absolutnie odradzam! Tak jak napisano powyżej, z tym, że to szpanerrstwo małej
      klasy, bardzo głośno, no i w sumie wcale nie ak znowyu ładnie.(poza wydmami
      czywiście) - plaża wąska i bardz zapchana- to na wypadek, gdyby była pogoda...I
      bardzo, a to bardzo brudno i śmierdząco. Polecam małe miejscowości - i tak z
      2latkiem sie specjalnie nie nabawicie w pubach- a za to bardzo zmęczycie. My
      odkąd mały ma 4 msc co roku msc soędzamuy w Chałupach na helu i bardzo to
      kochamy. Mało skomercjalizowane, a sklepy konieczne, miejsca do jedzenia i plac
      zabaw są/ Genialna plaża ok. 100 150 m szerokości i nikt sobie na głowy nie
      wchodzi, małe dziecko może spokojnie tam spać itp. Ale jest wiele innych tego
      typu miejscowości- łebęABSOLUTNIE odradzam. W mniejszych miejscowościach będzie
      też taniej, jeśli ma to dla ciebie znaczenie.
      • kasper68 Re: Łeba 19.05.05, 08:36
        Popieram przedmówców. W sezonie przy ładnej pogodzie na plaży bardzo ciasno,
        tak, że dziecko nie ma się gdzie bawić i będą kłopoty z upilnowaniem. Jeszcze
        jako tako jest na końcówce ul. Nadmorskiej ( kempingi i domy wczasowe), tam
        jest blisko do morza ale znów daleko do centrum. Ale na plazy taki sam ścisk.
        • noa2003 Re: Łeba 19.05.05, 09:03
          Witam
          Byłam w Łebie w 3 miesiący ciąży i z dzieckiem napewno nigdy nie pojadę , tak
          jak wyżej napisano , głośno, ciasno, po prostu dla mnie porażka, myślę że
          miejscowość dobra dla młodych ludzi, bez zobowiązań
          • kinia.27 Re: Łeba 19.05.05, 09:18
            ja również odradzam, i podpisuje sie pod tym co napisały dziewczyny powyżej,
            jest tyle pięknych miejsc na naszym wybrzeżu, polecam ci np Rowy, Jastarnie,
            Chłapowo, mnóstwo kwater,blisko do morza, w Jastarni jest np piekna szeroka
            plaża ,przemyśl to i życze udanych wakacji a przede wszystkim pogody smile
    • nadka1 Re: Łeba 19.05.05, 10:28
      Dla mnie Łeba to też ostatnie miejsce w które bym pojechała z
      dzieckiem,gwar,ścisk,na plaży ludzie chodzą sobie po głowie.Dla mnie jest to
      miejscowość dla 18-19-latków lubiących dyskoteki itp.Odradzam
    • antonina_74 Re: Łeba 19.05.05, 10:41
      Byłam z 10-mies dzieckiem. Plaża ładna tylko te niedrogie kwatery zwykle
      daleko - my mieszkaliśmy w domku na kempingu, ok. 2 km od plaży. Ale
      plażowaliśmy codziennie.
      • mamamajki Re: Łeba 19.05.05, 22:06
        polecam Łebę - jest nawet (gdyby padało - tfu tfu wink taki salon zabaw dla dzieci
        - basen kulkowy itp - dla 2latka w sam raz smile
        asia mama mai
    • almerka1 Re: Łeba 05.07.05, 11:20
      Wyjazd z małym dzieckiem raczej odradzam, bo głośno, przyjeżdża tam w
      większości młodzież, jeden wielki pokaz mody i szpanerstwa, plaża natomiast
      ładna, szeroka, ale zeby znaleźć na niej miejsce do leżenia w sezonie trzeba
      być na niej ok 9 rano, potem nie ma po co iść, straszny tłok, na plaży gra
      muzyka, jest odcinek strzeżony przy głównym wejściu.
      • justok1 Re: Łeba 06.07.05, 15:08
        Polecam Łebę, ale nie w sezonie. Byliśmy tam 2 razy rok po roku, pierwszy raz
        jak córcia miała nieco ponad 1,5roku. Nie było tłumów, taniej, cicho (ale
        mieszkaliśmy ok 800m od morza, dla nas żaden problem, bo lubimy spacerki) i
        pogodę mieliśmy świetną (jeździliśmy w pierwszej połowie czerwca). Teraz
        wybraliśmy Mazury - niestety jesteśmy od tego roku zdani na wyjazdy w sezonie.
    • medlajn Re: Łeba 08.07.05, 19:00
      A ja polecam. Byłam 2 lata temu z mężem i było cudownie. A teraz w drugiej
      połowie sierpnia wybieramy się tam z roczną córcią. Jeśli ktoś zamówił kwatery
      głęboko w mieście to może do plaży jest i kawałek. Ale jak sobie weźmiesz w
      pobliżu ul. Nadmorskiej to jest 200-300m do plaży. W sezonie może jest tam
      troszkę głośno ale znam gorsze mniejsze miejscowości gdzie młodzi ludzie z
      nudów (nie ma co robić)- robią koszmarne rzeczy.
      Ale za to jest to miejscowość gdzie można wybierać się na wiele ciekawych
      spacerów po lesie, nad jeziorem ...
      Wybierając miejsce wypoczynku patrzyłam aby kwatera miała łazienkę i była w
      przystępnej cenie+ łóżeczko dla dziecka, blisko plaży, dostęp do całodobowej
      pomocy medycznej , apteki. A pozatym jak nie będzie pogody to jest wiele
      interesujących miejsc dla dziecka.Nie trzeba bez przerwy błąkać się w top samo
      miejsce. Pamiętaj że dla Ciebie to też ma być odpoczynek i cudownie spędzony
      czas z dzieckiem bez domowych obowiązków.
      Ale jak kto woli. Ja nie należę do osób "dzikusów" spędzających czas w
      miejscowościach gdzie są 4 osoby na krzyż. A właśnie w wielu miejscowościach po
      20 sierpnia tak jest. Nawet niektóre sklepy są już pozamykane.
      Pozdrawiam i życzę cudownego wypoczynku z maluchem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka