mala9943 13.08.06, 15:13 Czy wybralybyscie sie w 10-12 godzinna podroz samochodem w grudniu z miesiecznym dzieciaczkiem ? (Oczywiscie z postojami) Prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annabed74 Re: podroz z noworodkiem 13.08.06, 15:27 ja jechalam z dwumiesiecznym dzieckiem,ale kolezanka z miesiaczniakiem. akurat byly te straszliwe upaly,jako ze mam w samoch klimatyzacje, nie bylo problemu. Gosia caly czas spala,wrecz musialam ja budzic na cycka,kolysanie i szum w aucie cudownie usypiajanie wiozlam malej w foteliku,bo ortopeda stanowczo zabronil w dluga podroz (450km)w nim ukladac ze wzgledu na kruchy jeszcze kregoslup.Zainstalowalam na tylnym siedzeniu gondole z wozka i tam jechala. Zlamalam wiec przepisy,ale tylko dla dobra dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: podroz z noworodkiem 13.08.06, 15:33 Ortopeda zabronil klasc dziecko w foteliku ? Czy rowniez odpowiadalby za smierc dziecka w razie wypadku? (...)Zlamalam wiec przepisy,ale tylko dla dobra dziecka Chyba zartujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: podroz z noworodkiem 13.08.06, 17:39 My jechalismy z 3 miesieczniakiem 2 tys kilometrow, bez noclegu, okolo 26 godz.Bartek byl w foteliku.To bylo w te upaly, ale jakos wytrzymal.Po 3 tygodniach zrobilismy te sama trase z powrotem. Mysle, ze mozesz jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: podroz z noworodkiem 13.08.06, 22:05 A ja bym nie pojechala, jechalam z 3 miesiczna corke w gory (okolo350 km w jedn astrone)w lutym i bardzo sie zmeczylam, bylo dla mnie stresem to jak i gdzie ja przewinac, mala plakala w czasei drogi (pod koniec). Gdyby to bylo latao byloby wygodniej ale w srodku zimy bym sie nie zdecydowala. Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: podroz z noworodkiem 14.08.06, 09:38 Spokojnie możesz jechać. Mój siostrzeniec rodzony w lutym na początku marca przyjechał odwiedzić polską rodzinkę a miał do pokonania 1000 km. Gorzej, zdecydowanie gorzej jest ze starszym dzieckiem. Nasz synek zrobił z nami tysiące kilometrów i nie było problemu. Teraz, 13 m-cy ma i jak nie śpi, to się awanturuje Odpowiedz Link Zgłoś
poreba11 Re: podroz z noworodkiem 14.08.06, 16:21 A jakie znaczenie przy podrozowaniu i przebywaniu wsrod innych ludzi maja szczepienia ktore dopiero czekaja malenstwo (rowniez zastanawiam sie nad podroza i impreza rodzinna - bedzie ok. 20 osob - z miesieczna corcia)? Czy dziecko nie powinno najpierw zostac zaszczepione...? DZieki za info... Odpowiedz Link Zgłoś
asia.asz Re: podroz z noworodkiem 14.08.06, 16:32 to ja chyba rekord tu pobilam bo jechalam z rodzicami od tesciow z 1 tygodniowym dzieckiem - 360 km. bylo to w marcu, maly przespal droge, raz pol godziny postoju zrobilismy - karmienie, gorzej bylo gdy jechalismy jak mial 2 miesiace bo juz nie spal tak duzo. asia ps. ale nie powiem ze nie martwilismy sie podczas podrozy... niestety musielismy Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: podroz z noworodkiem 14.08.06, 17:11 Spokojnie możesz jechać. Wracałam ze szpitala z noworodkiem 6 godz. w grudniu właśnie i było ok. Mały całą drogę spał, zrobiliśmy jedną przerwę na karmienie i przewijanie. Jeśli jedziesz w Polsce to warto przemyśleć gdzie będziecie się zatrzymywać na postoje. Porponowałabym co 2-3 godz. krótką przerwę. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś