Dodaj do ulubionych

Zakopane - poradźcie, proszę

23.08.06, 12:29
Mam pytanko do osób mieszkających w Zakopcu lub znających go. Otóż na
początku września chcemy wybrać się z naszą półroczną córeczką na tydzień
właśnie do tego miasta. Sądzę, że o tej porze roku nie powinno być problemów
z zakwaterowaniem, dlatego pomyślałam,że najlepiej będzie jak pojedziemy "w
ciemno" i tam na miejscu coś znajdziemy.
Może podpowiecie mi, w którym rejonie Zakopanego (nazwa ulic) najlepiej jest
szukać kwatery tak, aby było blisko do centrum spacerkiem, nie było głośno i
w ogóle były fajne widoczki, otoczenie. A może macie jakieś sprawdzone adresy
fajnych kwater, gdzie byłby dostęp do kuchni?
Z góry serdeczne dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • doddi3 cd 23.08.06, 12:33
      Pomyślałam jeszcze, że może mi podpowiecie, gdzie z 6-miesięcznym dzieckiem
      można się wybrać w okolicach Zakopca? Ponoć z tak małym dzieckiem nie są
      zalecane wysokie wędrówki, więc może jest coś ciekawego gdzieś w niższych
      partiach gór?
    • kuuuna Re: Zakopane - poradźcie, proszę 23.08.06, 14:03
      Witam
      polecam szlaki - z wózkiem można: Dolina Kościeliska, Dolina Chochołowska,
      Morskie Oko, czarny szlak Pod Reglami - to mi od razu przychodzi na myśl.
      Pozdrwawiam.
      • wroobel13 Re: Zakopane - poradźcie, proszę 23.08.06, 15:49
        z tym czarnym szlakiem pod reglami to nie do końca bo czarnego szlaku (scieżka
        nad reglami) z wózkiem bym zupełnie nie polecał wink ale drogę pod reglami jak
        najbardziej wink Przy odrobinie fantazji i chęci można zaliczyc spory fragment
        doliny jaworzynki z kuźnic (zresztą spacer do kuźnic też niczego sobie
        szczególnie ze we wrześniu zamykają kolej na KW i nie powinno byc duzo ludzi),
        duży kawał doliny białego, można też pospacerowac z widokiem na tatry po
        grzbiecie gubałówki,
        jeśli macie paszport dla malucha warto pojechac na wycieczkę do starego smokowca
        lub szczyrbskiego plesa lub zverovki na słowacji i tam zrobic sobie fajne
        spacery (szczyrbskie pelso, hrebienok, dolna część rohackiej doliny - asfaltowe
        drogi jak do morskiego oka)
        jesli przyjechałabys po 13.09 to zapraszam tu <a
        href="http://www.cichosza.pl">www.cichosza.pl</a> a jako fajne miejsce wypadowe
        polecam okolice doliny strążyskiej - cicho raczej pusto a i do miasta blisko lub
        okolice ul. goszczyńskiego też cicho a w środku miasta niby
        pozdry
        andrzej
      • wroobel13 Re: Zakopane - poradźcie, proszę 23.08.06, 15:49
        z tym czarnym szlakiem pod reglami to nie do końca bo czarnego szlaku (scieżka
        nad reglami) z wózkiem bym zupełnie nie polecał wink ale drogę pod reglami jak
        najbardziej wink Przy odrobinie fantazji i chęci można zaliczyc spory fragment
        doliny jaworzynki z kuźnic (zresztą spacer do kuźnic też niczego sobie
        szczególnie ze we wrześniu zamykają kolej na KW i nie powinno byc duzo ludzi),
        duży kawał doliny białego, można też pospacerowac z widokiem na tatry po
        grzbiecie gubałówki,
        jeśli macie paszport dla malucha warto pojechac na wycieczkę do starego smokowca
        lub szczyrbskiego plesa lub zverovki na słowacji i tam zrobic sobie fajne
        spacery (szczyrbskie pelso, hrebienok, dolna część rohackiej doliny - asfaltowe
        drogi jak do morskiego oka)
        jesli przyjechałabys po 13.09 to zapraszam tu <a
        href="http://www.cichosza.pl">www.cichosza.pl</a> a jako fajne miejsce wypadowe
        polecam okolice doliny strążyskiej - cicho raczej pusto a i do miasta blisko lub
        okolice ul. goszczyńskiego też cicho a w środku miasta niby
        pozdry
        andrzej
        • dzidka33 Re: Zakopane - poradźcie, proszę 25.08.06, 12:16
          Dziś w nocy wróciłam po dwóćh tygodniach z Zakopanego z 6 miesięcznym
          synkiem.Jeśli chodzi o kwaterę to od 9 lat jeździmy z mężem w to samo
          miejsce,warunki bardzo dobre, pokoje z kuchnią i łązienką, okolica cicha a do
          centrum blisko. Ale nie o kwaterze chciałąbym napisać. Dla mnie osobiście
          zaskoczeniem było zachowanie malucha po przyjeździe do Zakopca. Nie wzięłam pod
          uwagę żE dziecko może aż tak się zmienić. Być może zmiana klimatu(mieszkamy nad
          morzem) lub otoczenia. Nie wiem.Mały przktycznie nie schodził z rąk bo tylko
          wtedy nie płąkał. Poza tym cały czas marudził i nie mógł się odnaleźć. Musiałąm
          całowicie zmienić plany pobytu. Mąż miał chodzić po górach ze starszym a ja z
          maluchem ale okazało się że oboje ledwo dajemy radę z wciąż marudzącym
          maluchem. Nawet w wózku nie chciał za bardzo jecjać, jedynie nosideło,całe
          szczęście zabrałam... Cały rytm snu mu się rozregulował, nie wiedziałąm
          dosłownie gdzie jest razsmileJeśli chodzi o spacer z wózkiem, to tylko pompowane
          koła,nasz wóżek spokojnie pokonał Dolinę Strążyską, Ścieżkę pod reglami. Więcej
          nie daliśmy rady. POzdrawiam i życzę aby Twój maluszek nie miałm problemu z
          adaptacją.
          • ziva Re: Zakopane - poradźcie, proszę 29.08.06, 12:10
            Z doświadczenia - Dolina Strążyska jest piękna, ale nie polecam nawet z wózkiem
            z pompowanymi kołami ( my taki mieliśmy ). Są tam spore kamienie i maluszek
            nieźle się wytrzęsie. Zgadzam się z powyższymi sugestiami - Chochołowska,
            Kościeliska, ścieżka pod reglami ( np. od wylotu Strążyskiej do skoczni lub
            odwrotnie ), grzbiet Gubałówki ( na górę można wjechać z wózkiem kolejką ),
            Morskie Oko, wycieczka do Kuźnic. We wszystkie te miejsca można dostać się
            wózkiem. Myślę, że na nosidełko dla półrocznika to zbyt długie wycieczki.
          • alfa36 do dzidki -odnosnie kwatery 29.08.06, 16:29
            Możesz dać namiary na miejsce, gdziej jeździcie? Będę wdzięczna. Chcemy jechać we wrześniu z rocznym synkiem, ale ja boję się w ciemno. Dlatego szukam namiatów na jakąś ciekawą kwaterę.
          • doddi3 do Diddki 29.08.06, 18:43
            A mogłabym Cię poprosić o przesłanie na moją skrzynkę gazetową namiaru na tę
            kwaterę? Bardzo byś mi pomogła tym bardziej, że w poniedziałek chcemy już
            jechać do Zakopanego. Dzięki wielkie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka