zaga25 18.05.05, 22:04 Co sądzicie o Łebie? Znalazłam fajną niedrogą kwaterę ale nie wiem czy warto tam jechać bo jeszcze nigdy tam nie byłam. Jak plaża. Chcę jechać z dwuletnim synkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: Łeba 18.05.05, 22:07 jeżdżę tam od dzieciństwa, teraz ze swoją rodziną.Kwaterę jak każdą trzeba sprawdzić tym bardziej jeśli ma b.niską cenę i oczywiście uliczki blisko plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Łeba 18.05.05, 22:09 W łebie jest fajnie, ladnie, czysto i... do morza daleko Jezdzilam tam z mezem jeszcze przed slubem pod namiot. Zapytaj jak daleko od morza ta kwatera. My mielismy spory kawal i na plazy bylismy ze 2 razy. No, ale my nad morzem mieszkamy, wiec nam na plazowaniu nie zalezalo. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Łeba 18.05.05, 22:22 tu jest szcegółowy plan miasta: www.leba-kurort.pl/le1.php?show=mapa Odpowiedz Link Zgłoś
basiaf1 Re: Łeba 18.05.05, 22:26 Ja osobiście Łebę jako miejsce wypoczynku odradzam. Wiadomo , co kto lubi ale z dzieckiem w taki tłum? W Łebie w sezonie jest jak w centrum Warszawy- ryczące samochody, knajpy z głosna muzyką, na miejsce w smażalni czy knajpce trzeba czekać, dyskoteki, mnóstwo ześwirowanej młodziezy , nierzadko narabanej - za przeproszeniem- od rana. Hałas, ruch , wszedzie daleko, ludzi multum. Zastanówcie się czy z 2 latkiem jest sens tam jechać? Wy z "dobrodziejstw" Łeby nie skorzystaci( no bo jak iść do pubu czy na dyskotekę z dwulatkiem) a dziecko chyba tez nie odpocznie. Nie upieram się, wiadomo, mam tez takich znajomych, którzy na wakacje wybierają tylko i wyłącznie kurorty a ja wole miejsca gdzie wreszcie moge od ludzi i zgiełku odpocząć- w końcu rzadko mam wakacje Ja osobiście odradzałabym Łebe i wszystkie "kurorty" nad morzem. Ja byłam w Łebie zaraz po ślubie , kiedy jeszcze syna nie było w planach i ... Baaaardzo się zmęczyłam. Nie lubie na wakacjach chodzic wymalowana w 30 stopniowym upale i w butach na szpilakch po plaży) A taka właśnie jest Łeba- szpanersto, kasa , i mnóstwo nastolatków, którzy nie wiedza co z sobą zrobić. Źle pojęty snobizm i tyle. Sorki, że tak się rozpisałam ale zastanówcie się jeszcze- wakacje w tętniącym życiem Mieście??? Pozdrawiam Basia i Jaś Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikolajcia Re: Łeba 18.05.05, 23:50 Zgadzam się całkowicie z basiaf1. Sama mam prawie dwuletniego synka i na pewno nie pojechałabym z nim na wakacje do Łeby. Jest tyle przyjemnych i spokojnych miejscowości na wybrzeżu. U mnie Łeba jest na jednym z ostatnich miejsc na wakacje z małym dzieckiem. No ale co kto lubi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikolajcia Re: Łeba 19.05.05, 09:31 Polecam Chłopy, między Mielnem i Sarbinowem. Mała, przyjemna miejscowość, praktycznie z każdego miejsca blisko do morza. Odpowiedz Link Zgłoś
ggosia1 Re: Łeba 19.05.05, 07:14 Absolutnie odradzam! Tak jak napisano powyżej, z tym, że to szpanerrstwo małej klasy, bardzo głośno, no i w sumie wcale nie ak znowyu ładnie.(poza wydmami czywiście) - plaża wąska i bardz zapchana- to na wypadek, gdyby była pogoda...I bardzo, a to bardzo brudno i śmierdząco. Polecam małe miejscowości - i tak z 2latkiem sie specjalnie nie nabawicie w pubach- a za to bardzo zmęczycie. My odkąd mały ma 4 msc co roku msc soędzamuy w Chałupach na helu i bardzo to kochamy. Mało skomercjalizowane, a sklepy konieczne, miejsca do jedzenia i plac zabaw są/ Genialna plaża ok. 100 150 m szerokości i nikt sobie na głowy nie wchodzi, małe dziecko może spokojnie tam spać itp. Ale jest wiele innych tego typu miejscowości- łebęABSOLUTNIE odradzam. W mniejszych miejscowościach będzie też taniej, jeśli ma to dla ciebie znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasper68 Re: Łeba 19.05.05, 08:36 Popieram przedmówców. W sezonie przy ładnej pogodzie na plaży bardzo ciasno, tak, że dziecko nie ma się gdzie bawić i będą kłopoty z upilnowaniem. Jeszcze jako tako jest na końcówce ul. Nadmorskiej ( kempingi i domy wczasowe), tam jest blisko do morza ale znów daleko do centrum. Ale na plazy taki sam ścisk. Odpowiedz Link Zgłoś
noa2003 Re: Łeba 19.05.05, 09:03 Witam Byłam w Łebie w 3 miesiący ciąży i z dzieckiem napewno nigdy nie pojadę , tak jak wyżej napisano , głośno, ciasno, po prostu dla mnie porażka, myślę że miejscowość dobra dla młodych ludzi, bez zobowiązań Odpowiedz Link Zgłoś
kinia.27 Re: Łeba 19.05.05, 09:18 ja również odradzam, i podpisuje sie pod tym co napisały dziewczyny powyżej, jest tyle pięknych miejsc na naszym wybrzeżu, polecam ci np Rowy, Jastarnie, Chłapowo, mnóstwo kwater,blisko do morza, w Jastarni jest np piekna szeroka plaża ,przemyśl to i życze udanych wakacji a przede wszystkim pogody Odpowiedz Link Zgłoś
nadka1 Re: Łeba 19.05.05, 10:28 Dla mnie Łeba to też ostatnie miejsce w które bym pojechała z dzieckiem,gwar,ścisk,na plaży ludzie chodzą sobie po głowie.Dla mnie jest to miejscowość dla 18-19-latków lubiących dyskoteki itp.Odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: Łeba 19.05.05, 10:41 Byłam z 10-mies dzieckiem. Plaża ładna tylko te niedrogie kwatery zwykle daleko - my mieszkaliśmy w domku na kempingu, ok. 2 km od plaży. Ale plażowaliśmy codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajki Re: Łeba 19.05.05, 22:06 polecam Łebę - jest nawet (gdyby padało - tfu tfu taki salon zabaw dla dzieci - basen kulkowy itp - dla 2latka w sam raz asia mama mai Odpowiedz Link Zgłoś
almerka1 Re: Łeba 05.07.05, 11:20 Wyjazd z małym dzieckiem raczej odradzam, bo głośno, przyjeżdża tam w większości młodzież, jeden wielki pokaz mody i szpanerstwa, plaża natomiast ładna, szeroka, ale zeby znaleźć na niej miejsce do leżenia w sezonie trzeba być na niej ok 9 rano, potem nie ma po co iść, straszny tłok, na plaży gra muzyka, jest odcinek strzeżony przy głównym wejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
justok1 Re: Łeba 06.07.05, 15:08 Polecam Łebę, ale nie w sezonie. Byliśmy tam 2 razy rok po roku, pierwszy raz jak córcia miała nieco ponad 1,5roku. Nie było tłumów, taniej, cicho (ale mieszkaliśmy ok 800m od morza, dla nas żaden problem, bo lubimy spacerki) i pogodę mieliśmy świetną (jeździliśmy w pierwszej połowie czerwca). Teraz wybraliśmy Mazury - niestety jesteśmy od tego roku zdani na wyjazdy w sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
medlajn Re: Łeba 08.07.05, 19:00 A ja polecam. Byłam 2 lata temu z mężem i było cudownie. A teraz w drugiej połowie sierpnia wybieramy się tam z roczną córcią. Jeśli ktoś zamówił kwatery głęboko w mieście to może do plaży jest i kawałek. Ale jak sobie weźmiesz w pobliżu ul. Nadmorskiej to jest 200-300m do plaży. W sezonie może jest tam troszkę głośno ale znam gorsze mniejsze miejscowości gdzie młodzi ludzie z nudów (nie ma co robić)- robią koszmarne rzeczy. Ale za to jest to miejscowość gdzie można wybierać się na wiele ciekawych spacerów po lesie, nad jeziorem ... Wybierając miejsce wypoczynku patrzyłam aby kwatera miała łazienkę i była w przystępnej cenie+ łóżeczko dla dziecka, blisko plaży, dostęp do całodobowej pomocy medycznej , apteki. A pozatym jak nie będzie pogody to jest wiele interesujących miejsc dla dziecka.Nie trzeba bez przerwy błąkać się w top samo miejsce. Pamiętaj że dla Ciebie to też ma być odpoczynek i cudownie spędzony czas z dzieckiem bez domowych obowiązków. Ale jak kto woli. Ja nie należę do osób "dzikusów" spędzających czas w miejscowościach gdzie są 4 osoby na krzyż. A właśnie w wielu miejscowościach po 20 sierpnia tak jest. Nawet niektóre sklepy są już pozamykane. Pozdrawiam i życzę cudownego wypoczynku z maluchem. Odpowiedz Link Zgłoś