agnieszka146 08.05.06, 08:12 Czy z niemowlakiem w wieku 3 miesięcy można już wyjechać nad polskie morze? Czy może są jakieś przeciwwskazania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guderianka Re: wyjazd nad morze 08.05.06, 09:05 ja z moja starsza byłam w sierpniu 10dni w swinoujsciu(ur w maju) a teraz z młodsza chce pojechac w lipcu lub równiez w sierpniu (ur w kwietniu) Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: wyjazd nad morze 08.05.06, 09:17 Nie ma przeciwskazań, chroń tylko dziecko przed słońcem (krem, parasolka, wybieraj zacienione miejsca). Odpowiedz Link Zgłoś
meniutka Re: wyjazd nad morze 08.05.06, 09:24 Ja urodzilam synusia 13 kwitnia i wybieramy sie nad morze od 8 lipca na 2 tyg. Nic sie nie dzieje a wrecz przeciwnie bardzo dobrze wplynie morze i lasy sosnowe na takie maluszki (tak mi powidziala polozna). Milych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia.szuwar Re: wyjazd nad morze 08.05.06, 09:32 Ja byłam z Małym tydzień nad morzem kiedy miał równiutko 3 miesiące i powiem Ci z doświadczenia, że przeciwwskazań nie ma żadnych, oprócz tego, że raczej mało wypoczniesz Tak jak dziewczyny piszą - chronić przed słońcem! No i starannie wybrać miejsce gdzie się zatrzymacie tak, żeby ani inni nie mieli problemu z niemowlakiem na pokładzie, ani Wy z jego pielęgnacją (my musieliśmy zmieniać pensjonat w trakcie wyjazdu ). Miłego odpoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: wyjazd nad morze 08.05.06, 09:54 agnieszka146 napisała: > Czy może są jakieś przeciwwskazania? jakie przeciwwskazania? pomyśl przez moment - to nie jest kosmos - przeciez tam tez normalnie rodzą się i mieszkają dzieci... to dlaczego nie mogłyby jeździc nad morze inne dzieci? pakuj walizki i jazda nad morze! Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: wyjazd nad morze 08.05.06, 10:08 mozna jak najbardziej . Kasia miala chyba 6 tygodni jak byla pierwszy raz. byla to majowka rok temu- p[odroz zniosla super, rzeskie powietrze tez, generalnie polecam; my mamy nad ,morze az 350 km, ale co tam! Dobry fotelik, wyposazenie malego podroznika i mozna jechac . O jakiej miejscowosci myslisz? Polecam Ustronie Morskie- specyficzny mikroklimat, wlasciwy dla Maluchow, miasteczko typowo rodzinne, nie ma duzo rozwrzesczanej mlodziezy itp. . Wlasnie wczoraj wrocilismy z Ustki- dla mnie Ustka o.k. ale w ustroniu jest z reguly cieplej. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
palomkaa Re: wyjazd nad morze 08.05.06, 10:53 dokladnie przeciez nad morzem tez mieszkaja male dzieci a jesli chodzi o podroz to wlasnie wrocilam z dlugiego majoweo weekendu z 3 mis synkiem i jak to w weekend bywa korki sa nieodzowne jechalismy 12 godzin a niunio byl zachwycony Odpowiedz Link Zgłoś
ada828 Re: wyjazd nad morze 08.05.06, 10:57 Z kazdym z dzieci byłam nad morzem, gdy miały ok. 2 miesiące. Przy czym wizyta starszego wypadała w grudniu, a młodszej we wrześniu i było OK. Odpowiedz Link Zgłoś