aneta_2010 17.07.06, 09:41 Witam, czy ktoś może mi polecić zakwaterowanie w okolicach Tatralandi ? Chcemy wyjechać z naszą 2,5 letni a córcią w sierpniu, czy ktoś może z Was był i może się podzielic doświadczeniami ? Dziekuję i pozdrawiam, Aneta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plepla Re: Tatralandia - Słowacja 17.07.06, 12:01 To kompleks basenów (w tym część termalnych), zjeżdżali itp www.tatralandia.sk/ Odpowiedz Link Zgłoś
gaja24 Re: Tatralandia - Słowacja 17.07.06, 16:17 Ja będę tam przebywała od 27 lipca do 6 czerwca. Wtedy może napiszę coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1302 polecam miły hotelik 17.07.06, 20:14 Byliśmy podczas długiego weekendu z dwulatkiem w Słowacji w miejscowości Liptovski Hradok, obok Liptovskiego Mikulasa, gdzie znajduje się Tatralandia. Niedaleko są też inne ciepłe baseny: Liptovski Jan, Besenova. Hotel czysty, pieknie usytuowany, blisko rzeka, plac zabaw. Podaję linka: www.borovasihot.sk/ Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq6 Re: Tatralandia - Słowacja 18.07.06, 00:02 czesc bylem tam w tamtym roku z zona i 5 letnim synem i nie rezerwowalem nic w polsce tylko pojechalem tak bez.bez problemu znajdziesz cos fajnego na miejscu,przynajmniej bedziesz widziala na zywo co wynajmujesz.Tatralandia jest w miasteczku Liptovsky Mikulas,jest tam super,ale dosyc drogo(oczywiscie dla mnie,nie wiem jakimi dysponujesz funduszami),ja w ciagu tygodniowego pobytu bylem tam dwa dni,poniewaz musialem zobaczyc jak tam jest,ale np.okolo 20 km w strone Ruzomberok jest Besenowa.Jest tam tez kilka basenow,sa zjezdzalnie i tez jest fajnie i o okolo polowe taniej niz w Tatralandii.A spanie znalazlem w polowie drogi miedzy Liptowsky Mikulas a Besenowa w jednym z miasteczek(nie pamietam nazwy),ale gdzie sie nie zatrzymasz to napewno znajdziesz cos fajnego i za normalne pieniadze.Tam na co drugim domu jest szyld "PRIVAT".Ludzie bardzo uprzejmi i dogadasz sie po polsku.Jak cos jeszcze cie interesuje to pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_2010 Re: Tatralandia - Słowacja 18.07.06, 11:54 dziękuję za rzeczową odpowiedż. Mam jeszce pytanie gdzie bys polecił się stołować - czy konieczne jest zabranie czegoś z Polski czy też jest wybór Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq6 Re: Tatralandia - Słowacja 21.07.06, 02:57 i w Tatralandii i w Besenowej jest tak,ze kupujesz bilet na caly pobyt,tzn.jak juz przejdziesz przez bramke to nie mozesz wyjsc,a jak wyjdziesz to musisz kupic znowu bilet zeby wejsc,ale nie przejmuj sie ,bo na terenie jest co i gdzie zjesc.Nie ma co brac nic z polski,bo tam w sklepach jest to samo co u nas,wiec napewno nie bedziesz miala problemu,zeby cos kupic i zrobic do jedzenia po powrocie z basenow.Jakby co pytaj dalej,chetnie odpowiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq6 Re: Tatralandia - Słowacja 21.07.06, 03:04 i jeszcze jedno.Jak jedziecie samochodem to nie zapomnijcie kupic na granicy winietke,w tamtym roku kosztowala 5 euro i po drogach radze jezdzic wedlug znakow,tzn.znak 40 to 40 km,znak 50 to 50 km.Naprawde nie warto lamac przepiso2w bo jak zlapia,to ciezko sie wytlumaczyc,ja przez tydzien pobytu tam zaplacilem 3000 koron mandatow za predkosc,a przekraczalem o gora 10,20 km/h Odpowiedz Link Zgłoś