Dodaj do ulubionych

Pociągiem nad morze

11.07.05, 15:23
Pod koniec lipca jadę z dwójką dzieci 3 i 5,5 lat nad morze. POCIĄGIEM!!!
Niestety jadę bez męża. Boję się strasznie, że nie będę miała miejsca
siedzącego, że dzieciaki będą marudzić. Nie ma możliwości wykupienia
miejscówek. To chore! Może ktoś z was podróżował pociągiem z dziećmi.
Podzielcie się doświadczeniami!
Obserwuj wątek
    • mama_mm Re: Pociągiem nad morze 11.07.05, 15:51
      podziwiam Cię, ja ze swoimi "aniołkami" chyba bym się nie odważyła jechać sama.
      ŻYCZĘ cI POWODZENIA .pozdrawiam
      • dorecha Re: Pociągiem nad morze 11.07.05, 16:52
        Cześć
        Jestem zdziwiona że nie mozna wykupić miejscówek. My jedziemy do Władysławowa z Warszwy i nie mieliśmy żadnych problemów.A jakim pociagiem jedziesz?
    • maga67 Re: Pociągiem nad morze 11.07.05, 19:13
      Dasz sobie radę !!!!!!!!!!!!!
      3 lata temu jechałam już sama z dwójka dzieci 3 i 4 lata do Gdyni z
      miejscówkami.Przesiadka do pociągu i autobusu oraz taxi we Władysławowie.W
      czerwcu nie było bezpośredniego. Bez żadnych problemów.Miałam plecak, torbę i 2
      dzieci
      Sama też jechałam w zeszłym roku w sierpniu do Rabki.Dzieci wtedy miały 5 i 6
      lat.
      Bez żadnych kłopotów.
      • ela79op Re: Pociągiem nad morze 12.07.05, 09:26
        Witam,
        jadę zwykłym pociągiem pospiesznym, nie ma w nim ani kuszetek, ani rezerwacji
        miejsc w I klasie. Pociąg jedzie z Krakowa do Kołobrzegu, ja wsiadam w Opolu,
        więc jakie są szanse, że będę miała miejsce???? Pani na informacji powiedziała,
        ze kierownik pociągu zawsze rezerwuje jakieś przedziały dla matki z dzieckiem,
        ale nie wiadomo czy będą miejsca.
        • aga_mama_zuzy Re: Pociągiem nad morze 12.07.05, 09:42
          Hej, zdaje się, że i my będziemy podróżować tym pociągiem - jedziemy 30 lipca
          (sobota) do Kołobrzegu i wsiadamy we Wrocławiu o 11.20. Też się trochę martwię
          miejscami, na wszelki wypadek my bierzemy pierwszą klasę licząc na to, że tam
          będzie mniej ludzi. Bedziemy jechać z 2,5 letną córcią. Niestety z tego co ja
          się dowiedziałam na stacji w Jeleniej Górze, w pociagach nie ma już tzw.
          przedziałów dla matki z dzieckiem (nie wiem na ile jest to prawda), trzeba
          podobno szukać kierownika pociągu i on ma obowiązek znaleźć jakieś miejsca dla
          rodzin z dzieciaczkami.
          Co do samej podróży: my jechaliśmy w tamtym roku w dzień z małą przez ok. 8
          godzin. Bardzo jej się to podobało, spacerowała po wagonie, zaglądała do innych
          przedziałów. Mieliśmy ze sobą nieduży zestaw klocków, książeczkę do ogladania i
          zleciało. Będzie dobrze, trzeba sie pozytywnie nastawić. Pozdrawiam.
          • ela79op Re: Pociągiem nad morze 12.07.05, 11:51
            No to będziemy jechać tym samym pociągiem. W Opolu wsiadam po 10-tej, mam
            nadzieję, że uda mi się znaleźć miejsca. Też kupuję bilety w I klasie.
            Zobaczymy czy to coś pomoże. Powodzenia1
            • aga_mama_zuzy Re: Pociągiem nad morze 12.07.05, 12:06
              A gdzie spędzacie wakacje, w Kołobrzegu? My w Kołobrzegu bedziemy szukać
              jeszcze jakiegoś transportu do Mrzeżyna, bo tam mamy zarezerwowany ośrodek.
              Ciekawe, czy spotkamy się w pociągu, to całkiem możliwe, bo w końcu tych
              przedziałów 1 klasy będzie pewnie niedużo. Pozdrowienia z życzeniami, aby
              pogoda nam dopisała!
              • ela79op Re: Pociągiem nad morze 12.07.05, 12:20
                Ja jadę do Dźwirzyna, do społemowskiego ośrodka. Mam nadzieję, że w dniu
                wyjazdu upału nie będzie, a potem może grzać do woli...
              • robert.baj Re: Pociągiem nad morze 14.07.05, 23:58
                Dziwi mnie to że jedziecie pierwszą klasą, bo zgodnie z regulaminem PKP w 1
                klasie nie ma zniżek dla dzieci, czyli teoretycznie trzeba by płacić cały bilet
                nawet dla 2 latka. Przypominam, bo nie wiem czy w kasie o tym mowia, ze jest
                taka promocja rodzinna, ze podróżując z dzieckiem placi sie 33% mniej za bilet.
                P.S. Ja jade w najblizsza sobote 16 lipca do Władysławowa, z 11 miesieczna
                córeczka. Niestety musimy sie przesiadac w Gdyni bo na bezposrednie polaczenie
                nie bylo juz miejsc. Ale mysle ze nie bedzie z tym problemu.
    • viptaxi Re: Pociągiem nad morze? samolotem i taxi :) 20.07.13, 14:01
      Transport nad morze każdego dnia. Samolotem na lotnisko w Goleniowie pod Szczecinem a z lotniska z viptaxi.pl szybko i wygodnie taksówką nad nasze morze od Rewala po Świnoujście za jedyne 199 zł. Po co się męczyć w pociągach, samochodach i autobusach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka