Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Krety z dwulatkiem

23.06.05, 07:22
Jeśli ktoś ma pytania służę pomocą.
Obserwuj wątek
    • annald Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 23.06.05, 09:39
      Chcielibyśmy wybrać się na Kretę we wrześniu z dwojgiem dzieci (2,5roku i 5
      miesięcy). Jak minęła podróż samolotem? Ile trwał lot? Jakie warunki zastałaś
      na miejscu? Będę wdzięczna za informacje.
      • asiaz00 Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 23.06.05, 11:12
        Lot samolotem trwał ok. 3 godzin. Synek lot zniósł dobrze. Podczas tego lotu
        leciało bardzo dużo dzieci wiec mial towarzystwo. Wiekszą część lotu chodzil
        sobie po przejściu między fotelami. Najbardziej dzieci odczuwają zmianę
        ciśnienia w uszach gdy samolot zniża się do lądowania, ale jest na to sposób
        nam pomogła stewardesa dała plastikoy kubek w którym była chusteczka nasączona
        gorąca woda i to się nakładało na uszy dziecku. Naszemu synkowi to pomagało
        przestawał płakać. My byliśmy w Hotelu Orange Neptuno Beach w miejscowości
        Ammoudara. Hotel bardzo polecam.
        • annald Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 23.06.05, 15:07
          Dziękuję za informacje. Jeśli będę miała jeszcze jakieś pytania to napiszę.
          Pozdrawiam
          • natik1 Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 24.06.05, 15:38
            Hej!
            Wyjezdzam za tydzien do Rethymnonu.
            Co prawda mam banalny problem: otoz nie wiem jaki wozek zabrac: terenowego
            trzykolowca, czy lekka, mala parasolke. Wolalabym trzykolowca, bo ma rozkladane
            oparcie i przyczepke dla starszej siostry i jest ogolnie wygodniejszy, ale
            ogolnie wielki.
            Bylas moze w parku Samaria? Czy wogole wiade tam wozkiem? Jestesmy nastawieni
            na rozne wycieczki, czy np na statek nie bedzie problemu zeby zabrac
            trzykolowca. Taka parasolke to sie wcisnie i do "kieszeni" wink
            pozdrawiam
            • neronka Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 24.06.05, 19:16
              Witam
              co prawda pytanie nie do mnie ale może pomogę.
              Bez problemu wejdziesz na każdy stateczek z terenowym wózkiem, wydaje mi się że
              jest to lepsze rozwiązanie - bo dziecko pośpi jak trzeba i ma jednak więcej
              miejsca......

Samaria to bardzo ciężki wąwóz do przejścia dla dorosłego - 18 km w dół.
              Z wózkiem nie masz najmniejszych szans. Ewentualnie możecie nieść dziecko w
              nosidle na plecach ale 18 km to katorga, więc z maluchem odradzam.

Polecam za to wycieczki na piękne plaże:
              Preveli, Elafonissi, Matala.
              Mogę podesłąć ci też opis miejsc wartych zobaczenia podczas zwiedzania Krety -
              mam w wordzie.
              Gdybyście chcieli wynająć auto to:
              www.autoway-polska.com/
              z dostawą pod hotel, foteliki w cenie.
              • annald Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 25.06.05, 14:05
                Gdyby nie sprawiło Ci to problemu, mogłabyś podesłać mi miejsca warte
                odwiedzenia? My wybieramy się na Kretę pod koniec września.
                • natik1 Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 25.06.05, 21:17
                  Dziki Neronka!
                  Bardzo prosze o liste tych miejsc, a nad autem sie zastanowimy, bo na pewno
                  chcemy wynajac.
                  pozdrawiam
                • neronka Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 26.06.05, 19:48
                  Wysłałam na mila.
                  Annald to może się spotkamy na Krecie -my bedziemy od 18.09
                  • komana Re:do neronki 28.06.05, 12:10
                    Neronko,
                    Czy ja tez mogłabym się uśmiechnąć po ten spis miejsc wartych zobaczenia na
                    Krecie? Lecimy z dwójka dzieci do Chersonissos - Anissaras na pierwsze dwa
                    tygodnie września.Będziemy zwiedzać wyspę wynajętym samochodem.
                    Możesz wysłać na adres gazetowy?
                    Pozdrawiam,
                    komana
                    • natik1 Re:do neronki 28.06.05, 12:51
                      neronko!
                      niestety nie da sie otworzyc pliku wycieczki, mozesz wyslac jeszcze raz?

• neronka Re:do neronki 28.06.05, 16:22
                        Dajcie znać czy doszło i czy można otworzyć. Załącznik jest w wordzie.
              • m.gosia1 Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 06.07.05, 11:58
                Neronka, czy mogę poprosić Cię o wykaz tych miejsc wartych zobaczenia na
                Krecie? Z góry dziękuję (poproszę na adres gazetowy)
            • juminek Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 28.06.05, 19:42
              Hej Natik1 - może trochę nie na temat ale jak wygląda ta przyczepka dla starszej
              siostry?
              • natik1 Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 29.06.05, 21:49
                Dzieki Neronka!
                Doszlo! Czy na miejscu mozna sie skontaktowac z waszym biurem czy udac sie
                bezposrednio do Autoway na Krecie. Chcemy wynajac auto na okolo 3 dni, ale
                jedziemy na 2 tygodnie i nie wiem w tej chwili kiedy bedzie chcieli pojezdzic
                po wyspie.

Do juminek: ta przyczepka to Kiddyboard:
                www.nordideen.de/pages/artikel.asp?basket_id=1907&kat_id=1
                taka "deskorolka" przyczepiana za wozkiem, na ktorej moze stac starsze
                rodzenstwo

pozdrawiam
                Natik
                • neronka Do Natik1 30.06.05, 10:34
                  Można z Polski zrobić taką otwartą rezerwację czyli podać orientacyjny termin
                  wynajmu, hotel, auto itp, a po przylocie na Kretę termin ten podtrzymać lub
                  przesunąć. Daje to pewność że wybrane auto będzie dla Was dostępne.

Można także dzwonić lub smsować na telefony komórkowe podane na stronie:
                  www.autoway-polska.com/
                  i zamówić auto z dostawą pod swój hotel. Z tym że na min 1 dzień przed planowaną
                  dostawą.
    • ewcik3 Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 01.07.05, 08:59
      Neronko, czy ja rowniez moglabym prosic o przeslanie na adres gazety pliku
      dotyczacego miejsc wartych zobaczenia na Krecie?
      Serdecznie pozdrawiam, Ewa
      • neronka Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 01.07.05, 10:19
        Pewnie!
        Już wysłałam
    • charl75 Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 01.07.05, 22:09
      A czy uwazasz ze hotel "nadaje" sie rowniez dla 15 mies dzidzi- sa jakies place
      zabaw albo brodzik? Chcialabym tez Cie zapytac o cene, chociaz wiem, ze to
      niedyskretne pytanie, ale jesli nie chcesz to nie odpowiadaj, powiedz tylko z
      jakim bylas biuremsmile) Dzieki
      • asiaz00 Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 04.07.05, 13:53
        W Hotelu tym bylam z Biura Scan Holiday. Uważam ze ten hotel jak najbardziej
        nadaje sie tez dla młodszych dzieci. Jest w nim brodzik, plac zabaw oraz domek
        zabaw z różnymi zabakami dla dzieci i z polskimi animatorami. Plaża jest zaraz
        przy hotelu. Cena zależy od terminu kiedy jedziesz. Możesz sobie sprawdzic w
        internecie ceny na stronie scanu. my wróciliśmy bardzo zadowoleni. Jedzenie
        jest bardzo różnorodne. Pomimo ze nie płaciliśmy za synka to nie było problemu
        z jedzeniem. Jadł z nami posiłki bez dodatkowych opłat.
    • m.gosia1 Re: Wróciłam z Krety z dwulatkiem 06.07.05, 09:26
      Wybieramy się z 14 miesięcznym synkiem (08.07) właśnie do Hotelu Orange Neptuno
      Beach w miejscowości Ammoudara. Mam zatm pytanie, jak duży jest to hotel (nie
      było danych w ofercie, bo hotel podobno otwarto dopiero w tym roku), czy są w
      budynku windy (bierzemy wózek),od jakiej strony nie brać pokoi (czy hotel jest
      przy jakiejś ruchliwej ulicy lub widok sąsiedztwa jest nieciekawy?), czy jest
      chociaz trochę zieleni, by można było się schować w cieniu (albo na terenie
      hotelu albo w pobliżu), czy plaża jest OK, czy posiłki są na tyle urozmaicone,
      by można było coś podać tak małemu dziecku. Czy jesteś zadowolona z biura i
      obsługi hotelowej, nie mieliście jakiś "nieprzyjemnych" przygód, czy jestem w
      stanie cokolwiek zwiedzić z takim maluchem (by go nie zamęczać)? Czy może coś
      wiesz na temat "zaopatrzenia" - dostępu w tej miejscowosci do pieluch i
      jedzonka (kaszki, słoiczki z obiadkami, itp.)? Jak wysokiego używałaś filtru
      kremu do opalania dla swojego Malucha? I ogólnie, jeśli masz jakieś istotne
      spostrzeżenia, rady, co do pobytu właśnie w tym hotelu / miejscowości, będę
      wdzięczna za info. Z góry serdecznie dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka