Dodaj do ulubionych

Dzieci i podróż

07.03.06, 12:32
Witam, czy ktos z Was podróżował z dzieciątkiem do Grecji? Jak Wasz Maluch
znósł podróż? najbardziej niepokoi mnie czas podróży. Samolot 2.4 godz. potem
transfer do hotelu kolejne dwie godziny. Czy to nie za długo na rocznego
maluszka. Odpowiedzcie prosze. Pozdrawiam. maciek.
Obserwuj wątek
    • k_s26 Re: Dzieci i podróż 07.03.06, 14:06
      Witam
      My bylismy z półtora rocznym szkrabem w Tunezji i tez zastanawialismy sie jak to bedzie. Podczas startu i ladowania wazne zeby dziecko piło z butelki albo było przyłozone do piersi jesli jest karmione piersia. Moja cóecia bardzo dobrze zniasła podróz a później dwudniowa wyprawe na Sahare.
      Polecam podrózowanie z dzieckiem bo warto zmienic klimat dziecku i sobie.
    • kretka27 Re: Dzieci i podróż 07.03.06, 16:23
      3 h lot na Rodos moja roczna córka przespala (start o 6 rano) transfer do
      hotelu był atrakcją, trwał niecałą 1 h, lot powrotny był wieczorem, trochę
      pospała, trochę popłakała smile Generalnie wszystko ok. Karmiłam ją jeszcze wtedy.

Pozdrawiam
    • kruszynka301 Re: Dzieci i podróż 07.03.06, 16:57
      To, że ktoś Tobie odpowie na pytanie, nic nie znaczy. Przecież są dzieci, które potrafią spać w podróży 10 godzin (np moja córeczka w wieku 6 lat), są takie, które nie wytrzymują 30 minut! Ty znasz swoje dziecko najlepiej.
      Generalnie w samolotach dzieci dzielą się na: nudzące, rysujące, krzyczące, płaczące i śpiące. Praktycznie co chwilkę słychać jakiegoś maluszka - i to jest jak najbardziej normalnewink.

Spójrz na to z tej strony - na pewno jest to mniej uciążliwe dla dziecka niż podróż samochodem nad polskie morzewink. A przecież na wakacje trzeba jeździćwink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka